Η γνωστή πλέον ομάδα της Θεσσαλονίκης,  Parallaxi ,  πραγματοποιώντας πάντα πρωτότυπες  δράσεις στη πόλη,  συνεχίζει τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που ξεκίνησε πέρυσι το χειμώνα ( «Γεύμα Αγάπης» & δράση για τους άστεγους ). Έτσι, επιστρέφει και φέτος στο Λιμάνι με αφορμή τις εκδηλώσεις του ΟΛΘ για την ολοκλήρωση ανάπλασης της Πρώτης Προβλήτας.

 
 
 
 
 
 
Σκεπτόμενη λοιπόν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, η Parallaxi επιδιώκει φέτος να κάνει τα Χριστούγεννα  τους… αλλιώς ! 
 
Για αυτό το λόγο στις 17 Δεκεμβρίου, στην Αποθήκη Δ στο Λιμάνι , από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, θα συγκεντρωθούν τρόφιμα, φάρμακα, παιχνίδια, παιδικά βιβλία αλλά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας. Η κίνηση αυτή γίνεται σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» , την «Άρσις» και το δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».
 
Η αποθήκη Δ΄ του Λιμανιού θα έχει την ημέρα αυτή άκρως χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα για όλους τους επισκέπτες. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνουν συναυλίες του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, που γνωστοποιεί τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται, ενώ ηθοποιοί της Πειραματικής Σκηνής θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικα παραμύθια στα παιδία, παρά την ανακοίνωση για τον τερματισμό λειτουργίας της. Επιπλέον σπουδαστές της Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς» θα παρουσιάσουν ένα απόσπασμα από τη παράσταση « Όνειρο θερινής νύχτας». Τέλος οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα δώρα και στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά.
 
Την όλη δράση θα κάνει ακόμα πιο ‘’ζεστή’’ το γνωστό καφέ «Ζώγια» που θα ετοιμάσει τσάι για όλους τους επισκέπτες αλλά και το «Kitchen Bar» που θα στήσει ένα καζάνι με ζεστό κόκκινο κρασί για την υποδοχή του κοινού. Ακόμα οι γνωστοί φούρνοι «Ble» θα προσφέρουν χριστουγεννιάτικα εδέσματα.
 
Η ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων θα γίνει με ευγενική χορηγία της Bravos Sound.
 
Πληροφορίες για τα είδη που χρειάζονται οι «Γιατροί του Κόσμου» , η «Άρσις» και ο «Άγιος Στυλιανός», θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.parallaximag.gr