Οι καθρέφτες που μαγνητίζουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Οι καθρέφτες που μαγνητίζουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

 

Ένα μοναδικό, εξωτερικό «δωμάτιο» με καθρέφτες έχει τη δυνατότητα να δει ο κόσμος, στην Α’ Προβλήτα του λιμανιού. Όσοι επισκέπτονται το συγκεκριμένο σημείο και περνούν ανάμεσα από τους μεγάλους καθρέφτες -όπου έχουν τοποθετηθεί εκεί- μπορούν να ανακαλύψουν ένα διαφορετικό τρόπο, αλλά και μια άλλη οπτική γωνία, για το πώς μπορούν να δουν ένα από τα γνωστότερα σημεία αυτής της πόλης. Το λιμάνι της.  Ίσως, μπορεί να παρατηρήσουν και τον ίδιο τους τον εαυτό… με άλλη ματιά. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι φωτογραφίζονται μαζί με το έργο ή απλώς το κοιτάζουν με προσοχή και ενδιαφέρον, προσπαθώντας να το ανακαλύψουν καλύτερα.

 

 

Η τοποθέτηση του έργου «A Room With a View» έγινε από τους νέους αρχιτέκτονες «t2y collaborative» του Τελ Αβίβ, με αφορμή το μεγάλο πρόγραμμα «Thessaloniki Design Week 2019», το οποίο και διοργανώνεται -ήδη αυτές τις ημέρες- για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

 

kathreftes-olth-01.jpg

Το Design Week είναι ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο περιλαμβάνει εκθέσεις, συνέδρια, ημερίδες, workshops, παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και πολλές άλλες παράλληλες δράσεις.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα, η οποία έχει γίνει θεσμός στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία και σε πολλές ακόμα πόλεις, όπως, για παράδειγμα, το Μιλάνο, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Βανκούβερ και το Πεκίνο. Φέτος, για πρώτη φορά, συμπεριλαμβάνεται και η χώρα μας μέσα σε αυτή τη λίστα. Στόχος του είναι να καθιερωθεί ως ένας θεσμός, με πανελλαδική και διεθνή αντανάκλαση.

Δεν φιλοδοξεί μόνο στο να αναδείξει το σημαντικό δυναμικό της πόλης και της χώρας που ασχολείται με όλες τις πτυχές του σχεδιασμού-design, αλλά και στο να προκαλέσει ευκαιρίες και προοπτικές σύνδεσης της δημιουργικότητας με την έρευνα, την επιχειρηματικότητα και την εγχώρια – παγκόσμια αγορά.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τεχνών του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Πολιτιστική ΑΜΚΕ PHILARTIA, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και πολλοί άλλοι πολιτιστικοί οργανισμοί και φορείς της πόλης, συνεργάστηκαν μεταξύ τους, με σκοπό να πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη το Design Week, του οποίου οι δράσεις απλώνονται παντού, σε ολόκληρη την πόλη.

Tο Thessaloniki Design Week θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 12 Μαΐου, ενώ, μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του εδώ https://thessalonikidesignweek.gr/programma/

 

 

 

 

Πηγή: https://www.makthes.gr/oi-kathreftes-poy-magnitizoyn-sto-limani-tis-thessalonikis-fot-216058