Αποκαλύψεις για το τι λένε τα σχολικά βιβλία των Σκοπίων από τον Μάκη Κυριζίδη

Σε σημαντικές αποκαλύψεις για το περιεχόμενο των βιβλίων που διδάσκονται οι μαθητές στα Σκόπια προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος, Μάκης Κυριζίδης, στη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κυριζίδης με τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις εξέθεσε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Σκοπιανή ηγεσία έχει κάνει βήματα συναίνεσης και έχει εγκαταλείψει την αλυτρωτική προπαγάνδα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κυριζίδης σε βιβλίο της ε’ δημοτικού, το οποίο τυπώθηκε πρόσφατα, αναφέρεται ότι «Οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες».

Επίσης σε βιβλίο της β’ Γυμνασίου αναφέρεται ότι: «Τον Μακεδονικό Αγώνα το 1903 διεξήγαγαν κατά των Ελλήνων οι Μακεδόνες» και σε άλλο σημείο: «Το 52% της ενιαίας Μακεδονίας είναι η Αιγιατική Μακεδονία, το οποίο η Ελλάδα το 1923 αποίκισε με Έλληνες πρόσφυγες της Ανατολής και νόθευσε την εθνική ομοιογένεια των Μακεδόνων».

Σε άλλο ιστορικό βιβλίο που διδάσκεται στα σχολεία της FYROM γίνεται αναφορά στην Αιγιατική Μακεδονία και στην υποτιθέμενη μακεδονική μειονότητα που ζει στη χώρα μας.

«Στην Αιγιατική Μακεδονία μέχρι σήμερα ζούνε 250.000 Αιγιάτες Μακεδονές τους οποίους η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει αλλά υποχρεούται να αναγνωρίσει ως εθνική Μακεδονική μειονότητα. Η Vardaska Makedonia απελευθερώθηκε από τον ζυγό των Σέρβων χάρη στους αγώνες των Μακεδόνων και ανακηρύχτηκε Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας, η οποία είναι και το μοναδικό ελεύθερο τμήμα της ενιαίας Μακεδονίας και έχει το καθήκον να μεριμνά για τους υπόδουλους Μακεδόνες των γειτονικών της κρατών» αναφέρει στην προπαγάνδα του το συγκεκριμένο σχολικό βιβλίο των Σκοπίων.

Ο κ. Κυριζίδης επανέλαβε τις αναφορές του κ. Μπουτάρη περί χαζών και αμόρφωτων και περί προοδευτικών. «Δεν είναι όλοι όσοι αγωνιούν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας χαζοί, αμόρφωτοι και ακροδεξιοί» είπε. «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για όλους αυτούς που θέλουν να έχουμε καλή γειτνίαση. Ας αλλάξει ο κ. Ζάεφ όλες αυτές τις αλυτρωτικές αναφορές στα σχολικά βιβλία και το Σύνταγμά του και τότε ας έρθουν να συζητήσουν με τον καλό γείτονά τους» κατέληξε ο κ. Κυριζίδης.

 

 

 

Πηγή: http://www.thestival.gr/policy/self-government/item/364567-apokalypseis-gia-to-ti-lene-ta-sxolika-biblia-ton-skopion-apo-ton-maki-kyrizidi-video

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Recent News