Το γνωστό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» παρουσιάζεται στο Δημοτικό θέατρο Σταυρούπολης-Κέντρο πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης”, Λαγκαδά 221,  το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, όνειρο θερινής νυκτός, όνειρο μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού. 
 
 
Βρισκόμαστε στη μυθική Αθήνα του βασιλιά Θησέα και στο κοντινό δάσος αυτής. Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί ο γάμος του με τη βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη. Μεγάλη αναστάτωση στη βασιλική αυλή. Παράλληλα μια ομάδα πέντε μαστόρων, ο Κυδώνης, ο Ροκάνης, ο Φυσούνης, ο Καζάνης και ο Στημόνης,θέλει να τιμήσει το ζεύγος και παράσταση για αυτό στήνει. Όμως ο Αιγέας, ένας απελπισμένος πατέρας, από το ερωτικό σκίρτημα της μονάκριβης κόρης του Ερμίας, για τον λάθος όπως πιστεύει νέο, τον αναγκάζει μέχρι το παλάτι να φτάσει για να ζητήσει από τον Θησέα λύση να δώσει.
 
 
Αλλά ποιος μπορεί να ασκήσει έλεγχο στις καρδιές των νέων και να τις τιθασεύσει; Έτσι ο Λύσσανδρος και η  Ερμία αποφασίζουν να κλεφτούν στα κρυφά και στο δάσος να καταφύγουν. Για κακή τους τύχη η φίλη της Ερμίας, Ελένη και ο γαμπρός που ο πατέρας της εγκρίνει, Δημήτρης, τους ακολουθούν…
 
 
Στο δάσος όμως ξωτικά κυβερνούν. Η παρέα των τεσσάρων νέων θα έρθει αντιμέτωπη με μάγια και ξόρκια και τότε ένα γαϊτανάκι παράξενων καταστάσεων, ερωτικών παρεξηγήσεων και αστείων γεγονότων μεταξύ θνητών και αθανάτων ξεκινά…!
 
 
Χα, χα, χα, χα, χα…
 
«Αν όσα τώρα διαβάσατε σας κάνουν να απορείτε, ας απορείτε ώσπου όλα αυτά η αλήθεια τα φωτίσει…»
 
 
 
Πληροφορίες Παράστασης:
 
 
Το χορό των ανθρώπων και των ξωτικών σέρνουν οι:
Βαλάντης Γαργάνης, Ράνια Ευαγγελινού, Χρύσα Κατσαρίνη, Φώτης Κολλάτος, Νέλσων Λούκας, Νικολέτα Παπαδοπούλου, Ευγενία Σαμαρά και ο Γιώργος Σουλεϊμάν.
 
 
Διασκευή: Νικηφόρος Παπανδρέου
Σκηνοθεσία: Ελένη Δημοπούλου
Σκηνικά κοστούμια: Ρίτσαρντ Άντονυ
Βοηθός σκηνοθέτη: Τζίμη Σταματίου
Βοηθοί σκηνογράφου: Λώρα Λούκας, Μαρία Καβαλιώτη
 
 
Ώρα: Σάββατο 21:00, Κυριακή 11:00
 
Γενική Είσοδος: 5 ευρώ.