Το πρόγραμμα του Jazz Festival που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Κέντρου Μουσικής και Χορού, Λευτέρη Κιοσέογλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου 2016, με την εμφάνιση δυο συγκροτημάτων της εγχώριας και διεθνούς σκηνής της τζαζ, για κάθε ημέρα της διοργάνωσης.

Στο τέλος κάθε συναυλίας οι μουσικοί θα συνεχίζουν με μουσικές συμπράξεις (jam sessions) παρέα και με άλλους μουσικούς της πόλης, στο Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στις 22 και 23 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν δυο εργαστήρια στο Κέντρο Μουσικής (Κουντουριώτου 17), με ελεύθερη είσοδο.

Η Αντιδήμαρχος, Έλλη Χρυσίδου, διευκρίνισε ότι το φετινό πρόγραμμα έρχεται ως συνέχεια της αντίστοιχης περσινής διοργάνωσης, η οποία είχε υλοποιηθεί σε συνεργασία με το φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. «Το φετινό φεστιβάλ σε συνεργασία με το Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού, ενισχύει τις προσπάθειές μας να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες δομές, ώστε να προωθήσουμε τα μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να δημιουργήσουμε συμπράξεις σε όλους τους τομείς, με σκοπό να οργανώσουμε τη μουσική ταυτότητα της πόλης».

Όπως τόνισε ακόμη η Αντιδήμαρχος, η φετινή διοργάνωση στοχεύει σε ένα αναβαθμισμένο ποιοτικά αποτέλεσμα, απόφαση που οδήγησε στην πρόσκληση καταξιωμένων μουσικών της διεθνούς και εγχώριας σκηνής της τζαζ.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Μουσικής και Χορού, Λευτέρης Κιοσέογλου, ανέφερε ότι το Jazz Festival αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Κέντρο, ώστε να επεκτείνει την εξωστρέφειά του. «Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα του τριημέρου είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα και στις απαιτήσεις της πόλης, με σχήματα και δημιουργούς της τζαζ που υπηρετούν την τοπική σκηνή αλλά και με νέους μουσικούς που πρέπει να υποστηρίζονται από όλους μας» κατέληξε.

Συνέντευξη Τύπου – Μέρος Β’

Συνέντευξη Τύπου – Μέρος Γ’

Συνέντευξη Τύπου – Μέρος Δ’

Συνέντευξη Τύπου – Μέρος Ε’

Η Πρόεδρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Λιάνα Στεφανή, από την πλευρά της, ανέφερε ότι στους σκοπούς του Μουσείου συμπεριλαμβάνεται πλέον και το άνοιγμα προς το κοινό της πόλης, με τη φιλοξενία  ποιοτικών μουσικών εκδηλώσεων, όπως τα jam sessions του συγκεκριμένου φεστιβά

Εκ μέρους των μουσικών συντελεστών του φεστιβάλ, ο Κώστας Μαγγίνας, ξεχώρισε ιδιαίτερα τις προσπάθειες για τη διεύρυνση της φετινής διοργάνωσης με επιπλέον δράσεις και ευχήθηκε να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια.

Τέλος, ο μουσικός Λάκης Τζήμκας, έκανε λόγο για ένα άρτια οργανωμένο πρόγραμμα.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου ανέρχονται στα 8€ (κανονικό) και στα 5€ (μειωμένο).

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Jazz Festival διαμορφώνεται ως εξής:

Τετάρτη 22 Ιουνίου

Pierre Marcus Quartet feat. Baptiste Herbin
Baptiste Herbin (άλτο σαξόφωνο)
Fred Perreard (πιάνο)
Pierre Marcus (ακουστικό μπάσο)
Γιώργος Κλουντζός – Χρυσίδης (τύμπανα)

Mark Whitfield Trio
Mark Whitfield (κιθάρα)
Λάκης Τζήμκας  (ακουστικό μπάσο)
Χρήστος Γερμένογλου (τύμπανα)

Πέμπτη 23 Ιουνίου

George Avramidis Voyager
Γιώργος Αβραμίδης  (τρομπέτα)
James Wylie (άλτο σαξόφωνο)
Αλεξάνδρα Σιέτη  (φωνή)
Αλέκος Παπουλίδης  (ηλεκτρική κιθάρα)
Τάσος Κορκόβελος  (πλήκτρα)
Tραϊανός Αλμπανούδης (ηλεκτρικό μπάσο)
Έντυ Σπάαπεν  (κρουστά)
Παύλος Παυλίδης  (τύμπανα)

Four Of a Kind feat. Rosario Giuliani
Rosario Giuliani (άλτο σαξόφωνο)
Κώστας Μαγγίνας (κιθάρα)
Olivier Gatto (ακουστικό μπάσο)
Sylvain Ghio (τύμπανα)

Παρασκευή 24 Ιουνίου

Bass 2 Bass
Παναγιώτης Ανδρέου (ηλεκτρικό μπάσο, φωνή)
Αποστόλης Σιδέρης (ακουστικό μπάσο, φωνή)

Craig Bailey Quartet
Craig Bailey (άλτο σαξόφωνο)
Γρηγόρης Σημαδόπουλος (πιάνο)
Αγαμέμνων Μάρδας (ακουστικό μπάσο)
Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα)