Αναβλήθηκε η δίκη του μέλους του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, Ηλ. Σμήλιου

Αναβλήθηκε η δίκη του μέλους του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, Ηλ. Σμήλιου

 

Για τις 4 Δεκεμβρίου 2019 αναβλήθηκε η δίκη του Ηλία Σμήλιου, μέλους του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για πράξεις που έλαβαν χώρα σε διαμαρτυρία του Κινήματος  στις 19 Οκτωβρίου του 2016, κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο.

Ο κ. Σμήλιος κατηγορείται  ότι συμμετείχε «ως υποκινητής σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που με ενωμένες δυνάμεις διέπραττε βιαιοπραγίες», δηλαδή «φωνασκούσαν, εκφωνούσαν συνθήματα και κατευθύνονταν προς την έδρα του Ειρηνοδικείου όπου ίστατο η επί του πλειστηριασμού υπάλληλος, Πρόεδρος τότε του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Χρουσαλά Ιωάννα, εμποδίζοντας την πρόοδο του πλειστηριασμού».

Κατηγορείται, επίσης ότι  «ενεργώντας από κοινού με άλλους εμποδίσαμε με βία τον ελεύθερο συναγωνισμό και με τον τρόπο αυτό οδηγήσαμε στη ματαίωση του πλειστηριασμού».

Ο πλειστηριασμός αφορούσε ένα μικρό χωράφι-οικόπεδο στον Χορτιάτη.

Σημειώνεται ότι η δίκη αναβλήθηκε λόγω απουσίας μαρτύρων υπεράσπισης.

«Γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης αντιστροφής ρόλων θύτη και θύματος. Αυτοί που αρπάζουν από τον λαό τα πάντα, έρχονται σήμερα να κατηγορήσουν τον λαό γιατί αντιστέκεται σε αυτή την πολιτική, την αλληλεγγύη που δείχνει στους συμπολίτες μας, που πάνε να τους αρπάξουν και το σπίτι», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ηλίας Σμήλιος.

Στα δικαστήρια βρέθηκαν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων για να δηλώσουν την συμπαράσταση τους.

Δείτε στο βίντεο του Thestival.gr τι δήλωσε ο κ. Σμήλιος:

 

 

 

Πηγή: http://www.thestival.gr/society/police/item/453187-anablithike-i-diki-tou-meloys-toy-syntonismou-syllogikotiton-thessalonikis-il-smilioy-video