Μπλόκα των ΜΑΤ σε πορεία-αντίδραση αντιεξουσιαστών στην κινητοποίηση εθνικιστών οργανώσεων κατά της παράστασης «Εκκλησιάζοντες» στο Αυλαία

Συνεχή ήταν τα μπλόκα των ΜΑΤ στην πορεία που πραγματοποίησαν πάνω από 100 μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της πόλης αντιδρώντας στην προγραμματισμένη κινητοποίηση εθνικιστικών οργανώσεων κατά της παράστασης «Εκκλησιάζοντες» στο θέατρο Αυλαία.

Η αστυνομία έστησε συνολικά τρεις φραγμούς στη διαδρομή της πορείας εμποδίζοντας ουσιαστικά την πορεία να προσεγγίσει το θέατρο «Αυλαία».

Αναλυτικά, η πορεία κατευθύνθηκε αρχικά στην Εθνικής Αμύνης αλλά σταμάτησε στο ύψος της Αλεξάνδρου Σβώλου όπου δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν μπλοκάρει τον δρόμο. Οι αντιεξουσιαστές άλλαξαν διαδρομή και προχώρησαν επί της Αλεξάνδρου Σβώλου για να κινηθούν λίγο πριν τις 19.00 στην οδό Ερμού. Τα ΜΑΤ όμως είχαν σχηματίσει μπλόκο και πάνω από τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

 

 

Έπειτα οι αντιεξουσιαστές ανέβηκαν ξανά στην Εγνατία με κατεύθυνση προς ανατολικά για να βρουν όμως και πάλι μπροστά τους τα ΜΑΤ, τα οποία είχαν δημιουργήσει φραγμό στο συντριβάνι εμποδίζοντας εκ νέου την πορεία να κατέβει στην Εθνικής Αμύνης.

 

 

 

Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές γύρισαν στην Καμάρα και η συγκέντρωση διαλύθηκε.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο

Εν τω μεταξύ, στο κέντρο λόγω των κινητοποιήσεων δημιουργήθηκε για κάποια ώρα κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς οι οδοί Εγνατία και Εθνικής Αμύνης παρέμειναν κλειστές. Το κομφούζιο στους δρόμους είχε προκαλέσει ένταση με τους οδηγούς να κορνάρουν και διαμαρτύρονται.

 

 

Πριν την πορεία, κατά τη συγκέντρωση που έγινε στην Καμάρα, δέκα αντιεξουσιαστές χτύπησαν και ξεγύμνωσαν ποδηλάτη που φορούσε μπλούζα με τη φράση «Μολών Λαβέ».

Συγκεκριμένα, 10 περίπου άτομα εντόπισαν τον ποδηλάτη, τον κυνήγησαν, τον έριξαν κάτω, τον χτύπησαν, του πήραν τη μπλούζα και έπειτα τον άφησαν να φύγει.

 

Συγκέντρωση κατά της παράστασης “Εκκλησιάζοντες”

 

undefined

 

 

Οι διαμαρτυρόμενοι παραμένουν απέναντι από το θέατρο και φωνάζουν συνθήματα, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη κίνησή τους προς το θέατρο “Αυλαία”.

 

 

 

Πηγές: https://www.voria.gr/ (1, 2) και http://www.thestival.gr/society/police/item/344105-tora-sygkentrosi-kata-tis-parastasis-ekklisiazontes-sti-thessaloniki

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Recent News