Κ. Νοτοπούλου: Περιφρούρηση της ΕΡΤ, τώρα που ακούγονται κραυγές για νέο “μαύρο”

Στη διεθνή συνδιάσκεψη των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών, των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, παραβρέθηκε σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, η υφυπουργός τομέας Μακεδονίας και Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στην αποστολή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ευρώπη και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, σε μια εποχή της εύκολης και ταχύτατης διάδοσης των Fake News.

“Οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς στην Ευρώπη, αντικατοπτρίζουν τις δημοκρατικές, κοινωνικές αλλά και πολιτιστικές αρχές της κοινωνίας και αυτές υπηρετούν. Και εμείς μαζί, στηρίζουμε και αναβαθμίζουμε την ελληνική δημόσια ραδιοτηλεόραση και ταυτόχρονα ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, με τόλμη βάζει τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα. Μπαίνει τέλος, σε μια περίοδο 30 ετών όπου οι ιδιωτικές τηλεοράσεις λειτουργούσαν χωρίς άδεια. Πλέον η ΕΡΤ, δεν έχει τη μοναξιά της μοναδικής τηλεόρασης που έχει άδεια λειτουργίας”, είπε η κ. Νοτοπούλου και πρόσθεσε ότι “είναι λοιπόν κρίσιμο και σημαντικό για την ίδια τη δημοκρατία, να περιφρουρήσουμε το ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης. Ειδικά τώρα, που ακούγονται ξανά κραυγές για ένα νέο μαύρο. Τις προάλλες- δεν δίστασε ο κ. Βορίδης να επιρρίψει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ότι κατασκεύασε έναν μύθο γύρω από το μαύρο στην ΕΡΤ, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι πρόκειται για προπαγάνδα. Λες και θα ξεχάσουμε. Φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει παραγωγικό απολογισμό των καταστροφικών για την κοινωνία λαθών της αλλά λειτουργεί με άλλες μεθοδεύσεις. Η διαρκής απουσία της από τα πάνελ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αναδεικνύουν περίτρανα την υποβάθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η απουσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ΕΡΤ δίνει ισχυρό μήνυμα ότι η πολιτική της θα εξακολουθήσει να είναι το μαύρο”.

 

 

Πηγή: https://www.makthes.gr/165695

 

 

 

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Recent News