Μία ακόμα χρονιά συνεχίζεται η παρανόηση σχετικά με την ημέρα του Αγίου Πνεύματος στον νομό Θεσσαλονίκης, καθώς ο ορισμός της ως αργία στο παρελθόν, δημιουργεί σύγχυση σχετικά με το τι γίνεται τη συγκεκριμένη μέρα.

Σε διευκρινιστικό της κείμενο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 3996/2011 ΦΕΚ Α’ 170), καταργήθηκε το άρθρο 15 του Ν.2639/1998 και δεν υφίσταται πλέον η αρμοδιότητα  των Περιφερειαρχών για να ορίζουν ημέρες υποχρεωτικής αργίας.

Ωστόσο, εκτιμά ότι η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πρέπει να καθοριστεί από την κυβέρνηση ως αργία για το σύνολο του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας υπενθυμίζει ότι, κατόπιν διεξοδικής συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο πριν από ένα χρόνο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε καλέσει τα συναρμόδια υπουργεία να επανεξετάσουν αυτό το θέμα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει σταθερή στο αίτημα της, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και η σύγχυση που δημιουργούνται κατά την ημέρα αυτή στη λειτουργία της αγοράς και των υπηρεσιών.

Σε ό,τι αφορά τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, υπάρχει παλαιότερη απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης (αρ.πρωτ.22/19777/10-5-2002), η οποία δεν έχει ανακληθεί και ορίζει την εορτή του Αγίου Πνεύματος ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων.

 

Διαβάστε επίσης:

Κλειστοί οι φούρνοι τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

 

 

 

 

Πηγή: https://www.voria.gr/article/periferia-na-oristi-episima-os-argia-i-deftera-tou-agiou-pnevmatos