Γιαννούλης: Ο Τζιτζικώστας “ντύθηκε” μακεδονάρχης για το Τριώδιο

 

 

Σε ειρωνικό ύφος απάντησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ότι «στους δρόμους της περιφέρειάς μου οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει».
Παράλληλα ο υποψήφιος περιφερειάρχης άσκησε δριμεία κριτική και για άλλα θέματα, δίνοντας το στίγμα της προεκλογικής του στρατηγικής

“Ο κύριος Τζιτζικώστας επέλεξε την ημέρα του ανοίγματος του Τριωδίου να υποδυθεί τον μακεδονάρχη και τον υπερυπουργό, σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πολιτικές του υποχρεώσεις ως περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Για τον ίδιο οι διεθνείς συνθήκες και η υπογραφή της χώρας δε σημαίνουν απολύτως τίποτα. Αντλεί αρμοδιότητα και δύναμη από καθαρά επικοινωνιακούς τακτικισμούς, και μάλιστα σε ένα περιβάλλον φιλικό, χωρίς τη στοιχειώδη προϋπόθεση του αντιλόγου.

Τον καλώ προσωπικά να μας εξηγήσει με ποιον τρόπο θα καταστρατηγήσει τα όσα προβλέπονται σε μία διεθνή συνθήκη, που επικύρωσε και η ελληνική Βουλή, βάσει της οποίας πέραν όλων των άλλων, αντιμετωπίζονται οι αλυτρωτικές διαθέσεις της γειτονικής χώρας, και η ελληνική ιστορία, η ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας, επιστρέφει στην μήτρα της, στην Ελλάδα.

Προφανώς το μόνο που αντιλαμβάνεται ο κ. Τζιτζικώστας είναι ότι έρχονται εκλογές. Δύσκολες εκλογές για όσους επιθυμούν να ακουμπήσουν στο θυμικό των Ελλήνων πολιτών και θεωρούν ότι με τα εθνικά θέματα γίνεται προσπάθεια ψηφοθηρίας. Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας αντιλαμβάνονται αυτή την τυχοδιωκτική πολιτική πρακτική και θα απαντήσουν στην κάλπη, στις εκλογές για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

 

Πολιτική δεν είναι μόνο οι εύκολοι

“Σε ότι αφορά τους κομπασμούς για την απορροφητικότητα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η απάντηση είναι εξίσου σαφής: Χρησιμοποιεί ένα εύκολο αφήγημα χωρίς αντίλογο και στην ουσία οικειοποιείται χρήματα των Ελλήνων πολιτών, πρωτοβουλίες και δράσεις είτε της κεντρικής κυβέρνησης, είτε της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, μετατρέποντάς τα σε μία εύκολη επικοινωνιακή διαδρομή, θεωρώντας ότι μπορεί να βάζει την επικοινωνιακή του σφραγίδα πάνω σε όλα και πάνω στον κόπο άλλων. Και αυτό θα φανεί μέσα από τις προεκλογικές δράσεις, όλων όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Θα φανεί σε απευθείας διαλόγους που ελπίζουμε να προσέλθει ο κ. Τζιτζικώστας. Ένα είναι το πλέον ασφαλές συμπέρασμα: ότι η πολιτική δεν είναι μόνο επικοινωνία, φωτογραφία και εύκολος εντυπωσιασμός, αλλά έχει ουσία, σχέδιο, προσπάθεια, όραμα και αποτελεσματικότητα.”

 

 

Πηγή: https://www.makthes.gr/giannoylis-o-tzitzikostas-ntythike-makedonarchis-gia-to-triodio-198815

 

 

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Recent News