Αρνήθηκε να συναντήσει την Κατερίνα Νοτοπούλου ο δήμαρχος Δοξάτου

Δεν αποδέχθηκε να συναντήσει την υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου ο δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης.

Η κ. Νοτοπούλου βρέθηκε στη Δράμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και σύμφωνα με τον κ. Δαλακάκη ζήτησε να τον συναντήσει. Ο δήμαρχος Δοξάτου αρνήθηκε να συναντήσει την υφυπουργό και μάλιστα δημοσιοποίησε στα ΜΜΕ την ανοιχτή επιστολή του προς την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ανάμεσα στους λόγους της άρνησης του, ο κ. Δαλακάκης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν τήρησε όσα υποσχέθηκε για το δήμο του, ενώ στάθηκε και στο μακεδονικό, αναφέροντας «όταν η κυβέρνηση σας θα αντιληφθεί πως η Μακεδονία είναι ελληνική, ελάτε να με συναντήσετε».

 

 

Η επιστολή:

«ΘΕΜΑ: “Δεν έχουμε έλλειψη σε χάντρες και καθρεφτάκια”

Υπουργέ, κα Νοτοπούλου,

Ζητήσατε να με συναντήσετε σήμερα ως Δήμαρχο Δοξάτου.

Όταν η Κυβέρνηση σας θα σταματήσει να προσπαθεί να στερήσει το νερό από τους συνδημότες μου και τον Κάμπο μας προς εξυπηρέτηση του ΤAP

Όταν η Κυβέρνηση σας θα δεσμευτεί εμπράκτως για την μη εξόρυξη ΛΙΓΝΙΤΗ και την εξυπηρέτηση ενεργειακών συμφερόντων.

Όταν η Κυβέρνηση σας θα σταματήσει να στερεί από τους κτηνοτρόφους μας εξισωτικές και βοσκοτόπια.

Όταν η Κυβέρνηση σας θα σταθεί δίπλα στους αγρότες μας, επαναλειτουργώντας τα αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ Βοϊράνης.

Όταν η Κυβέρνηση σας θα σταματήσει να παρακωλύει την ανέγερση του Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμπακίου

Όταν η Κυβέρνηση σας θα αντιληφθεί πως η Μακεδονία είναι Ελληνική και ότι η Δράμα δεν είναι αποικία.

Τότε ελάτε να με συναντήσετε.

Μετά τιμής,

Δημήτριος Δαλακάκης».

 

 

 

 

Η συνάντηση Νοτοπούλου με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στη Δράμα

Η υπουργός Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίηση σήμερα συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Δράμα. Στη συνάντηση, που φαίνεται να αρνήθηκε να πάει ο δήμαρχος Δοξάτου, συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης και οι δήμαρχοι Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, Παρανεστίου, Αλεξάνδρα-Μαρίνα Σωτηριάδου και Προσοτσάνης Άγγελος Λύσελης και ο προϊστάμενος του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Αγγελόπουλος.

«Το έργο σύνδεσης της Δράμας με τον άξονα της Εγνατίας Οδού, ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που απασχολεί την περιοχή, εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος. Οι μελέτες ολοκληρώνονται και παράλληλα εξασφαλίζονται οι πόροι για τη χρηματοδότηση του έργου. Το πρώτο τμήμα του, θα δημοπρατηθεί το Α’ εξάμηνο του 2019» ανέφερε σήμερα η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργείου Εσωτερικών, η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της τροφοδοσίας της Βόρειας Ελλάδας με φυσικό αέριο. Όπως ανακοίνωσε, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ξεκινά η κατασκευή 111 χιλιομέτρων δικτύου φυσικού αερίου, με σταδιακή παροχή συνδέσεων, που θα ολοκληρωθεί το 2021. Σε ό,τι αφορά στο κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου Δράμας, γνωστοποίησε πως η κυβέρνηση προχωρά στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, επομένως οι φυλακές θα λειτουργήσουν, με το εντευκτήριο και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της συμφωνίας των Πρεσπών και στην αναπτυξιακή προοπτική που αυτή δημιουργεί, στην αύξηση των κεντρικών αυτοτελών πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και στις μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στους ΟΤΑ, και στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Μίλησε ακόμη για τα επενδυτικά προγράμματα «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ», που στόχο έχουν τη χρηματοδοτική ενίσχυση έργων, προμηθειών, υπηρεσιών, μελετών και δράσεων, που βελτιώνουν άμεσα την καθημερινή ζωή των δημοτών και αναβαθμίζουν τις λειτουργικές δυνατότητες των δήμων.

Πηγή: https://www.makthes.gr/arnithike-na-synantisei-tin-katerina-notopoyloy-o-dimarchos-doxatoy-168260

 

 

 

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Recent News