Για παραδοξότητα μίλησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου εκλεγείς με τον συνδυασμό του Κ. Ζέρβα, Γιώργος Αβαρλής, στηλιτεύοντας την απόφαση της απερχόμενης διοίκησης να προχωρήσει στην έγκριση του ισολογισμού του 2018 πριν την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε αναλαμβάνει η νέα διοίκηση.

 

Ο κ. Αβαρλής δήλωσε χαρακτηριστικά πως αν ακολουθηθεί η θέληση της διοίκησης του Γ. Μπουτάρη, τότε θα κάνουν “λάχα-λάχα οι ορκωτοί τον έλεγχο για να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα”. Μάλιστα, κάλεσε τη διοίκηση να πάρει πίσω την πρόταση για έγκριση του ισολογισμού και να μεταφερθεί τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, όπως είθισται να γίνεται τα τελευταία χρόνια.

 

Προς επίρρωση του επιχειρήματος του, ο κ. Αβαρλής τόνισε ότι η παράταξη του κου Ζέρβα δεν θέτει ζήτημα για τη συνεδρίαση επί του απολογισμού. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Αβαρλής χαρακτήρισε τη διοίκηση του Γ. Μπουτάρη υπηρεσιακή, παρότι όπως είπε ο νόμος επεκτείνει τον χρόνο διοίκησης κατά τρεις μήνες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

Σε άλλο σημείο του λόγου του ο κ. Αβαρλής έκανε λόγο για οργασμό νέων έργων από την απερχόμενη διοίκηση και αναφερόμενος στο έργο της πεζοδρόμησης του υπόλοιπου τμήματος της οδού Αγίας Σοφίας, διερωτήθηκε “προς τι αυτή η βιασύνη;”

 

Πάντως ο Γιάννης Μπουτάρης στη διάρκεια της πρωτολογίας του και αντιλαμβανόμενος την αντίθεση του κου Αβαρλή, ήδη από τα έδρανα σε ό,τι αφορά τον χρόνο έγκρισης του ισολογισμού, απάντησε πως την καταγράφει, ωστόσο επέμεινε στην απόφαση του.

 

 

 

 

 

Πηγή: https://www.makthes.gr/aichmes-kata-tis-dioikisis-mpoytari-gia-ton-isologismo-228261