Σήμερον ημέρα η σεξουαλική υγεία παίζει μεγάλο ρόλο στην καλή μας υγιεινή κατάσταση. Αυτό το άρθρο περιέχει πληροφορίες σε σχέση μ’αυτήν, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την συμβουλή ενός γιατρού.
 
Τι είναι η βλεννόρροια (συνώνυμο: γονόρροια);
Η βλεννόρροια (γονόρροια) είναι άφροδισιο νόσημα μολυσματικo, σεξουαλικώς μεταδιδόμενη, που οφείλεται στη μόλυνση από ένα μικρόβιο, τη Neisseria gonorrheae, που  μπορεί να προσβάλει τους βλεννογόνους της ουρήθρας, του κολεόυς, του αιδοίου, των σαλπίγγων, του πρωκτού και του ορθόυ έντερου, τον βλεννογόνο στο βολβό του οφθαλμού και στα βλέφαρα  ή λιγότερο συχνά τον φάρυγγα. Μεταδίδεται με πρωκτική, κολπική και στοματική σεξουαλική επαφή. Επίσης υπάρχει πιθανότητα η βλεννόρροια να μεταδοθεί από την μητέρα στο νεογέννητο.
 
Συμπτώματα  στην βλεννόρροια (γονόρροια);
Η περίοδος επώασης της βλεννόρροιας (γονόρροιας) στους άντρες συνήθως κινείται από 2 έως 5 μέρες, ενώ στις γυναίκες από 5 έως 10 μέρες.
 
Στις γυναίκες εμφανίζεται σαν τσιμπήματα στην ουρήθρα, κολπικές εκκρισεις, κατώτερο κοιλιακό άλγος, υψηλός πυρετός.
 
Στους άνδρες εμφανίζεται σαν: τσιμπήματα στην ουρήθρα, συχνoουρία, πυώδη έκκριση από την ουρήθρα, πόνο και πρήξιμο στο όρχες και μερικές φορές  δυνατό τσούξιμο κατά την εκσπερμάτωση.
 
Διάγνωση και θεραπεία της βλεννόρροιας (γονόρροιας)
Γίνεται ειδική μικροβιολογική εξέταση του εκκρίματος της και χορηγούνται τα ανάλογα αντιβιοτικά. Ο σύντροφος σας επίσης πρέπει να εξεταστεί.
Η θεραπεία πραγματοποιείται υπό γιατρική παρακολούθηση και απαγορεύεται οποιαδήποτε αυτοθεραπεία.
Η καλύτερη προφύλαξη είναι η χρήση προφυλακτικού σε κάθε σεξουαλική επαφή. Χρησιμοποιήστε προφυλακτικά από λατέξ σε κάθε σεξουαλική επαφή και κάνετε εξετάσεις τακτικά σε ειδικό γιατρό, για να είσαστε σε καλή υγιεινή κατάσταση.

ΠΗΓΗ: omorfia.gr

NO COMMENTS

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.