Νίκος Ταχιάος: Δεν αξίζει μόνο ένα νταμπλ στη Θεσσαλονίκη, θα έχει και...

Νίκος Ταχιάος: Δεν αξίζει μόνο ένα νταμπλ στη Θεσσαλονίκη, θα έχει και δεύτερο

 

 

Παρουσία πλήθους κόσμου και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε σήμερα την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Νίκος Ταχιάος.

Στην ομιλία του ο κ. Ταχιάος έριξε το «καρφί» του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την σημερινή ημέρα σημειώνοντας πως αν κρίνει ως θετικό ότι επέλεξε το λιμάνι ως χώρο ομιλίας, άλλο τόσο αρνητικό βρίσκει ότι κεντρικοί δρόμοι της πόλης παρέμειναν κλειστοί.

«Δεν μπορεί μια πόλη να ζήσει έτσι. Δεν μπορεί καμία πόλη να αντέξει αυτή την περιπέτεια κάθε μέρα. Χθες γιατί είχε μοτοπορεία, σήμερα γιατί ο κ. Τσίπρας επειδή θεωρεί ότι κινδυνεύει από διαμαρτυρίες, πρέπει να κλείσει η πόλη. Πρέπει να το ξεπεράσουμε αυτό. Αν εκλεγώ δήμαρχος θα το έχω βασικό στόχο», ανέφερε και είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη:

«Να πείτε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι αν γίνει πρωθυπουργός δεν θα κλείνουν οι δρόμοι, θα πρέπει να κυκλοφορούμε σεμνά και ταπεινά».

O Νίκος Ταχιάος δήλωσε περήφανος για όσα έκανε στην προηγούμενη θητεία στον δήμο και για τα έργα που έχουν γίνει στην πόλη και έχει συμβάλλει ο ίδιος, όπως η νέα παραλία και το δημαρχιακό μέγαρο.

Ακόμα στάθηκε σε τρία βασικά προβλήματα της πόλης, τα οποία θέτουν και οι πολίτες στην κορυφή της λίστας, όπως η Καθαριότητα, η Ασφάλεια και το Κυκλοφοριακό.

Όσον αφορά την Καθαριότητα ο κ. Ταχιάος δεσμεύτηκε ότι θα καθαρίσει την πόλη ακόμα και αν δεν εφαρμοστεί πλήρως το σχέδιο του.

Όπως είπε ήξερε από την πρώτη στιγμή, όταν πρότεινε την ανάγκη σύμπραξη με τους ιδιώτες ότι θα συναντήσει αντιδράσεις και προβληματισμό από τους εργαζομένους γιατί θα φοβηθούν ότι θα απολυθούν, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

«Ο δήμος δεν είναι καλός μάνατζερ. Δεν θα απολύσουμε. Με τον ιδιώτη θα έχεις τη δυνατότητα να απαιτήσεις έλεγχο, να ζητήσεις αποτέλεσμα. Δεν είμαι αιθεροβάμων. Είμαι ρεαλιστής. Η πόλη θα καθαρίσει. Θα την καθαρίσουμε.», ανέφερε.

Για την Ασφάλεια ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι έχουν δημιουργηθεί γκέτο στο κέντρο της πόλης, κάποια από αυτά συνειδητά, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Ένας από αυτούς τους χώρους, που μας έχει κάνει περήφανους, είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη. Ναρκέμποροι, παρεμπόριο, εγκληματικότητα που εξαπλώνεται σε όλη την πόλη», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφέροντας κι άλλα παραδείγματα όπως η Ροτόντα, η Γιαννιτσών και η Ξηροκρήνη.

Όσον αφορά το Κυκλοφοριακό είπε πως δεν υπόσχεται πολλά, ωστόσο όπως είπε για να γίνει πιο καλή η κατάσταση πρέπει να γίνει επένδυση στις αστικές συγκοινωνίες και να βρεθεί άμεσα ανάδοχος για τις αστικές συγκοινωνίες.

taxi-2.jpg

Παράλληλα για την στάθμευση είπε πως δεν υπόσχεται πολλά, αλλά εκλογίκευση, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα καταργηθεί η κάρτα κατοίκου στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονται ενόψει δεύτερου γύρου και πως θα καταφέρει να διοικήσει, σημειώνοντας πως αυτή η συζήτηση υποβαθμίζει την αξία των εκλογών και την αξία της ίδιας της τοπικής αυτοδιοίκησής.

«Η πόλη αυτή δεν μπορεί να πάει μπροστά με κάποιον που σκέφτεται ως δεύτερος. Η πόλη αυτή δεν μπορεί να ζει με τον σύνδρομο του δεύτερου», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

taxi-3.jpg

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», κάλεσε τους πολίτες να δώσουν στον επόμενο δήμαρχο τη δύναμη και όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό γιατί υπάρχει κίνδυνος το δημοτικό συμβούλιο να μετατραπεί σε «παρατράγουδα».

«Ψηφίστε τους καλύτερους. Αυτό έχει σημασία να υπάρχει ένας ισχυρός δήμαρχος. Υπάρχει ο φόβος ο επόμενος δήμαρχος ή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να χρειάζεται τις δεξιότητες της Αννίτας Πάνια που παρουσίαζε τα «παρατράγουδα». Η απλή αναλογική αυτό το σκοπό είχε και στη Θεσσαλονίκη καταφέραμε αυτό το ενδεχόμενο να είναι πραγματικό», ανέφερε ο κ. Ταχιάος.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Νίκος Ταχιάος ανέφερε ότι είναι έτοιμος για το «νταμπλ».

«Την Κυριακή θα γράψουμε πρωτιά. Την άλλη Κυριακή το νταμπλ. Δεν αξίζει μόνο ένα νταμπλ στη Θεσσαλονίκη, θα έχει και δεύτερο νταμπλ», σημείωσε.

taxi-4.jpg

 

 

 

Πηγή: http://www.thestival.gr/policy/ekloges-dimos/item/454700-nikos-taxiaos-den-aksizei-mono-ena-ntampl-sti-thessaloniki-tha-exei-kai-deutero