Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο μίλησε η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και εκ νέου υποψήφια στις φετινές ευρωεκλογές Εύα Καϊλή.

Αναφερόμενη αρχικά στις φετινές εκλογές τόνισε ότι «είναι κρίσιμες γιατί 80% αποφασίζεται η νομοθεσία η Ελληνική στις Βρυξέλλες. Από την άλλη να δούμε αν θα έχουμε περισσότερη  Ευρώπη ή λιγότερη, ανάλογα με το ποιοι θα υπερισχύσουν».

«Αυτά τα χρόνια η εμπειρία μου δείχνει ότι για να έχεις επιρροή και να αλλάξεις τα πράγματα θέλει πάρα πολύ δουλειά να χτίσεις συμμαχίες και να σε σέβονται και αυτό χτίζεται στην πορεία. Άρα χωρίς συνεργασία δεν προχωράει. Είμαστε εξαναγκασμένοι όλοι οι Ευρωπαίοι να συνεργαστούμε καθώς είναι πολύ ανταγωνιστικό το διεθνές περιβάλλον», προσθέτει.

Για την εμπειρία της στην πολιτική και το αν επαρκούσε όταν μπήκε στην Ευρωβουλή τόνισε ότι «μου είχε πει ένας συνάδελφος ότι θα καταλάβεις τι έγινε μετά από πέντε χρόνια πείσμωσα και λέω δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ε βοήθησε η εμπειρία μου. Πήραμε πολύ σημαντικά νομοσχέδια με μεγάλη επιρροή».

Αν είχε δίλημμα για την εκ νέου υποψηφιότητα της σημείωσε ότι «ναι το σκέφτηκα πολλές φορές γιατί έχει τρομερή δουλειά και μεγάλη ευθύνη και χάνεις φιλίες και σχέσεις. Δεν ελέγχει κάνεις το ωράριο σου οπότε δεν μένει ελεύθερος χρόνος για εσένα και είναι δύσκολο να κρατήσεις ισορροπία».

Μιλώντας για το ΚΙΝΑΛ και την πορεία του είπε ότι «είναι το καλό ΠΑΣΟΚ, ούτε παλιό, ούτε  νέο.  Έχει τα πλαίσια και τα ταξιακά και τα επαναστατικά όπως όταν ξεκίνησε. Όλα αυτά μας λείπουν και ανατρέπονται γιατί έχουμε και ένα καινούριο περιβάλλον με την ψηφιακή εποχή. Άρα έχουμε το καλό ΠΑΣΟΚ που δεν αναπαράγει τις παθογένειες του παρελθόντος».

«Δεν έγιναν παρεμβάσεις από άλλες παρατάξεις. Δεν είναι στο DNA τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει παθογένειες του παρελθόντος, άφησε πίσω του μεγάλη καταστροφή και έργο αναπτυξιακό δεν υπάρχει».

Τέλος μιλώντας και για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές της Κυριακής, εκτίμησε ότι θα έχουμε συμμετοχή κυρίως λόγω της πληθώρας των υποψηφίων και των παρατάξεων.

Πηγή: http://www.rthess.gr/article/95817/eya-kaili-sto-radio-thessaloniki-o-syriza-afise-piso-tou-megali-katastrofi-