Το αγαπημένο event έρχεται για 5η χρονιά στη Θεσσαλονίκη και αυτή τη φορά η θεματική του είναι η Όπερα!

Η πασαρέλα θα στηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, με τη δύση του ήλιου, στον Κήπο του Αλέξανδρου!

“Νέα παραλία _ νέα πασαρέλα 5” αποκλειστικά και μόνο με ανακυκλώσιμα υλικά.

Το θέμα της εκδήλωσης: ΟΠΕΡΑ

Με την κατασκευή του «ιταλικού θεάτρου» το θέαμα μεταφέρθηκε εν μέρει από την σκηνή στην αίθουσα. Οι θεατές πήγαιναν στο θέατρο, όχι µόνο για να δουν και ακούσουν αλλά και για να τους δουν, µε αποτέλεσμα τα ενδύµατα, οι κοµµώσεις, τα καπέλα και τα κοσµήµατα να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. 
Οι ζωγράφοι Giorgio De Chirico και Fernand Léger σχεδίασαν κοστούµια για την όπερα αλλά όχι µόνο, πιο πρόσφατα, οι σχεδιαστές μόδας Yves Saint Laurent, Kenzo και Christian Lacroix συντέλεσαν µε τις δημιουργίες τους στην ιστορία της όπερας.

Ποια είναι η σηµασία του κουστουµιού στην όπερα;

Είναι φυσικό, να τονίζει την προσωπικότητα του πρωταγωνιστή αλλά ταυτόχρονα να εκφράζει και την ατµόσφαιρα µιας εποχής. Με ένα κοστούµι όπερας πολλαπλές πτυχές του χαρακτήρα των συντελεστών πρέπει είναι ορατές. Ακόµη και από το πίσω µέρος της αίθουσας, το κουστούµι συντελεί στο να είναι κατά το δυνατόν περισσότερο αναγνώσιµος ο χαρακτήρας. Ορισμένα στοιχεία του ενδύματος είναι σκοπίµως υπερβολικά, µεγιστοποιούνται ή απλοποιούνται: ο γιακάς, η ουρά, οι στολισµοί, τα χτενίσματα και το µακιγιάζ.
Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά του κουστουµιού της όπερας, η μουσική, ο χώρος δράσης ή το παρασκήνιο ταιριάζουν απόλυτα µε την σκηνοθεσία, τη γενναιοδωρία του τοπίου της νέας παραλίας με φόντο το άγαλμα του Αλέξανδρου και τον Όλυμπο, που για ακόµη µια φορά θα λειτουργήσει ως σκηνή για την εκδήλωση που διοργανώνουν για 5η φορά ο Σύλλογος “Οι Φίλοι Νέας Παραλίας” φιλοξενώντας τις δημιουργίες µόνο από ανακυκλώσιµα υλικά και θέμα την Όπερα.

Είσοδος ελέυθερη

Πηγή: http://www.thestival.gr/culture/actions/item/470155-erxetai-i-pasarela-sti-nea-paralia-tis-thessalonikis-kai-exei-thema-tin-opera

NO COMMENTS

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.