Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Στη δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου όπου στεγαζόταν το πρώην ορφανοτροφείο “Μέγας Αλέξανδρος”, στην Άνω Τούμπα, ιδιοκτησίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον δήμο Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία πάρκου ΑμεΑ, αναφέρθηκε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, καθώς μια πρωτοβουλία την οποία αναλάβαμε από το γραφείο του Πρωθυπουργού και για την οποία εργαστήκαμε σκληρά, αντιμετωπίζοντας συχνά έντονες πιέσεις από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, βλέπουμε να υλοποιείται.

 

Ο Πρωθυπουργός, από το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 2017, έδωσε λύση σε ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα του δήμου Θεσσαλονίκης, το πρώην ορφανοτροφείο Μέγας Αλέξανδρος”, τόνισε η κ. Νοτοπούλου και πρόσθεσε ότι ” η παραχώρηση του ακινήτου ιδιοκτησίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο Δήμο Θεσσαλονίκης επιτρέπει το σχεδιασμό στο σημείο ενός από τα πιο σύγχρονα πάρκα στα Βαλκάνια, ένα πρότυπο πάρκο για όλα τα παιδιά και για ΑμεΑ.

 

Οι επαφές που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και οι συνεργασίες απέδωσαν καρπούς και έτσι σήμερα μπορούμε να μιλάμε για ένα τέτοιο έργο που έχει μεγάλη ανάγκη η πόλη μας. Έχουμε αποδείξει πως με συνεργασίες και συστηματική δουλειά, μαζί τα καταφέρνουμε. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Για μια Θεσσαλονίκη για όλους. Με δομές και υποδομές, με πολιτικές συμπερίληψης”.

 

 

 

Πηγή: https://www.makthes.gr/notopoyloy-me-synergasies-ylopoieitai-ena-apo-ta-pio-sygchrona-parka-sta-valkania-216104