Δύο ταινίες δρόμου με πρωταγωνιστές μία αγελάδα στη μία και τον Ρέιφ Φάινς σε μια ξεχωριστή ερμηνεία στην άλλη συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα (από 11 έως 17/8).
1. Α Bigger Splash / Κάτω από τον ήλιο (2015)
Του Λούκα Γκουαντανίνο
Με τους Τίλντα Σουίντον, Ρέιφ Φάινς, Ματίας Σόνερτς, Ντακότα Τζόνσον, Ορόρ Κλεμάν
Η ταινία προβάλλεται από 11 έως 17/8 στη Θεσσαλονίκη στον θερινό κινηματογράφο Ελληνίς
Λεωφόρος Στρατού (δίπλα στο Βελλίδειο) – Tηλ. 2310 292304
21:00 – 23:10
2. La Vache / Μια Αγελάδα στο Παρίσι (2016)
Του Μοχάμεντ Χαμίντι
Με τους Φατσάχ Μπουγιαχμέντ, Λαμπέρ Ουιλσόν, Ζαμέλ Ντεμπούζ, Χατζάρ Μασντούκι
Τρυφερή κομεντί δρόμου που ξεδιπλώνει το ταξίδι ενός Αλγερινού αγρότη και της λατρεμένης αγελάδας του από τη Μασσαλία μέχρι το Παρίσι, όπου έχει κληθεί να επιδείξει το ζωντανό του σε ένα διεθνές αγροτικό συνέδριο.
Ο αγαθός, φιλότιμος Φατάχ αφήνει χωριό και οικογένεια για να διασχίσει τη γαλλική ύπαιθρο ως ψάρι θαρρείς έξω από το νερό και συναντά ανθρώπους που προκαλούν τα ήθη του και μαζί τροφοδοτούν την αντίληψή του για τη χώρα που μονάχα εξ αποστάσεως γνώριζε.
Γνωστή η συνταγή και κλισέ τα «απρόοπτα» που τη διεκπεραιώνουν, αν και η ερμηνεία του έξοχου Φατσάχ Μπουγιαχμέντ συντηρεί ψηλά τον πήχη του χιούμορ, των συγκινήσεων και λειτουργεί από μόνη της ως σύμβολο μιας διαπολιτισμικής γέφυρας, πόσω μάλλον σε καιρούς διχαστικούς σαν τους τωρινούς.
Η ταινία προβάλλεται από 11 έως 17/8 στη Θεσσαλονίκη στους κινηματογράφους:
– Αλεξ
Ολύμπου και Αγίας Σοφίας – Tηλ. 2310 269403
21:00
– Απόλλων
Σαρανταπόρου 4 – Tηλ. 2310 828642
εκτός Δευτ. 21:00 – 22:45
Με πληροφορίες από www.ethnos.gr (1, 2)
Δείτε τις ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ από Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΔΩ