Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί από 23.05.2015 και έως τις 30.09.2015 την περιοδική έκθεση της ομάδας φωτογραφίας “f14-Κοινόν Φωτογράφων” με τίτλο «Αρχαιολογικοί τόποι της Μακεδονίας».

Σούπαρης Τάφος Φιλίππου

Σούπαρης Τάσος

 

 

Δέκα φωτογράφοι εμπνέονται και απαθανατίζουν με το φακό τους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας. Άλλοτε εστιάζοντας σε λεπτομέρειες και άλλοτε οπτικοποιώντας τα αισθήματα και τις εντυπώσεις που προκαλεί η επαφή με τα αρχαία μνημεία δημιουργούν νέες προσλήψεις του χώρου. Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων Βόρειας Ελλάδος και εντάσσεται στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο σύλλογος με τίτλο «Οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού στην κοινωνία».

Φώτης Παλαιολόγος

Παλαιολόγου Φώτης

 

 

 

Kατερίνα Mαρνέλλου

 Mαρνέλλου Kατερίνα 


Η παρούσα φωτογραφική δουλειά ξεκίνησε με σκοπό την αναζήτηση και προβολή των αρχαιολογικών τόπων στη Μακεδονία. Κατά την εξέλιξη της φωτογράφισης οι καλλιτέχνες διαπίστωσαν ότι έχουν μπροστά τους ένα απίστευτο πλούτο αρχαιολογικών ευρημάτων από το 5000 π.χ. μέχρι τους νεώτερους χρόνους.

Μαρκογιάννης Σπύρος


Εστίασαν λοιπόν τις μηχανές τους και το ενδιαφέρον τους σε μία περίοδο οκτακοσίων χρόνων (6ο π.χ. – 2ο μ.χ. αιώνα) και προσπάθησαν να καταδείξουν με την ιδιαίτερη εικαστική του παρέμβαση ο καθένας την άρρηκτη ιστορική συνέχεια αυτού του τόπου. Οι τόποι που φωτογραφήθηκαν είναι η Αρχαία Όλυνθος, η Θεσσαλονίκη, η Σαμοθράκη, η Θάσος, η Πέλλα, η Βεργίνα, το Δίον και οι Φίλιπποι.


Φιλίππου Στέλιος


Συμμετέχουν οι φωτογράφοι:

Βαρσακέλης Βασίλης, Γεωργιάδης Γιώργος, Μαρκογιάννης Σπύρος, Μαρνέλλου Κατερίνα, Παλαιολόγου Αναστασία, Παλαιολόγου Φώτης, Παπαδόπουλος Γιάννης, Παρασκευαϊδης Κώστας, Σούπαρης Τάσος, Φιλίππου Στέλιος

Όλοι είναι μέλη της ομάδος «f14 – κοινόν φωτογράφων» έχοντας μακρόχρονη παρουσία στο χώρο της φωτογραφίας με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Η έκθεση θα βρίσκεται αναρτημένη για το κοινό στο αίθριο του ΑΜΘ, πίσω από τον χώρο του Terra Antiqua Μουσείο Art Cafe, καθ’όλη τη θερινή λειτουργία του Μουσείου.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11:00-23:00

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Τηλ.:2313310201
Terra Antiqua Μουσείο Art Cafe
Τηλ.: 2310829950

Διεύθυνση: Μ. Ανδρόνικου 6, e-mail: [email protected]

Είσοδος ελεύθερη

Arheologikoi Topoi ths Makedonias 2015