Η σύνθεση του δημουτικού συμβουλίου που θα ξεκινήσει τη θητεία του από την 1η Σεπτεμβρίου έχει ξεκινήσει να διαφαίνεται, καθώς ήδη έχει καταμετρηθεί των 84% των σταυρών.

Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη-Ταχιάος-Υπεύθυνα» θα πάρει 11 έδρες. Μέχρι τώρα προηγούνται ο Βασίλης Γάκης και ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση η Δέσποινα Αηδονά και ο Σωκράτης Δημητριάδης αντίστοιχα.

Αντίστοιχα, από τον συνδυασμό του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος θα έχει επτά έδρες, προηγούνται ο Δρόσος Τσαβλής και ο Γιώργος Αβαρλής. Ακολουθούν με μικρή διαφορά μεταξύ τους η Μαρία Καραγιάννη και η Στεφανία Τανιμανίδου.

Από τον συνδυασμό του Γιώργου Ορφανού «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» προηγούναι σε σταυρούς ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ και το δυνατό χαρτί του υποψήφιου δημάρχου, Γιώργος Κούδας. Ακολουθούν οι Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, Στέλιος Λιακόπουλος και Κώστας Ιακώβου. Ο κ. Ορφανός θα πάρει επτά έδρες.

Επτά έδρες θα έχει και ο συνδυασμός της Κατερίνας Νοτοπούλου«Θεσσαλονίκη Μαζί». Από το ψηφοδέλτιο της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται η Ρία Καλφακάκου και η νυν αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου. Ακολουθούν η Μαρία Αγαθαγγελίδου και η Μαρία Πασχαλίδου.

 

 

 

 

Πηγή: https://www.voria.gr/article/thessaloniki-pii-proigounte-se-stavrous-stis-dimotikes-ekloges