Τα όμορφα τοπία του φθινοπώρου είναι παντού γύρω μας. Τώρα είναι η στιγμή να περιποιηθούμε το σώμα μας και να το ετοιμάσουμε για τις κρύες μέρες, που έρχονται. Ακόμα και η μετάβαση των εποχών να είναι σταδιακή και φυσική, με λίγη επιπλέον φροντίδα, το σώμα δε θα επηρεαστεί από τις κλιματικές αλλαγές.

Η θρεπτική κρέμα σώματος είναι απαραίτητη. Παρόλο που στο κρύο χρειάζεται πιο λιπαρή λοσιόν, να έχετε υπόψην, ότι σε περίπτωση που είναι υπερβολικά λιπαρή σε κλειστό και ζεστό χώρο το δέρμα δεν μπορεί να αναπνέει. Τα απαραίτητα καλλυντικά  μπάνιου για την φθινοπωρινή εποχή εκτός από την κρέμα σώματος είναι  η απαλή απολέπιση, το αφρόλουτρο ενυδάτωσης και θρέψης και η θρεπτική μάσκα σώματος. Η κρέμα σώματος απλώνεται μια ώρα πριν να βγείτε έξω, ενώ η απολέπιση για το σώμα και η μάσκα πιο σπάνια, για παράδειγμα μια φορά την εβδομάδα. Η απολέπιση σώματος απομακρίνει τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα γίνεται πιο απαλή και η μάσκα την θρέφει επιπλέον.

Όταν κάνετε μπάνιο στην μπανιέρα, να αποφεύγετε να κάθεστε παραπάνω από 10-15 λεπτά στο ζεστό νερό, επειδή το δέρμα σας θα χάσει πολλή υγρασία και θα γίνει πιο ξερό.

Ακόμα και να πέφτει η θερμοκρασία, κάνετε προσπάθεια να περάσετε περισσότερες ώρες έξω και να κάνετε βόλτες κάθε μέρα. Το φθινόπωρο το δέρμα λαμβάνει λιγότερο οξυγόνο, επειδή στερείται από την επαφή του με το οξυγόνο, ενώ με τις καθημερινές βόλτες θα λύσετε παράλληλα 3 προβλήματα – όσον αφορά την φιγούρα σας, το δέρμα, που μπορεί να αναπνέει και την κυκλοφορία του αίματος θα βελτιωθεί.

Βελτιώστε την κατάσταση του σώματός σας καταναλώνοντας  βιταμίνες, μέταλλα και 2 λίτρα νερό την ημέρα. Τα προϊόντα, που περιέχουν βιταμίνη Β βελτιώνουν τις μεταβολικές διαδικασίες στο δέρμα. Τα προϊόντα, που περιέχουν βιταμίνη Α κάνουν την επιδερμίδα πιο ελαστική και απαλή και αυτά που περιέχουν βιταμίνη Ε επιβραδύνουν την γήρανση και τροφοδοτούν το δέρμα με οξυγόνο. Τα προϊόντα που είναι πλούσια σε ασβέστιο ενισχύουν την ανάπτυξη τον νυχιών και της τρίχας. Οι τροφές, που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο συμβάλλουν στην σωστή διατροφή των κυττάρων κλπ.

ΠΗΓΗ: omorfia.org