Έχουν καταντήσει πολύ κλισέ αυτοί οι Άγγλοι. Τι λαβ ις μπλάιντ και κουραφέξαλα; Τελικά είναι μύθος ή αλήθεια οτι η αγάπη είναι τύφλη;  Συνήθως λένε οτι οι τρελά ερωτευμένοι έχουν την τάση  να παραβλεπουν την όποιαδήποτε ατέλεια, αδυναμία του/της συντρόφου του/της.  Ή ακόμη προσπερνούν καταστάσεις που υπο άλλες συνθήκες θα μπορούσαν κάλλιστα να οδηγήσουν μία σχέση στο χωρισμό, (β λ. Γλυκά ψέματα, ή στην εσχάτη περίπτωση μία απάτη). 

 

Είναι πολύ παράδοξο και λυπηρό  να συμβαίνουν αυτά και να συνεχίζει κάποιος να συγχωρεί επανειλημμένα το έτερον ήμισυ γιατί και καλά υπάρχει μία μεγάλη αγάπη. Αυτό θα λέγαμε ότι είναι μία επιπόλαιη αγάπη ή να το θέσουμε καλύτερα φόβος. Φόβος για την πραγματική αλήθεια των πραγμάτων. Έπειτα,  φόβος για την ανικανότητα του να χειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια που θα αποκαλυφθεί. Και μεγαλύτερος φόβος, αυτός της μοναξιάς. Αν σε μία σχέση λοιπόν κυριαρχούν όλα τα παραπάνω ενδεικτικά παραδείγματα φόβου, τότε η πικρή αλήθεια είναι οτι αυτό που ζείτε ίσως να είναι οτιδηποτε άλλο εκτός από αγάπη. 
 
 
Συνεπώς, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η αγάπη είναι συνείδηση και όχι τυφλή. Απαιτεί 100% ορατότητα και κουράγιο να βλέπουμε καθαρά το κάθετι που συμβαίνει.  Δες καθαρά. Καλά τα λέει η Μπάμπαλη. Προτιμότερο να μείνει η σφαίρα στην καρδιά παρά μια απατηλή, μία wannabe ιστορία αγάπης. 
 
Ας εμπλουτίσουμε λοιπόν τη συλλογή μας και ας βάλουμε αυτό το κοινότυπο “Love is blind” στο ράφι μας με τους μύθους.  So, open your eyes και απολαύστε την αληθινή αγάπη που σας αξίζει!