Χτυπάμε στο μίξερ μας τη ζάχαρη μαζί με το Flora Soft με βούτυρο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το σιρόπι γλυκόζης μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά σιγά-σιγά μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
Κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα πάνω σε μία λαδόκολλα ή μέσα σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο και τη σόδα μέσα στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και κατά περιόδους συμπληρώνουμε με το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια και ρίχνουμε το μίγμα σε καλά αλειμμένο ταψί με Flora Soft με βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 35-40’.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Φτιάχνουμε ένα μικρό μπεν μαρί (σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε νερό και τοποθετούμε μέσα στο σκεύος με το νερό ένα μικρότερο βαθύ σκεύος ή ένα μεταλλικό μπολ).
Ρίχνουμε τα κομματάκια της σοκολάτας στο μπεν μαρί και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία της εστίας μας σε μέτρια προς δυνατή.
Όταν η σοκολάτα αρχίσει να λιώνει και γίνει εντελώς ρευστή, προσθέτουμε το Flora Soft με βούτυρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το Flora Soft με βούτυρο στον πάγκο μας με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και γυαλιστερό.
Περιχύνουμε το brownie με τη λιωμένη σοκολάτα και σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό σοκολάτα ή βανίλια.
Ένα μεγάλο ταψί 25×35 εκ.
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 45 λεπτά
Πηγή: argiro.gr