Κινδυνεύουν ζωές από τα ετοιμόρροπα κτίρια στο “Κόδρα”

 

 

 

Ετοιμόρροπα και γεμάτα σκουπίδια είναι αυτή τη στιγμή τα κτίρια μέσα στο πρώην στρατόπεδο “Κόδρα”, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν βρει, παράνομα, καταφύγιο περίπου 20 άτομα Ρομά και άστεγοι και ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταπλακωθούν. Επιπλέον, μεγάλο μέρος έχει γεμίσει με μπάζα και σκουπίδια και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκληθεί φωτιά, απειλώντας όλη την έκταση του πρώην στρατοπέδου. Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο οποίος πρόκειται την επόμενη Δευτέρα το αργότερο την Τρίτη θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, καλώντας τον εισαγγελέα και την αστυνομία να επέμβουν, απευθύνει έκκληση για την άμεση απομάκρυνση τους από το Κόδρα, πριν να είναι πολύ αργά.

Μιλώντας στο makthes.gr, ο κ. Μπακογλίδης, τονίζει ότι «οι άνθρωποι αυτοί που κατέλαβαν το χώρο με το έτσι θέλω, πρέπει να φύγουν άμεσα, καθώς, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμένουν, αγνοώντας ότι τα κτίρια είναι έτοιμα να πέσουν πάνω τους και να θρηνήσουμε θύματα». Τονίζει ακόμη ότι ο χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια και μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκδηλωθεί φωτιά. Ανέφερε ότι ο δήμος δεν μπορεί να τους διώξει μόνο του και πως χρειάζεται για αυτό ή άμεση παρέμβαση το εισαγγελέα και της αστυνομίας. «Τη μηνυτήρια αναφορά την ετοιμάζουν ήδη οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου και θα κατατεθεί το αργότερο ως την επόμενη Τρίτη. Δεν είχαμε σκοπό να φτάσουμε σε αυτό σημείο, αλλά επειδή αγνοούν τις υποδείξεις μας, είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα, τόσο για την ευταξία όσο και για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια» επισήμανε ο δήμαρχος Καλαμαριάς.

 

kodra-ktirio-etoimoropo-xomata.jpg

 

Αναφερόμενος στο προφίλ των καταληψιών, ο κ. Μπακογλίδης σημείωσε ότι πρόκειται για Ρομά που βρίσκουν καταφύγιο για να συγκεντρώνουν υλικά, τα οποία μεταπωλούν και για αστέγους που σήμερα μπορεί να είναι πέντε άτομα και αύριο δέκα. Ωστόσο, είπε, πως είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι αγνοούν τους κινδύνους πως τα κτίσματα μπορεί να πέσουν πάνω τους, επειδή εδώ και χρόνια είναι ετοιμόρροπα και αφύλακτα, όπως και το γεγονός ότι τα σκουπίδια και τα μπάζα που καίνε συχνά, έχουν μετατρέψει το πρώην στρατόπεδο σε χωματερή.

 

Να περιφρουρηθεί ο χώρος από όλους

Αναφορικά με τη μηνυτήρια αναφορά, ο δήμαρχος Καλαμαριάς εξήγησε ότι θα κοινοποιηθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως και στους ιδιοκτήτες και στον οικοδομικό συνεταιρισμό των αξιωματικών. «Όλοι μαζί θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τον δήμο και την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να απομακρυνθούν οι καταληψίες που βρήκαν άσυλο στο χώρο. Το πρώην στρατόπεδο Κόδρα πρέπει να είναι προσβάσιμο και ασφαλές για τους πολίτες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ακόμη πως αυτές τις μέρες βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού στους χώρους των περίπου διακοσίων στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου “Κόδρα”, που έχουν αποδοθεί από την πολιτεία προς χρήση στο δήμο Καλαμαριάς, και πως αμέσως μετά θα γίνουν παρεμβάσεις για την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων και των μπαζών που εναποθέτουν ασυνείδητοι πολίτες απορρίπτονται στον χώρο.

Πηγή: https://www.makthes.gr/kindyneyoyn-zoes-apo-ta-etoimorropa-ktiria-sto-kodra-228643
Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Recent News