Επεισοδιακή νύχτα με μολότοφ και δακρυγόνα πέριξ του Α.Π.Θ.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στατικές διμοιρίες της ΥΑΤ που φρουρούσαν το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Ομάδα περίπου τριάντα κουκουλοφόρων βγήκε από την πλατεία χημείου του ΑΠΘ πυρπόλησε κάδους επί της οδού Εθνικής Αμύνης και κινήθηκε επί της οδού Αγ. Δημητρίου προς τις διμοιρίες. Μόλις οι κουκουλοφόροι ήρθαν σε κοντινή απόσταση με τους αστυνομικούς εκτόξευσαν δεκάδες βόμβες μολότοφ.

Οι διμοιρίες που ήταν σε ετοιμότητα, λόγω των πάρτυ που βρίσκονταν σε εξέλιξη εντός του ΑΠΘ, απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Οι διμοιρίες απώθησαν τους νεαρούς προς το εσωτερικό του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Η ένταση συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά με τους κουκουλοφόρους να πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς και τις δυνάμεις της ΥΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα. Λόγω των επεισοδίων παρέμειναν κλειστές οι οδοί Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης, στο ύψος του ΑΠΘ, για περίπου μία ώρα.

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη επίθεση με μολότοφ στις διμοιρίες του τουρκικού προξενείου μετά το καλοκαίρι.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival από το σημείο:

molotof apth.jpg

 

molotof apth 2.jpg

 

 

Πηγή: http://www.thestival.gr/society/police/item/409041-thessaloniki-epeisodiaki-nyxta-me-molotof-kai-dakrygona-periks-tou-apth-foto-video

 

 

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Recent News