Αστυνομική επιχείρηση στον άτυπο καταυλισμό προσφύγων δίπλα στο κέντρο της Θεσ/νίκης – 17 συλλήψεις

Αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε στον άτυπο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκεται δίπλα από το κέντρο της πόλης, σε οικόπεδο στη συμβολή των οδών Θεοφίλου, Κορυδαλλέως και Σαπφούς.

Συγκεκριμένα, σε οικόπεδο στη συμβολή των προαναφερθέντων οδών υπάρχουν περίπου 30 σκηνές, όπου ζουν περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες.  «Όταν ενημερωθήκαμε πως καταυλισμός των Διαβατών ήταν γεμάτος, αποφασίσαμε να έρθουμε εδώ» δήλωσε στο makthes.gr, ο Kamran Arash από το Αφγανιστάν. «Στο καταυλισμό ζουν πλέον πάνω από εκατό άτομα ενώ μέχρι πρότινος υπήρχαν ανάμεσα μας και παιδιά». H παιδική παρουσία επιβεβαιώνεται από μια κούκλα που έχει απομείνει μέσα σε σκηνές ανάμεσα σε άλλα αντικείμενα.

 

atiposkatavlismo-01.jpg

 

 

Το οικόπεδο που αποτελεί συγχρόνως και χώρο στάθμευσης οχημάτων είναι γεμάτο με απορρίμματα και μπάζα. Οι συνθήκες διαβίωσης όπως ομολογούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο makthes.gr είναι άθλιες, καθώς οι σκηνές περικλείονται από σωρούς σκουπιδιών και απειλούν την δική τους αλλά και τη δημόσια υγιεινή. Επιπλέον, στον καταυλισμό δεν υπάρχουν τουαλέτες αλλά ούτε θέρμανση.

 

 

atiposkatavlismo-04.jpg

 

 

«Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνει κανείς. Κάνουμε βόλτες στη πόλη και επιστρέφουμε στο καταυλισμό για να φάμε και να κοιμηθούμε» δηλώνει μετανάστης που ζει στον καταυλισμό στο makthes.gr. Σύμφωνα με τους ίδιους, φαγητό τους παρέχεται από ΜΚΟ, αλλά διαμαρτύρονται πως δεν είναι αρκετό για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

 

 

atiposkatavlismo-07.jpg
atiposkatavlismo-06.jpg
atiposkatavlismo-05.jpg
atiposkatavlismo-02.jpg

 

 

Την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον άτυπο καταυλισμό σχολίασε με δημοσίευση στο Facebook ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Πρέπει να καταλάβουμε, να παρέμβουμε» σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, περιγράφοντας τις συνθήκες και τους κινδύνους που υπάρχουν στο οικόπεδο, όπου έχουν στηθεί οι σκηνές.

 

 

Αστυνομική επιχείρηση – Συνελήφθησαν 17 άτομα

 

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 19 προσαγωγές αλλοδαπών. Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν διότι δεν διέθεταν άδειες παραμονής στην χώρα και ένα άτομο συνελήφθη επειδή είχε σε εκκρεμότητα έγγραφα, καθώς είχε λήξει η άδεια παραμονής του.

 

 

H ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Αστυνομική επιχείρηση σε υπαίθριο χώρο της Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά την οποία συνελήφθησαν 17 άτομα
Κοινή αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα (04-02-2019) από αστυνομικούς Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, σε οικόπεδο της Δυτικής Θεσσαλονίκης, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.

Κατά τη διάρκεια της παραπάνω επιχείρησης προσήχθησαν σε Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης συνολικά δεκαεννέα (19) παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων δεκαέξι (16) συνελήφθησαν στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας και ένας (1) συνελήφθη για παραβίαση περιοριστικού όρου διαμονής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως».

 

 

 

 

 

Πηγή: https://www.makthes.gr/ (1, 2)

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Recent News