Το χρίσμα της ΝΔ στον Ν. Ταχιάο δεν σταματά τον Γ. Ορφανό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί ακόμα και με την παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, «Πρωτοβουλία», άφησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός σε σημερινή συνάντηση με δημοσιογράφους. Ο ίδιος σε γενικό πλαίσιο είναι ανοιχτός σε όλες τις συνεργασίες, καθώς «στο να απαντήσεις στο πρόβλημα και να δώσεις λύσεις δεν έχει χρώμα» υποστηρίζει. Έκανε γνωστό πως έχει ήδη συνομιλήσει με πολλούς υποψήφιους και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνομιλήσει με την «Πρωτοβουλία».

«Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να μας σταματήσει. Έχω πάρει την απόφαση. Θα είμαστε εκεί τις ημέρες των εκλογών» δήλωσε ο πρώην υπουργός, τονίζοντας ότι τα σχέδια του δεν έχουν αλλάξει από τις 19 Οκτωβρίου που ανακοίνωσε επίσημα την ανακοίνωσή του.

Στις 10 Δεκεμβρίου ο Γιώργος Ορφανός θα διοργανώσει μια μεγάλη εκδήλωση στο Μακεδονία Παλλάς, όπου θα παρουσιάσει το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού του, τον πυρήνα του προγράμματος και τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης. Μέχρι στιγμής πραγματοποιεί συναντήσεις με φορείς για προβλήματα που απασχολούν της πόλη, όπως την αποκομιδή στερεών απορριμμάτων, τις συγκοινωνίες και το κυκλοφοριακό. Μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα ασχοληθεί με τον κοινωνικό ρόλο της Θεσσαλονίκης με βασικό στοιχείο να εξετάσει την ενδυνάμωση της αγοράς. Ενώ μετά τα Χριστούγεννα θα επισκεφτεί όλες τις γειτονιές του δήμου για να ακούσει αυτοπροσώπως τα προβλήματα του κάθε πολίτη, όπως είπε.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση στην μάχη με τα κόμματα φαίνεται ότι κερδίζει» σημείωσε ο Γιώργος Ορφανός, υποστηρίζοντας πως «η επιρροή των κομμάτων θα είναι περιορισμένη». Όσο για το αν περίμενε χρίσμα από την ΝΔ, είπε πως υπήρχαν συζητήσεις και πριν ανακοινώσει αλλά μετέπειτα δεν περίμενε το χρίσμα. «Δεν περίμενα τίποτα. Το χρίσμα δεν ήταν το σημείο που θα θελα να ήταν κυρίαρχο στην δίκη μου εκστρατεία. Με ενδιαφέρει να ανοίξουμε τις δυνάμεις μας». Στην στήριξη που θα δείξει η ΝΔ στο πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου απαντάει: «Η προσπάθεια η δίκη μου είναι να μαζευτούμε πολλοί. Το «όλοι μαζί» με εκφράζει σε απόλυτο βαθμό. Όποιος είναι υποψήφιος σε αυτή την μάχη είναι καλοδεχούμενος. Όπως λέει και ο Μάο, «αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν».

Για τα πολλά πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο της ΝΔ και διεκδικούν τον δήμο Θεσσαλονίκης σχολίασε: «Κάποιος θα τα καταφέρει στο τέλος. Σε αυτή την διαδρομή κάποιος θα αλλάξει ιδέες, ενδεχομένως να γίνουν συνεργασίες. Αλλά στο δεύτερο γύρο η πόλη δεν θα είναι διχασμένη για ποιον εκπρόσωπο από την ΝΔ θα ψηφίσει». Όσο για την επόμενη ημέρα, αν τελικά κυριαρχήσει η ΝΔ, δηλώνει πως «είναι διαφορετικά να έχεις δυο «συγγενείς» που μπορείς να συνεργαστείς και άλλο να έχεις δέκα».

Πηγή: https://www.makthes.gr/anoichtos-se-synergasia-akomi-kai-me-tin-protovoylia-o-giorgos-orfanos-176050
Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Recent News