Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ-Θ  καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ μαζί με την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ και τους μαθητές αύριο Δευτέρα 22 Απριλίου στις 12:30 στο άγαλμα Βενιζέλου. 

«Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές συμμετέχουμε και διατρανώνουμε τη θέλησή μας για ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και δημιουργικό σχολείο. Φτάνουν πια οι πειραματισμοί που οδηγούν σε αδιέξοδα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται πως:

«Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης:

  • Αποτελούν νέους φραγμούς για τους μαθητές 
  • Υποβαθμίζουν  τη  γενική παιδεία,
  • Μετατρέπουν τη  Γ΄ Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο,
  • Διευρύνουν  τις μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές,
  • Δεν πλήττεται η παραπαιδεία.

Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»

 

Η ανακοίνωση των μαθητών

Οι μαθητές στους δρόμους, ακόμα… και τη Μεγάλη Δευτέρα! Όλοι τη Μ. Δευτέρα στις 12:30 στο Aγαλμα Βενιζέλου!
H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Υπουργός Γαβρόγλου, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο! Φέρνουν για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το Νομοσχέδιο για το Λύκειο και το εξεταστικό τη Μεγάλη Δευτέρα!

Έναν χρόνο τώρα η κυβέρνηση και το Υπουργείο μας  έχει ζαλίσει για το πόσο καλό για τους μαθητές θα είναι αυτό το Νομοσχέδιο και ότι δεν πρέπει να αντιδράμε… Αφού είναι τόσο καλό για τους μαθητές…γιατί θέλουν να το ψηφίσουν στα κρυφά;;

Η κυβέρνηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τι λένε οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί. Για αυτό και μια ολόκληρη χρονιά, κάνουν ότι δε βλέπουν και δεν ακούν τους χιλιάδες μαθητές που κινητοποιούνται και φωνάζουν: «Το Νομοσχέδιο να μην κατατεθεί!». Για αυτό και ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας έχει αρνηθεί δύο φορές να συναντηθεί με τη Συντονιστική Επιτροπή για το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα, θέλουν να ψηφίσουν το Νομοσχέδιο που μας αφορά… με εμάς να λείπουμε από τα σχολεία μας για τις διακοπές του Πάσχα! Τόσο “φιλική” με τους μαθητές αποδεικνύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Ξέραμε, ήδη, πολύ καλά πως αυτό το νομοσχέδιο κάνει το σχολείο μας ακόμα χειρότερο απ’ ό,τι ήδη είναι. Με περισσότερες εξετάσεις, άρα και περισσότερα φροντιστήρια για να τα βγάλουμε πέρα. Με εξετάσεις πανελλαδικού τύπου ακόμα και για να πάρουμε απολυτήριο. Με αύξηση της ύλης των πανελλαδικών εξεταζόμενων μαθημάτων ακόμα και για του χρόνου. Με λιγότερες επιλογές. Με λιγότερη γνώση, λιγότερη μόρφωση.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ!

Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να παραιτηθούμε από τον αγώνα μας για ένα σχολείο που να μας μορφώνει ολόπλευρα και να μην μας εξοντώνει!

Αυτό το Νομοσχέδιο εμείς… το έχουμε ήδη καταψηφίσει!

Όλοι τη Μ. Δευτέρα στις 12:30 στο Aγαλμα Βενιζέλου!

 

 

 

Πηγή: https://www.typosthes.gr/thessaloniki/182262_thessaloniki-kinitopoiisi-ayrio-apo-toys-ekpaideytikoys