Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τους χθεσινούς βανδαλισμούς στο δημαρχιακό μέγαρο του δήμου Θεσσαλονίκης κατέθεσαν οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης  «Εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη.

Ο κ. Καλαφάτης, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους, κατέθεσε τη μήνυση ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Stavros Kalafatis ston eisaggelea gia vandalismous sto dimarheio Thessalonikis

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης κάλεσε τη διοίκηση του δήμου να προσυπογράψει την πρωτοβουλία των «Εντάξει» να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για όλα όσα τραγικά, βανδαλισμούς και καταστροφές, έγιναν, χθες, στο δημαρχιακό μέγαρο.

«Δεν πέρασαν μονάχα 24 ώρες για να διαψευστεί ο κ. υπουργός. Η κυβέρνηση είναι εκκωφαντικά απούσα και έχει περιοριστεί στον ρόλο του παρατηρητή. Δυστυχώς και η διοίκηση του δήμου αρκέστηκε στα εύκολα λόγια. Την καλούμε να προσυπογράψει τη μήνυση για να στείλουμε από κοινού ένα μήνυμα ότι η ανομία στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περνάει ατιμώρητη. Δεν είναι δυνατόν να καταστρέφεται η περιουσία των δημοτών και να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τη μήνυση υπογράφουν οι Σταύρος Καλαφάτης, Εφραίμ Κυριζίδης, Σωκράτης Δημητριάδης, Σωτηρία Γκιουλέκα, Δημήτρης Κούβελας, Στέφανος Γωγάκος, Στάθης Παντελίδης και Δημήτρης Ράπτης.

Μετά την κατάθεση της μήνυσης ο κ. Καλαφάτης θα επισκεφθεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου θα συναντηθεί για το θέμα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Νικόλαο Μπαντουβάκη.

 

 

 

Η αναπληρώτρια του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα, δήλωσε σήμερα το πρωί στην ραδιοφωνική εκπομπή «Της πόλης τα καμώματα» του δημοσιογράφου Τραϊανού Χατζηδημητρίου ότι -με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου- ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων ενώπιον του εισαγγελέα για τους χθεσινούς βανδαλισμούς.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από http://voria.gr/article/minisi-gia-tous-vandalismous-sto-dimarchio-katethese-o-kalafatis-vid και FM100 – Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης