Ο αναρχικός Κώστας Σακκάς είναι ο ένας εκ των συλληφθέντων στη ληστεία του ΑΧΕΠΑ

 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τις τελευταίες ώρες στη Θεσσαλονίκη. Στο κέντρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης έχει στηθεί το κέντρο διαχείρισης της επιχείρησης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Thestival.gr, μετά τη σύλληψη των δύο δραστών που αποπειράθηκαν να ληστέψουν χρηματαποστολή στο ΑΧΕΠΑ, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες από τις οποίες πέρασαν οι συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τις έρευνες αυτές συνελήφθη τουλάχιστον ένα άτομο. Πρόκειται για μία νεαρή γυναίκα η οποία διαμένει στην περιοχή της Τριανδρίας.

 

Αυτοί είναι οι ληστές του ΑΧΕΠΑ – Οι παλιοί γνώριμοι της αντιτρομοκρατικής Σακκάς και Δημητράκης

 

Ο ένας εκ των δύο δραστών της απόπειρας ληστείας είναι ο γνωστός αναρχικός, Κώστας Σακκάς. Και ο δεύτερος δράστης έχει απασχολήσει την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι αρχές το τελευταίο διάστημα γνώριζαν ότι οι δύο άντρες επικοινωνούσαν μεταξύ τους.

Ποιος είναι ο Κώστας Σακκάς

Όσoν αφορά στο Κώστα Σακκά είχε συλληφθεί έξω από γιάφκα οργάνωσης στην Ν. Σμύρνη, έχοντας στην κατοχή του ένα σάκο με όπλα ενώ επάνω του είχε ένα πιστόλι με σφαίρα στην θαλάμη.

Παρά την επιμονή της Αντιτρομοκρατικής εκείνη την εποχή να συνδέσει το Σακκά, είτε με την “Σέχτα Επαναστατών”, είτε με τους “Πυρήνες της Φωτιάς” κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατόν καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία.

Έτσι, τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι που συνελήφθησαν, προανακριτικά κατηγορήθηκαν για την συμμετοχή τους σε… ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Σακκάς είχε προχωρήσει σε πολυήμερη απεργία πείνας όταν συμπληρώθηκαν 30 μήνες προφυλάκισης, την στιγμή που το όριο είναι 18 μήνες, με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί μέχρι την δίκη που διεξήχθη και τελικά είχε απαλλαχθεί από ένα μεγάλο μέρος των κατηγοριών.

 

 

Ποιος είναι ο Γιάννης Δημητράκης

Ο δεύτερος δράστης, Γιάννης Δημητράκης, το 2006 συνελήφθη στην οδό Πανεπιστημίου τραυματισμένος από πυρά αστυνομικών, έπειτα από συμπλοκή που είχε ακολουθήσει, μετά από ληστεία που πραγματοποίησαν οι “ληστές με τα μαύρα” σε υποκατάστημα Τράπεζας στην οδό Σόλωνος.

Εκείνη την εποχή καταζητούνταν για την ίδια υπόθεση ακόμη δυο άτομα, ενώ στην Αντιτρομοκρατική πίστευαν πως οι “ληστές με τα μαύρα” με τις ληστείες τους, χρηματοδοτούσαν το λεγόμενο “Επαναστατικό Ταμείο”. Ωστόσο ποτέ δεν βρέθηκαν θυρίδες, τραπεζικοί λογαριασμοί η χρήματα κρυμμένα, που να αποδίδονταν στο συγκεκριμένο “Ταμείο”.

Ο Γ. Δημητράκης είχε εκτίσει ένα μεγάλο μέρος της ποινής του, κατηγορούμενος για ληστείες και οπλοφορία και είχε αποφυλακιστεί με το Νόμο Παρασκευόπουλου με περιοριστικούς όρους.

Πάντως τόσο ο Δημητράκης όσο και ο Σακκάς, κατά καιρούς απασχολούσαν τις Αρχές, ο Σακκάς για παραβιάσεις των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, ενώ ο Δημητράκης τον Απρίλιο του 2014 είχε συλληφθεί έπειτα από επεισοδιακή μοτοπορεία οπαδών του Παναθηναϊκού.

 

 

Πηγές: http://www.thestival.gr/society/police/item/458788-o-anarxikos-kostas-sakkas-einai-o-enas-ek-ton-syllifthenton-sti-listeia-tou-axepa και https://www.newsit.gr/egklhma/listeia-sto-axepa-to-who-is-who-ton-sakka-dimitraki/2802040/

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Recent News