Επεισόδια & μολότοφ στην πορεία για τον Π. Φύσσα/Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία-Καθαρισμός της Αριστοτέλους από συνεργεία του δήμου

Πορεία, με αφορμή την συμπλήρωση πέντε χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που είχαν συγκεντρωθεί αρχικά στην Καμάρα, κινήθηκαν στην οδό Εγνατία στο ρεύμα προς τα δυτικά.

Η Τροχαία εξέτρεπε σ’ αυτό το διάστημα την κυκλοφορία για την διευκόλυνση των οδηγών.

 

 

 

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της πορείας, επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο άγαλμα του Βενιζέλου, άτομα που συμμετείχαν στην πορεία άρχισαν να πετούν αντικείμενα και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν παρατεταγμένες μπροστά από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Δείτε τις φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr:

molotof-1.jpg

molotof-2.jpg

molotof-3.jpg

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους – Καθαρισμός της Αριστοτέλους από συνεργεία του δήμου

 

 

Κανονικά διεξάγεται λίγο μετά τις 9 το βράδυ η κυκλοφορία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, μετά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν τεθεί σε ισχύ λόγω της προγραμματισμένης πορείας για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Η πυροσβεστική προχώρησε στην κατάσβεση όλων των εστιών φωτιάς που είχαν ανάψει οι αντιεξουσιαστές, ενώ η τροχαία παρέδωσε σε κυκλοφορία όλους τους δρόμους που είχαν κλείσει νωρίτερα λόγω της πορείας.

Aκόμη, συναγερμός σήμανε και στα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω των επεισοδίων που έλαβαν χώρα μπροστά στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Εγνατία.

Υπάλληλοι του δήμου βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να σκουπίσουν το οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια από τα αντικείμενα που έπεσαν.

Μάλιστα, για τη διευκόλυνση των εργασιών, επί ποδός τέθηκε και μια υδροφόρα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr:

kat-1.jpg

kat-2.jpg

 

 

Πηγή: http://www.thestival.gr/ (1, 2, 3)

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Recent News