Εγκαίνια στην ARTFORUM GALLERY της έκθεσης “Colours” με έργα ζωγραφικής του Χρήστου...

Εγκαίνια στην ARTFORUM GALLERY της έκθεσης “Colours” με έργα ζωγραφικής του Χρήστου Λαχανά

Γεννημένος το 1984 στη Θεσσαλονίκη, ο Χρήστος Λαχανάς σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2015 έκανε ατομική έκθεση στο χώρο «Αγγέλων Βήμα» στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και στην 1η Μπιενάλε σχεδίου φοιτητών στη Βουλγαρία όπου βραβεύτηκε.

 

Λένε ότι για να σχεδιάσεις πρέπει να βλέπεις. Τι γίνεται όμως όταν σχεδιάζουμε κάτι από ένα κόσμο που δεν βλέπουμε; Είναι το όριο μεταξύ παράστασης και αφαίρεσης ή το όριο ανάμεσα σε μας και το σύμπαν;

 

 

Φωτογραφία του χρήστη Artforum Gallery.

 

 

Ποιος είναι τελικά ο τρόπος που καθορίζουμε τη μορφή; Πώς την οριοθετούμε; Πώς την επηρεάζουν οι εμπειρίες και το περιβάλλον μας; Τι ρόλο παίζουμε εμείς σε αυτή την κατάσταση; Και οι φιγούρες αρχίζουν να ξεπηδάν, οι ιδέες και οι σκέψεις αναζητούν σώματα και ταυτότητα μέσα στο άμορφο.

 

 

Φωτογραφία του χρήστη Artforum Gallery.

 

 

Διακατεχόμενος από ένα εμμονικό πάθος για γραφή, με μια διάθεση συνάμα αυτογραφική και κοσμογραφική, βουτάω στον μικρόκοσμο, το μακρόκοσμο, τον κόσμο των τρελών, των καπιταλιστών, των ερωτομανών, των βιοπαλαιστών, των παιδιών, των παιχνιδιών.

 

 

 

 

Η παράσταση και η αφήγηση είναι αφηρημένες. Οι μορφές συντίθενται έτσι ώστε να προκύπτουν πολλές αναγνώσεις με διαφορετικές αφηγήσεις, που ποτέ όμως δεν έχουν νόημα ή καλύτερα έχουν ένα Καφκικό νόημα, ενα μη νόημα. […] –

Χρήστος Λαχανάς