Πολλοί το ονομάζουν τρίπτυχο της ευτυχίας στο οποίο περιλαμβάνουν : 1. Τον έρωτα, 2. Την φιλία και 3. Την αγάπη. Σαφώς όλο αυτό το κόνσεπτ  για το κυνήγι της ευτυχίας που έχουμε στο μιαλό μας είναι καθαρά υποκειμενικό. 

 
Ήρθε η ώρα λοιπόν να μιλήσουμε πιο αντικειμενικά γι’ αυτό το θέμα και να καταγράψουμε τέσσερις και όχι τρεις πτυχές ή καλύτερα παράγοντες  για να γίνει πραγματικότητα αυτό που λέμε ευτυχία.  Το πρώτιστο στοιχείο είναι η υγεία που για πολλούς είναι αυτονόητο και για άλλους το παν.  Έπειτα ακολουθούν δυο διφορούμενες έννοιες αλλά παραδόξως πάνε χέρι-χέρι.
 
 
Συγκεκριμένα, το ένα κάνει την αρχή και στην πορεία γεννιέται το άλλο, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται χρόνος, κόπος και εμπιστοσύνη. Μιλάμε φυσικά για το ζεύγος έρωτας-αγάπη, το οποίο το κατατάσσουμε ως ένα, όπως λένε και τα Κόκκινα Χαλιά ‹‹Εμείς οι δυο σαν ένα›› (άσχετο). 
 
Την σκιτάλη την παίρνει ένα κομμάτι που πραγματικά δίνει νόημα στη ζωή μας και είναι η φιλία.  Γιατί όλοι και όλες απο εμάς επιθυμούμε να μοιράσουμε ότιδηποτε απο το πιο ασήμαντο μέχρι το πιο απαγορευμένο,κρυφό μυστικό ή αν θέλετε το  πιο προσωπικό μας θέμα που δεν έχουμε τη δύναμη να το πούμε ούτε στους γονείς, ούτε στ’αδέλφια, και πολλές φορές ούτε στον/στην συντροφό μας.  Είναι ένα στήριγμα διαφορετικό απο τον άνθρωπο και τους δικούς μας ανθρώπους που έχουμε συνέχεια δίπλα μας.  Βεβαίως κι εδώ μπορούμε να ζευγαρώσουμε την αγάπη με τη φιλία, με τη διαφορά οτι η αγάπη στο θέμα της φιλίας παίρνει μία πιο αγνή μορφή. 
 
Είστε ευτυχισμένοι ως εδώ;  Δεν νομίζω! Κάτι λείπει ε;;;;  Δεν είναι οτι είμαστε απαιτητικοί,  αλλά χωρίς αυτό το διαβατήριο δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε. Και δεν μιλάω για την μόρφωση, αλλά για το χρήμα που δίνει ώθηση στο να μορφωθούμε αλλά και για ο,τι μπορούμε να φανταστούμε και επιθυμούμε διακαώς να κάνουμε. Όποιαδήποτε κίνηση, απο την πιο απλή με το να πάρω κάτι να φάω, μέχρι την πιο ουσιαστική  με το να δώσω χρήματα στο να πραγματοποιήσω το όνειρο μου συνεχίζοντας τις σπουδές ή ακόμη να μεταναστεύσω για ένα καλύτερο μέλλον και μία καλύτερη ζωή. 
 
Συνοψίζουμε λοιπόν αγαπητοί μου αναγνώστες ότι τελικά το κυνήγι της ευτυχίας θέλει τέσσερις θηριοδαμαστές:
 
1. Υγεία
2. Έρωτας-Αγάπη
3. Φιλία
4. Χρήμα
 
Αν ολοκληρωθεί αυτή η αποστολή τότε ανοίγουν οι πόρτες του παραδείσου!