Όλοι λατρεύουν τις μητέρες ή τις γιαγιάδες τους για τα υπέροχα κεϊκ που φτιάχνουν. Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε αυτά τα δεδομένα και να μπορεί να φτιάχνει ο καθένας τα πιο νόστιμα κεκάκια.
Γι’ αυτή την εβδομάδα λοιπόν έχω την τέλεια συνταγή για cupcakes. Η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό και εγγυώμαι πως αν ακολουθήσεις τις συμβουλές, θα έχεις φτιάξει τα πιο νόστιμα κεϊκ της ζωής σου. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν..
Αρχικά να επισημάνω πως είναι απαραίτητη η χρήση ενός ταψιού με βαθουλώματα. Συνήθως έχουν 12 και μπορείς να τα προμηθευτείς σε καταστήματα ειδών σπιτιού ή ακόμα και μεγάλα super markets.
Υλικά για 12 cupcakes
- 1 και 1/3 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα ζάχαρη
- 100γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/3 της κούπας γάλα
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας baking powder
- 1 βανίλια
- 1/8 κουταλιές της σούπας αλάτι
Εκτέλεση
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Ετοίμασε το ταψί τοποθετώντας σε κάθε βαθούλωμα 1 χάρτινη βάση ή, αν δεν έχεις, μπορείς να το αλείψεις με λίγο βούτυρο για να μην κολλήσουν τα κεϊκ μετά το ψήσιμο.
- Τοποθέτησε σε ένα μεγάλο μπωλ το βούτυρο και τη ζάχαρη και με το μίξερ χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν ένα μίγμα.
- Στη συνέχεια ρίξε ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια και συνέχισε να χτυπάς με το μίξερ μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή.
- Στη συνέχεια ρίξε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Ξαναχτύπισε με το μίξερ ενώ ταυτόχρονα θα ρίχνεις σιγά-σιγά και το γάλα.(ΠΡΟΣΟΧΗ μην το παρακάνεις με το μίξερ γιατί το μίγμα θα γίνει σκληρό και θα αφυδατωθεί ενώ το αποτέλεσμα θα μοιάζει με ψωμί.) Σταμάτησε να χρησιμοποιείς το μίξερ όταν το μίγμα πάρει κρεμώδη υφή, λίγα δευτερόλεπτα δηλαδή αφότου έχεις ρίξει το γάλα.)
- Όλα έτοιμα για να τοποθετήσουμε το μίγμα στα βαθουλώματα του ταψιού μας. Μη γεμίσεις τα βαθουλώματα μέχρι πάνω γιατί το περιεχόμενό τους θα φουσκώσει και θα ξεχυλίσει. Γέμισέ τα περίπου μέχρι τα 3/4.
- Βάλε το ταψί στο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά.
- Όταν τα βγάλεις αφησέ τα να κρυώσουν για 40 λεπτά και μετά βγάλτα απ’ τη φόρμα.
Ενώ τα κεκάκια θα κρυώνουν μπορείς να ετοιμάσεις την κρέμα. Είναι πολύ εύκολη, παρόλα αυτά αν βαριέσαι ή δεν θέλεις να επιβαρύνεις τον οργανισμό σου με επιπλέον γλυκό, μπορείς να την απογύγεις. Όμως πραγματικά σας συνιστώ να τη φτιάξετε γιατί προσδίδει πολύ νοστιμάδα στο κέικ και κατά κάποιον τρόπο αυτή η ζαχαρώδης γεύση της θα σας κάνει να νιώσετε και πάλι παιδιά.
Υλικά
- 70γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και βατόμουρο)
- 1/2 βανίλια
- 1 και 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη
- Πολύ λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Τοποθέτησε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και χτύπησέ τα με το μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα με ροζ χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμη και αν τα κεϊκ έχουν κρυώσει καλά μπορείς με ένα μαχαίρι να απλώσεις την κρέμα. (Σε περίπτωση που τα κεϊκ δεν έχουν κρυώσει και τοποθετήσεις την κρέμα, τότε αυτή λόγω του βουτύρου θα λιώσει και δεν θα μείνει στην επιφάνεια του κεΙκ αλλά θα περιχυθεί γύρω γύρω.) Αν θέλεις όμως τα κεϊκ σου να εντυπωσιάσουν πιο πολύ, τότε χρησιμοποίησε το σκεύος που χρησιμοποιείται ευρέως για τη σαντιγύ (δεν ξέρω το ονόμά του δυστυχώς!) που έχει ως κορυφή αστεράκι. Τοποθέτησε όλη την κρέμα σ’ αυτό και με αργές κινήσεις δημιούργησε το σχήμα που εσύ θέλεις.
- Τοποθέτησε 1 φράουλα ή 3 μικρά βατόμουρα στην κορυφή του κεϊκ και όλα είναι έτοιμα για το σερβίρισμα.
Καλή Όρεξη