Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται το πρόγραμμα ενημέρωσης για γυναίκες με καρκίνο του μαστού «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!», μετά την επιτυχία που είχε στην Αθήνα. Από τις τις 11 Απριλίου έως και τις 13 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν τέσσερις διαδοχικοί κύκλοι δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού ή κάποια άλλη μορφή καρκίνου, καθώς και τους φροντιστές τους.

Σύμμαχοι στο σκοπό αυτό είναι οι εξειδικευμένοι εισηγητές που θα προσεγγίσουν δημιουργικά τη γυναικεία φύση, με έμφαση στην ψυχολογία, τη φυσική κατάσταση και τη διατροφή. Το πρόγραμμα διενεργείται σε συνεργασία με το «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης και υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

Τα σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 17:30 -20:30 και κάθε Παρασκευή από τις 18:00 – 20:30. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή στο www.eventora.com/el/Events/eisaigynaika-eisaidynami-thes.

Η κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε όσα σεμινάρια ή ενότητες επιθυμεί. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίων:
Δευτέρα, 11/4, 18/4, 25/4, 9/5
– Δραματοθεραπεία με την Φρίντα Ξύστρου [Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεύτρια]
– Positive Thinking με την Σάντυ Κουτσοσταμάτη [Συμβουλευτική Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια]

Τετάρτη, 13/4, 20/4, 4/5 & Τρίτη, 10/5
– Συζήτηση για το Νευροπαθητικό Πόνο με την Σουζάνα Ανίσογλου [Διευθύντρια του Ιατρείου Πόνου του Θεαγενείου]
– Ασκήσεις για την καταπολέμηση του Λεμφοιδήματος με την Χαρούλα Λιόλιου [Φυσιοθεραπεύτρια, Οιδηματοθεραπεύτρια]
– Χοροθεραπεία με την Μαριάννα Δρακοπούλου [Κλινική Ψυχολόγος, Χοροθεραπεύτρια]

Όλα τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Daios» (Νίκης 56, Θεσσαλονίκη)

Παρασκευή, 15/4, 22/4, 6/5, 13/5
– Συμβουλές για υγιεινή διατροφή με την Μαρία Καραμπόλα [Διαιτολόγος–Διατροφολόγος]
– Μαθήματα μαγειρικής με τον Παναγιώτη Δεληθανάση [Chef]

Τα σεμινάρια διατροφής και μαγειρικής θα πραγματοποιηθούν στο χώρο «Cooking Workshop Consulting» (Κατούνη 28, Θεσσαλονίκη)

Να σημειωθεί ότι, το πρόγραμμα προορίζεται για τη γενική πληροφόρηση, ενημέρωση και υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη συμβουλή του θεράποντα ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ιωάννης Μπουκοβίνας, Παθολόγος-Ογκολόγος, εκπρόσωπος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, σημείωσε ότι «καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους φόβους και τις ανησυχίες των γυναικών που βιώνουν τον καρκίνο του μαστού. Πέρα από την έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση, η γυναίκα ασθενής πρέπει να προσεγγίζεται ολιστικά. Η ψυχολογική στήριξη, οι οδηγίες για την σωστή διατροφή από εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και οι πιο εξειδικευμένες πληροφορίες για διάφορα θέματα που θα αντιμετωπίσει είναι απαραίτητα για την ολοκληρωμένη προσέγγιση της».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης, Κυριακούλα Δερεκενάρη, πρόσθεσε ότι «αναγνωρίζουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο μαστού για ενημέρωση, καθώς και την αίσθηση απομόνωσης και στίγματος που βιώνουν. Για να ανταποκριθούμε σε αυτές τις ανάγκες, διοργανώνουμε σε συνεργασία με τη Novartis Oncology το πρόγραμμα ‘Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!’ στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύουμε ότι μέσα από τα 28 πρωτοποριακά βιωματικά σεμινάρια, οι γυναίκες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν διαφορετικές πτυχές του εαυτού τους και να βρουν τη δύναμη που έχουν μέσα τους».

Yπενθυμίζεται ότι στην Αθήνα, τις πέντε εβδομάδες που διήρκησαν τα βιωματικά σεμινάρια καλύφθηκαν 2.263 θέσεις.