Μακαρόνια, τυρί και τσάι από κάνναβη στην Salonica Cannabis Expo

Τσάι, καφέ, καλλυντικά προϊόντα ακόμα και τυρί και μακαρόνια από κάνναβη μπορούν να δοκιμάσουν οι επισκέπτες στην Salonica Cannabis Expo, που άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από την 1η Διεθνη Έκθεση Κάνναβης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο και μέσα σε 3 μέρες πέρασαν περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες, η Έκθεση ταξίδεψε και στη Θεσσαλονίκη.

Από σήμερα έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 όσοι επισκεφθούν την Έκθεση μπορούν να μάθουν τα πάντα γύρω από την κάνναβη και να γνωρίσουν κοντά Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες της κάνναβης και τα ιατρικά και βιομηχανικά προϊόντα τους. Σκοπός της Έκθεσης είναι επίσης, να έρθουν σε επαφή οι ασθενείς μεταξύ τους, αλλά και τα εγχειρήματα που λειτουργούν ήδη στην Ελλάδα με τις εταιρείες που πρωτοπορούν στο εξωτερικό, ώστε να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις και τεχνογνωσία.

 

kannavi2.jpg 

kannavi3.jpg

 

kannavi5.jpg

 

 

 

Την έκθεση επισκέφθηκε η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία περιηγήθηκε στους χώρους και δοκίμασε προϊόντα με βασικό συστατικό την κάνναβη. «Δείχνει τον δρόμο για τις τεράστιες δυαντότητες που ανοίγονται με τον κλάδο της καλλιέργειας της κάνναβης και της μεταποίησης της στη βιομηχανία, την γεωργία και την Ιατρική. Έχουμε ξεπεράσει το στάδιο του σκοταδισμού, ειδικά και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου», ανέφερε σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους.

 

kannavi1.jpg 

 

 

«Πρόκειται για μία μεγάλη οικονομική ευκαιρία για την χώρα μας, ειδικά τώρα, καθώς η οικονομία της κάνναβης είναι τεράστια και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όταν δοθούν οι πρώτες άδειες θα γίνουν επενδύσεις 1,5 δις, ευρώ», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Salonica Cannabis Expo, Ελένη Μπέλλου.

Στην Salonica Cannabis expo συμμετέχουν πάνω από 70 εκθέτες από Ολλανδία, Ισραήλ, Καναδά, που παρουσιάζουν πλούσια γκάμα προϊόντων όπως: φαρμακευτικά σκευάσματα, είδη διατροφής, ένδυση, καλλυντικά, ατμοποιητές, σπόροι, δομικά υλικά, αγροτικός και βιομηχανικός εξοπλισμός και εφαρμογές.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν 20 ομιλίες από γιατρούς κι ασθενείς, οι οποίοι θα ενημερώσουν για τα επιτεύγματα της θεραπευτικής κάνναβης, φορείς θα εξηγήσουν πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιατρικά σκευάσματα και πως θα μπορεί να γίνει κανείς καλλιεργητής, ενώ επιχειρηματίες του χώρου θα μεταφέρουν στους επισκέπτες την εμπειρία της νέας αυτής αγοράς.

 

 

kannavi6.jpg

kannavi8.jpg

Πηγή: http://www.thestival.gr/culture/actions/item/408777-makaronia-tyri-kai-tsai-apo-kannabi-stin-salonica-cannabis-expo-foto-video

 

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Recent News