Ένα πιάτο που όλοι τρώμε έξω, κανείς όμως δεν επιχειρεί να το φτιάξει στο σπίτι. Ε, ήρθε η ώρα λοιπόν να το κάνουμε και αυτό! Είναι εύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο.  Για όσους δυσανασχετούν, είναι το πιο τραγανά οnion rings που έχετε φάει και η γεύση είναι ξεχωριστή.

 

 

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το γεύμα μας.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Μπορεί τα υλικά να σου φανούν περίεργα, εφάρμοσε όμως τα βήματα και το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά

 • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 • ¼ της κούπας καλαμποκάλευρο
 • 2 κουταλιές της σούπας πουρέ πατάτας σε σκόνη
 • 1 «καλή» πρέζα κόκκινο πιπέρι
 • 1 κούπα κρύα σόδα (ναι, το αναψυκτικό!)
 • 2-3 κούπες φρυγανιά τριμμένη
 • 2-3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες (καλό είναι να είναι φαρδιές)

 

Εκτέλεση

 1. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακάτεψε  τα στερεά υλικά. Δηλαδή ρίξε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τη σκόνη του πουρέ και το πιπέρι.
 2. Ανακάτεψέ τα καλά και στη συνέχεια ρίξε τη σόδα. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να έχεις ένα ομογενοποιημένο μίγμα και άφησε το για λίγα λεπτά μέχρι να ετοιμάσεις τα υπόλοιπα υλικά.
 3. Σε ένα άλλο μπωλ ρίξε τη φρυγανιά ενώ στη συνέχεια ετοίμασε τα κρεμμύδια. Κόψε τα κρεμμύδια δηλαδή οριζόντια και προσπάθησε να διαχωρίσεις τις στιβάδες που έχει η κάθε στρώση. Το αποτέλεσμα είναι δαχτυλίδια από κρεμμύδι.
 4. Βάλε ένα τηγάνι με λάδι της επιλογής σου στη φωτιά. Μέχρι να ετοιμαστεί «βούτηξε» τα κρεμμύδια μέσα στο αρχικό μίγμα που είναι πλέον έτοιμο. Ανακάτεψε καλά έτσι ώστε ολόκληρη η επιφάνεια του κρεμμυδιού να καλυφθεί.
 5. Μετέφερε το κρεμμύδι στο άλλο μπωλ με τη φρυγανιά και επανέλαβε την ίδια διαδικασία μέχρι το εξωτερικό να καλυφθεί από τη σκόνη.
 6. Όλα έτοιμα για να ρίξουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι. Όλα πρέπει να τα κάνεις γρήγορα γιατί ο συνολικός χρόνος που το κρεμμύδι πρέπει να παραμείνει στο τηγάνι είναι 2,5 με 3 λεπτά. Φρόντισε στο διάστημα αυτό να τα έχεις γυρίσει ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
 7. Βγάλε το κρεμμύδι και τοποθέτησέ το σε ένα πιάτο όπου και θα του ρίξεις αλάτι.
 8. Αυτό ήταν λοιπόν, επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα κρεμμύδια και το μίγμα. Αν θέλεις η διαδικασία να μην είναι χρονοβόρα, χρησιμοποίησε ταυτόχρονα τόσα «δαχτυλίδια» ώστε να γεμίσεις όλο το τηγάνι.

 

Όλα έτοιμα λοιπόν, μπορείς να σερβίρεις τα onion rings με κάποια σάλτσα της επιλογής σου ή με οποιοδήποτε burger.

 

 

Καλή Όρεξη