Υλικά


Για τη βάση
-1,5 ποτήρι αλεύρι
-200 γρ. μαργαρίνη
-1/2 ποτήρι ζάχαρη
-4 κουταλιές σούπας κακάο
-1/2 ποτήρι νερό
 
Για τη γέμιση
-250 γρ. μαργαρίνη
-100 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
-2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
-2 κουταλιές κονιάκ
 
Για το γαρνίρισμα
-250 γρ. μαργαρίνη
-100 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο

Εκτέλεση

Για τη βάση

Δουλεύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι και το νερό και τα δουλεύουμε. Απλώνουμε το μίγμα σε ταψί 25 εκατοστών περίπου και το ψήνουμε στους 200ο C για 30’. Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια το κόβουμε οριζόντια σε δύο πάτους.
 
Για τη γέμιση
Βάζουμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το κονιάκ και τα χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά(να γίνουν κρέμα).
Συναρμολόγηση
Στρώνουμε την κρέμα ανάμεσα στους πάτους του κέικ και αλείφουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω στο δεύτερο πάτο.

Για το γαρνίρισμα
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι. Αφού λιώσει την ρίχνουμε σε ένα μπωλ όπου προηγουμένως έχουμε βάλει τη μαργαρίνη. Περιμένουμε 1’ και ανακατεύουμε καλά. Τέλος απλώνουμε το γλάσσο πάνω από την τούρτα.