Με φρέσκα υλικά και λιγότερη ζάχαρη από τις έτοιμες γρανίτες που θα αγοράσεις, αυτά τα χειροποίητα παγωμένα γλυκίσματα είναι δροσερές και υγιεινές καλοκαιρινές λιχουδιές. Συνεργάστηκε η Αναστασία Κόκκαλη, κλινική διαιτολόγος- διατροφολόγος Β. Sc. Hons (SRD).
Bατόμουρα και μύρτιλλα
Τα σκούρα μούρα σε αυτή τη γρανίτα περιέχουν τη χρωστική ουσία ανθοκυανίνη, που οι έρευνες έχουν δείξει ότι έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες κατά του καρκίνου.
1 1/2 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκα μύρτιλλα 1 φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι 1 φλιτζάνι χυμό μύρτιλλου 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Ανακάτεψε 3/4 της κούπας βατόμουρα και 3/4 του φλιτζανιού μύρτιλλα με το γιαούρτι, το χυμό από μύρτιλλα, το μέλι και το χυμό λεμονιού σε μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, Ανακάτεψε μέσα και τα υπόλοιπα φρούτα. Γέμισε τα καλούπια με το μείγμα και πρόσθεσε τα ξυλάκια. Κατάψυξέ τα για 6 ώρες.
38 θερμίδες, 0,3 γραμμ. λιπαρά (0,2 κορεσμένα), 8,2 γραμμ. υδατάνθρακες, 1,1 γραμμ. φυτικές ίνες, 1,1 γραμμ. πρωτεΐνη
Όλες οι συνταγές φτιάχνουν 16 γρανίτες.