Ένας οδηγός φορτηγού επιτέθηκε, σε τέσσερις ελεγκτές της εφορίας σήμερα το πρωί στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Οι ελεγκτές του ζήτησαν τα παραστατικά για το φορτίο που μετέφερε. Εκείνος κατέβηκε από το όχημα και χειροδίκησε σε βάρος δύο  από τους συνολικά τέσσερις εφοριακούς. Πρόκειται για μία γυναίκα και έναν άνδρα  που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Στην συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Ανθρωποκυνηγητό είναι σε εξέλιξη  για την σύλληψη του.

Με αφορμή το σημερινό περιστατικό ο Πρόεδρος των Εφοριακών Ν. Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής κ. Κούπκας Μιχάλης δήλωνει ότι «κάθε επίθεση εναντίον εφοριακού υπαλλήλου ισοδυναμεί με επίθεση εναντίον κάθε νοικοκυριού που προσπαθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του στις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που όλοι βιώνουμε». Πράγματι, ο περιορισμός της φοροδιαφυγής αποφέρει περισσότερα δημόσια έσοδα στο Κράτος και τελικά λιγότερη ανάγκη επιβολής φόρων. Ειδικά στην Ελλάδα που έρευνες προσδιορίζουν την φοροδιαφυγή μεταξύ 6% έως 9% του συνολικού ΑΕΠ.

Ο κος Κούπκας υπενθυμίζει ότι από το 2018 η επίθεση σε εφοριακούς χαρακτηρίζεται ως ιδιώνυμο αδίκημα που σημαίνει ότι αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική ενέργεια για τον δράστη, επισύρει τις μέγιστες προβλεπόμενες ποινές και διώκεται αυτεπάγγελτα, δηλαδή χωρίς να απαιτείται κατάθεση μήνυσης από τους ελεγκτές

«Τέτοιου είδους θλιβερές συμπεριφορές αναδεικνύουν την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη προστασίας των οργάνων της Φορολογικής Διοίκησης από την Πολιτεία. Καταδικάζουμε το γεγονός και κάθε μορφή βίας και στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας».

Πηγή: http://www.thessnews.gr/ (1, 2)