Στο πνεύμα των ημερών το ART BAZAAR που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης – Συκεών, που για μια ακόμη φορά θα φέρει σε επαφή τους εικαστικούς δημιουργούς με το κοινό.

Πρόκειται για τη αδιαμεσολάβητη ομαδική έκθεση, που τείνει να γίνει θεσμός, και αφορά Έλληνες και ξένους εικαστικούς καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στην πόλη μας, άλλα και έξω απ’ αυτήν. Η έκθεση θα λειτουργήσει στο Εικαστικό Κέντρο «Ήλιος» (Λαγκαδά 120 & Δ.Κομνηνού, Νεάπολη) από την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 έως και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, και θα φιλοξενήσει έργα 50 εικαστικών δημιουργών που έχουν να επιδείξουν σημαντικό καλλιτεχνικό έργο, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν εκθέσει έργα τους στη Θεσσαλονίκη, σ’ άλλες πόλεις και σε χώρες του εξωτερικού.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: λωρίδες

 

Η πρόταση συνδυάζει την προβολή του καλλιτεχνικού έργου με την εικαστική ενημέρωση,  την επικοινωνία του θεατή-«αναγνώστη» με την Τέχνη, την αναγνώριση, αξιολόγηση και ανακάλυψη του «σημαντικού» μέσα από τη συγκριτική λειτουργία της καλλιτεχνικής έκφρασης, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης ενός σημαντικού εικαστικού έργου σε χαμηλό κόστος.

 

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

 

Στο Art Bazaar παίρνουν μέρος και εκθέτουν έργα τους καλλιτέχνες Ζωγραφικής, Γλυπτικής και Χαρακτικής εκπροσωπώντας  διαφορετικά πεδία εικαστικής έκφρασης, χωρίς περιορισμούς ηλικιακούς ή αναγνωρισιμότητας. Μέσα από αυτό δίνεται η δυνατότητα στους φίλους της εικαστικής δημιουργίας να κάνουν ένα δώρο Τέχνης στον εαυτό τους, στο σπίτι, στο περιβάλλον τους. Τα έργα, λόγω της οικονομικής συγκυρίας θα διατίθενται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές -δεν θα υπάρχει έργο πάνω από 150 €- δίνοντας έτσι σε όλους τη δυνατότητα να αποκτήσουν ή και να δωρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα σημαντικά έργα Τέχνης.

 

 

Εικαστικό Κέντρο «Ήλιος»

Διεύθυνση: Λαγκαδά 120 και Δ. Κομνηνού, Νεάπολη Θεσσαλονίκης

-Διάρκεια Έκθεσης:

Από τις 13 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 8 Ιανουαρίου 2018 (εκτός αργιών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς)

-Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή: από τις 2 μ.μ έως τις 9 μ.μ.

και τα Σάββατα 16/12, 23/12 και 6/1, από τις 11 π.μ. έως τη 1 το μεσημέρι

 

 

 

 

Πηγή: https://www.dailythess.gr/art-bazaar-sti-neapoli/