• About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact
MySalonika
Advertisement
  • Συνεντευξεις
  • Κοινωνικα
  • Θεατρο
  • Σχεσεις
  • Events
  • Υγεια
  • Ομορφια
  • Ζωα
  • Τεχνολογια
  • Παραξενα
  • Συνταγες
No Result
View All Result
  • Συνεντευξεις
  • Κοινωνικα
  • Θεατρο
  • Σχεσεις
  • Events
  • Υγεια
  • Ομορφια
  • Ζωα
  • Τεχνολογια
  • Παραξενα
  • Συνταγες
No Result
View All Result
MySalonika
No Result
View All Result
Home Events

Προτάσεις για τις εξόδους σας το Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου 2015

Oct 17, 2015
in Events, Mysalonika, Θέατρο
Share on FacebookShare on Twitter

PERFORMANCE / MOΥΣΙΚΗ / EΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΣΚΑΣ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ YOGA

Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: “Mount Olympus / 24h: Η αποθέωση της κουλτούρας της τραγωδίας”. Μια 24ωρη performance του Jan Fabre, στις 7.00μ.μ. Είστε έτοιµοι για 24ωρη «ανάβαση» στον Όλυµπο, που τα έχει όλα; Γιατί ένα σύνολο δράσεων, παράλληλα µε το κυρίως θέαµα, φιλοδοξούν να προσκαλέσουν τη Θεσσαλονίκη σε µια ξεχωριστή µέρα που θα τα έχει όλα. Κάνουµε πικνίκ! Φέρνουµε ακόµα και τους υπνόσακούς µας και κατασκηνώνουµε στον χώρο του Μεγάρου! Κάνουµε yoga και pilates! Ακούµε µουσική. Και απολαµβάνουµε, συµµετέχουµε και βιώνουµε ένα διαδραστικό 24ωρο µε πολυποίκιλες δραστηριότητες.

Αμβέρσα, μέσα της δεκαετίες του ’70, Municipal Institute of Decorative Arts και Royal Academy of Fine Arts. Από εκεί ξεκινά η περιπέτεια του Jan Fabre, μιας πολυσχιδούς προσωπικότητας που έμελλε μερικά χρόνια αργότερα να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής τέχνης. Ένας καλλιτέχνης που έγραψε θεατρικά έργα, υπηρέτησε την τέχνη της performance και της Bic-art, ίδρυσε τον περιβόητο καλλιτεχνικό οργανισμό Troubleyn, σκηνοθέτησε παραστάσεις και ταινίες, μπήκε πανηγυρικά στο Λούβρο, φιλοτέχνησε την οροφή του παλατιού των Βρυξελλών, εξερεύνησε τις δυνατότητες της γλυπτικής και των έργων μνημειακών διαστάσεων. Τέσσερις δεκαετίες μετά, η φήμη του έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως, το όνομά του έγινε τίτλος τραγουδιού των Motovune, εκείνος όμως δεν επαναπαύεται στις δάφνες του. Δραστήριος, με αντισυμβατικό λεξιλόγιο και ενσυνείδητους αναχρονισμούς, πάντα στα όρια, όπως οφείλει να κάνει κάθε καλλιτέχνης που σέβεται το χώρο που υπηρετεί, επιστρατεύει τη δυναμική της επιτέλεσης για να παίξει το ολισθηρό παιχνίδι ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, με βασικό όχημα επικοινωνίας το ανθρώπινο σώμα. Ένα σώμα στην επιφάνεια του οποίου η κοινωνία, μέσα από τις δικές της επιτελέσεις, αφήνει τα αποτυπώματα και τις κατευθυντήριες οδηγίες της. Σώμα-εκτελεστής, σώμα-θύτης, σώμα-τραγικό, αλλά και αθεράπευτα ερωτευμένο με την υλικότητα του.

Το «Mount Olympus – To glorify the cult of tragedy» είναι χωρίς αμφιβολία το πλέον προ(σ)κλητικό όσο και φιλόδοξο project του Jan Fabre, όπου συναθροίζονται όλα εκείνα τα στοιχεία που τον έκαναν παγκόσμια καλλιτεχνική είδηση. Το μνημειακών διαστάσεων project του αναμετράται με το χρόνο. 24 ώρες είναι μια συγκεκριμένη μονάδα χρόνου: μία μέρα και μία νύχτα. Είναι επίσης μια απλή μονάδα δράσης: όλες οι δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα μέσα σε 24 ώρες – εργασία, φαγητό, ανάπαυση, ύπνος, έρωτας, συζήτηση, διαφωνία, αποπλάνηση, απόλαυση, ικανοποίηση αναγκών, έγνοια, θυμός. Ένα 24ωρο είναι, τέλος, μια συγκεκριμένη μονάδα χώρου: η σκηνή, ο σκοτεινός καθρέφτης του κόσμου, αυτός ο σκοτεινός χώρος μέσα στον οποίο η φαντασία λάμπει πρόσκαιρα, για να σβήσει σταδιακά.

Ο Jan Fabre διευρύνει το χρόνο, τον αφήνει να τρέξει γρηγορότερα, άλλοτε πιο αργά, πιο τρελά. Καταργεί τις γραμμικότητες. Μια τον κουρδίζει, μια τον ξεκουρδίζει, σαν ωρολογοποιός που ρυθμίζει το ξυπνητήρι των αισθήσεων και παραισθήσεών μας.  Κι όλα τούτα συμπυκνωμένα σε ένα μακρόσυρτο και συνάμα απόλυτα θνησιγενές «εδώ και τώρα», που είναι η πεμπτουσία της θεατρικής πράξης και πρόσληψης. Μια δίνη σκηνικών εικόνων, ένας λαβύρινθος από θραύσματα σωμάτων, κειμένων, χρόνων, τόπων και εμπειριών καταλήγουν σε μια πραγματική ετεροτοπία με τις αισθήσεις να χτυπάνε διαρκώς στο κόκκινο. Κανείς δεν μπορεί να εφησυχάσει σε αυτήν εδώ την performance, γιατί ακριβώς τίποτα δεν εγγυάται τον εφησυχασμό. Όλα είναι έτσι δοσμένα ώστε να κυριαρχεί το απρόβλεπτο. Τριάντα ερμηνευτές, τέσσερις ηλικιακά γενιές δρουν και κοιμούνται επί της σκηνής, παρίστανται ακατάπαυστα για να ερμηνεύσουν ένα έργο μεγάλης κλίμακας που έρχεται να εξερευνήσει και να επαναπροσδιορίσει τα όρια της θεατρικής εμπειρίας: 24 ώρες επί σκηνής, χωρίς διακοπή, μια παρατεταμένη ροή, μια συνεχής κραυγή.

«Telos» χωρίς χρόνο. Χρόνος ατελής. Ο χρόνος είναι μια πίστα, από το παρόν στο παρελθόν, και αντίστροφα. Ένα ζαλιστικό στροβίλισμα που άλλοτε περνά ξυστά από κείμενα και άλλοτε καρφώνεται κατευθείαν στην καρδιά τους και τα αποδομεί.

Η ποιότητα και οι αναγνώσεις της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας από τον Fabre δικαιώνουν πέρα ως πέρα τον τίτλο του δημιουργού-auteur. Ενός δημιουργού που έχει διακηρύξει πως πρέπει να επαναπροσδιοριστούν οι χαμένες αξίες, ενός μεταδραματικού δημιουργού που πιστεύει στη δύναμη των συμβολισμών και της επιτέλεσης. Στα χέρια του ο αρχαιοελληνικός μύθος απαλλάσσεται από την ανάγκη ερμηνείας και ουμανιστικής κατανόησης του κόσμου. Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται σε θέματα πρωταρχικής σπουδαιότητας, σκληρά και συγκλονιστικά, θέματα «ά-λογα» αλλά τόσο ουσιαστικά. Μήδεια, Αντιγόνη, Προμηθέας, Οιδίποδας και Ηλέκτρα, φιγούρες συγκλονιστικές και συνάμα ανεξήγητες και άπιαστες, μιλούν μια γλώσσα που παραπαίει, που σωπαίνει, που κροταλίζει, που πληγώνει και πληγώνεται, που ξερνά χολή ή γίνεται κραυγή απελπισίας.

Στον κόσμο αυτών των περιπλανόμενων αλλά, φευ, πλανόμενων υπάρξεων, η πολυαναμενόμενη στιγμή της αναγνώρισης δεν έρχεται ποτέ, γιατί απλούστατα ο μυθολογικός τους κόσμος κυριαρχείται από το σκοτάδι, την έλλειψη κατανόησης, την ωμή βία, την παρανοϊκή αγάπη. Ένας κόσμος ιδιαίτερος, πολύ δικός τους αλλά και ανομολόγητα δικός μας. Μια φυλακή σωμάτων και ψυχών. Το έργο του Fabre δεν διεκδικεί εύσημα επαναστατικής βλασφημίας. Ανήκει στην κατηγορία αρχετυπικών προσωποποιήσεων του ρίσκου, του πάθους, της απειλής, της απώλειας, της μοναξιάς. Είναι ένα έργο που λειτουργεί στα όρια, στα όρια της κατανόησης και των αισθήσεων. Είναι ένα έργο που δείχνει τα πεδία των μαχών. Για 24 ώρες, Ο Τρωικός Πόλεμος δεν τελειώνει ποτέ.

Performers: Lore Borremans, Katrien Bruyneel, Annabelle Chambon, Cédric Charron, Renée Copraij, Anny Czupper, Els Deceukelier, Barbara De Coninck, Piet Defrancq, Mélissa Guérin, Stella Höttler, Sven Jakir, Ivana Jozic, Marina Kaptijn, Gustav Koenigs, Sarah Lutz, Moreno Perna, Gilles Polet, Pietro Quadrino, Antony Rizzi, Matteo Sedda, Merel Severs, Kasper Vandenberghe, Lies Vandewege, Andrew Van Ostade, Marc Moon Van Overmeir, Fabienne Vegt

Σύλληψη, σκηνοθεσία: Jan Fabre
Χορογραφία: Jan Fabre
Κείμενο: Jeroen Olyslaegers, Jan Fabre
Μουσική: Dag Taeldeman
Δραματουργία: Miet Martens
Βοηθός σκηνοθέτη: Floria Lomme
Scent concept / olfactory artist: Peter De Cupere
Φωτογράφος σκηνής: Phil Griffin
Σχεδιασμός φωτισμού: Jan Fabre, Helmut Van Den Meersschaut
Κοστούμια: Jan Fabre, Kasia Mielczarek
Φωτογραφία & webcontent: Sam De Mol
Συνεργαζόμενοι δραματουργοί: Hans-Thies Lehmann, Luk Van Den Dries, Freddy Decreus
Οργάνωση παραγωγής: Sebastiaan Peeters

Κατάλληλο για θεατές άνω των 18 ετών. 

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου και Παραλία
Τηλέφωνο: 2310 895800

Τιμές εισιτηρίων

 Είσοδος: 30€ (24 ώρες), 20€ (16 ώρες), 15€ (8 ώρες).

Φοιτητικά: 15€ (24 ώρες), 10€ (16 και 8 ώρες)

Προπώληση εισιτηρίων

Προπώληση:
• Στο εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης Πλατεία Αριστοτέλους, τηλ. 2310236990
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10.00-15.00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00-14.00 & 17.00-21.00
• Στους χώρους των εκδηλώσεων.

www.ticketservices.gr

Ενημέρωση για προσκλήσεις κατόχων κάρτας ανεργίας: Οι παραστάσεις των 50ων Δημητρίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμες προσκλήσεις και αφορούν κατόχους κάρτας ανεργίας, συνοδεύονται από σχετική αναφορά στην ιστοσελίδα. Λόγω του περιορισμένου αριθμού προσκλήσεων και για την αποφυγή ταλαιπωρίας, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, για την κράτηση θέσεων, να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2313 318224.

 

Πρόγραµµα παράλληλων δράσεων στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης:

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

 

22:00-23:00 Πρόγραµµα yoga από τον χώρο Warehouse 7

22:00-00:00 Μουσική από το γυναικείο πολυφωνικό σύνολο «Πλειάδες»

 

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

 

00:00-02:00 Μουσικό πρόγραµµα µε τίτλο «∆ΙΑ-λογισµοί» και παράλληλη προβολή. Συµµετέχουν οι µουσικοί: Λευτέρης Αγγουριδάκης (Duduk), Χρήστος Αγγουριδάκης (Σαξόφωνο), Αλέξανδρος Αγγουριδάκης (Κρουστά)

02:00-03:30 Πρόγραµµα yoga από την Κατερίνα Καλογιαννίδου

 

04:00-05:00 Πρόγραµµα yoga από τον χώρο Warehouse7

 

06:00-07:30 Πρόγραµµα yoga από την Ευθαλεία Πρασσά

 

09:00-10:30 Πρόγραµµα yoga από τον χώρο «Ευ ζειν»

 

11:00-13:00 Εργαστήριο κατασκευής µάσκας θεµατικά αφορµώµενη από την παράσταση

 

13:00-15:00 Πρόγραµµα yoga από τον χώρο «Ευ ζειν»

 

15:00-16:30 Μουσικό πρόγραµµα από τους B.I

 

—

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης-Μ2: IKIRU, ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ PINA BAUSCH από τον Tadashi Endo (Ιαπωνία), στο πλαίσιο του πρώτου διεθνούς Mime Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη – ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών μικρής φόρμας

Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 9.00μ.μ.

To IKIRU, που στα ιαπωνικά σημαίνει «ζωή», είναι ένα αφιέρωμα στη μεγάλη Γερμανίδα χορεύτρια και χορογράφο Pina Bausch, την οποία ο Tadashi Endo γνώρισε μέσω του Γερμανού κοντραμπασίστα Peter Kowald και του σημαντικότερου χορευτή Butoh, τον Ιάπωνα Kazuo Ohno. Όλοι τους είχαν την ίδια επιθυμία: να φέρουν με την τέχνη τους την αγάπη και την ανθρωπιά στον κόσμο! ην ατμοσφαιρική αυτή παράσταση συνοδεύουν μουσικά κομμάτια με τη Μαρία Κάλλας, τον Νορβηγό τρομπετίστα Arve Henriksen, τους Bach και Purcell, τον φημισμένο Αργεντινό τραγουδιστή του tango Alberto Castillo, τον Heitor Villa-Lobos και τον Ιάπωνα μουσικοσυνθέτη Ryūichi Sakamoto.

 

Ο Tadashi Endo λέει: «η Pina Bausch έδωσε στον χορό ένα άλλο πνεύμα και μια άλλη διάσταση. Θα ζει για πάντα μέσα από τον χορό της και το προσωπικό της στιλ του εκφραστικού χορο-θεάτρου. Σ’ ευχαριστούμε Pina». Ο Tadashi Endo ενσωματώνει τη σοφία της Δύσης και της Ανατολής στο χορό και στις θεατρικές παραδόσεις. Οι εκφραστικές κινήσεις του καταφέρνουν να εκφράσουν το πεδίο της έντασης ανάμεσα στο yin και το yang, το αρσενικό και το θηλυκό, και την αιώνια αλλαγή τους.

 

 

Το Butoh, που γεννήθηκε στην Ιαπωνία την δεκαετία του ’60, είναι μια χοροθεατρική μορφή με γκροτέσκα στοιχεία, όπου το σώμα – νους «αδειάζει» και είναι έτοιμο να βιώσει ενίοτε πρωτόγνωρα στοιχεία της ύπαρξής του. Ο Tadashi Endo υπήρξε μαθητής του σημαντικότερου χορευτή Butoh, Kazuo Ohno. Ο Tadashi ανακάλυψε τον δικό του δρόμο στο Βutoh, τον οποίο ονόμασε Butoh Ma. Η λέξη ma είναι ιδιαίτερα σημαντική στο βουδιστικό ζεν, μια και περικλείει δύο έννοιες: την «κενότητα» και «το διάστημα ανάμεσα στα πράγματα».

Τιμές εισιτηρίων: A’ Ζώνη 23€, Β’ Ζώνη 18€, 15€ (μαθητικό, φοιτητικό, κάρτα ανεργίας)
Εισιτήρια: http://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=1648

mysalonika - long logo

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στις 6.45μ.μ.

Ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και την υποστήριξη της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλονίκης, προκηρύσσει τον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης 2015 και παράλληλα τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.

Οι αγώνες δρόμου θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. Αφετηρία – Τερματισμός
α) Ημιμαραθώνιος: Αφετηρία επί της Λεωφόρου Νίκης και τερματισμός ο Λευκός Πύργος.
β) 5.000μ.: Αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμός ο Λευκός Πύργος.

2. Στοιχεία Αγώνων:
α) Ημιμαραθώνιος (21,100μ.):
Ώρα Εκκίνησης: 18:45
Περιγραφή της Διαδρομής: Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται από τη Λεωφόρο Νίκης.
• Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς: Λεωφόρος Νίκης, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, Γεωργίου Παπανδρέου, Κορομηλά, Λεωφ. Βασ. Όλγας, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι αθλητές τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο, διανύοντας την συγκεκριμένη διαδρομή δύο φορές.

β) Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.:
Ώρα Εκκίνησης : 21:15
Περιγραφή της Διαδρομής: Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου).
• Η διαδρομή των 5.000μ. ακολουθεί τις οδούς : Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο (η διαδρομή διατρέχει τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, έχοντας κοινό σημείο τερματισμού τον Λευκό Πύργο).

 

 

 

3. Δικαίωμα Συμμετοχής
Για να συμμετάσχει κάποιος στον Ημιμαραθώνιο, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 1997 και μεγαλύτεροι).
Στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2003 και μεγαλύτεροι).

Εισιτήρια

Συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο:
-ατομικό 20€
-ομαδικό 15€
-εκπτωτικό 15€

Συμμετοχή στο Αγώνα Δρόμου 5.000μ.:
-ατομικό 15€
-ομαδικό 10€
-εκπτωτικό 10€

Εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

—

 

SKATEBOARD / GRAFFITI PERFORMANCE / MOΥΣΙΚΗ
 

AΠΟΘΗΚΗ Β1 ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:7PLY PROJECT 2015, από τις 6.00μ.μ.

Από 9 έως 17 Οκτωβρίου 2015

Το 7Ply project γιορτάζει τα 10 του χρόνια και σας προσκαλεί στην Αποθήκη Β1 στο Λιμάνι της πόλης και στον πολυχώρο WE! Aπό τις 9 έως και τις 17 Οκτωβρίου το 7Ply project θα πραγματοποιηθεί για δέκατη συνεχή χρονιά από την Propaganda Rollin co., την πρώτη εταιρεία skate στην Ελλάδα, με την υποστήριξη φέτος του Monster Energy, τον Τομέα Νεολαίας της Κ.Ε.ΔΗ.Θ.( Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη συνεργασία του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και της Desperados Tequila flavaored beer. Περισσότεροι από 120 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τις εικαστικές τους δημιουργίες πάνω στα επτά φύλλα ξύλου που σχηματίζουν τις σανίδες του skateboard, από όπου προκύπτει και η ονομασία του “7Ply project”. Μοναδικός περιορισμός η απαραίτητη χρήση της σανίδας στο έργο τους. Το φεστιβάλ αποτελεί πλατφόρμα συνεύρεσης καλλιτεχνών από όλη την χώρα, αλλά και το εξωτερικό, που μετατρέπουν σανίδες του skateboard σε πηγή καινοτόμου δημιουργίας! Αναπόσπαστο κομμάτι του αποτελεί η έκθεση φωτογραφίας που θα φιλοξενήσει τη δουλειά Ελλήνων και ξένων φωτογράφων και θα παρουσιάσει την δική τους οπτική πάνω στο skateboard, αλλά και την street κουλτούρα γενικότερα!

Εικόνες από την περσινή διοργάνωση

 

 

Από τις 10 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου και στις ώρες λειτουργίας του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν την έκθεση και να συμμετέχουν σε εργαστήρια που θα διεξαχθούν. Οι επισκέπτες του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης εισέρχονται με εισιτήριο. H συμμετοχή στις δράσεις, εργαστήρια, προβολές και ομιλίες στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης είναι Δωρεάν για όλους τους ενδιαφερόμενους.

 

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στον πολυχώρο WE, θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο event του 7Ply project 2015 με εργαστήρια skate, graffiti performance από την ομάδα του Box Gallery και άλλων καλλιτεχνών, διαγωνισμό skate με τρεις νικητές και τρία νικητήρια κόλπα στο VANS best trick contest (χρηματικό έπαθλο 300€)! Θα ακολουθήσει μια τρελή βραδιά με πολύ μπάσο και ένα lineup που αντιπροσωπεύει και εκπροσωπεί τόσο την street σκηνή όσο και την ιδέα του φεστιβάλ! Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν είναι οι DISPHONIA, KUSH ELECTRICITY, ΑΝΤΙΘΕΣΗ, MPELAFON, GRECHO, JAFAR, TSAROS, NEKKID, DJCRON, JUMATTACK και μετά το skate contest θα μας κρατήσουν μέχρι το πρωί με ρυθμούς HIP HOP, TRAP, DANCEHALL, EDM και DRUM N BASS! Παρουσιάζουν η Έλενα Καλαϊτζή μαζί με τον Ernesto Richmond! Η είσοδος στο main event θα πραγματοποιείται με εισιτήριο (Προπώληση: 6€ περιορισμένος αριθμός & 8€ | Ταμείο: 10€). Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί τη μεγάλη γιορτή των 10 χρόνων του 7Ply project και θα είναι χαρακτηριστική της πορείας τόσο του φεστιβάλ όσο και της Propaganda Rollin co.


Την τελευταία μέρα του φεστιβάλ, Σάββατο 17 Οκτωβρίου στον πολυχώρο WE θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο closing party του 7Ply project 2015 παρουσιάζοντας τον σύγχρονο ήχο της ηλεκτρονικής μουσικής με δύο αναγνωρισμένους εκπροσώπους της TECHNO σκηνής του Βερολίνου! Η είσοδος στο closing party θα γίνεται με εισιτήριο (Προπώληση: 8€ περιορισμένος αριθμός & 10€ | Ταμείο: 12€). Το stage του 7Ply project μέσα στα 10 χρόνια έχει φιλοξενήσει καλλιτέχνες όπως ο Steve Aoki, dj Hell, Grammatik, Vicarious Bliss, Chicks on Speed, Ison, Bare Noiz, Foeign Βeggars και πολλούς άλλους!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το 7Ply Project είναι μια γιορτή των νέων, μια πλατφόρμα συνεύρεσης καλλιτεχνών και φίλων της street κουλτούρας και της μουσικής, μια ευκαιρία για διάλογο και ανταλλαγή ιδεών, skate κόλπων και έκφρασης με σύγχρονα μέσα στο πλαίσιο της contemporary urban culture! Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ 7PLY PROJECT FESTIVAL!

Facebook event


E-mail: [email protected]
Facebook

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΩΡΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : ΑΠΟΘΗΚΗ Β1 – Λιμάνι Θεσσαλονίκης
WEBSITE : www.cact.gr
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 2310 593270

Aπό Παρασκευή 09 Οκτωβρίου 2015, Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 έως και Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 ώρα έναρξης: 10.00π.μ.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ WE SKG
WEBSITE : www.weskg.gr
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ : Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 2310 284 700

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, ώρα: 12.00

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, ώρα: 22.00

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS
https://www.facebook.com/Propagandaskate-RollinCo-599102096900901/timeline/
https://www.facebook.com/MonsterEnergy?fref=ts
https://www.facebook.com/VansEurope?fref=ts
https://www.facebook.com/desperados.GR?fref=ts
https://www.facebook.com/Thessaloniki2014?fref=ts

Εισιτήρια

Όλες οι δράσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Πολυχώρος WE:
• Σάββατο 10 Οκτωβρίου – Προπώληση: 6€ περιορισμένος αριθμός & 8€ | Ταμείο: 10€
• Σάββατο 17 Οκτωβρίου – Προπώληση: 8€ περιορισμένος αριθμός & 10€ | Ταμείο: 12€

Κλείστε online εισιτήρια για αυτήν την εκδήλωση από το Public

mysalonika - long logo

ΗΜΕΡΙΔΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΧΗΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 11π.μ.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας έχοντας ως γνώμονα ότι η καλή υγεία αποτελεί προτεραιότητα και στόχο ζωής και ότι η πρόληψη αποδεικνύεται καλύτερη της θεραπείας, διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Ψυχική Νόσος: το στίγμα και η κερδισμένη αξιοπρέπεια». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο Δημοτικό θέατρο της οδού Χηλής (Τριπόλεως και Χηλής 12).

Στη διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας ημερίδας θα μιλήσουν τρείς διακεκριμένοι επιστήμονες ψυχίατροι και μια ψυχολόγος:

Συγκεκριμένα ο Νίκος Σιδηρόπουλος θα αναλύσει το θέμα «Υγεία και αρρώστια: έννοιες αντίθετες;», ο Φίλιππος Κουνιάκης θα αναπτύξει το θέμα «Ψυχική νόσος: είναι δίπλα μας» και ο Δήμος Δημμέλης θα αναφερθεί στο θέμα – Η Ψυχική Ασθένεια μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία της ψυχολόγου Κατερίνας Χατζηκαλλία η οποία θα μιλήσει για την «Ψυχική Υγεία στην Ελλάδα της κτίσης».

Δημοτικό Θέατρο “Οδού Χηλής”
Διεύθυνση: Χιλής 12 και Τριπόλεως , Καλαμαριά
Τηλέφωνο: 2310481006

Είσοδος ελεύθερη.

mysalonika - long logo

ΘΕΑΤΡΟ

ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ: “Χαμένοι Ποιητές”, βασισμένο στην βραβευμένη ταινία “Ο κύκλος των χαμένων ποιητών” για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή.
Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 9.00μ.μ. & Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 8.00μ.μ.

Σ’ ένα συντηρητικό σχολείο αρρένων οι μαθητές αναζητούν υποστήριξη και συμπαράσταση, ο ένας από τον άλλον, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καθηγητών και στις φιλοδοξίες των γονέων τους. Ο νέος φιλόλογος, με τις προοδευτικές εκπαιδευτικές αντιλήψεις, θα τους εμπνεύσει και θα τους παροτρύνει να ακολουθήσουν τα όνειρα τους…

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Θεατρική διασκευή: Βασίλης Ισσόπουλος
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Αθανάσιος Κολαλάς
Μουσική: Αντώνης Ανέστης
Κινησιολογία: Μαρία Σπαθοπούλου
Βίντεο: Γιάννης Πειραλής
Βοηθός βίντεο: Βιργινία Ριγάκη
Δ/ντης φωτογραφίας: Βαγγέλης Βροχίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τάσος Μπαρνιαδάκης

Ηθοποιοί:
Καθηγητής: Βασίλης Ισσόπουλος, Τάσος Μπαρνιαδάκης
Μαθητές: Θοδωρής Γεωργίτσης, Μιχάλης Δαρνάκης, Οδυσσέας Ζήκας, Ανδρέας Μαυρίδης, Στέργιος Μαδέρης, Λάμπρος Σταυρινόπουλος, Αντώνης Χαχούμης, Μαρία Σπαθοπούλου

Στο βίντεο συμμετέχουν:
Δάσκαλοι: Δημήτρης Βάγιας, Νίκος Νικολάου, Κώστας Ίτσιος, Μιχάλης Γούναρης
Γονείς: Σπύρος Σαραφιανός, Ελένη Μακίσογλου, Μαρία Χατζηιωαννίδου
Κορίτσια: Σωτηρία Σακαλάκη, Ηλιάνα Αντωνιάδου

Φαργκάνη
Διεύθυνση: Εγνατίας και Ιασωνίδου (Καμάρα)
Τηλέφωνο: 2310 960063
Πρόγραμμα Παραστάσεων

Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 21.00

Κυριακή: 20:00

Εισιτήρια

Κανονικό: 12€
Φοιτητικό, ανέργων: 10€

Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του θεάτρου.

Facebook event

—

Μονή Λαζαριστών – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός: ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ on the road

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2015, στις 11 π.μ.

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα… πήραν τους δρόμους

Γιατί τόσο μίσος στον δρόμο; Γεννιέμαι διαφορετικός; Γεννιέμαι να μην μπορώ να αγαπηθώ; Ή να μπορώ να αγαπηθώ μόνο από μερικούς; Ο Σαιξπηρικός λόγος περνάει μέσα απ’ τα κανάλια της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας και φωτίζει τα όρια της αγάπης, του μίσους, του ρατσισμού. Τα όρια της προσωπικής επανάστασης και του αυτοπροσδιορισμού. Μια multimedia παράσταση όπου χιπ χοπ, κλασική μουσική, χορός, λόγος και video εικονοποιούν το σύμπαν του εμβληματικού εφηβικού έρωτα του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.

Διασκευή: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Σκηνοθεσία: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Μετάφραση / Aπόδοση: Λευτέρης Παπαδόπουλος, Ράια Μουζενίδου
Χορογραφία: Ιωάννης Μάρτος,
Κίνηση: Κώστας Γεράρδος
Σκηνικά: Χρύσα Σερδάρη, Χαρά Τσουβαλά
Κουστούμια: Χρύσα Σερδάρη, Χαρά Τσουβαλά
Μουσική:  Αδάμ Σιάγας
Στίχοι: Μάρα Τσικάρα
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Video Art: Κλείτος  Κυριακίδης
Δραματουργική επεξεργασία: Φιλοθέη Ελευθεριάδου
Κοινωνιολογική έρευνα: Ειρήνη Καραχρήστου
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Σαρμή, Αστερόπη Χαριτίδου
Οργάνωση παραγωγής: Verschuuren, Marleen
Ερμηνευτές
Δήμητρα Βλάχου (Χορός)
Κώστας Γεράρδος (Τυβάλδος/ Χορός)
Αλέξανδρος Ζαφειριάδης (Πάτερ Λαυρέντιος)
Χρύσα Ζαφειριάδου (Κυρία Καπουλέτου)
Ηλέκτρα Καρτάνου (Ιουλιέτα)
Γιώργος Καφετζόπουλος (Μερκούτιος)
Δέσποινα Κέη (Χορός)
Άννα Π. Κυριακίδου (Παραμάνα)
Άννα Μανούδη (Χορός)
Άννα Μαντά (Κυρία Μοντέγου, Μαριάννα, Χορός)
Ιωάννης Μάρτος (Πάρης, Χορός)
Χρήστος Μαστρογιαννίδης (Μπενβόλιο)
Τάσος Παπαδόπουλος (Ρωμαίος)
Θάλεια Σκαρλάτου (Άρχοντας της πόλης)
Στέργιος Τζαφέρης (Καπουλέτος)
Ηλίας Τσάκωνας (Χορός)
Μάρα Τσικάρα (Αφηγητής)
Στέλιος Χατζηαδαμίδης (Αφηγητής)
Φιγκυράν
Βασίλης Γκουλέτσας (Χορός)
Λευτέρης Γκουλέτσας (Χορός)
Σημείωση Καλλιτεχνικής Διανομής
Λευτέρης Παπαδόπουλος – Ράια Μουζενίδου (Μετάφραση αποσπασμάτων από το έργο ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ του Σαίξπηρ)

Βασισμένο στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Μονή Λαζαριστών – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός (04/10/2015 – 24/04/2016)
Η ημερομηνία λήξης των παραστάσεων είναι προσεγγιστική

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€

Οικογενειακό εισιτήριο, ο ένας ενήλικας δωρεάν.

Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο τηλέφωνο 2315 200200 και στα ταμεία του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): Δευτέρα-Παρασκευή, 9:00 – 21:00

Προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ γίνεται επίσης από:
Tickethour, Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, OTE Shops, Τράπεζα Πειραιώς (από τα μηχανήματα easypay), VIVA, τηλ. 11876, Καταστήματα Public Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 & Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos Καταστήματα Seven Spots), Καταστήματα Seven Spots, Καταστήματα Ιανός

—

AΘΗΝΑΙΟΝ: “ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ” από τη Νεανική Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον

Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 9.00μ.μ. & Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 8.00μ.μ.

Το νέο εγχείρημα της Εταιρείας Θεαμάτων & Τεχνών Βορείου Ελλάδος, η Νεανική Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον, ξεκινά την αναζήτηση της στη θεατρική πράξη με ένα σπουδαίο έργο της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας κληρονομιάς, τον “Ερωτόκριτο” του Βιτσέντζου Κορνάρου. Ο “Ερωτόκριτος” συντέθηκε από τον Βιτσέντζο Κορνάρο στην Κρήτη τον 17ο αιώνα. Θέμα του είναι ο έρωτας ανάμεσα σε δύο νέους, τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα, ένας έρωτας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται και άλλα θέματα, όπως η τιμή, η φιλία, η γενναιότητα και η δύναμη της ψυχής. Ο “Ερωτόκριτος” πέρασε στη λαϊκή παράδοση και παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή, κλασικά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

Η παράσταση, με σύγχρονες τεχνικές σωματικού θεάτρου, αλλά και νέες αντιλήψεις αφηγηματικής δράσης, μεταφέρει τον παλμό και τη δυναμική του κειμένου. Δυνατό σημείο της, η μουσική που γράφτηκε ειδικά για τις ανάγκες της, και αποδίδει ζωντανά επί σκηνής ο νέος τραγουδοποιός και συνθέτης Γιάννης Βενιαμίν, που είναι ήδη αναγνωρισμένος για τη φωνή και τα τραγούδια του. Στο σκηνικό-εγκατάσταση δρουν 4 σπουδαίοι ηθοποιοί.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Δραματουργική Επεξεργασία: Έλενα Αρβανίτη – Δημήτρης Αδάμης
Μουσική: Γιάννης Βενιαμίν
Σκηνικά: Γιώργος Δερνίκας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Φυτιάνου

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Δήμητρα Αντωνακούδη, Άρης Βέβης, Ορέστης Κωνσταντινίδης, Μαρία Λαφτσίδου

Το “Τραγούδι του Ερωτόκριτου” ερμηνεύει ο Ζακ Στεφάνου.

Διάρκεια: 90 λεπτά (μαζί με το διάλειμμα)

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία (επικοινωνία στο 2310250303 & 5)

Θέατρο Αθήναιον

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35
Τηλέφωνο: 2310 832060
Πρόγραμμα παραστάσεων

Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 21:00

Κυριακή: 20:00

Εισιτήρια

Κανονικό: 10€
Φοιτητικό – Ανέργων – Πολύτεκνων – ΑΜΕΑ: 6€

—

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός: “Του Κουτρούλη ο γάμος” του Ρίζου Ραγκαβή Αλέξανδρου

Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 9.00μ.μ. & Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 7.00μ.μ.

Το έργο εκδόθηκε το 1845 λίγο μετά το «μνημόνιο» με τους δανειστές εκείνης της εποχής και την επιβολή στη χώρα μας από τις Μεγάλες Δυνάμεις δυσβάστακτων όρων, που οδήγησαν στην εξέγερση της 3ης του Σεπτέμβρη. Φαναριώτης ευρύτατης παιδείας και πολυγραφότατος λόγιος ο Ραγκαβής, ήταν ταυτόχρονα και δραστήριος πολιτικός που έζησε «από τα μέσα» τις ίντριγκες, τις ξένες επεμβάσεις, τους συμβιβασμούς και την με κάθε μέσο προσπάθεια για κατάκτηση και διατήρηση της εξουσίας από τα πρώτα κόμματα που εμφανίστηκαν μετά την Επανάσταση του 21 –κόμματα που δεν έκρυβαν την εξάρτηση τους από ξένα κέντρα, αντίθετα έφεραν με υπερηφάνεια τους τίτλους «Αγγλόφιλον», «Γαλλόφιλον» και «Ρωσόφιλον»!

Μέσα από την ξεκαρδιστική ιστορία του Κουτρούλη, του καλοκάγαθου ράφτη από την Σύρο, που για να τον δεχτεί για σύζυγό της η ωραία Ανθούσα θέτει ως όρο να γίνει… υπουργός, ο Ραγκαβής αποκαλύπτει με αξιοθαύμαστη τόλμη τις μεθόδους και τις πρακτικές που από τότε διέπουν το πολιτικό μας σύστημα: την εξασφάλιση ξένης υποστήριξης, την διαπλοκή, την εξαγορά συνειδήσεων, τις πελατειακές σχέσεις και την θυσία του δημοσίου στο ατομικό συμφέρον.

Και όλα αυτά διαδραματίζονται στο συμβολικό πλαίσιο του ξενοδοχείου «Η Ελλάς», όπου ο Ραγκαβής κατορθώνει να αναβιώσει και να ανανεώσει την φόρμα της Αριστοφανικής κωμωδίας, αξιοποιώντας όχι μόνο τον Χορό πολιτών – πελατών, αλλά και όλα τα δοκιμασμένα τεχνάσματα του είδους: την Παράβαση, τα Επεισόδια, τον Αγώνα, τον Υμέναιο και φυσικά τις κωμικές ανατροπές, το άφθονο γέλιο, τα τραγούδια και την πανηγυριώτικη διάθεση.  Η συνέχεια επί σκηνής…

ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία: Γιάννης Καλατζόπουλος
Σκηνικά: Δανάη Πανά
Κοστούμια: Ήρις Τσαγκαλίδου
Μουσική: – Τραγούδια: Δημήτρης Λέκκας
Τραγούδια: Δημήτρης Λέκκας
Κίνηση – Χορογραφία: Αναστασία Θεοφανίδου
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Μπάρλας
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνα Χατζηιωάννου
Βοηθός χορογράφου: Λουκία Βασιλείου
Βοηθός χορογράφου: Ηλίας Τσάκωνας

ΔΙΑΝΟΜΗ 
Κουτρούλης Τάσος Πεζιρκιανίδης
Στροβίλης Νικόλας Μαραγκόπουλος
Ανθούσα / Μούσα Σφαιρίστρια Κλειώ Δανάη Οθωναίου
Ξανθούλης Αστέρης Πελτέκης
Κυρ Σπύρος Δημήτρης Κολοβός
Α’ καμαριέρα/ Αγγλία Χρύσα Ζαφειριάδου
Β’ καμαριέρα/ Γαλλία Λουκία Βασιλείου
Γ’ καμαριέρα/ Ρωσία Μαρίνα Χατζηιωάννου
Δ’ καμαριέρα/ Κορυφαία Σταυριάνα Παπαδάκη
Καθαρίστρια/ Κορυφαία Σοφία Καλεμκερίδου
Γκαρσόνα/ Κορυφαία Πέλλα Μακροδημήτρη
Θυρωρός/ Κορυφαίος Στέργιος Τζαφέρης
Α’ σερβιτόρος/ Μισθοφάς Μιχάλης Σιώνας
Μάγειρας/ Σφήκιας Γιάννης Τσάτσαρης
Γκρουμ/ Φοιβίσκος Θάνος Φερετζέλης
Β’ σερβιτόρος/ Κορυφαίος Τιμολέων Παπαδόπουλος
Γ’ σερβιτόρος/ Κορυφαίος Άγγελος Νεράντζης
Αγωνιστής του ’21/ Κορυφαίος Δημήτρης Καραβιώτης

To έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Μονή Λαζαριστών Μονή Λαζαριστών από 22 έως 24 Ιουλίου 2015 και οι παραστάσεις θα επαναληφθούν από 9 έως 17 Ιανουαρίου 2016 (η ημερομηνία λήξης είναι προσεγγιστική)

Μονή Λαζαριστών – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο: 2315200200
Πρόγραμμα παραστάσεων

Τετάρτη: 18:00

Πέμπτη: 21:00

Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 21:00

Κυριακή: 19:00

Εισιτήρια

Κανονικό εισιτήριο: 13€
Κανονικό εισιτήριο (θέσεις εξώστη): 10€
Εκπτωτικό (Φοιτητές, Άτομα άνω των 65): 8€

Λαϊκή Παράσταση Τετάρτης: Γενική είσοδος 5€
Λαϊκή Παράσταση Πέμπτης: Γενική είσοδος 5€
Ομαδικές κρατήσεις Ισχύει για ομαδική κράτηση (20 άτομα και άνω) για την ίδια παράσταση: 7€
Άνεργοι: Δωρεάν Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (με αριθμό Θεατών ανά Παράσταση, απαιτείται κράτηση θέσης). Παρέχεται με την επίδειξη κάρτας ανεργίας.
Δάσκαλοι – Καθηγητές: 10€
Πολύτεκνοι: 5€
Ατέλειες Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ισχύουν οι ατέλειες: ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών, ΑΜΕΑ (ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ)

Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο τηλέφωνο 2315 200200 και στα ταμεία του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): Δευτέρα-Παρασκευή, 9:00 – 21:00

Προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ γίνεται επίσης από: Tickethour, Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, OTE Shops, Τράπεζα Πειραιώς (από τα μηχανήματα easypay), VIVA, τηλ. 11876, Καταστήματα Public Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 & Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos Καταστήματα Seven Spots)
Καταστήματα Seven Spots, Καταστήματα Ιανός

—
ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ: ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ  του Άντον Τσέχωφ, στις 9.15μ.μ.
 Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 21.15 & Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 20.15
Μετά από την μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Ο Θείος Βάνιας με έναν αξιοζήλευτο θίασο: Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Βόγλης, Στέλιος Μάϊνας, Έρση Μαλικένζου, Μαρίνα Ψάλτη, Μελίνα Βαμβακά, Αλεξία Καλτσίκη, Χάρης Χαραλάμπους, σε παραγωγή της Λυκόφως του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, ανεβαίνει στο Θέατρο Αριστοτέλειον για λίγες παραστάσεις, από 7 έως και 11 Οκτωβρίου 2015. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας και θα συνεχίσει τις παραστάσεις στην Αθήνα.
Βλ. περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση εδώ
—

STUDIO VIS MOTRIX: “ΕΡΩΤΙΚΟ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ – Ο ΔΟΝ ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ Η ΜΠΕΛΙΣΑ” του ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ, στις 9.30μ.μ.

 

Erotiko Alilouia se 4 eikones

Το Vis Motrix Performance Studio υποδέχεται τη νέα θεατρική σεζόν με το επί σειρά ετών απαγορευμένο έργο του Federico Garcia Lorca “Ο Δον Περλιμπλίν και η Μπελίσα – Ένα Ερωτικό Αλληλούια σε Τέσσερις Εικόνες” (εν συντομία “Ερωτικό Αλληλούια σε Τέσσερις Εικόνες”) σε σκηνοθεσία Πασχάλη Αραμπατζή. Ένα έργο που από πολλούς χαρακτηρίστηκε πορνογραφικό. Το “Ερωτικό Αλληλούια σε Τέσσερις Εικόνες” είναι ένα πολυδιάστατο ερωτικό ποίημα που γίνεται θέατρο. Μέσα από τέσσερις εικόνες – έναν πρόλογο και τρεις σκηνές – το έργο αφηγείται μια ερωτική ιστορία με πρωταγωνιστές τον “ώριμο” Δον Περλιμπλίν και την “άγουρη” Μπελίσα. Ο Δον Περλιμπλίν είναι ένας μοναχικός και ερωτικά “άβγαλτος” μεσήλικας άνδρας που ζει με την υπερπροστατευτική οικονόμο του, συντροφιά με τα αμέτρητα βιβλία του. Η Μπελίσα, όπως υποδηλώνει το μοιραίο όνομά της, είναι μια ελκυστική και φιλήδονη νέα γυναίκα που ζει με την υστερόβουλη μητέρα της, συντροφιά με τα πάθη της νιότης και της ομορφιάς της. Ο αδιέξοδος γάμος του ηλικιακά, πνευματικά και ψυχικά αταίριαστου ζευγαριού δίνει το έναυσμα για να ξεδιπλωθούν δύο διαφορετικές πτυχές του έρωτα – ο έρωτας ως απόλαυση του πνεύματος και της ψυχής και ο έρωτας ως απόλαυση της σάρκας – και να συγκρουστούν δύο διαφορετικοί κόσμοι – ο φανταστικός με τον υλικό – σε μια μάχη όπου ο θάνατος θα καθορίσει τον νικητή.

Το “Ερωτικό Αλληλούια σε Τέσσερις Εικόνες” είναι μια παράσταση με αφαιρετικά σκηνικά και γκροτέσκα κοστούμια που προσεγγίζουν αισθητικά τη διαφορετικότητα των χαρακτήρων, ζωηρό ρυθμό και έντονη μουσικότητα, διανθισμένη με στοιχεία από ποικίλες μουσικές παραδόσεις. Είναι ένα ζωντανό θεατρικό παιχνίδι εναλλαγής ρόλων και καταστάσεων που, ξεκινώντας ως φάρσα και καταλήγοντας ως τραγωδία, στόχο έχει να παγιδεύσει συναισθηματικά το κοινό και να κεντρίσει τη φαντασία του.

IMGP6080

 

 

 

 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Πασχάλης Αραμπατζής
Μετάφραση: Αφροδίτη Τσακίρη, Δανάη Τάνη
Παραγωγή: Σάσα Νάτση
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ροδιά Βόμβολου
Σκηνικά – Κοστούμια – Φώτα: ΠάνωΚάτω7
Κίνηση – Χορογραφία: Μίκα Στεφανάκη
Μουσική – Στίχοι: Διονύσης Φραντζής
Επικοινωνία – Προώθηση: Λία Κεσοπούλου
Designs – Animation: Τατιάνα Εικοσιδυού

IMGP5950

Ηθοποιοί:
Μπάμπης Κυρλίδης (Δον Περλιμπλίν)
Ντία Ζούρα (Μπελίσα)
Αμαλία Ζαγοριανού (Μαρκόλφα)
Κατερίνα Μάγια Ανδριανού (Δαιμόνιο)
Γιώργος Ιωσηφίδης (Δαιμόνιο)

IMGP5877
Studio Vis Motrix
Διεύθυνση: Έδισον 4 Τηλέφωνο: 2310228161
Παραστάσεις:

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30

Από 07 Οκτωβρίου 2015

Εισιτήρια

Κανονικό: 10€
Φοιτητικό – Ανέργων: 5€

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6979 323 061

Facebook event

—

BLACKBOX: “ΨΥΧΩΣΗ” [4.4.8 PSYCHOSIS] της Σάρα Κέϊν, στις 11μ.μ.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 11μ.μ. και Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 9.00μ.μ.

Η παράσταση «Ψύχωση» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ βασισμένο στο κείμενο 4.48 Psychosis της Sarah Kane. Μια νεαρή κοπέλα, αποκλεισμένη από την ζωή στο διαμέρισμα της πολεμάει με τις τραυματικές αναμνήσεις και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες της. Εκτός από τον κοινωνικό περίγυρο, εδώ μοιάζει να είναι ένοχο για την κατάσταση του και το ίδιο το άτομο, που παραδόθηκε στις αυταπάτες, τις ανέφικτες επιδιώξεις και τις επιταγές ενός κόσμου που στήθηκε γύρω του σαν παγίδα.

Ο αγώνας δραπέτευσης από την υπαρξιακή κατάρρευση και την εμπόλεμη ζώνη στην οποία μετατράπηκε η καθημερινότητα, ο αγώνας υπεράσπισης της αγάπης και της ύστατης ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η ανέλπιδη κραυγή ενάντια σε όλα όσα μας έκλεισαν σε ένα φαύλο κύκλο χωρίς έξοδο διαφυγής είναι τα θέματα που κρύβονται στον πυρήνα αυτής της παράστασης.

Psihwsh ths Sarah Kane

Η σκοτεινή ποιητική ματιά του Τάσου Σαγρή για την ζωή στις σύγχρονες μητροπόλεις συναντιέται με τον ήχο της ατέρμονης ψυχικής πίεσης του Biomass, τις αποσπασματικές αναμνήσεις από ηχοτοπία των JoyDivision, των Cure και την μελαγχολία της Lana Del Rey, τα φρενήρη video art παραληρήματα της Άλκιστης Καφετζή και του Εργαστηρίου Οπτικών Τεχνών του Κενού Δικτύου, τους εξπρεσιονιστικούς φωτισμούς του Γιώργου Παπανδρικόπουλου και την ιστοριογραφική ατμόσφαιρα του Σκωτσέζου συνεργάτη του σκηνοθέτη της ταινίας Trainspotting Dany Boyle, σκηνογράφο Κenny Mac Lellan.

Psihwsh ths Sarah Kane 4

Αυτό είναι το σήμα κινδύνου;

Πρώτα κατέρρευσαν οι ελπίδες, μετά χάθηκε η κοινότητα, στο τέλος κατέρρευσαν οι άνθρωποι. Μια πολύ νεαρή κοπέλα κάθε βράδυ αργά μέσα στην νύχτα νιώθει την αβάσταχτή ανάγκη να αυτοκτονήσει. Εκατομμύρια άνθρωποι αυτή την στιγμή βρίσκονται αποκλεισμένοι στην εμπόλεμη ζώνη που βρίσκεται ανάμεσα στην καθημερινότητα τους και τις αληθινές τους επιθυμίες. Καθώς όλες οι ανθρώπινες ανάγκες και οι επιθυμίες γίνονται εμπορεύσιμες οι άνθρωποι μετατρέπονται σε εμπορεύματα και αριθμητικές μονάδες. Η λογική των αριθμών παράγει τραγικές ιστορίες καταστροφής, ψυχικές ασθένειες και εξαθλίωση με την συνεπή λειτουργία μιας μηχανής. Κορίτσια και αγόρια χωρίς μέλλον, πιάστηκαν στον ιστό μιας συγκεκριμένης λογικής που υφάνθηκε γύρω τους σαν θανάσιμη παγίδα. Τίποτα δεν κατάφερε να τους σώσει από αυτή την αβάσταχτη αγωνία και την απογοήτευση που νιώθουν να ριζώνει στις καρδιές τους. Η ζωή μας πέρασε γρήγορα και δεν προλάβαμε να ζήσουμε τίποτα! Σε αυτό τον απάνθρωπο ανθρώπινο κόσμο κάποιοι ζουν, κάποιοι επιβιώνουν και κάποιοι χάνονται. Αυτό είναι ένα σήμα κινδύνου από αυτούς που χάθηκαν.

Psihwsh ths Sarah Kane 2

Psihwsh ths Sarah Kane 3

 

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Τάσος Σαγρής

Παίζoυν: Σίσσυ Δούτσιου, Δημήτρης Γαλανάκης, Ανδρέας Παράσχος, Γιώργος Μιχαλάκος

Μουσική: ΒΙΟΜΑSS + Lana Del Rey, The Cure, Joy Division

Video Art: Άλκηστις Καφετζή, Void Optical Art Laboratory

Σκηνικά: Κenny Mac Lellan

Φωτισμοί: Γιώργος Παπανδρικόπουλος

Διάρκεια: 80 λεπτά

Black Box

Βασιλίσσης Όλγας 65, Θεσσαλονίκη 54642

Tηλέφωνο: 2310-829254

Παρασκευή: 23:00

Σάββατο: 23:00

Κυριακή: 21:00

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310829254

Προπώληση:
www.viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven spots, Ιανός, Reload και στο ταμείο του BlackBox.

Ώρες ταμείου: Τετάρτη – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00

—

ΘΕΑΤΡΟ BLACKBOX: “ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ…” της Πηνελόπης Χριστοπούλου

Aπό 01 Οκτωβρίου 2015 έως 25 Οκτωβρίου 2015

Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 9.00μ.μ. & Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 7.00μ.μ.

Είμαστε αυτό που νοιώθουμε ή αυτό που υποκρινόμαστε πως νοιώθουμε; Πόσο χαμένος ή κερδισμένος αποδεικνύεται ο χρόνος της αναμέτρησης με τον εαυτό μας;

Ο Ανρί Σαρλότ, αετονύχης διαφημιστής, κάθεται αναπαυτικά στο σαλόνι του γκαλερίστα Μισέλ, αναμένοντας να υπογραφεί μεταξύ τους μια “κολοσσιαία” επαγγελματική συμφωνία. Κάθε χτύπος του ρολογιού και μια ψυχική διακύμανση. Κάθε αναγγελία της άφιξης του και μια σωρεία από φράσεις που ξεγυμνώνουν. Λέξεις που παλεύουν μεταξύ τους και ένα εύθραυστο, μηδαμινό “εγώ” που συνθλίβεται μέσα στον ιλουστρασιόν κόσμο της μεγαλούπολης. Καθ’ όλο το διάστημα της αναμονής του, ο Ανρί προετοιμάζει τα λόγια του και επιδεικνύεται πλασάροντας ψευδαισθήσεις. Ένα παιχνίδι αντιστροφής ρόλων, μια καλοστημένη μπλόφα όπου η μόνη διέξοδος φαίνεται να είναι η αυτοτιμωρία με ένδοξο νικητή το οδυνηρό “τίποτα”…

Συντελεστές:
Κείμενο: Πηνελόπη Χριστοπούλου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νεράντζης
Σκηνικά: Οδυσσέας Εμπειρίκος – Μαρίνα Γκούμλα
Πρωτότυπη Μουσική: Μπαταηλιάς Γιώργος
Μουσική επί σκηνής: Σιαμέτη Βικτωρία
Σχεδιασμός αφίσας και γραφικά: Νεράντζη Νίκη

Ερμηνεύει ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος.

Θέατρο Blackbox

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 65 και Φλέμινγκ 2 Τηλέφωνο: 2310829254

Aπό 01 Οκτωβρίου 2015 έως 25 Οκτωβρίου 2015

Παρασκευή: 21:00 / Σάββατο: 21:00 /Κυριακή: 19:00

Διάρκεια της παράστασης: 60 λεπτά

Εισιτήρια

10€ κανονικό
8€ (φοιτητικό, ανέργων)

Προπώληση
viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven spots, Ιανός, Reload και στο ταμείο τουBlackBox

Ώρες ταμείου: Τετάρτη – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310829254

   —

ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΡΓΙΝΑ ΣΤΟ REGENCY CASINO THESSALONIKI: “I HAVE A DREAM” των Άντα Τσεσμελή και Παναγιώτη Κουντουρά

Ένα φαντασμαγορικό musical με 22 καλλιτέχνες επί σκηνής
Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στις 10.00μ.μ.

Σόφι και Αναστάζια. Δύο φίλες γεννημένες την ίδια μέρα, με κοινές φιλοδοξίες και όνειρα για μία λαμπρή καριέρα στο Broadway. Τα χρόνια περνούν, τα 25α γενέθλια βρίσκουν ξανά τις δυο φίλες στην ίδια καλλιτεχνική γειτονιά του Μανχάταν. Η ακρόαση ανακοινώνεται, το Όσα Παίρνει ο Άνεμος ανεβαίνει στο Broadway. Η Σόφι και η Αναστάζια βρίσκονται αντιμέτωπες με το μεγαλύτερο τους όνειρο, τον ρόλο της Scarlet O Hara. Ένας πόλεμος ξεσπά. Αλήθειες αποκαλύπτονται για μία φιλία που δεν φανέρωσε ποτέ τον πραγματικό της εαυτό. Με φόντο τη λαμπερή Νέα Υόρκη, το νέο μιούζικαλ των Άντα Τσεσμελή και Παναγιώτη Κουντουρά, είναι γεμάτο με τα γνωστότερα τραγούδια του Broadway και της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Άντα Τσεσμελή
Σκηνογραφία: Αθανάσιος Κολαλάς
Χορογραφίες: Μαρία Στεφάνου

Θέατρο Βεργίνα στο Regency Casino Thessaloniki

Διεύθυνση: 12 χλμ. Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου
Τηλέφωνο: 2310491234
Παραστάσεις έως 24 Οκτωβρίου 2015

Παρασκευή: 22.00 / Σάββατο: 22.00

Εισιτήρια

Είσοδος 12€.
Συμπεριλαμβάνεται η είσοδος στο Καζίνο και στο Θέατρο Βεργίνα και ένα ποτό.
Πληροφορίες στο 2310 491 234.

Προπώληση από το καζίνο (όλο το 24ωρο), τα καταστήματα Public, Ιανός, 7 Spots και Media Markt και διαδικτυακά από το www.viva.gr.

Είσοδος άνω των 21. Απαραίτητη η επίδειξη έγκυρης ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Facebook event

—

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ: “Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ” του Μάρτιν Μακ Ντόνα από την Πειραματική Σκηνή της “Τέχνης”

Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 9.00μ.μ & Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 7.00μ.μ.

Το έργο εκτυλίσσεται σε μια αγροτική περιοχή της Ιρλανδίας, με κεντρικό θέμα την επικίνδυνη σχέση ανάμεσα σε μια αυταρχική ηλικιωμένη μάνα και την κόρη της που τη φροντίζει, μια σχέση εξάρτησης που γίνεται αφόρητη όταν για την κόρη παρουσιάζεται η τελευταία ευκαιρία να αγαπήσει, γεγονός που για τη μάνα σημαίνει την ανεπιθύμητη προοπτική του γηροκομείου. Ανάμεσα στις δύο γυναίκες, που μια ζωή αλληλοσπαράσσονται, η ένταση κορυφώνεται όταν εμφανίζεται ο αμήχανος υποψήφιος εραστής της κόρης, που θα μπορούσε να τη σώσει παίρνοντάς την μακριά, και ο αθυρόστομος νεαρός αδελφός του, που παίζει ένα ρόλο καταλύτη. Η ακραία γραφή, το έντονο σασπένς, οι ανατροπές και το διαβρωτικό χιούμορ μετατρέπουν αυτή την οικογενειακή τραγωδία σε μαύρη κωμωδία.

Ο Μάρτιν Μακ Ντόνα έγινε στα 26 του χρόνια διάσημος μ’ αυτό το έργο, το πρώτο του, που ανεβάστηκε το 1996, αρχικά στην Ιρλανδία και ένα μήνα μετά στο Ρόαγιαλ Κορτ Θήατερ του Λονδίνου. Συνέχισε να γράφει για το θέατρο, πάντα αναζητώντας υλικό στις παιδικές του αναμνήσεις από τα καλοκαίρια στην πατρίδα των γονιών του, την ιρλανδική επαρχία Γκάλγουεϊ, και δίνοντας έργα που ανεβάστηκαν σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα σκηνοθετεί για τον κινηματογράφο (Όσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους το 2006). Μερικά από τα έργα του, όπως ο “Πουπουλένιος”, ο “Υπολοχαγός του Ίνισμορ”, το “Μοναξιά στην άγρια Δύση” και η “Βασίλισσα της ομορφιάς”, έχουν παιχτεί με μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα.

 

 

 

Το έργο σκηνοθέτησε η Χριστίνα Χατζηβασιλείου. Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Όλγας Χατζηιακώβου, η ηχητική επιμέλεια του Φίλιππου Θεοχαρίδη· βοηθός σκηνοθέτη και επιμέλεια φωτισμών: Μαρία Λαζαρίδου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Σοφία Βούλγαρη, Γιώργος Δημητριάδης, Κωστής Ραμπαβίλας και Έφη Σταμούλη.

 

 

 

 

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη

Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως 7 – 9
Τηλέφωνο: 2310 458591

Τετάρτη: 21:00

Πέμπτη: 21:00

Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 21:00

Κυριακή: 19:00

Εισιτήρια

Κανονικό: 15€
Εκπτωτικό (πολύτεκνοι, άνω των 65, εκπαιδευτικοί): 12€
Μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι): 10€
Λαϊκές παραστάσεις (Τετάρτη & Πέμπτη): γενική είσοδος 10€, μειωμένο 8€

Κάθε Παρασκευή διατίθεται ένας αριθμός δωρεάν εισιτηρίων σε κατόχους κάρτας ανεργίας (πρέπει να προηγηθεί τηλεφωνική κράτηση).

Το ταμείο του θεάτρου λειτουργεί τα απογεύματα: 6-9 τις καθημερινές και 5-8 τις Κυριακές, τηλ. 2310.458591. Τις πρωινές ώρες, 10-2, τηλεφωνικές κρατήσεις στο 2310.860708.

Facebook event

—

ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ: “Έχω Μια Τρέλλα” / Κείμενα, σκηνοθεσία: Νίκος Βαλβαζάνης

Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 9.00μ.μ & Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 8.00μ.μ.

 

Ο Νίκος Βαλβαζάνης εμπνεύστηκε από τη σύγχρονη καθημερινότητα το θεατρικό stand up show με τίτλο “Έχω μια τρέλα” και θα το παρουσιάσει για τέσσερις μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Σοφούλη.

Λίγα λόγια για το έργο:
Η αγωνία μπροστά στις δυσκολίες της ζωής, η μάχη ενάντια στον χρόνο και η ανάγκη επιβίωσης εν μέσω οικονομικής κρίσης οδηγούν στην απόγνωση. Η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας είναι η τρέλα και το χιούμορ. Κι επειδή, τις περισσότερες φορές, δεν γνωρίζουμε ούτε οι ίδιοι πού βρίσκεται η βαλβίδα αποσυμπίεσης μας, πού και πού χρειάζεται λίγη βοήθεια.

Το θεατρικό stand up comedy show του Νίκου Βαλβαζάνη έρχεται να μας χαλαρώσει και να μας χαρίσει μπόλικο γέλιο μέσα από κωμικά βιώματα και αναμνήσεις.

Παίζουν:
Νίκος Βαλβαζάνης, Αγγελική Ανδρίτσου

Θέατρο Σοφούλη
Διεύθυνση: Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη
Τηλέφωνο: 2310 423925

Σάββατο: 21:00

Κυριακή: 20:00

Εισιτήρια

Κανονικό: 10€
Μειωμένο 8€ (φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ & άνω των 65)

Πληροφορίες, κρατήσεις: 2310423925 & www.theatrosofouli.gr

—

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ: “Σχεδόν Σαράντα” με τον Γιώργο Χατζηπαύλου – Μια αναδρομή σε όλες τις φάσεις της ζωής ενός άντρα… μέχρι τα σαράντα!

Μόνο για έξι παραστάσεις, από την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, στις 9.15μ.μ.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 9.15μ.μ & Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 8.00μ.μ.

Η νέα παράσταση του Γιώργου Χατζηπαύλου, με τίτλο «Σχεδόν Σαράντα», είναι γεγονός, και κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη. Με νέα κείμενα, νέες ιδέες και ανανεωμένη θεματολογία έρχεται για να κάνει τον χειμώνα μας, κάτι παραπάνω από απολαυστικό και γεμάτο γέλιο. Από την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου και για δύο μόνο τριήμερα, στη μικρή σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον.

 
Μετά τις sold out παραστάσεις του τη σεζόν που πέρασε και 1200 εισιτήρια που διέθεσε για τον φιλανθρωπικό σκοπό της UNICEF στην παράσταση – θεσμό Stand up for U, ο Γιώργος επιστρέφει με μία νέα παράσταση που αναλύει όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα αλλά και τη σχέση του με το άλλο φύλο, τη σημερινή εποχή και όλα τα παράξενα που βλέπουμε και βιώνουμε γύρω μας. Θα παρακολουθήσετε μια αναδρομή σε όλες τις φάσεις της ζωής του άντρα μέχρι τα σαράντα που, μεταξύ άλλων, εξετάζει:

Το μυστήριο του «τί συμβαίνει μετά τα σαράντα»?
Τί συνειδητοποιεί ένας άντρας στην εφηβεία?
Ποια είναι τα 2 βασικά αξιώματα που πρέπει μια γυναίκα να γνωρίζει για τους άντρες?
Ποια είναι τα 43 βασικά αξιώματα που ένας άντρας πρέπει να γνωρίζει για τις γυναίκες?
Πώς θα είναι στα γεράματα οι γενιές που τώρα είναι σαραντάρηδες?
Πώς λειτουργεί ο μικρός κάφρος που όλοι κρύβουμε μέσα μας?
Πότε μεγαλώνεις πραγματικά? (spoiler: Ποτέ)

Μια παράσταση που (δεν) θα σας διδάξει, που (δεν) θα σας προβληματίσει και που θα σας κάνει να γελάσετε ΠΟΛΥ!

 

 

 

Opening act: Στέλιος Ανατολίτης

Διάρκεια: 120 λεπτά (με διάλειμμα)
Θέατρο Αθήναιον
Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35
Τηλέφωνο: 2310 832060

Παρασκευή: 21:15

Σάββατο: 21:15

Κυριακή: 20:00

Εισιτήρια

10€ (κανονικό)

8€ (φοιτητικό – μαθητικό – ανέργων)

Προπώληση: Ticket Services

Facebook event

—
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ: “Όταν Οι Μεγάλοι Ξεχνούν” από την Εφηβική ομάδα Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ Νέας Ραιδεστού, σε κείμενο & σκηνοθεσία της Δώρας Σκαρλάτου
Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 8.30μ.μ.
Λίγα λόγια για το έργο:
Αγεφύρωτο το χάσμα των γενεών. Οι μεγάλοι ξεχνούν πως υπήρξαν κι αυτοί παιδιά και τα παιδιά αντιδρούν. Μέσα από το χιούμορ αντιμετωπίσαμε αυτό το χάσμα και το διασκεδάσαμε.
Συντελεστές:
Ηχοφωτιστική κάλυψη: Γρηγόρης Μόσχου
Καλλιτεχνική διεύθυνση θεάτρου: Θεόφιλος Λάλος
Επιμέλεια έντυπου υλικού: Σοφία Ιεροδιακόνου
Παίζουν:
Μυρτώ Καρκαβίτσα, Αγαθοκλής Γαρδίκης, Δανιήλ Αποστολέλης, Νικολέτα Δεληγιάννη, Εμμανουήλ Δημαρέλης, Χριστίνα Τορουνίδη, Αγγελική Λάμπου, Σάββας Βάρναλης, Πωλίνα Βαμβακοπούλου, Μαρία Τσουνίδου, Γεωργία Μακρίδου, Φαίδρα Χατζή, Στέλλα Χατζηαποστόλου, Θοδωρής Γαρδίκης.

Δημοτικό Θέατρο Θέρμης

Διεύθυνση: Δημητρίου – Καραολή και Καπετάν Χάψα (πρώην Χαλκιδικής)
Τηλέφωνο: 2310463423

Εισιτήρια

Είσοδος: 3€
mysalonika - long logo
ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Κ.Α. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 
Ελάτε να Πλέξουμε στον Πολυχώρο WE, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου από τις 12 το μεσημέρι
Αν ακούσει κάποιος την λέξη πλέξιμο θα αρχίσει να φέρνει στο μυαλό του εικόνες από το παρελθόν..και το πιο πιθανόν μια αγαπημένη γιαγιά! Οι περισσότεροι είχαμε μια τέτοια γιαγιά! Είναι όμως τα πράγματα ακριβώς έτσι; Ξεχάστε όλα όσα ξέρατε! Οι βελόνες δεν ανήκουν στο σεντούκι ή στα χέρια της γιαγιάς. Ολοένα και περισσότεροι νέοι σε όλο τον κόσμο στρέφονται στο πλέξιμο με πάθος. Γιατί άραγε;
Όσο διστακτικά και αν ξεκινά κάποιος να ασχολείται με το πλέξιμο καταλήγει πολύ γρήγορα ενθουσιασμένος -και αυτό ισχύει κατά γενική ομολογία ανθρώπων ανεξαρτήτου φύλου, εθνικότητας, ηλικίας, οικογενειακής ή οικονομικής κατάστασης.

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στον πολυχώρο WE καλούμε παιδιά και εφήβους ηλικίας 6 έως 14 χρονών για μια πρώτη επαφή με το πλέξιμο. Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι εντελώς δωρεάν αλλά θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένων θέσεων. Αν θέλετε να συμμετέχετε στο εργαστήριο επικοινωνήστε άμεσα με το 2313052055 και κάντε την κράτηση σας.

Σας περιμένουμε..!

Με την υποστήριξη της εταιρείας Loop-Loop

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ WE SKG
Διεύθυνση: Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 2310 284 700

Facebook event

—

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: “Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ” ΤΗΣ ΜΠΑΡΝΕΤ ΦΡΑΝΣΙΣ ΧΟΝΤΓΚΣΟΝ (Πρεμιέρα)

Ο Μυστικός Κήπος συμβολίζει τον αφρόντιστο εσωτερικό μας κόσμο που, όταν τον ανακαλύψουμε μέσω της αγάπης για τον άνθρωπο και την ανάγκη της θετικής σκέψης, κατανοούμε σε βάθος τη φύση μας και τη δύναμή μας. Η συγγραφέας λέει: “Μια απλή σκέψη έχει τέτοια δύναμη που ισοδυναμεί με μια ηλεκτρική μπαταρία. Είναι ικανή για το υπέρτατο καλό ή για το υπέρτατο κακό. Το να επιτρέψουμε σε μία αρνητική σκέψη να τρυπώσει στο μυαλό μας και να εγκατασταθεί για πολύ καιρό είναι σαν να επιτρέπουμε σε ένα σοβαρό μικρόβιο να εγκατασταθεί στο σώμα μας. Μπορεί να μη βγει ποτέ ξανά από τον οργανισμό μας όσο ζούμε”.

Η φροντίδα για τον συνάνθρωπο και τη γη που μας φιλοξενεί κρατάει μακριά κάθε κακή σκέψη που μας καθηλώνει σε μια κατάσταση μη ζωής.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία, θεατρική προσαρμογή, μετάφραση έργου & τραγουδιών: Μαριάννα Τόλη
Κίνηση – Χορογραφία: Αλέξανδρος Κουζίτσκιν
Σκηνογράφος: Μιχάλης Σδούγκος
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Ενορχήστρωση: Παναγιώτης Μπάρλας
Φωνητική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης
Video Art: Γιάννης Σανιώτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευανθία Σωφρονίδου
Βοηθοί χορογράφου: Ριαννόν Μόργκαν, Ευανθία Σωφρονίδου
Οργάνωση Παραγωγής: Αθηνά Σαμαρτζίδου
Κοστούμια: Ευγενική Παραχώρηση Μαριάννα Τόλη, Συλλογή Ιωάννας Κουρμπέλα.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Μαριάννα Αβραμάκη (Μαίρη Λένοξ), Ελευθερία Αγγελίτσα (Τζέρρυ- Κηπουρός), Μομώ Βλάχου (Λίλλυ Κρέιβεν), Αριστοτέλης Ζαχαράκης (Πρίουτ), Στεφανία Ζώρα (Κόλιν Κρέιβεν), Ελένη Θυμιοπούλου (Κυρία Μέντλοκ), Δάφνη Κιουρκτσόγλου (Μάρθα Άπελμπυ), Κωνσταντίνος Μυλωνάς (Γιατρός Σπένσερ), Χάρης Παπαδόπουλος (Μπέν Γουέδερσταθ), Κική Στρατάκη (Φράου Γκράου), Ευανθία Σωφρονίδου (κ. Πρίουτ – Σαμάνθα), Χρύσα Τουμανίδου (Μαγείρισσα), Δημήτρης Τσιλινίκος (‘Αντριου Κρέιβεν).

Τραγουδάει: Νικίας Φονταράς (Ντίκον)
Χορεύει: Ριαννόν Μόργκαν (Ρομπίνα)
Μουσικοί επί σκηνής: Ανδρονίκη Δονουκάρα (Βιολί), Γιάννης Καρακαλπακίδης (Κόντρα μπάσο), Παναγιώτης Μπάρλας (πιάνο)

Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ.

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία.

Βασιλικό Θέατρο
Διεύθυνση: Πλατεία Λευκού Πύργου
Τηλέφωνο: 2315200200

Κυριακή: 11:00

Από 11 Οκτωβρίου 2015

Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€
Οικογενειακό εισιτήριο, ο ένας ενήλικας δωρεάν.

Πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων στο τηλέφωνο 2315 200200 και στα ταμεία του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): Δευτέρα-Παρασκευή, 9:00 – 21:00

Προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ γίνεται επίσης από:

Viva (τηλ. 11876), Tickethour, Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, OTE Shops, Τράπεζα Πειραιώς (από τα μηχανήματα easypay), Καταστήματα Public Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33 & Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos Καταστήματα Seven Spots), Καταστήματα Seven Spots, Καταστήματα Ιανός

—

 ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΡΓΚΑΝΗ: “ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗ… ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΠΟΤΕ ΑΧΙΝΟ” του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, από το ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 11.30π.μ.

Το Θέατρο του Βορρά με περηφάνια παρουσιάζει φέτος το χειμώνα στη Θεσσαλονίκη τη νέα περιπέτεια του πιο αγαπημένου παιδικού λογοτεχνικού μας ήρωα, του Τριγωνοψαρούλη. Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη ζωντανεύει σε μια μαγική παράσταση με εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά. Μια ιστορία επίκαιρη, δυνατή και αισιόδοξη, ένα τολμηρό θέμα δοσμένο με τρόπο εύληπτο και τρυφερό για τα παιδιά, από την πένα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Μια ιστορία για τη φιλία και τη διαφορετικότητα, ενάντια στον ρατσισμό, το bullying και την ξενοφοβία. Ένας τελικός ψαρόσφαιρου ενάντια στις διακρίσεις και τον ρατσισμό.

Λίγα λόγια για το έργο:
Τρεις φορές εμπιστεύτηκε ο Τριγωνοψαρούλης τον Αχινό, που, χρησιμοποιώντας την πονηριά του, κατάφερε πρώτα να τον πείσει πως είναι φίλος του και στη συνέχεια να διχάσει την κοινωνία των ψαριών. Θα καταφέρει με τη βοήθεια των παιδιών, το διαφορετικό ψαράκι που όλοι αγαπούν να βάλει γκολ… στο μίσος και τις διακρίσεις; Μήπως ο μεγάλος τελικός του ψαρόσφαιρου είναι η ευκαιρία που ψάχνει ο ήρωας μας;

Mια εντυπωσιακή διαδραστική παράσταση με τα γνωστά αγαπημένα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη, που προωθεί την αγάπη για τον διπλανό και μας μαθαίνει ότι δεν είναι κακό να είσαι διαφορετικός.

Συντελεστές:
Κείμενο – Στίχοι: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Σκηνοθεσία – Διασκευή – Κουστούμια: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Σκηνικά: Θέατρο του Βορρά
Κατασκευή Σκηνικών: Anna Wassiac
Κατασκευή Κοστουμιών: Μαίρη Τζιουβάρα
Μουσική: Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ
Μουσική Διδασκαλία: Ιωάννης Κοντέλλης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Ζίγκας
Artwork: Παναγιώτης Σπούλος
Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά
Στην παράσταση ακούγεται και το τραγούδι της Κωνσταντίνας Κορμά “Μην εμπιστεύεσαι ποτέ αχινό”.

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Βαγγέλης Δαλλές, Αλεξία-Μαρίνα Ιακωβίδου, Ηλίας Καπούλας, Έφη Σισμανίδου

Διάρκεια: 65 λεπτά

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία.

Φαργκάνη
Διεύθυνση: Εγνατίας και Ιασωνίδου Καμάρα
Τηλέφωνο: 2310 960063

Κυριακή: 11:30

Από 11 Οκτωβρίου 2015

Εισιτήρια

10€ (ενηλίκων)
8€ (παιδικό)
Ειδικές τιμές για γκρουπ.

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 23130-21248, 6986 523898

—

Θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ: O MIKΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Aπό 27 Σεπτεμβρίου 2015 και κάθε Κυριακή, στις 11.00

Η  παιδική σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον επέλεξε για τη θεατρική περίοδο  2015 -2016 να παρουσιάσει ένα από τα πιο γνωστά παιδικά βιβλία σε όλο τον κόσμο! Το μοναδικό παραμύθι «Ο Μικρός Πρίγκιπας»,βασισμένο στην αριστουργηματική νουβέλα του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και προσαρμογή κειμένου του Δημήτρη Αδάμη. Πρόκειται για το αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων. Ένα μοναδικό ταξίδι στην αθωότητα, μια γεμάτη φαντασία ιστορία. Ένα έργο γεμάτο περιπέτεια, μυστήριο και χαρούμενη διάθεση. Ένας ύμνος στη ζωή, στην αγάπη και τη φιλία. Ένα έργο γεμάτο σύμβολα κι ένα μάθημα ζωής και  ανθρωπιάς. Οι φίλοι είναι μοναδικοί στον κόσμο, όπως μοναδικό είναι και οτιδήποτε με το οποίο δημιουργούμε δεσμούς. Μοναδικά πράγματα στον κόσμο είναι αυτά που έχουν για μας σημασία. Ακόμα και ανάμεσα σε άλλα όμοια, εμείς μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε χρησιμοποιώντας την καρδιά μας. Αυτά ξεχωρίζουμε, γιατί με αυτά έχουμε δεσμούς. Η παράσταση, με σύγχρονα αλλά και παραμυθένια στοιχεία, θα μαγνητίσει τα βλέμματα των παιδιών και θα μεταφέρει ατόφια τα μηνύματα του έργου. Με έξι εξαιρετικούς ηθοποιούς, έξυπνους και γεμάτους χιούμορ διαλόγους, μοναδικά σκηνικά και κοστούμια, και όπως πάντα τις αξέχαστες μουσικές και τα τραγούδια της παράστασης, ο «Μικρός Πρίγκιπας» έχει στόχο να ψυχαγωγήσει τα παιδιά, χαρίζοντάς τους μια δυνατή εμπειρία αλλά και αφορμή για συζητήσεις και παιχνίδι.

Λίγα λόγια για το έργο
Ένας πιλότος πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη, στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί, τον Μικρό Πρίγκιπα. Μόλις ο Μικρός Πρίγκιπας τον αντικρίζει, του ζητά να του σχεδιάσει ένα αρνί. Από το σημείο αυτό ξεδιπλώνεται η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα. Ζούσε σε έναν μικρό πλανήτη, αυτός ,τα τρία του ηφαίστεια και ένα τριαντάφυλλο. Ένιωθε μόνος του και ήθελε έναν φίλο. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του… Πέρασε από πολλούς πλανήτες με διάφορους ανθρώπους, μα κανένας δεν έγινε φίλος του. Κατέληξε στη Γη, στη μέση της ερήμου… Εκεί που τον συνάντησε ο πιλότος …Πέρασε μέσα από βουνά, ερήμους και μέσα από έναν κήπο, ο οποίος ήταν γεμάτος με τριαντάφυλλα. Ήταν έκπληξη γι΄ αυτόν, γιατί νόμιζε πως το λουλούδι του ήταν μοναδικό στο γαλαξία… Έπειτα γνώρισε μια αλεπού. Γίνανε φίλοι. Τον σκοπό του τον είχε πια εκπληρώσει, δεν βρήκε μόνο έναν φίλο αλλά πολλούς! Η παράσταση ολοκληρώνεται με την επιστροφή του Μικρού Πρίγκιπα στον πλανήτη του. Αποχαιρετά με το δικό του τρόπο τον πιλότο και τα παιδιά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Θεατρική διασκευή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά – Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Κίνηση – Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα
Ενορχήστρωση τραγουδιών – Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Διδασκαλία τραγουδιών: Ελένη Καρακάση
Μουσική τραγουδιού φινάλε: Γιώργος Βαρσαμάκης
Στίχοι – Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
Εκπαίδευση ξυλοπόδαρου: Θανος Τζιόβας
Βοηθός σκηνοθέτη: Άρης Βέβης
Βοηθός χορογράφου: Γιώργος Γιόκοτος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ντέπυ Ασληχανίδου, Γιώργος Δερνίκας, Χρήστος Εζίρογλου, Δανάη Κλάδη, Πέτρος Μαλιάρας, Πέτρος Παπαζήσης.
Διάρκεια: 90’ (μαζί με το διάλειμμα)
Παραστάσεις:Από Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:00 πμ, στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2 – Τηλέφωνο 2310262051).
Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία(Επικοινωνία στο 2310250303 & 5).
Εισιτήρια: Κανονικό 10€, Φοιτητικό – Ανέργων – Πολύτεκνων – Μονογονεϊκών οικογενειών –  ΑΜΕΑ 6€, Οικογενειακό 3 ατόμων 20€, Οικογενειακό 4 ατόμων 25€

Παραγωγή
Εταιρεία Θεαμάτων και Τεχνών Βορείου Ελλάδος

—

 

Θέατρο “Ταξίδι Ονείρου”: ΞΩΤΙΚΑ ΝΕΡΑΙΔΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ των Καββάλου Στεργία, Μυλωνά Μαίρης και Ροβέρτου Αλίκης

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 12.00π.μ.

Το θέατρο Ταξίδι Ονείρου καλοδέχεται το φετινό χειμώνα με ξωτικά και νεράιδες! Μέσα στο δάσος Ντάστυγκολντ. Θεατρική παράσταση, για πολύ μικρά για μικρά και για…μεγάλα παιδιά!
Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
Ακούσατε! Ακούσατε! Η μεγάλη μέρα Νεραϊδοσύναξης και Ξωτικομάζωξης πλησιάζει! Όλα τα ενήλικα ξωτικά θα μαζευτούν στον πελώριο λόφο – που τον λες και βουνό – Ζαμάν Φου. Και οι ενήλικες νεράιδες στην πολυγάργαρη λίμνη του Κάπου Κάποτε.
-Και η Μάρτζυ; Και η Τζίλυ; Και ο Ξουτ;
– Θα τους φιλοξενήσει ο θείος Κρινάκης!
Παιχνίδια, εξερευνήσεις στο δάσος και…
Τι είναι αυτά τα πλάσματα;
Τι θέλουν να κάνουν στο δάσος μας;
Θα καταφέρουν η Μάρτζυ, η Τζίλυ και ο Ξουτ να λύσουν το μυστήριο;

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ηλιάδης
Τραγούδι παράστασης: Joey

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):
Πάνος Διμπιτούζης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Αλίκη Ροβέρτου, Χριστίνα Χριστοφή , Λάζαρος Αντωνούδης, Κωνσταντία Κοντοπούλου

Θέατρο “Ταξίδι Ονείρου”
Διεύθυνση: Στέφανου Τάττη 3 Τηλέφωνο: 6972702870
Πρεμιέρα: 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ώρα έναρξης της παράστασης: 12:00

Εισιτήρια: 6€ ενήλικες, 4€ παιδιά

Κρατήσεις: 6972702870

—
Θέατρο Σοφούλη:ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ «ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ» του Τάσου Ιωαννίδη

Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 11.30 π.μ.

Η παράσταση που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, το «Λάχανα και χάχανα», του Τάσου Ιωαννίδη, επιστρέφει στο Θέατρο Σοφούλη. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και διασκεδάζουν!

Λίγα λόγια για το έργο

Το «ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ», τα τραγούδια που αγαπήθηκαν από παιδιά, γονείς και δασκάλους, έρχονται στο Θέατρο Σοφούλη! Με το διαδραστικό, δημιουργικό παιχνίδι «Τραγουδώ και Μαθαίνω», που βασίζεται στα τραγούδια της σειράς «Λάχανα και Χάχανα», εκπαιδευμένοι εμψυχωτές, ηθοποιοί , τραγουδιστές και χορευτές οδηγούν τα παιδιά σε μια μαθησιακή περιπλάνηση, γεμάτη ρυθμό και μελωδία, γεμάτη γνώση και φαντασία. Τα παιδιά συμμετέχουν τραγουδώντας, παίζοντας, χορεύοντας, αλλά κυρίως παίρνουν μέρος σε μια μαθησιακή διαδικασία, όπου η συναισθηματική τους νοημοσύνη, διεγείρεται με τη μαγική ιδιότητα της μελωδίας και του ρυθμού. Έτσι η μάθηση γίνεται ένα ευχάριστο παιχνίδι. Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να χαρούν στο ρυθμό των τραγουδιών «Λάχανα και Χάχανα».

Τα τραγούδια «Λάχανα και Χάχανα» και η μουσική παράσταση έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ως «Παιδαγωγικά και Επιστημονικά» κατάλληλα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά Δημοτικού.

Συντελεστές
Κείμενο – Μουσική: Τάσος Ιωαννίδης
Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα
Σκηνικά: Βίκη Βουρνιά (Dream Workers)
Χορογραφία: Ελένη Χρυσομάλλη
Στίχοι: Παυλίνα Παμπούδη, Ελένη Καραντζόλα, Καλλιόπη Κυρδή, Τατιάνα Σπανέλλη, Θεοδώρα Τσιαγκάνη
Ενορχήστρωση: Kώστας Γανωσέλλης
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Εικονογράφηση: Βανέσσα Ιωάννου

ΠΑΙΖΟΥΝ : Ανδρομάχη Βουτσά, Μάριος Ζαρδαβάς, Σοφία Κεμεντζετζίδου, Κώστας Μελίδης, Ελένη Χρυσομάλλη

ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ
Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Θεσσαλονίκη

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 11.30 π.μ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ.
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννοήσεως
Υπεύθυνη για τα σχολεία: Μαρίνα Πολίτη

Εισιτήρια: κανονικό 10€, μειωμένο (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ & άνω των 65) 8€.
Ειδικές τιμές για γκρουπ.
Έκπτωση προσφέρεται με την επίδειξη αποκόμματος εισιτηρίου μέσου μαζικής μεταφοράς εντός 90 λεπτών από την επικύρωση του στο κανονικό εισιτήριο.

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310 423925

—

ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ: Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ του César Antonovich Cui
Όπερα για παιδιά

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 στις 5.00μ.μ.

Μετά την περσινή επιτυχία, η «2ART» και το ΘΕΑΤΡΟ «ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ» συνεχίζουν και φέτος την όπερα “Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ”. Είκοσι συντελεστές ζωντανεύουν 110 χρόνια μετά την σύνθεση της, την πρώτη όπερα για παιδιά, σε μια λαμπερή παραγωγή, με Πριγκίπισσες, Μάγους και Ιππότες. Εννέα τραγουδιστές και εννιαμελής ορχήστρα ζωντανεύουν την ιστορία του «ΙΠΠΟΤΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ» σε ένα μουσικό θέαμα, που θα εισάγει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της όπερας.


Σύνοψη

Η αυλαία ανοίγει με τις πριγκίπισσες να παίζουν, απείθαρχες και εγωκεντρικές καταλήγουν να μαλώνουν και δεν ακούν ούτε την ίδια τους τη μητέρα που έρχεται. Εκείνη σε μια στιγμή έντασης εύχεται αντί για τις αχάριστες κόρες να είχε ένα γιο. Τότε ξεσπάει μια χιονοθύελλα που παίρνει μακριά τις πριγκίπισσες. Όταν το χιόνι καταλαγιάζει εμφανίζεται ο Ιβάν, ο Ιππότης του Χιονιού, που ανακοινώνει στην Τσαρίνα πως είναι ο γιος που ζήτησε. Εκείνη παρά τη χαρά για την άφιξη του, μετανιώνει για την τιμωρία που είχαν οι κόρες της και θεωρεί τον εαυτό της υπεύθυνο. Βλέποντας την μεταμέλεια και την λύπη της Τσαρίνας ο Ιβάν της λέει πως θα πάει να τις βρει και να τις φέρει πίσω.
Βαθιά μέσα στο δάσος οι Πριγκίπισσες είναι φυλακισμένες στο σπίτι ενός Μάγου. Συναντώντας τον Ιβάν του λένε πόσο μετανιωμένες είναι για τη συμπεριφορά τους, πως θέλουν να επανορθώσουν που στεναχώρησαν τη μητέρα τους και του ζητάνε να τις βοηθήσει να γυρίσουν στο παλάτι. Εκείνος μετά από τρεις προσπάθειες καταφέρνει να σκοτώσει το Μάγο και να ελευθερώσει τις αδελφές του.

Σκηνοθετικό Σημείωμα
Η μουσική, ρομαντική και χαρακτηριστικά Ρωσική, δημιουργεί τον καμβά πάνω στον οποίο κτίζεται μια ιστορία με έντονο ηθικοπλαστικό ρόλο. Η άρρηκτη σχέση του λάθους και της τιμωρίας θα μάθει στους ήρωες ότι τα σφάλματα έχουν συνέπειες, που πολλές φορές αναιρούνται με δυσκολία. Τελικά η αγάπη έναντι του χρήματος δίνει τη λύση. Με φόντο ένα παλάτι, αλλά και τα σκοτεινά χιονισμένα Ρωσικά δάση , πριγκίπισσες, τσαρίνες, μάγοι και ιππότες θα μπλεχτούνε σε χιονοθύελλες και μάχες μέσα σε ένα πραγματικά παραμυθένιο κόσμο.

Ο César Cui και ο “ Ιππότης Του Χιονιού”
«…έχω μια πολύ δελεαστική πρόταση, να γράψω μια όπερα-παραμύθι για παιδιά, με τρεις σολίστες και δίφωνη χορωδία. Ομολογώ πώς είναι κάτι νέο και πολύ δελεαστικό ….»
César Antonovich Cui, 1905

Ο «Ιππότης Του Χιονιού» ολοκληρώθηκε το 1906 και η πρεμιέρα του είχε τόση επιτυχία που αμέσως προτάθηκαν στον Cui άλλες τρεις όπερες για παιδιά. Έχοντας γράψει πολλά έργα για πιάνο, για σύνολα δωματίου, πολλά χορωδιακά και διάφορα ορχηστρικά έργα, ο Cui είναι κυρίως γνωστός για τις σημαντικές δουλειές του στην όπερα. Η εισαγωγή όμως, της ιδέας της όπερας για παιδιά τον κάνει πρωτοπόρο.
Στον «Ιππότη του Χιονιού» συνεργάζεται με τη λιμπρετίστα Marina Stanislavovna Pol, και βασίζουν την ιστορία τους σε παραδοσιακά Ρωσικά παραμύθια. Έξι Πριγκίπισσες, η Τσαρίνα, ένας νεαρός Ιππότης και ο απειλητικός Μάγος-πουλί μπλέκονται σε περιπέτειες με φόντο τα αχανή παγωμένα Ρωσικά δάση. Μετά την πρώτη πρεμιέρα στη Γιάλτα το 1906 ακολούθησε επίσημη πρεμιέρα στο Κρατικό Ωδείο της Αγίας Πετρούπολης το 1908. Από τότε και λόγω της μεγάλης απήχησης που είχε, το έργο παρουσιάστηκε αρκετές φορές ακόμα και στα σοβιετικά χρόνια.

Συντελεστές
Μουσική: César Antonovich Cui
Λιμπρέτο: Marina Stanislavovna Pol
Σκηνοθεσία-Σκηνικά-Κοστούμια: Αθανάσιος Κολαλάς Ενορχήστρωση-Μουσική Προετοιμασία/Διεύθυνση: Θεόδωρος Αλβανός
Προσαρμογή στα Ελληνικά: Αθανάσιος Κολαλάς
Φωτισμός: Ανέστης Άγκος
Υλοποίηση Video: Waft-Design

Σταματία Μολλούδη – Τσαρίνα
Βασίλειος Γκουνέλας – Μάγος
Δημήτριος Καρολίδης – Ιππότης
Πέτρος Πουτιός – Ιππότης
Δανάη Κυρίτση – Πριγκίπισσα
Ζωή Λιάπη – Πριγκίπισσα
Κατερίνα Μήρτσιου – Πριγκίπισσα
Σοφία Χατζηστεργίου – ριγκίπισσα
Αντιγόνη Χαλκιά – Πριγκίπισσα
Νατάσα Κοψαχείλη – Πριγκίπισσα
Κυριακή Ιωακειμίδου – Πριγκίπισσα
Αλέξανδρος Γούνης – Φλάουτο
Αλέξανδρος Άγγελος Φακιολάς – Κλαρινέτο
Αντώνης Βασιλειάδης – Κρουστός
Αθανάσιος Κανδύλας – σέλο Στέλλα Τέμπρελη – Τσέλο
Κωνσταντίνος Αναστασιάδης – Βιολί 1
Αναστασία-Άρτεμις Δημοπούλου – Βιολί 2
Λυγία Μηλιά – Κοντραμπάσο

Τιμές Εισιτηρίων
7 ευρώ μαθητικό (φοιτητικό, πολυτέκνων, κατόχων καρτών ανεργίας)
10 ευρώ ενηλίκων

ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ Βασ. Όλγας 150, 2310 834996
“Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ”

ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κάθε Σάββατο στις 5:00μ.μ
Τρίτη και Πέμπτη πρωί παραστάσεις για σχολεία.

Έναρξη παραστάσεων 26 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες – Κρατήσεις στο 6946994304 και 2310834996

— 

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ NODO JUNIOR ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ: “ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ” ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ από το ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΙΟΝΙ (Για δεύτερη χρονιά)

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 11.30

Στην παράσταση “Γεια Χαρά” οι φόβοι εξατμίζονται, η αλληλεγγύη μεγαλώνει, το δίκιο γίνεται γνώση, η γνώση οδηγεί σε εγρήγορση, τα οράματα αγγίζονται, οι αξίες γιγαντώνουνε, τ΄ άδικο εξορίζεται και το κακό ξορκίζεται…

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Αννίτα Γκαϊτατζή
Χορογραφίες: Βαλεντίνο
Τεχνική Υποστήριξη: Κων/νος Γκαϊτατζής, Φάνης Καραμανλής
Σκηνικά-Κοστούμια: Βαλεντίνο

Παίζουν:
Αστέρης Αναστασιάδης, Γιώργος Μιχαήλ, Αλεξία Παραμύθα, Γιούλη Nτινάκου, Γιώργος Χατζηθεωδόρου, Νίκος Σοϊλεμεζίδης, Δήμητρα Κολτούκη

Πολυχώρος Nodo Junior
Διεύθυνση: Μαρίνου Αντύπα και Χάλκης 3, Πυλαία Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο: 2310475110, 2310220508, e-mail: [email protected]

Κυριακή: 11:30

Από 11 Οκτωβρίου 2015

Εισιτήρια

Είσοδος: 7€
Ανέργων-Ομαδικό(από 6 άτομα και πάνω): 5€

Tηλ: 2310 749 230, 693 66 45 415 και 6930 999 203

—
ΘΕΑΤΡΟ BLACKBOX: Η Ωραία Κοιμωμένη²
από την ομάδα ΗΙΡΡΟ
Από τις 4 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις της περσινής σεζόν η διεθνής ομάδα Ηippo συνεχίζει την παιδική παράσταση Η Ωραία Κοιμωμένη², για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Black Box.

Περίληψη

`…Τότε κι οι δυο οι βασιλείς, πήρανε προφυλάξεις, έβγαλαν νόμους ειδικούς, προστάγματα, διατάξεις:

Από παντού εξαφάνισαν κάθε τύπου μαχαίρι, για να μην πάει να τρυπηθεί της κόρης τους το χέρι.

Κατήργησαν με προσοχή τα αιχμηρά σημεία και τα στρογγυλοποίησαν για να χουν ηρεμία,

Έτσι την κόρη τους νομίζαν πως θα σώσουν κι από της μοίρας το γραφτό πως θα τηνε γλιτώσουν…`

Η ηρωίδα μας επιθυμεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν. Παρά τους περιορισμούς που τις επιβάλουν και όλες τις προφυλάξεις, τελικά θα τρυπηθεί και θα πέσει σε έναν πολύ βαθύ ύπνο, που φτάνει μέχρι το σήμερα…θα ξυπνήσει άραγε η Κοιμωμένη ή όχι; Η Ωραία Κοιμωμένη² αποτελεί άλλη μια πρωτότυπη ιδέα της ομάδας Hippo που δημιουργεί έναν πλούσιο παραμυθένιο κόσμο με δύο υπερ-ηθοποιούς, οι οποίοι τα κάνουν όλα!

Με τη χρήση τεχνικών σωματικού θεάτρου, χορού και τραγουδιού στήνεται μια πληθωρική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών. Η ομάδα Hippo προτείνει μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παραμυθιού με έντονα κωμικά στοιχεία, γρήγορο ρυθμό, συγκίνηση και ανατροπές. H Ωραία Κοιμωμένη² είναι μια ιστορία ενηλικίωσης, που μιλάει στην καρδιά και στο μυαλό όλων των παιδιών. Θέμα της παράστασης είναι η προσωπική ελευθερία και τα όρια της. Την παράσταση ακολουθεί ένας σχεδιασμός Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμοί, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), συμμετέχουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Στόχοι του Δράματος είναι η ανάπτυξη της ικανότητας προφορικής επικοινωνίας, η καλλιέργεια της αισθητικής έκφρασης, η προαγωγή της κριτικής σκέψης και η ευαισθητοποίηση όσον αφορά θέματα όπως οι σχέσεις με τους γονείς, η προσωπική ευθύνη και η έννοια της ελευθερίας.

Συντελεστές
Μουσική – Σκηνοθεσία: Ηppo
(Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)
Κείμενο:  Καλλιόπη Φύκαρη
Σχεδιασμός δραστηριότητων εκπαιδευτικού δράματος:  Καλλιόπη Φύκαρη, ομάδα  Hippo
Κοστούμια – Σκηνικά:  Κατερίνα Χατζοπούλου
Μάσκα:  Μάρθα Φωκά
Κίνηση:  Χάρης Πεχλιβανίδης
Τραγούδι αρχής & τέλους:  Νάσος Πατσίκας
Ενορχήστρωση:  Γιώργος Δούσος, Ευριδίκη Παπαοικονόμου
Παίζουν:  Βαλεντίνα Κάντα, Γιώργος Σοφικίτης

Εισιτήρια:  10€ κανονικό, 8€ (φοιτητικό, ανέργων)
Πληροφορίες – κρατήσεις:  2310829254
Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven spots, Ιανός, Reload και στο ταμείο του BlackBox
Ώρες ταμείου:  Τετάρτη – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00

 
—

ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ: “ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ” σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου και μουσική Θοδωρή Παπαδημητρίου 

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 11.30π.μ.

Πώς γίνονται φίλοι πέντε άγνωστοι που πηγαίνουν ήσυχα κάθε μέρα στις δουλειές τους; Πώς “σπάει ο πάγος” και αρχίζει η δράση που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές τους; Πώς ένα κοινό ασανσέρ γίνεται χώρος έκφρασης και παιχνιδιού; Πώς γεμίζει χρώματα και μουσικές; Μα φυσικά… μέσα από τα παραμύθια! Παραμύθια που θα διηγηθούν ο ένας στον άλλο, ιστορίες που θα ζωντανέψουν μέσα στο ασανσέρ, θα τους κάνουν να γελάσουν αλλά και να συγκινηθούν, να μάθουν πολλά, να περάσουν όμορφες στιγμές μακριά από την καθημερινότητα και να γίνουν αχώριστοι φίλοι.

Η παράσταση “Παραμύθια στο ασανσέρ”, σε συμπαραγωγή με το Μικρό Βορρά μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου Αυλαία την θεατρική περίοδο 2015-2016. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου και μουσική Θοδωρή Παπαδημητρίου.

Πρόκειται για μια σύνθεση από 7 ελληνικά, λαϊκά παραμύθια που έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 50.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Παραμύθια με καταβολές από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας θα πάρουν σάρκα και οστά στο ασανσέρ της πολυκατοικίας και μέσα από τον αλληγορικό τους κόσμο, θα στηθεί ένα σκηνικό παιχνίδι γεμάτο κέφι και φαντασία. Οι πέντε φίλοι θα μας μιλήσουν για “τον Κάβουρα και το Φίδι”, “τον κυρ Λάζαρο και τους Δράκους”, “τον Τσιγκούνη και Αχόρταγο” και “Τα αντερουλάκια” και μαζί τους θα μάθουμε για τη φιλία και τις ανθρώπινες σχέσεις, τη δικαιοσύνη, την υπερίσχυση του μυαλού έναντι της σωματικής δύναμης, την απληστία, την αντιμετώπιση των φόβων και τα μη αναστρέψιμα λάθη. Διδάγματα που οδηγούν τους ήρωες, αλλά και τους μικρούς θεατές στην κατάκτηση αρετών, αλλά και στην αυτογνωσία.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μάρθα Φωκά
Μουσική Θοδωρής Παπαδημητρίου
Επιμέλεια Κίνησης: Ειρήνη Καλογηρά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάνα Σλέιμαν
Φωτισμοί: Αντώνης Διρχαλίδης

Ηθοποιοί:
Αλέξανδρος Κωχ, Ελένη Μισχοπούλου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Ιωάννα Τζίκα και φωτεινή Τιμοθέου.

Καθημερινές για σχολεία.

Θέατρο Αυλαία
Διεύθυνση: Πλατεία ΧΑΝΘ
Τηλέφωνο: 2310237700

Εισιτήρια

Κανονικό: 10€
Παιδικό-Μειωμένο: 8€
Κρατήσεις: 2310237700

Ώρες Λειτουργίας: 10:30 – 13:30, 17:30 – 21:00
—
ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ: “Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ Σ’ ΕΝΑΝ ΓΛΑΡΟ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ” του Louis Sepulveda. Θεατρική διασκευή της Μαίρης Ανδρέου / Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 11.30π.μ.
Ένα μοναδικό έργο που υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Ένα θεατρικό ταξίδι με μάσκες, puppets, γάτους σε μέγεθος ανθρώπου και ανθρώπους που φτάνουν μέχρι το ταβάνι. Ένα θέαμα που θα καθηλώσει τα παιδιά, ένα έργο που θα τα συγκινήσει, προσαρμοσμένο με πολύ σεβασμό και αγάπη γι’ αυτό το τόσο απαιτητικό και δύσκολο κοινό. Ένα θεατρικό έργο, παιδαγωγικό, σύγχρονο και ψυχαγωγικό,ένα έργο που αποτελεί διδακτική ύλη για σχολεία.
Το έργο αρχίζει με αφορμή την οικολογική καταστροφή των θαλασσών από τα απόβλητα των ανθρώπων. Η Κενγκά, μια γλαροπούλα που μεταναστεύει για τη Βισκάγια, πέφτει θύμα της ρύπανσης της θάλασσας από το πετρέλαιο. Προτού το πετρέλαιο καταφάει τα φτερά της, η Κενγκά καταφέρνει μια τελευταία πτήση στο μπαλκόνι που ζει ένας γάτος που ήταν μαύρος, πελώριος και χοντρός, ο Ζορμπάς. Η Κενγκά βλέπει στα μάτια του Ζορμπά ένα καλό πλάσμα και του εμπιστεύεται ότι πολυτιμότερο έχει…το αυγό της. Επίσης, του ζητάει να υποσχεθεί τρία πράγματα. Ότι δεν θα φάει το αβγό, ότι θα το κλωσάει μέχρι να γεννηθεί το γλαρόνι και να του μάθει να πετάει! Είναι δυνατόν; Κι όμως είναι…

 

 

Συντελεστές:
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Θεατρική διασκευή: Μαίρη Ανδρέου
Σκηνοθεσία, στίχοι: Βασίλης Ισσόπουλος
Σκηνικά, κοστούμια: Νίκος Καλαϊτζίδης
Κίνηση, χορός: Πόλυ Βόικου
Μουσική: Δημήτρης Κανίογλου
Φωτισμοί: Τρύφων Κεχαγιάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Λάμπρος Ταυρινόπουλος

Παίζουν:
Αλέξανδρος Βοζινίδης, Νίκος Κουνέλης, Βαγγέλης Μπόλλας, Ναταλία Λυδία Παππά, Κρις Σάγκλα, Γρήγορης Τίλδης, Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου

Κολοσσαίον
Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 150
Τηλέφωνο: 2310 844415, 2310 834996

Εισιτήρια

Κανονικό: 10€
Παιδικό: 8€

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία. Πληροφορίες στο 2310 834996 και στο 6987 089 778.

—

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΡΜΟΥ, ΕΝΩ CAFE-BAR: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στις 6.00μ.μ.

Ο κουκλοθίασος REDICOLO παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου “O ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ, Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ”, η αληθινή ιστορία” με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος

Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στις 11.30π.μ. “Ο ΚΟΥΚΟΥΜΠΛΗΣ” από το ΘΕΑΤΡΟ “ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ”

 

 

 

Μία διαφορετική προσέγγιση του γνωστού Ρομπέν των Δασών πάνω σε πρωτότυπο κείμενο που γράφτηκε μετά από παραγγελία του θιάσου. Ο Ρομπέν πολεμά χωρίς συντρόφους, έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο μόνος του. Πομπώδης, με χαρακτηριστικά σούπερ ήρωα βγαλμένου από τις σελίδες αμερικάνικου κόμικ, καταλήγει να είναι ένας Ρομπέν αντιήρωας. Η παράσταση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά 4-12 ετών, όμως παρακολουθείται με ενδιαφέρον και από μεγαλύτερα παιδιά αλλά και από ενήλικες. Με ζωντανή μουσική, συνεχείς εναλλαγές και συναρπαστική δράση, η παράσταση διασκεδάζει τους μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα από τη διάδραση και το έξυπνο χιούμορ.

Υπόθεση του έργου:
Οι κάτοικοι του χωριού στενάζουν από τη φτώχεια κάτω από την άδικη διακυβέρνηση του βασιλιά. Μόνη τους ελπίδα ο Ρομπέν, ο ήρωάς τους, που καταφέρνει να τα βάζει με τους φρουρούς του βασιλιά και να αποκαθιστά τις αδικίες. Μέχρι που ο βασιλιάς αποφασίζει να εκμεταλλευτεί το αδύνατό του σημείο…Συντελεστές:
Κούκλες: Κουκλοθίασος REDICOLO
Κείμενο: Ματίνα Τσικριτζή
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Καλπενίδου
Σκηνικό: Βίκυ Γούσιου
Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος
Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου
Video: Χασάν Σεχ
Σχεδιασμός Εντύπων: Ελένη Κομπατσιάρη
Οργάνωση παραγωγής: Δέσποινα Καλπενίδου
Παραγωγή: Κουκλοθίασος REDICOLOΠαίζουν:
Κώστας Καλουδιώτης – Ρομπέν, Χήρα, Κοριτσάκι, Τελάλης
Γιάννης Μόμτσιος – Βασιλιάς, Σερίφης, Χωρικοί, Τελάλης
Ο Μικρός Βορράς παρουσιάζει φέτος τον “Κουκουμπλή”, μια συναρπαστική παράσταση για όλα τα παιδιά. Με δυο βαλίτσες, δέκα μουσικά όργανα και μεγάλη χαρά ξεκινούμε στον Πολυχώρο Ενώ να σας πούμε τρία παραμύθια για παιδιά, ιστορίες της γιαγιάς και του παππού, ιστορίες παρμένες από την ελληνική παράδοση. Η παράσταση περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, τραγούδι, μάσκες, παντομίμα και διαδραστικά στοιχεία που επιτρέπει στα ίδια τα παιδιά να συμμετέχουν στην ιστορία, να προβληματίζονται, να εκφράζουν την άποψή τους και να οδηγούν στην εξέλιξη των παραμυθιών. Επί σκηνής ξετυλίγονται τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια.

“Ο Κουκουμπλής” προέρχεται από τη Θεσσαλία, της συλλογής Μαρούλας Κλιάφα από το Γαρδίκι Τρικάλων. “Το πιο γλυκό ψωμί” της συλλογής Δ. Λουκάτου προέρχεται από την Κεφαλλονιά. “Η Βασιλοπούλα και το άλας” της συλλογής Σταμούλη – Σαράντη Ελπινίκης προέρχεται από τη Θράκη και είναι πολύ διαδεδομένο σε ολόκληρη τη Μακεδονία. Οι ξεχασμένοι αυτοί θησαυροί της πλούσιας λαϊκής αφήγησης χαρακτηρίζονται από παραστατικότητα, λιτότητα, αφηγηματική χάρη, και αμεσότητα στο λόγο. Και… προσθέτοντας το πάντα καλοδεχούμενο λαϊκό χιούμορ, τα παραμύθια μας απογειώνονται και συναρπάζουν.

Πριν αρχίσει η παράσταση οι μικροί μας φίλοι θα ζυμώσουν αληθινό ψωμί, εμείς θα το ψήσουμε και στο τέλος της παράστασης θα δοκιμάσουν “το πιο γλυκό ψωμί”!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-διασκευή: Τάσος Ράτζος
Σκηνογραφία: Ελένη Ιωαννίδου
Κοστούμια: Ιωάννα Παγιατάκη
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Κίνηση: Ειρήνη Καλογηρά
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Διδασκαλία χειρισμού μάσκας: Σίμος Κακάλας
Φωτογραφία: Νίκος Τασούλας
Επιστημονική συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Άννα Παπαφίγκου
Παραγωγή: Μικρός Βορράς

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Μάριος Μεβουλιώτης, Νατάσα Καλογήρου, Τάσος Ροδοβίτης

“Ενώ” Καφέ Μπαρ – Πολυχώρος Ερμού

Διεύθυνση: Ερμού 11 και Ίωνος Δραγούμη
Τηλέφωνο: 2310257637
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6985 858932, 6945 260308

Σάββατο: 18:00, Γενική Είσοδος: 5€

Από 10 Οκτωβρίου 2015

Κυριακή: 11:30, Γενική είσοδος: 6€

Από 11 Οκτωβρίου 2015

 

—
X.A.N.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: “ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ Ο ΚΥΡ ΛΥΚΟΣ” από το κουκλοθέατρο της Χριστίνας Μπήτιου
Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 12.00μ.μ.
Λίγα λόγια για το έργο:

Τα ζώα κάνουν πάρτυ αλλά από παράλειψη δεν καλούν τον λύκο. Εκείνος το μαθαίνει και αποφασίζει να εκδικηθεί με τον γνωστό τρόπο του δικού μας λύκου. Το έργο πραγματεύεται το αίσθημα του φόβου και την κατάκτηση του, αφού αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να τον αντιμετωπίσουμε και να τον ξεπεράσουμε. Διάρκεια: 1 ώρα

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Νικολάου Γερμανού 1, κέντρο Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο: 2310241007

Γενική είσοδος: 6€ (ισχύει το οικογενειακό εισιτήριο)

—

ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ & KENTΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΤΡΙΑΝΔΡΙΩΤΙΚΑ 2015, Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης που διοργανώνει η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας
Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Οκωβρίου 2015, στις 7.00μ.μ.
Με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν φέτος οι θεσμοθετημένες δράσεις «Τριανδριώτικα». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσική, χορό, θεατρικά δρώμενα, αθλητικές δραστηριότητες και εργαστήρια για παιδιά. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε μορφή pdf πατώντας εδώ.

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις

Triandriotika 10 ke 11 10 2015
mysalonika - long logo

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ: Hauschka live

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στις 9μ.μ.

Στα έξι του άρχισε να σπουδάζει και να μελετά κλασικό πιάνο, στα δεκατέσσερα έφτιαξε την πρώτη ροκ μπάντα του, γράφοντας ταυτόχρονα μουσική και για την τηλεόραση, ενώ μετά το σχολείο γράφτηκε στη Φαρμακευτική Σχολή της Κολονίας, από όπου λίγο αργότερα μεταπήδησε σε Οικονομικές Σπουδές. Ήταν όμως αδύνατον να ακολουθήσει οποιονδήποτε άλλο δρόμο πέραν αυτού της μουσικής. Επέστρεψε στο Ντίσελντορφ και, από Βόλκερ Μπέρτελμαν, διάλεξε να υιοθετήσει την καλλιτεχνική περσόνα του Hauschka, ως φόρο τιμής στον συνθέτη από τη Βοημία Vinchenz Hauschka αλλά και τον συνονόματο γιατρό Hauschka, γνωστό για τα προϊόντα περιποίησης δέρματος που κυκλοφορούσαν με την υπογραφή του.

Και από τον πρώτο του δίσκο, το 2004, έως και σήμερα, δόμησε τον ήχο, τη φήμη και το θρύλο του πάνω στο «πειραγμένο» πιάνο! Τοποθετώντας κομμάτια δέρματος και καουτσούκ, χορδές κιθάρας έως και σελοτέιπ, όπως και κάθε είδους ευφάνταστα μικροαντικείμενα, ανάμεσα στις χορδές του πιάνου του, και συνεπικουρούμενος από πλήθος τολμηρών συνοδοιπόρων εξοπλισμένων με τσέλα, τρομπόνια, βιολιά, καθώς και πρωτοποριακούς μηχανικούς ήχου, ο Hauschka κατοχυρώθηκε σαν ένας από τους πιο πειραματικούς αλλά και μελωδικούς νέους μινιμαλιστές συνθέτες. Ηχογραφώντας για τη μυθική Deutsche Grammophon, συνεργαζόμενος ακόμα και με τους Calexico, γράφοντας μουσική για τον κινηματογράφο, ηχογραφώντας στα πέρατα του πλανήτη, από το Σαν Φρανσίσκο έως και το Ρέικιαβικ, και διεισδύοντας στο πεδίο της ηλεκτρονικής μουσικής, όπου συνθέτει υπό τον «χαρακτήρα»-ψευδώνυμο Tonetraeter, ο πολυσχιδής μουσικός με το «πειραγμένο» πιάνο του έρχεται στη Θεσσαλονίκη για μια out of the box προσέγγιση ως προς αυτό που ορίζουμε ως ήχο και μουσική δημιουργία.

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 2
Τηλέφωνο: 2315200200

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 10€ (μειωμένο)

Προπώληση:
• Στο εκδοτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης Πλατεία Αριστοτέλους, τηλ. 2310236990
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10.00-15.00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00-14.00 & 17.00-21.00
• Στους χώρους των εκδηλώσεων.

Ενημέρωση για προσκλήσεις κατόχων κάρτας ανεργίας:
Οι παραστάσεις των 50ων Δημητρίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμες προσκλήσεις και αφορούν κατόχους κάρτας ανεργίας, συνοδεύονται από σχετική αναφορά στην ιστοσελίδα.
Λόγω του περιορισμένου αριθμού προσκλήσεων και για την αποφυγή ταλαιπωρίας, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι, για την κράτηση θέσεων, να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2313 318224.

—

Circo Entertainment Presents: NTEIBINT & Support Dj: Nikos Ploumis στο Shark Bar | Restaurant

Κυριακή 11 Οκτωβρίου, από τις 09μ.μ.

O NTEIBINT, ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς σήμερα στην Ελλάδα, φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, στα decks του Shark.

House Music, στην καλύτερη εκδοχή της μέσα από ένα μοναδικό dj set του ΝΤΕΙΒΙΝΤ και του Nikos Ploumis στο πρώτο μεγάλο Party της νέας σαιζόν.

Shark

Διεύθυνση: Αργοναυτών 2, Καλαμαριά
Τηλέφωνο: 2310 416855

Facebook event

—

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΗΣ Κ.Ο.Θ.: Διήμερο Μουσικής Μπαρόκ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ 50ά ΔΗΜΗΤΡΙΑ

Σάββατο, στις 8.30μ.μ.

Εμβληματικός φορέας εκλεπτυσμένου ήχου και ένα από τα πλέον σημαντικά συμφωνικά σχήματα της χώρας, στο πέρασμα του χρόνου η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης δεν έχει πάψει να προσφέρει ένα πλούσιο ρεπερτόριο στους μουσικόφιλους, το οποίο εκτείνεται από το μπαρόκ έως την αβαν-γκάρντ. Ιδρύθηκε το 1959, ταξίδεψε την υφήλιο σε άφθονες περιπτώσεις, ξεχωριστές φυσιογνωμίες της μουσικής σκηνής ανέλαβαν τη διεύθυνσή της, υπηρετώντας με προσήλωση το διαχρονικό στόχο: την προσφορά υπέρτατης μουσικής εμπειρίας σε συνδυασμό με την εκκόλαψη νέου κοινού εραστών της τέχνης.

Διήμερο Μουσικής Μπαρόκ

Υπό αυτά τα δεδομένα και με τη δοκιμασμένη σχέση της με την κουλτούρα του μπαρόκ, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα διήμερο μουσικής με καθιερωμένες συνθέσεις του δημοφιλέστατου μουσικού κινήματος, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει Antonio Vivaldi (κοντσέρτο για βιολοντσέλο και έγχορδα), Francesco Geminiani (Concerto Grosso “La Follia”, με εμβόλιμους αυτοσχεδιασμούς) και C.P.E. Bach (κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα εγχόρδων σε λα μείζονα). Συντελεστές από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης οι Δήμος Γκουνταρούλης (βιολοντσέλο), Σίμος Παπάνας (βιολί), Γεράσιμος Χοϊδάς (τσέμπαλο/continuo).

Σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Τιμές εισιτηρίων: 8€, 4€ (μειωμένο)

—

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ: MOTORAMA (RU) / Opening acts: BrightSide, The Alcoholic’s Afternoon – Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στις 8.30μ.μ.

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ & ΚΛΕΟΝΙΚΗ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ – Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 9.30μ.μ.

 

Οι post punk / indie rockers Motorama έρχονται στην Ελλάδα για τέσσερις συναυλίες σε Βόλο, Ιωάννινα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ακροβατώντας κάπου ανάμεσα στο κιθαριστικό pop και στο 80’s new wave, φλερτάροντας με dance ήχους και ρυθμούς και θέτοντας τις συνθετικές τους βάσεις πάνω σε συμπαγείς μπασογραμμές και σφιχτό, μινιμαλιστικό drumming, οι Motorama δημιουργούν συναισθηματικά φορτισμένα ηχοχρώματα που σε ταξιδεύουν. Το κουαρτέτο από τη Ρωσσία αποδίδει πλήρως την ατμόσφαιρα της μουσικής του, επί σκηνής, γεγονός που υπόσχεται τέσσερις ζωντανές εμφανίσεις γεμάτες χορό και συναισθήματα, επί ελληνικού εδάφους. Μην τους χάσετε.

Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Θεσσαλονικείς post punks BrightSide και οι επίσης Θεσσαλονικείς alternative rockers The Alcoholic’s Afternoon.

Facebook event

Ο Δαμιανός Φαρμάκης παρουσιάζει στην Μαύρη Τρύπα τα νέα του τραγούδια παρέα με την εξαιρετική τσελίστρια Κλεονίκη Χατζηπαναγιώτου στις 11 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή .

Facebook event

—

EIGHTBALL CLUB: Tα Swampires Potergeist ανηφορίζουν ξανά μετά από τις εμφανίσεις τους με Black Label Society, Paradise Lost και Kylesa στην Θεσσαλονίκη παρέα με τους Beyond Perception, Maplerun και CULT of the SCUM για ένα live δυναμίτη στο ηρωικό Eightball Live Stage …

Eightball Club & Live Stage

Πίνδου 1, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη

Τηλ. 6947440069 (απογευματινές / βραδινές ώρες)

—

SILVER DOLLAR MUSIC BAR: UNDER ME live / special guest: TRAFFIC JAM, στις 8.30μ.μ.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Facebook event

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Silver Dollar Music Bar

Εθνικής Αμύνης 19, κέντρο Θεσσαλονίκης

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30

—

ΣΤΗ ΣΤΟΑ Soulbar: JAMROCK & ΜΙΚΡΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ live, στις 11.00μ.μ.
Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Facebook event
ΣΤΗ ΣΤΟΑ Soul Bar
Διεύθυνση: Βηλαρά 2, κέντρο Θεσσαλονίκης
Τηλ. 6981 745232
—

BENTETA LIVE STAGE: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ, ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΚΑΠΟΥΡΕΛΑΚΟΣ, ΒΙΟΛΕΤΑ ΝΤΑΓΚΑΛΟΥ, στις 6.00μ.μ.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 στις 11μ.μ. & Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 6μ.μ.

Με φρέσκο CD στις αποσκευές του, και με διάθεση να μας ταξιδέψει σε παλιές και νέες ελληνικές μελωδίες, ο δικός μας Σωκράτης, ανοίγει… καινούρια Βεντέτα και γράφει το δικό του κεφάλαιο στο γνωστό live stage της πόλης! Στη μουσική παράσταση «Μην ακούς αν δεν αντέχεις», θα ακούσετε εκτός από τα δικά του τραγούδια («Αληθινά στο λέω», «Το ξέρω πια», «Ό,τι νιώθω λέω») πολλές διασκευές  που θα συζητηθούν… Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, στο τραγούδι: Περσεφόνη, Βαλάντης Καπουρελάκος, και Βιολέτα Νταγκάλου, στο μπουζούκι και την κιθάρα – Γιάννης Καρασάββας, στο βιολί – Δημήτρης Δημούσης, κρουστά και τραγούδι – Γιάννης Γιαννούλης

Βεντέτα Live Stage > Κεντρικές περιοχές Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 3
Τηλέφωνο: 2310234973
Από 01 Οκτωβρίου 2015 ανοιχτά κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο βράδυ (στις 23.00) και κάθε Κυριακή απόγευμα (στις 18.00).

Εισιτήρια

Τιμή φιάλης 80€ (special 100), Φιάλη κρασιού 40€, Τιμή ποτού 8€, (special 10€)
Τιμή 1ου κρασιού ή μπύρας 8€ (επόμενο κρασί ή μπύρα 5€)

Facebook event

—

ROOM 63: ΠΕΤΡΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΒΑΡΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ, στις 00.00

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Από 1.10 και κάθε Παρασκευή & Σάββατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο Πέτρος Ιακωβίδης, η Ελένη Τζαβάρα και ο Χρήστος Ανδριανός ενώνουν τις φωνές τους. Μαζί τους ο dj Anestis Menexes.
Room 63 
Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 63
Τηλέφωνα: 2310 280444, 2310 254560

Τιμή φιάλης: 100€/4 άτομα
Τιμή φοιτητικής φιάλης: 90€/6 άτομα

Τηλ. κρατήσεων: 2310280444, 6975855150

—

FRENCH KEYS ΒΑR: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, THE FRENCH KEYS BAND (Πρεμιέρα), στις 10μ.μ.
Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, JAZZ FOR TWO – Σπύρος Ρασσιάς & Νίκος Αναδολής, στις 9.30μ.μ.
Το FRENCH KEYS προσφέρει με μοναδικό τρόπο τη μαγεία της μουσικής σε μια ζεστή, άνετη, σοφιστικέ ατμόσφαιρα που ανταποκρίνεται σε κάθε είδους κοινό, ακόμη και το πλέον απαιτητικό. Για θεατές που έχουν κοινά χαρακτηριστικά την αγάπη και τον σεβασμό στην καλή μουσική, την απόλαυση των ήχων, των καλών ποτών και γεύσεων, εικόνων και παραστάσεων, αλλά και την εκτίμηση μιας φιλικής, απροσποίητης συμπεριφοράς και εξυπηρέτησης, που όλα μαζί συνθέτουν στιγμές απόλυτης ικανοποίησης. Ιδιοκτήτης και κύριος συντελεστής ο μουσικός της jazz Σπύρος Ρασσιάς, που μετά από ένα μουσικό ταξίδι γνώσης, εμπειρίας και καταξίωσης σε Βοστώνη, Νέα Υόρκη και Ισπανία, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με όραμα να προσφέρει στο χώρο που ξέρει και αγαπά.

Η 6μελής FRENCH KEYS BAND σας περιμένει αυτό το Σάββατο σε ένα τρίωρο live που περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες ξένες και ελληνικές χορευτικές επιτυχίες

ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΣΟΛΑΚΗ : VOICE
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΚΑΣ: VOICE – GUITAR
ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΣΣΙΑΣ : PIANO
ΑΛΚΗΣ ΚΑΡΥΖΩΝΗΣ : SAX
ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ : BASS
ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΓΙΑΜΙΔΗΣ : DRUMS

Ώρα προσέλευσης: 22.00

Τηλέφωνο κρατήσεων:2310 402048
Για το Πρόγραμμα επισκεφθείτε την σελίδα μας
www.frenchkeys.gr

Facebook event

Οι jazz Κυριακές του Οκτώβρη είναι ξεχωριστές απο κάθε άποψη. Τρείς πιανίστες που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τη jazz μουσική στην Ελλάδα και όχι μόνο, ο Νίκος Αναδολής, ο Milcho Leviev και ο Γιώργος Κοντραφούρης, φιλοξενούνται απο τον Σπύρο Ρασσιά στο French Keys! Μια διαφορετική οπτική στα jazz standards, παιγμένα απο 2 πιάνα!

Ώρα προσέλευσης 21.30
Τηλέφωνο κρατήσεων:2310 402048

Facebook event

—

APOTHIKI CLUB στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης:Γιάννης Βαρδής & Γιώργος Λιανός’ LIVE

 

 

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, στις 10μ.μ.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Yavn-Luit0Y&feature=youtu.be
Αpothiki Club, Λαγκαδάς, τηλ. 6978 050491
mysalonika - long logo
ΞΕΝΑΓΗΣΗ 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝΑρμενική Εκκλησία “ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ”

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 12π.μ.

 

 

 

Ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου «Η Αντηρίδα» στο πλαίσιο των δράσεων του εκτός του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου οργανώνει μια ακόμα δράση ξενάγησης ενός σημαντικού για την ιστορία της Θεσσαλονίκης μνημείου. Στις 12 το πρωί της Κυριακής 11 Οκτωβρίου 2015, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου θα επισκεφθούμε την Ορθόδοξη Αρμενική Εκκλησία της Παναγίας στη γωνία των οδών Τσιμισκή και Διαλέττη (Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.).

Μέλος της αρμένικης κοινότητας θα μας ξεναγήσει ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα το πολύ ενδιαφέρον κτίριο του ορθόδοξου ναού που χτίστηκε το 1903 σε σχέδια του Ιταλού αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι αλλά και την ιστορία της αρμένικης κοινότητας της Θεσσαλονίκης καθώς φέτος (2015) συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να έρθουν νωρίτερα για να παρακολουθήσουν την κυριακάτικη θεία λειτουργία (10:15 – 12:00).

Αρμενική Εκκλησία
Διεύθυνση: Διαλέττη 4
Τηλέφωνο: 2310275352

Είσοδος ελεύθερη.
Αν θέλετε να παρακολουθήσετε την ξενάγηση και για κάθε διευκρίνιση ή πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2313-323869 και στο email [email protected]

 

 

mysalonika - long logo
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
—
ΛΙΜΑΝΙ, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, ΠΡΟΒΛΗΤΑ Α’: Faces. Το πορτρέτο στην ευρωπαϊκή φωτογραφία μετά το 1990, στις 10μ.μ., στο πλαίσιο των 50ών ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ
Από 26 Σεπτεμβρίου 2015 έως 28 Φεβρουαρίου 2016

Faces - 50a Dimitria 26-9 2015 - 28-2 2016

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Tina Barney, Sergey Bratkov, Koos Breukel, Clegg & Guttmann, Anton Corbijn, Christian Courrèges, Denis Darzacq, Luc Delahaye, Rineke Dijkstra, Jitka Hanzlová, Alberto García-Alix, Boris Mikhailov, Hellen van Meene, Jorge Molder, Lucia Nimcova, Adam Pańczuk, Dita Pepe, Anders Petersen, Paola De Pietri, Jorma Puranen, Thomas Ruff, Clare Strand, Beat Streuli, Thomas Struth, Juergen Teller, Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek, Stephan Vanfleteren, Manfred Willmann, Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης, Στράτος Καλαφάτης, Νίκος Μάρκου

Η έκθεσηδιερευνά τις σημαντικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στην ευρωπαϊκή φωτογραφία πορτρέτου από το 1990 έως σήμερα. Παρουσιάζει ένα ρεύμα που τείνει να εστιάσει στο άτομο σε σχέση με το κοινωνικό και πολιτισμικό του περιβάλλον. Η ιστορία, η μνήμη, η πολιτική, ακόμη και το πού ζει το φωτογραφιζόμενο υποκείμενο (η πόλη ή η χώρα του), όλα παίζουν έναν ρόλο. Αυτές οι εξελίξεις που παρατηρούνται στη συγκεκριμένη τεχνοτροπία, έχουν συντελεστεί με φόντο τη ραγδαία μεταμόρφωση της ευρωπαϊκής ζωής, την οποία έχει προκαλέσει η παγκοσμιοποίηση, η μετανάστευση, η έλευση του διαδικτύου και η οικονομική ενοποίηση – αλλαγές που έχουν στρέψει την προσοχή στην έννοια της «ταυτότητας». Οι φωτογράφοι και οι εικαστικοί καλλιτέχνες που επελέγησαν γι’ αυτήν την έκθεση έχουν εν γένει βαθύτατη επίγνωση της πλούσιας παράδοσης η οποία αναπτύχθηκε εδώ και αιώνες στην προσωπογραφία. Στο έργο τους, άλλοτε αναφέρονται σκόπιμα σε αυτήν και άλλοτε παίζουν με τις ιστορικές συμβάσεις. Ενώ τα ζωγραφικά πορτρέτα παραδοσιακά απεικονίζουν ανθρώπους από ανώτερη κοινωνική τάξη ή κατέχοντες σημαντικές θέσεις στην κοινωνία, οι σύγχρονοι πορτρετίστες συχνά επιλέγουν να αποτυπώσουν συνηθισμένους άνδρες και γυναίκες σε στιγμές της καθημερινής ζωής τους. Παρά τις διαφορές στη δουλειά αυτών των καλλιτεχνών, κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η συμπονετική, ανθρωπιστική αντιμετώπιση των θεμάτων τους.

Οι τυπολογικές σειρές πορτρέτων που δημιούργησε ο εικαστικός καλλιτέχνης Thomas Ruff στα τέλη της δεκαετίας του ’80 (μέρος των οποίων εκτίθεται εδώ) έπαιξαν καίριο ρόλο στην εξέλιξη της φωτογραφίας πορτρέτου. Ο Ruff απάλλαξε το πορτρέτο από κάθε εξωτερικότητα, μετατρέποντάς το σε καθαρή εικαστική εικόνα. Τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια, αρχίζοντας από αυτήν την tabula rasa, πολλοί ακόμη φωτογράφοι αναζήτησαν νέες μορφές και νέες προσεγγίσεις στο είδος.

Faces - 50a Dimitria

Επιμέλεια: Frits Gierstberg

Συμβουλευτική επιτροπή: Βαγγέλης Ιωακειμίδης, Olga Sviblova, Gautier Platteau, Christophe De Jaeger, Αλεξάνδρα Αθανασιάδου

Συμπαραγωγή: BOZAR – Palais des Beaux-Arts Brussels, Nederlands Fotomuseum Rotterdam, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Εγκαίνια: 3/10/2015, 20:00

Διοργάνωση: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Είσοδος ελεύθερη

Βλ. επίσης παρακάτω, τις εκθέσεις φωτογραφίας που περιλαμβάνονται στη δράση “Εικαστικός Περίπατος” των 50ών Δημητρίων

—

Επίσης, μπορείτε να δείτε στον ίδιο χώρο της Α’ Προβλήτας του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στοΠαλιό Αντλιοστάσιο,την έκθεση “PORTRAIT. ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ (ΜΕΡΟΣ Α’)”

Διάρκεια: Μάιος 2014-Μάιος 2015
Ώρες λειτουργίας: Δε κλειστά, Τρ, Tε, Πε 12.00-19.00, Πα, Σα, Κυ 11.00-21.00
Διοργάνωση: Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Παραγωγή: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Βλ. περισσότερα εδώ

—

ΓΚΑΛΕΡΙ ΕΙΡΜΟΣ: Έκθεση φωτογραφίας του ΝIKOY ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ και της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΠΕΤΣΙΝΗ, “Aufarbeitung: The Wall (2010-14)”, στις 8.30 μ.μ. 
Διάρκεια έως τις 17 Οκτωβρίου 2015

Η έκθεση αυτή είναι η δεύτερη συνεργασία της γκαλερί Ειρμός με τον Νικο Παναγιωτόπουλο, μετά την έκθεση “Nότιοι Aνατολικοi Tόποι” που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Φωτογραφικής Συγκυρίας το 1995. “Η ενότητα «Aufarbeitung: The Wall» αφορά το Τείχος του Βερολίνου είκοσι χρόνια μετά την κατάρρευση του. Αποτελεί τμήμα μιας φωτογραφικής σειράς που εστιάζει σε τόπους μνήμης που αφορούν την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου στην Ευρώπη. Η επεξεργασία του παρελθόντος [Aufarbeitung der Vergangenheit], φράση-σύνθημα της περίφημης «έριδας των ιστορικών» που χρωστάμε στον Αντόρνο, περιγράφει την επανεξέταση των ιστορικών γεγονότων μέσα από τη διαχείριση ενός συχνά αμφιλεγόμενου υλικού που προκαλεί αμηχανία και συγκρούσεις σε βαθμό που πολλοί να την αποκαλούν «μάχη της μνήμης». Μετά την κατάρρευση του το 1989, το Τείχος μετατράπηκε σε τόπο μνήμης με πολλαπλές –κατεξοχήν πολιτικές– λειτουργίες, αποκτώντας διεθνείς συμβολικές διαστάσεις και διεκδικώντας τη μερίδα του λέοντος στις μνημονικές αναπαραστάσεις του 20ού αιώνα. Από τις πρωτόλειες εγκαταστάσεις με τα πολύχρωμα σημαιάκια που ανέμιζαν στους απέραντους κενούς χώρους στις αρχές του ’90, μέχρι τις πρόσφατες προσεκτικά σηματοδοτημένες διαδρομές και τα επίσημα μνημεία, το Τείχος αποδεικνύει πως η μνήμη δεν νοείται μόνο ως ένα μέσο σύνδεσής μας με το παρελθόν αλλά ως ένα μέσο επαν-αναπαράστασης που ανήκει πάντοτε στο παρόν. “

Η έκθεση «Aufarbeitung: The Wall» εντάσσεται στο Παράλληλο Πρόγραμμα της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Επιμελητής της έκθεσης: Ηρακλής Παπαϊωάννου.

Facebook event

 

—

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: “ΕΚΘΕΣΗ 4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΒΛΕΜΜΑΤΟΣ”. Διάρκεια Έκθεσης: από 15 Σεπτεμβρίου 2015 έως 29 Ιανουαρίου 2016

Οι φωτογράφοι Valery Bliznyuk (Ρωσία), Ali Borovali (Τουρκία), Ζbigniew Κοsc (Πολωνία), Zoran Purger (Σερβία) παρουσιάζουν έργα τους υπό τον γενικό τίτλο «Άγιον Όρος: κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος» και στις ενότητες: «τόπος», «λατρεία», «βίος» και «πρόσωπα».

Επιμελητής της Έκθεσης είναι ο Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Βαγγέλης Ιωακειμίδης.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Τετάρτη: 09:00 – 16:00

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 09:00 – 20:00

Σάββατο: 09:00 – 14:00

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ και εδώ.

mysalonika - long logo

ΑΛΛΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ: “ΔΙΑΣΠΟΡΕΣ” – Στο πλαίσιο του φεστιβάλ των 50ών ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 10π.μ.

Οι «Διασπορές» αποτελούν ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα αναπαράστασης και ανακατασκευής της διαχρονικής μεταναστευτικής και διασπορικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια απόπειρα αποτύπωσης της ετερογένειας της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας, έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται μέσω της εμπειρίας της ανθρώπινης κινητικότητας και της συλλογικής ανάμνησης της. Στη νεότερη εποχή η Θεσσαλονίκη έχει υπάρξει σταυροδρόμι διαπολιτισμικών ανταλλαγών εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων. Καθοριζόμενη από τις εμπειρίες αυτές, αποτέλεσε ιδιόμορφο διασπορικό χώρο. Στη σύγχρονη εποχή, η πόλη δεν χάνει το χαρακτήρα αυτό, ωστόσο η ταύτιση του «αυτόχθονα» με τον «εθνικά κυρίαρχο» προκαλεί σύγχυση ως προς την αντίληψη για τις διασπορικές και μεταναστευτικές ταυτότητες. Στόχος των «Διασπορών» σήμερα είναι η εκ νέου θέαση του πολιτιστικού χαρακτήρα της πόλης μέσω της μεταναστευτικής και διασπορικής οπτικής.

Χώρος του εγχειρήματος το Πολιτιστικό Κέντρο «Βαβυλωνία», το οποίο φιλοξενεί και συγκροτεί τις «Διασπορές», συνδιαμορφώνοντας ένα πλαίσιο αλληλεπίδρασης, όπου κυριαρχεί η γλώσσα τόσο στην κυριολεκτική όσο και τη μεταφορική της έννοια. Ο χαρακτήρας αυτού του πυκνού σε διαπολιτισμικές διατυπώσεις χώρου συμβάλλει καθοριστικά στην συνύπαρξη του με το καλλιτεχνικό εγχείρημα.

Βασικός άξονας των «Διασπορών» είναι η εικαστική έκθεση. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, οι οποίοι σχετίζονται στην πλειοψηφία τους άμεσα ή έμμεσα με τη Θεσσαλονίκη, έχουν ποικίλες πολιτισμικές και γλωσσικές καταβολές. Μέσω των έργων τους επεξεργάζονται σημεία σύγκλισης και απόκλισης που προκύπτουν από το βλέμμα προς το Οικείο και το Άλλο. Ως παρατηρητές του διασπορικού και μεταναστευτικού στοιχείου οι ίδιοι και ως παρατηρούμενα διασπορικά και μεταναστευτικά υποκείμενα, αναπαράγουν ζωγραφικές, φωτογραφικές, γλυπτικές και κινηματογραφικές φόρμες, μεταφέροντας και μεταφράζοντας εικαστικά γενεαλογίες μακροχρόνιων ιστορικών μετατοπίσεων και διωγμών αλλά και συγκυρίες ανθρώπινης κινητικότητας. 

Η έκθεση πλαισιώνεται από μια σειρά εναλλακτικών παρουσιάσεων, όπου συμμετέχουν καλλιτέχνες, θεωρητικοί και ακτιβιστές, το έργο των οποίων θέτει ζητήματα κοινωνικοπολιτικών συγκρούσεων ορίου και συμβίωσης. Τέλος, την εβδομάδα διεξαγωγής των «Διασπορών» οργανώνονται από το δυναμικό της Βαβυλωνίας ειδικά ανοιχτά μαθήματα ποικίλων περιεχόμενων, με στόχο τη συμμετοχή και ένταξη του κοινού του φεστιβάλ των Δημητρίων στο χώρο και στα δρώμενα του Κέντρου και των «Διασπορών».

Επιμέλεια: Περσεφόνη Μύρτσου, Εύα Γιαννακοπούλου

Είσοδος ελεύθερη

Πολιτιστικό Κέντρο Βαβυλωνία

Διεύθυνση: Λόρδου Βύρωνος 3
Τηλέφωνο: 2316008305, e-mail: [email protected]

Καθημερινά από τις 10:00π.μ. έως 18 Οκτωβρίου 2015

www.diasporasplace.com

www.facebook.com/diasporasplace

—
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΑΝΟΣ: Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη, ο ΙANOS φιλοξενεί την ομαδική εικαστική έκθεση «Όταν συμβεί στα πέριξ…». Πρόκειται για ένα εικαστικό αφιέρωμα στο μεγάλο λαϊκό συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη καθώς και για μία εικαστική εγκατάσταση-αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη με τίτλο «Το Τσακμάκι του Τσιτσάνη». Στο πλαίσιο του φεστιβάλ των 50ών ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ
Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από 9.00πμ.μ έως 8.00μ.μ.
Όταν συμβεί στα πέριξ....

Στην ομαδική εικαστική έκθεση «Όταν συμβεί στα πέριξ…», τοπία της ζωής και της έμπνευσης του συνθέτη, οικογενειακές και οικείες φιγούρες που τον σημάδεψαν, μικροαντικείμενα που τον θυμίζουν, απόπειρες προσωπογραφίας-πορτρέτου του ιδίου, έμπνευση από ένα συγκεκριμένο τραγούδι ή εικονογράφηση συγκεκριμένων στίχων που επελέγησαν από τους καλλιτέχνες, προτείνουν ένα σύνθετο πλέγμα εικόνων που σκιαγραφούν τον Τσιτσάνη με επιθυμία μνημόνευσης και αγάπη, ενίοτε ίσως με τρυφερό χιούμορ αλλά πάντα με σεβασμό.

Στην εικαστική εγκατάσταση-αφιέρωμα «Το Τσακμάκι του Τσιτσάνη», ο Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης κάλεσε τρεις δυναμικούς εικαστικούς της νέας γενιάς να δημιουργήσουν ένα τρίπτυχο έργο. Ο Δημήτρης Λάμπρου φτιάχνει «Τα Σήμαντρα», έργα/κάρτες όπου εξιχνιάζεται η σχέση του Βασίλη Τσιτσάνη με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Λούμπεν χαμοζωή, έρωτες και πάθη, Εμφύλιος και πολιτική, κινηματογράφος και περιοδικά. Μπλέκονται παρτιτούρες του Τσιτσάνη με αποκόμματα από εφημερίδες και με φωτογραφίες από την ιστορία της Ελλάδας ανάμεσα στα 1915 και 1984. Αποκαθίσταται εδώ η διαλεκτική τέχνης/ιστορίας, ατόμου/πλήθους.

Η Ελεάννα Μαρτίνου στις «Δέκα και Μία Λαϊκές Ζωγραφιές» καταπιάνεται με στιγμιότυπα από το βίο και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη. Σχηματίζουν ένα Τέμπλο. Ένα Εικονοστάσιο. Δέκα και Μία χρωματιστές ζωγραφιές που είναι και κατασκευές. Σαν να πρόκειται για Αναθήματα, για Τάματα, για Αφιερώματα που δέκα και μία διαφορετικές γυναίκες (άλλες χαροκαμένες, άλλες ερωτευμένες) έφτιαξαν για τον Τσιτσάνη. Κάποια μπορεί να είναι κέντημα, εργόχειρο. Κάποια άλλη μπορεί να είναι το καρέ από ένα ασπρόμαυρο φιλμ με ήρωα τον Τσιτσάνη.

Η Μαργαρίτα Πέτροβα με την ενότητα «Αργοσβήνεις μόνη» είναι σαν να μας προσφέρει κουτιά/σπίτια/εστίες όπου εκτυλίσσονται σκηνές βγαλμένες από στίχους του Βασίλη Τσιτσάνη. Άλλοτε με ερωτικό περιεχόμενο. Άλλοτε με κοινωνικό/ιστορικό. Στα κουτιά/σπίτια/εστίες είναι σαν τοποθετούνται προσωπικά είδη του Τσιτσάνη (τάχατες η κιθάρα του, το κομπολόι του, ένας στυλογράφος, το τσακμάκι του). Αλλά και αντικείμενα, πάντα κατασκευασμένα, που να αντλούν την έμπνευσή τους από τους στίχους τους, και από περιστατικά του βίου του.

Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού  & Γιώργος – Ίκαρος Μπαμπασάκης

Στην έκθεση «Όταν συμβεί στα πέριξ…» συμμετέχουν οι: Σπύρος Αγγελόπουλος, Μαίρη Γαλάνη – Κρητικού, Γιάννης Δέδες, Μηνάς Καμπιτάκης, Κώστας Λάβδας, Μιχάλης Μαδένης, Νεκτάριος Μαμάης, Τίμος Μπατινάκης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Βασίλης Σούλης, Μαρίνα Στελλάτου, Κατερίνα Τσεμπελή, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή

Στην εγκατάσταση «Το τσακμάκι του Τσιτσάνη» συμμετέχουν οι: Δημήτρης Λάμπρου, Ελεάννα Μαρτίνου και Μαργαρίτα Πέτροβα.

Είσοδος ελεύθερη
 —
 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: “Οι Μαγεμένες” και οι “Εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων” από τις 5 Οκτωβρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου του νέου έτους θα εκτίθενται στο Περίπτερο 3 

Ο θρύλος των Μαγεμένων και οι πιο προωθημένες και αξιοθαύμαστες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, θα εξακολουθήσουν να εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μετά τη μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια της 80ης ΔΕΘ, όπου μόνο οι Μαγεμένες προσέλκυσαν 170.000 επισκέπτες (επί συνόλου 216.634 σε όλη την έκθεση), το Περίπτερο 3 άνοιξε εχθές τις πύλες του για να συνεχιστεί το «ταξίδι» στην ιστορία και στον πολιτισμό. Οι Μαγεμένες, τα τέσσερα αμφίπλευρα γλυπτά, οι λεγόμενες «Καρυάτιδες» της Θεσσαλονίκης, επέστρεψαν ως αντίγραφα μετά από 151 χρόνια στην γενέθλια πόλη τους. Θα παραμείνουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης μέχρις ότου το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τον κεντρικό δήμο και τους φορείς αποφασίσουν πού θα τοποθετηθούν και τότε η ΔΕΘ-Helexpo θα τις χαρίσει στην πόλη.

Η έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων» και «Τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων» προέρχονται από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, που λειτουργεί στο Κατάκολο και στην Αρχαία Ολυμπία και από το Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών Κώστα Κοτσανά, το οποίο βρίσκεται επίσης στο Κατάκολο. Η συγκεκριμένη έκθεση, ταξινομημένη σε δύο ενότητες, ακολουθεί όλες τις σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις της παιδαγωγικής και μουσειακής αγωγής, παρουσιάζοντας με πολύ κατανοητό και ενδιαφέροντα τρόπο το μεγαλείο της αρχαίας ελληνικής σκέψης και τεχνικής σε όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως σχολικής βαθμίδας.

Η μία ενότητα περιέχει μία εξαιρετική συλλογή 40 αξιόπιστων και λειτουργικών ομοιωμάτων εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων, από το «ρομπότ-υπηρέτρια» του Φίλωνος και τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος, και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου και τον αστρολάβο του Πτολεμαίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων.
Η δεύτερη ενότητα περιλαμβάνει 42 ανακατασκευασμένα λειτουργικά μουσικά όργανα των οποίων η δημιουργία βασίστηκε αποκλειστικά στην αρχαία ελληνική γραμματεία και τις αγγειογραφικές απεικονίσεις. Μερικά από τα εκθέματα είναι: το μονόχορδο, ο ελικώνας και το σύντονο του Πυθαγόρα, με τα οποία ο σπουδαίος φιλόσοφος μελέτησε τις μουσικές κλίμακες και απέδειξε τις μαθηματικές σχέσεις που τις καθορίζουν, η λύρα του Ερμή, η μεγαλοπρεπής κιθάρα του Απόλλωνα, η πανδούρα, η περίφημη ομηρική φόρμιγγα και η αρχαϊκή κιθάρα, η διονυσιακή βάρβιτος, η κιθάρα του Ορφέα, η πηκτίς της Σαπφούς, το τρίγωνο, η σαμβύκη, ο ελικών του Πτολεμαίου κ.ά.

Η έκθεση στο Περίπτερο 3 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.Η επίσκεψη στο χώρο που βρίσκονται οι Μαγεμένες είναι δωρεάν, το εισιτήριο για την υπόλοιπη έκθεση είναι 5 Ευρώ για μεμονωμένους επισκέπτες και 4 Ευρώ/ άτομο για σχολεία, ενώ παρέχεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι 09:00-14:00 τις καθημερινές, την Κυριακή από τις 10:00-16:00, ενώ το Σάββατο είναι κλειστή.
Τηλέφωνα πληροφοριών και κρατήσεων (για τις επισκέψεις των σχολείων): 2310 291264, 2310 291233 & 2310 291248

—

ΠΕΖΟΔΟΡΟΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ASTRA JAZZ CAFE: 20 years MERLIN |graffiti exhibition| (guest dj BOOKER)

Kυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 9.00μ.μ.

 

Ο Δάμαλης Βασίλης ή κατά κόσμο Merlin Graffiti γεννήθηκε το 1982 στην Κατερίνη. Από μικρή ηλικία του άρεσε να σχεδιάζει. Επηρεασμένος από το hip hop ξεκίνησε να κάνει graffiti στο χαρτί και το 1995 μαζί με την παρέα του έφτιαξαν την πρώτη τους δημιουργία σε τοίχο με σπρέι. Από τότε μέχρι σημερα ειναι ενεργός graffiti writer. Συμμετείχε στα περισσότερα διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ και διαγωνισμούς στην Ελλάδα όπως: Street Mode, Meeting of Styles, Write for Gold, Chromopolis (πολιτιστική Ολυμπιάδα), Just Writing my Name, Ram the Spot, Battle of the Best, King of Greece, Living Color κ.ά.). Έργα του έχουν φιλοξενηθεί σε ομαδικές εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Στετίνο (Πολωνία) και έργα του έχουν παρουσιαστεί σε δυο ατομικές εκθέσεις στην Κατερίνη με μεγάλη επιτυχία. Μερικά έργα του φιλοξενήθηκαν επίσης σε περιοδικά, βιβλία και ιστοσελίδες σχετικά με την κουλτούρα του hip hop και του graffiti. Η έκθεση “Twenty Years Merlin” με αφορμή τα 20 χρόνια του καλλιτέχνη στον χώρο του Graffiti, την οποία διοργανώνει το Άστρα Jazz cafe στον πεζόδρομο της Κατερίνης στις 11 Οκτωβρίου με καλεσμένο τον dj Booker και writers από άλλες πόλεις, περιέχει καινούργια έργα του και κάποια παλαιότερα -κυρίως σε χαρτί αλλά και καμβάδες με διάφορες τεχνικές- όπως και φωτογραφικό υλικό από το ξεκίνημα του μέχρι σήμερα.

Facebook event

—

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (Βίλα Καπαντζή): ΕΚΘΕΣΗ “ΝΙΚΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ. Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ, 1874-1933”, στις 2.00μ.μ.

Ο Νίκος Δραγούμης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Αυγούστου του 1874, πρωτότοκος γιός του πρωθυπουργού Στέφανου Δραγούμη και της Ελισάβετ Κοντογιαννάκη και αδερφός του πολιτικού και συγγραφέα Ίωνα Δραγούμη. Έχει χαρακτηριστεί, από τον Δημήτρη Πικιώνη, ως ο «Βαν Γκογκ της Ελλάδας», αφενός επειδή υπήρξε ένας εξαιρετικός μεταϊμπρεσιονιστής, και ένας από τους προδρόμους του Μεταϊμπρεσιονισμού στην Ελλάδα και αφετέρου εξαιτίας του γεγονότος ότι περιπλανήθηκε σε αρκετά ψυχιατρικά ιδρύματα της Ευρώπης, προτού βρεθεί νοσηλευόμενος στο Δρομοκαΐτειο Ίδρυμα, όπου και απεβίωσε το 1933. Ξεκίνησε μαθήματα στο Παρίσι, στην ιδιωτική σχολή τέχνης Académie Julian όπου φοίτησε από το 1900 έως 1902. Εκεί διδάχθηκε την τεχνική: οι μαθητές μάθαιναν πως να σχεδιάζουν την ανθρώπινη φιγούρα, πως να χειρίζονται τους όγκους, πως να δημιουργούν την εντύπωση του βάθους, πως να εστιάζουν στην προοπτική και την ορθή ανατομική πιστότητα. Αλλά οι μαθητές της σχολής ήταν ελεύθεροι να ασπαστούν τις νέες αισθητικές της ζωγραφικής. Τα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι το 1911 υπήρξαν τα πλέον παραγωγικά και χαρακτηριστικά για εκείνον.

Σταδιακά εγκατέλειψε το Παρίσι για την Προβηγκία, όπου διέμεινε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Από την περίοδο αυτή είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός των σωζόμενων έργων του. Μελετώντας τα διαπιστώνουμε με ευκολία τα σημεία εκκίνησης του: ο Βαν Γκογκ, οι Ναμπί, η Γιαπωνέζικη Ξυλογραφία και, εν μέρει, ο πουαντιγισμός. Οι κύριες συνιστώσες των «ώριμων» αυτών ετών είναι οι αναπάντεχες οπτικές γωνίες, η διακοσμητική, απέριττη και διακριτική χρήση των επίπεδων –πλακάτων- χρωμάτων, η άκρα ακρίβεια και ευαισθησία του νευρώδους σχεδίου, η εμμονικά επιμελημένη αγάπη στη λεπτομέρεια. Ακόμα, σαφής η προτίμηση του να ταυτίζεται συχνά με θέματα εργατικά/αγροτικά που ξεφεύγουν από την απεικόνιση αστικών ή μεγαλοαστικών προτύπων (ιδιαίτερα μετά τη ρήξη με την οικογένειά του, οπότε θα ζήσει με πενιχρά οικονομικά μέσα). Το 1911, εκδηλώθηκε με πιεστικό τρόπο ψυχικό νόσημα και νοσηλεύτηκε σε διάφορα ψυχιατρικά ιδρύματα, αλλά τη διετία 1912-1914, εμφανίζοντας σχετική ύφεση των συμπτωμάτων, κατόρθωσε να δουλέψει για λίγο στην Αττική και την Άνδρο. Αν και δεν ήταν πια κύριος και απόλυτος κάτοχος των εκφραστικών του μέσων, έδωσε ενίοτε λαμπρά σχέδια που κάνουν ακόμα οδυνηρότερη την οριστική του καλλιτεχνική απώλεια από το 1914 και μετά. Απεβίωσε στις 6 Ιανουαρίου του 1933, μετά από εικοσαετή εγκλεισμό στη Γενεύη και την Αθήνα.

Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας
Διεύθυνση: Βασιλίσσης Όλγας 108 Τηλέφωνο: 2310 295170

Τρίτη: 09:00 με 16:00

Τετάρτη και Πέμπτη: 14.00 με 21.00 / Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή: 10.00 με 18.00

Είσοδος ελεύθερη

 —

ΜΙΕΤ βιβλιoπωλείο (Tσιμισκή 11, Θεσαλονίκη): «LYDIA BORZEK Μια ρωσίδα ζωγράφος. Από το Παρίσι στην Ελλάδα»

1 – 24 Οκτωβρίου 2015

«Lydia Borzek: Μια Ρωσίδα ζωγράφος. Από το Παρίσι στην Ελλάδα»

Σύρα, 1914. Μελάνι, ακουαρέλα και γκουάς

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-21:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 288.036, fax: 2310 226.460

 

 

 

 

 

 

—
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Μόνιμη έκθεση «Χρυσός των Μακεδόνων» και υπαίθριες εκθέσεις «Αγρός, Οικία, Κήπος, Τόπος» και «Μνήμη και …Λίθοι»

Ο Χρυσός των Μακεδόνων

Περιοδική έκθεση με τίτλο «Αρχαίο DNA Παράθυρο στο παρελθόν και το μέλλον»

—

ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μόνιμη συλλογή και έκθεση «Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση»

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μόνιμη έκθεση «Η ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου»

Δώρα της Γης με αντοχή στον χρόνο: Η έκθεση εντάσσεται στο κεντρικό πρόγραμμα της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης που διοργανώνει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με τη συμμετοχή της «Κίνησης των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης» και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Φιλοξενείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών από τις 18 Μαΐου και επιχειρεί να προβάλει την Ελλαδική φύση και βιοποικιλότητα ως διαχρονική πηγή πόρων και έμπνευσης για την ευζωία του ανθρώπου και την ανάπτυξη της οικονομίας, της κοινωνικής ζωής, του πολιτισμού και των επιστημών.

Ο επισκέπτης της έκθεσης έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει μια συναρπαστική διαδρομή στον χώρο και τον χρόνο με αφετηρία την προϊστορική Θήρα, ενδιάμεσο σταθμό την αρχαία Μακεδονία και κατάληξη στο σήμερα. Αρχαιολογικά ευρήματα και πλούσιο πληροφοριακό και εποπτικό υλικό τεκμηριώνουν τη διαχρονική αξία των δώρων της Ελλαδικής γης και παρουσιάζουν  σύγχρονες ερευνητικές προσεγγίσεις για την ανάδειξη και διάσωση της βιοποικιλότητας του τόπου μας (βλ. και εδώ). Η κανονική διάρκεια της έκθεσης ήταν το χρονικό διάστημα 23/6 έως 30/9 αλλά δόθηκε σήμερα παράταση έως τις 15 Νοεμβρίου.

Γκαλερί

(ελεύθερη είσοδος)

Αθανασιάδου Ζήνα Ι.: Ομαδική έκθεση συνεργατών

Γκαλερί Μεταμόρφωσις: Ομαδική έκθεση συνεργατών

artis causa Gallery: Ομαδική έκθεση συνεργατών

Donopoulos International Fine Arts: Έκθεση του Gehard Demetz

Myrό Gallery: «Μάρμαρο & Χρώμα». Έκθεση Συνεργατών του Myrό Antiques House & της Greek Marble Initiative.

Facebook event

Γλυπτική: Sherry Tipton, Οδυσσέας Τοσουνίδης, Kamen Tanev, Γαβριήλ Ανδρονικίδης, Giorgie Cpajak, Γκίβη Μιχαηλίδης, Jhon Gogaberishvili, Αναστάσης Λεόνογλου, Nana Gogaberishvili, Γιάννης Μανικάτης, Andrej Mitevski, Στράτος Πάλλας.

Ζωγραφική: Βαγγέλης Ρίνας, Σωκράτης Γιοσμάς, Θεώνη Καρακάντζου, Δήμος Κηπουρός. Χαρακτική: Κριστιάνα Ηλιοπούλου Hopirtean

ΓΚΑΛΕΡΙ ΛΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Project «Periapsis»

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Διάρκεια έως 7 Νοεμβρίου 2015

 

Βασίλης Αγγελόπουλος, Γιάννης Βλασιάδης, ΕιρήνηΠουλιάση, Θανάσης Μπλιούμης, Κυριάκος Μπουρνάς, Πάρης Ιωάννου, Φώτης Μπάλας,Χριστίνα Τζάνη,Ivan Laliashvili,Richard Anderson,Thierry Doizon

Συνεργατικός Καλλιτέχνης: Χάρης Κοντοσφύρης

Guest artist: Ραφαήλ Καστερούδης

Περίαψη (periapsis), είναι το σημείο της τροχιάς ενός δορυφόρου, την στιγμή που αυτός βρίσκεται πιο κοντά στον πλανήτη του και συμβολίζεται διεθνώς με το ελληνικό πεζό γραμμα ω .Πιο συγκεκριμένα, και κατά τον ορισμό: «Το ω είναι η γωνία που σχηματίζεται ανάμεσα στην περίαψη της τροχιάς και τον ανερχόμενο σύνδεσμο (το σημείο το οποίο το σώμα διασχίζει το επίπεδο αναφοράς — συνήθως το επίπεδο της εκλειπτικής — με κατεύθυνση από τον Νότο προς τον Βορρά). Η κορυφή της γωνίας βρίσκεται στο κέντρο της τροχιάς.» Με την Περίαψη υπολογίζεται η τροχιά εισόδου ενός σώματος στην ατμόσφαιρα ενός πλανήτη με βαρυτικό πεδίο. Στους πλανήτες αστέρες του ηλιακού μας συστήματος όπως και στον δικό μας ,έχουμε εισερχόμενα άγνωστα μέχρι στιγμής σώματα, τα οποία μετά τη παρατήρησή τους ενεργοποιούνται, και η τροχιά σύγκρουσης με τον πλανήτη μας, είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς αποκαλυπτικών γεγονότων.

Μια καινοτόμα πρόταση και ιδέα για τα δεδομένα της τέχνης στον Ελληνικό χώρο έρχεται να εδραιώσει την ConceptArt ως πρωτοπόρα. Η Γκαλερί Λόλα Νικολάου σε συνεργασία με νέους καλλιτέχνες της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας αλλά και με την υποστήριξη διεθνώς αναγνωρισμένων Concept Αrtist από τον κόσμο του Hollywood και των Βίντεο Games διοργανώνει το Project «periapsis». Την πρώτη ελληνική Sci-Fi Concept Art – Εικαστική έκθεση σε γκαλερί της χώρας μας. Βασισμένο στο Concept – σενάριο του Κυριάκου Μπουρνά εννέα καλλιτέχνες, τρεις διεθνείς ConceptArtists και ένα χαρισματικός 10χρονος σχεδιαστής χτίζουν ένα κόσμο αποκαλυπτικής δυστοπίας στην τροχιά μιας αγγελικής πτώσης. Το Project «periapsis», μέσα από ένα φανταστικό πρίσμα, δημιουργεί μια αλληγορική αφήγηση, ταυτισμένη με την κατάσταση στην οποία ζούμε, είναι το οπτικό brainstorming ιδεών και εικόνων με μια ενιαία μορφοπλαστική γραμμή. Διαμορφώνεται έτσι ένα σενάριο του οποίου την ανάγνωση ο θεατής καλείται να ανακαλύψει μέσα από μία σειρά έργων που έχουν δημιουργηθεί στα πλαίσια της θεματολογίας και της έρευνας του Project « periapsis», που είναι η συνάντηση – σύγκρουση του ανθρώπου, με τις δυνάμεις του υπερφυσικού.

Γκαλερί Λόλα Νικολάου

Διεύθυνση: Τσιμισκή 52
Τηλέφωνο: 2310240416

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00

—

GOVEDAROU ART GALLERY: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ BIBEKANANDA SANTRA “ΟΤΑΝ Η ΙΝΔΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”, στις 8μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 1-31 Οκτωβρίου 2015

Στην έκθεση απεικονίζονται τα ιδανικά δύο ιστορικών πολιτισμών, της Ινδίας και της Ελλάδας, η τέχνη και η αρχιτεκτονική τους. Με όλα τα μυστήρια και τα συναισθήματα που ήταν η τροφή για σκέψη σε όλη την ανθρωπότητα για πολλούς αιώνες. Τονίζονται στα έργα του γνωστού Ινδού ζωγράφου Bibekananda Santra ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ασόκα, ο Αριστοτέλης και ο Βούδας μέσα από την ιδιαίτερη παρουσίαση των θεμάτων σχεδιαστικά και χρωματικά. Η έκθεση τελείται υπό την αιγίδα του Ινδικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 11.00 – 14.00 θα γίνει παρουσίαση της Ινδικής ζωγραφικής τεχνικής του ζωγράφου στο χώρο της Govedarou Art Gallery.
Govedarou Art Gallery
Διεύθυνση: Γεωργίου Παπανδρέου 5
Τηλέφωνο: 2314015613
e-mail: [email protected]

Δευτέρα: 11:00 με 14:00

Τρίτη: 17:30 με 21:00

Τετάρτη: 11:00 με 14:00

Πέμπτη: 17:30 με 21:00

Παρασκευή: 17:30 με 21:00

Σάββατο: 11:00 με 14:00

Είσοδος ελεύθερη.

—

ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: “Παράλληλοι δρόμοι“

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) είναι πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1983 από ομάδα γνωστών εικαστικών, με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση των εικαστικών τεχνών στη Βόρεια Ελλάδα, την προβολή των καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο, την ενεργό συμμετοχή τους στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή, την καλλιτεχνική αποκέντρωση και τη συνεργασία με αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μέλη του Συλλόγου είναι πολλοί επιφανείς καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και ακαδημαϊκοί, οι περισσότεροι μάλιστα με ιδιαίτερη διεθνή δραστηριότητα και προβολή.

Στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης της έκθεσης «Παράλληλοι Δρόμοι» θα υλοποιηθούν στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (από τις αρχές Οκτωβρίου 2015) διάφορες δράσεις. Βλ. περισσότερα εδώ
—

Έκθεση έργων του Κωνσταντίνου Ξενάκη «HEL(L)AS! Παντού! Από 30/7 έως 30/9 2015 (Δόθηκε παράταση της λειτουργίας της Έκθεσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα)

—

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: “Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ALPHA BANK”, από 8.00π.μ. μέχρι 8.00μ.μ.

11 Απριλίου 2014 έως 18 Οκτωβρίου 2015
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank συνεργάζονται για ακόμη μία φορά και διοργανώνουν την έκθεση με τίτλο «Η Ευρώπη της Ελλάδος. Αποικίες και νομίσματα από τη συλλογή της Alpha Bank» στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Μουσείου. Το θέμα της εκθέσεως σχετίζεται με τον ελληνικό αποικισμό, τη διάδοση και τη χρήση του νομίσματος, του βασικού συναλλακτικού μέσου, στην Ευρώπη. Οι ελληνικές αποικίες, που ιδρύθηκαν κατά τον Β΄ Αποικισμό στις σημερινές χώρες Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αλβανία, Ουκρανία, Ρουμανία και Βουλγαρία, διαμόρφωσαν τον πολιτισμό της Ευρώπης και διέδωσαν τη χρήση του νομίσματος, το οποίο στον κυρίως ελλαδικό χώρο χρησιμοποιούνταν ήδη από τις αρχές του 6ου αιώνα π.Χ.
Στην έκθεση παρουσιάζονται 121 νομίσματα των ελληνικών αποικιών, εκ των οποίων 116 ανήκουν στη Συλλογή της Alpha Bank, 3 στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και 2 σε Ιδιωτική Συλλογή. Τα νομίσματα πλαισιώνονται από 61 μοναδικά αρχαία αντικείμενα, προϊόντα εργαστηρίων των ελληνικών αποικιών, για την καλύτερη κατανόηση της ιστορικής πορείας και της αναπτύξεως των αποικιών που παρουσιάζονται στην Έκθεση. Τα αντικείμενα αυτά προέρχονται από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, τα Αρχαιολογικά Μουσεία Δελφών, Ολυμπίας, Ερέτριας και Ιωαννίνων, καθώς και από τη Γ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Αθήνα). Η Έκθεση περιλαμβάνει επίσης αρχαία αντικείμενα από τρία Μουσεία της Ιταλίας (Museo Archeologico Nazionale della Sibaritide, Museo Αrcheologico Νazionale della Siritide, Museo Archeologico di Giardini Naxos) και δύο της Ισπανίας (Museu d’Arqueologia de Catalunya, Barcelona-Empúries), χώρες όπου η αποικιακή δραστηριότητα των Ελλήνων υπήρξε μεγάλη. Την έκθεση συνοδεύει κατάλογος-λεύκωμα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Μ. Ανδρόνικου 6
Τηλέφωνο: 2313310201, e-mail: [email protected]

Καθημερινά: 08:00 με 20:00

Εισιτήρια

Κανονικό: 6€

Μειωμένο: 3€

—

Έκθεση του του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Ο Καζιμίρ Μαλέβιτς και οι μαθητές του. 100 χρόνια από το Μαύρο Τετράγωνο» στη Μονή Λαζαριστών έως τις 7 Νοεμβρίου 2015 (δόθηκε παράταση).

mysalonika - long logo

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

28ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου – Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης (Λιμάνι, Αποθήκη Α΄), στις 7.00μ.μ.

Τα μέλη του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας την πορεία τους στην υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διοργανώνουν και φέτος για 28η συνεχή χρονιά κινηματογραφικό αφιέρωμα από τις 5 έως τις 12 Οκτωβρίου στο Μουσείο Κινηματογράφου-Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Λιμάνι Αποθήκη Α’ τηλ. 2310 508398 )   Οι ταινίες του φετινού αφιερώματος εστιάζουν σε θέματα που σχετίζονται με τις μεγάλες εκστρατείες της Οργάνωσης και επικεντρώνονται στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα των προβολών

Ξεκινά το 28ο Κινηματογραφικό Αφιέρωμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Μεταξύ των ταινιών που θα προβληθούν, είναι και το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ασήμι στο νερό, αυτοπορτρέτο της Συρίας», βραβευμένο από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, το Μάρτιο του 2015, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2014. Για περισσότερες πληροφορίες και για το πλήρες πρόγραμμα πατήστε εδώ.  Η Διεθνής Αμνηστία σας καλεί να στηρίξετε με την παρουσία σας τις προβολές και τις συζητήσεις που ακολουθούν σε μία προσπάθεια για γόνιμο και ανοιχτό διάλογο πάνω σε ζητήματα που μας αφορούν όλους και όλες.

Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα

Τηλ. (210) 3600628 Email: [email protected]

Στο Twitter

Στο Facebook

—

ΟΛΥΜΠΙΟΝ, Αίθουσα Παύλος Ζάννας: ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ 2015 “ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΩΜΑΤΑ”

Πρόγραμμα προβολών και συζητήσεων:
• Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015
14:00 Προβολή της ταινίας “Δικός της / Her” του Σπάικ Τζόνζι / Spike Jonze
Θα ακολουθήσει σχολιασμός από τους: Σωτήρη Ζήκο (δημοσιογράφος, συγγραφέας, κριτικός κινηματογράφου), Θάνο Ξαφένια (μέλος της Νέας Λακανικής Σχολής), Βαγγέλη Ντούρο (ψυχίατρος, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής).

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει και φέτος τη σειρά εκδηλώσεων «Σινεμά και Ψυχανάλυση 2015: Μοιραία Σώματα» που διοργανώνεται από την Ακαδημία Κλινικών Σπουδών Αθήνας και τον Κύκλο Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής, τα Σάββατα 10 Οκτωβρίου, 21 Νοεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.400).

Τρεις είναι οι ταινίες που «ξαπλώνουν» στο ψυχαναλυτικό ντιβάνι φέτος: τα φιλμ “Δικός της” του Σπάικ Τζόνζι, “Το κυνήγι του Τόμας” Βίντερμπεργκ και “Hunger” του Στιβ ΜακΚουίν. Οι ιστορίες οι πρωταγωνιστές τους, οι δημιουργοί αλλά και το ίδιο το κινηματογραφικό μέσο εξετάζονται από το αφιέρωμα, με τα θεωρητικά εργαλεία του Φρόιντ και του Λακάν, αναζητώντας τις απαντήσεις στα ίδια ερωτηματικά που τίθενται κάθε μέρα στην ψυχαναλυτική κλινική.

—

ΟΛΥΜΠΙΟΝ, Αίθουσα Παύλος Ζάννας: BIKES VS CARS

Σκηνοθεσία: Bikes vs Cars
Παραγωγή: 2015
Διάρκεια: 91′

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, στις 17.15

Το Bikes vs Cars παρουσιάζει μια παγκόσμια κρίση. Στο Σάο Πάολο, οι ποδηλάτες πιέζουν για ριζικές αλλαγές. Στο Τορόντο, οι γιωταχήδες εκλέγουν δήμαρχο που ξηλώνει τους ποδηλατόδρομους. Την ίδια ώρα στην Κοπεγχάγη το 40% των κατοίκων μετακινείται καθημερινά με ποδήλατο. Φαντάζεστε όλες οι πόλεις του κόσμου να είχαν τόσους ποδηλάτες;

Ολύμπιον – Αίθουσα “Παύλος Ζάνας”

Διεύθυνση: Πλατεία Αριστοτέλους 10
Τηλέφωνο: 2310 378404

—

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: ΤHESSALONIKI INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL. Ώρες προβολών: 17:00 – 20:00 & 20:30 – 00:00

Γεννήθηκε πριν από 9 χρόνια από τον Γιάννη Ζαχόπουλο, γκουρού της σινεφίλ Θεσσαλονίκης, κι έγινε από την αρχή πόλος έλξης καλλιτεχνών, οι οποίοι σε μικρής διάρκειας φιλμ συμπυκνώνουν και καταγράφουν την ξέφρενη πορεία του πλανήτη σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό. Το TISFF δίνει βήμα σε νέους κινηματογραφιστές από ολόκληρο τον κόσμο, προβάλλοντας και προωθώντας νέες ιδέες και νέες τάσεις στον κινηματογράφο. Νέοι δημιουργοί, καθώς και βραβευμένοι κινηματογραφιστές φέρνουν στη Θεσσαλονίκη προβολές από τον κόσμο του μέλλοντος.  Στο TISFF υποβλήθηκαν 1480 ταινίες και επιλέχθηκαν για προβολή 101.

Υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ώρες προβολών: 17:00 – 20:00 & 21:00 – 00:00

 

 

 

 

 

Παρακάτω παρουσιάζονται τα trailer επιλεγμένων ταινιών που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ

AYA Oded Binnun

TEENLAND  by Marie Grahte

TOM IN AMERICA  by Flavio Alves

BOOK OF THE DEAD   by Alain Escalle

HOLE by Martin Edralin

DISTANCE by Janno Jurgens

RIEN NE PEUT T’ ARRETER by David Hourregue

PAS by Frédérique Cournoyer Lessard

FRACAS  Kevin Nogues

TEMPETE SUR ANORAK by Paul Cabon

WHILE THEY WERE FLYING TO THE MOON by Borisa Simovic

THE HOUSE AT THE END OF THE GALAXY by Gleb Osatinski

ONNO THE OBLIVIOUS by Viktor van der Valk

THE PHONE CALL by Mat kirkby

LEONARD IN SLOW MOTION  by Peter Livolsi

NAZLA KLATWA / OUR CURSE by Tomasz Śliwiński

​  ​

Τιμές εισιτηρίων: 5 €
Facebook group

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 
Βόλτα Στο Κενό
(Προβολή 3D)
Plateia Odeon
Aίθουσα 3: 23.20

Κολοσσαίον  Αίθουσα 1: 21.00 και 23.00

Bακούρα  Αίθουσα 2: 18.15 και 20.15

Plateia Odeon

Village Cosmos

Γαλλική Σουίτα 
Bακούρα  Αίθουσα 2: 18.30
Έβερεστ (προβολή 3D)

Plateia Odeon

Αίθουσα 3: 20.50

Σινέ Μακεδονικό, Αίθουσα 1: 20.30 – 22.30

Plateia Odeon

Village Cosmos

Η Barbie και οι Αδελφούλες της σε μια απίθανη περιπέτεια (μεταγλωτ.)

Plateia Odeon

Village Cosmos

Η Διάσωση (προβολή 3D)

Plateia Odeon

Village Cosmos

Hunger, στο πλαίσιο του 28ου Κινηματογραφικού Αφιερώματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (βλ. παραπάνω)
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Θα Μείνει Μεταξύ μας

Δημοτικός Κινηματογράφος Κορδελιού Ευόσμου

Ημερομηνίες και ώρες προβολής :
Σάββατο 10/10 στις 21:00
Κυριακή 11/10 στις 21:00    
Παρασκευή 16/10 στις 21:00
Σάββατο 17/10 στις 21:00
Κυριακή 18/10 στις 21:00  

Οι προβολές στον δημοτικό κινηματογράφο πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και η τιμή του εισιτηρίου για τους μαθητές και τα παιδιά ανέρχεται στα 5 €, για τους ενήλικες στα 6 € και για τους πολύτεκνους, τους άνεργους και τους κατόχους κάρτας Κ.Α.Π.Η. στα 3 €. Για τα Α.Μ.Ε.Α. η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θυσιάζοντας ένα Πιόνι

Plateia Odeon

Oλύμπιον (Αίθουσα Παύλος Ζάννας – έως 14/10)

Village Cosmos

Μάκμπεθ

Κολοσσαίον  Αίθουσα 1: 19.00

Ολύμπιον (έως 14/10)

Village Cosmos

Minions (προβολή 3D)

Plateia Odeon

Minions (υποτιτλ.)

Plateia Odeon

Village Cosmos

Minions (μεταγλ.) 

Village Cosmos

Plateia Odeon

Κολοσσαίον  Αίθουσα 1: 17.30

Δημοτικός Κινηματογράφος Κορδελιού Ευόσμου

Ημερομηνίες και ώρες προβολής :
Σάββατο  10/10 : 18:30
Κυριακή  11/10 : 11:30 , 16:30, 18:30
Παρασκευή  16/10 : 18:30
Σάββατο  17/10 : 18:30
Κυριακή  18/10 :  11:30, 16:30, 18:30

Ο Αρχάριος

Plateia Odeon

Village Cosmos

Οι Κανίβαλοι

Plateia Odeon

Village Cosmos

Οικογένεια Μπελιέ

Bακούρα  Αίθουσα 2: 20.15 και 22.00

Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες

Plateia Odeon

Village Cosmos

Παράλογος Άνθρωπος

Bακούρα  Αίθουσα 1: 22.15

Τα Μυαλά που Κουβαλάς (Μεταγλ.)

Village Cosmos

Plateia Odeon

Κολοσσαίον  Αίθουσα 1: 16.00

 

Το Τελευταίο Χτύπημα

Bακούρα  Αίθουσα 1: 19.00

1 + 1 = 1 στις αίθουσες του Ολύμπιον

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει το 2015 με μια νέα προσφορά για το σινεφίλ κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν τις καλύτερες ταινίες πρώτης προβολής με δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός. Πιο συγκεκριμένα, με κάθε εισιτήριο βραδινής προβολής οι θεατές παίρνουν κι ένα ακόμη δωρεάν. Η προσφορά ισχύει για όλες τις προβολές στις αίθουσες«Ολύμπιον» και «Παύλος Ζάννας» από τις 22:30 και μετά, εκτός Παρασκευής και Σαββάτου, με την έκδοση εισιτηρίου κανονικής τιμής (7,50 €).

Η προσφορά δεν ισχύει κατά τη διάρκεια των Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, για τις προβολές της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, καθώς και για εκδηλώσεις τρίτων.

mysalonika - long logo

Συλλογή εκδηλώσεων / παρουσίαση: Νίκος Βασάρας

 

 

 

Κοινοποίησε το

  • Tweet
Previous Post

Καμία ντροπή πια! Φωτογραφήθηκε γυμνή στα 45 της!

Next Post

Αποκάλυψη τώρα: “Κοιμήθηκα με δύο συμπρωταγωνιστές μου!

Next Post
Αποκάλυψη τώρα: “Κοιμήθηκα με δύο συμπρωταγωνιστές μου!

Αποκάλυψη τώρα: "Κοιμήθηκα με δύο συμπρωταγωνιστές μου!

Comments 51

  1. ydxevegkf says:
    2 months ago

    Προτάσεις για τις εξόδους σας το Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου 2015 – MySalonika
    ydxevegkf http://www.gu9jz84154g3u03o690sfha67r8hvi2ds.org/
    [url=http://www.gu9jz84154g3u03o690sfha67r8hvi2ds.org/]uydxevegkf[/url]
    aydxevegkf

  2. Strip Light With Reel says:
    1 month ago

    ブランドコピー代引き対応バッグブランドコピー
    Cnc Turned Parts Components
    Strip Light With Reel

  3. Spicy Canned Tuna says:
    1 month ago

    2011 Honda Pilot Key Fob
    ケースブランドコピー後払い
    Spicy Canned Tuna

  4. Pressure Washer says:
    1 month ago

    Metalen magnetische 15w snelle draadloze oplader
    ブランドコピー
    Pressure Washer

  5. グッチベルトコピーブランドスーパーコピー通販 says:
    1 month ago

    China Ultra Thin 1mm Wall Light Smart Touch Glass Panel
    630A 25KA Vacuum Interrupter for Circuit Breaker
    ブランドコピースーパーコピーブランド財布時計バッグ級品

  6. Sealing Wads For Cap Cover says:
    1 month ago

    バリ島ブランドコピー
    Canned Pork Sauce
    Sealing Wads For Cap Cover

  7. スーパーコピー時計ガラス says:
    1 month ago

    Vacuum Interrupter for Load Switch
    Digital Lobby Signage
    韓国ブランドコピー服

  8. Dehumidifier With Fan says:
    1 month ago

    ブランドコピー品個人輸入
    BC337 NPN Epitaxial Silicon General Purpose Transistor
    Dehumidifier With Fan

  9. スーパーコピーブランドスーパーコピー時計代引き品通販 says:
    1 month ago

    Broiler Feeder Equipment
    SS310B SMA Schottky Rectifier Diode
    スーパーコピー届くスーパーコピーシャネル時計携帯ケース

  10. スーパーコピーブランド安心 says:
    4 weeks ago

    Bmx Electric Bike
    High Brightness Education Projector
    スーパーコピーブランド安心

  11. Long Flare Pants says:
    4 weeks ago

    iphone11ケースブランドコピー激安
    MMBT9014 NPN Silicon Epitaxial Planar General Purpose Transistors
    Long Flare Pants

  12. Mini Drehbank says:
    4 weeks ago

    ブランドコピーバック
    Canned luncheon Meat
    Mini Drehbank

  13. ブランドコピー販売店 says:
    4 weeks ago

    Home Compostable Package
    Plasterboard Access Door
    オメガスーパーコピーオメガ偽物時計品激安専門店

  14. TPU Pigs Rabbit Pet Tracking Rfid Livestock Electric Ear Tags says:
    4 weeks ago

    ブランドコピー韓国ブランドスーパーコピー代引き
    H Frame Steel Scaffolding Tubular Metal
    TPU Pigs Rabbit Pet Tracking Rfid Livestock Electric Ear Tags

  15. 時計コピーブランドコピー安全口コミ通販 says:
    4 weeks ago

    Mini Linear Actuator With Potentiometer Position Feedback Signal Or Hall Sensor
    Large Foam Pump Bottle
    時計コピーブランドコピー安全口コミ通販

  16. 2.0(Valve Chamber Cover) says:
    4 weeks ago

    iphoneケース手帳型ブランドコピー
    Cheap Scaffold Adjustable Base Jacks Supplier
    2.0(Valve Chamber Cover)

  17. ブランドコピー服代引き says:
    4 weeks ago

    Foil Gusseted Coffee Bags
    5 Inch Retrofit LED Downlight
    ブランドコピー服代引き

  18. Long Maternity Pants says:
    3 weeks ago

    Bicycle Freewheel Single Speed 16T
    携帯ケースブランドコピー
    Long Maternity Pants

  19. Cap Nuts says:
    3 weeks ago

    Pneumatic Modulating Butterfly Valve
    スーパーコピーの時計を買ってみた
    Cap Nuts

  20. Gear Motor With Encoder says:
    3 weeks ago

    3-4 Person Family Outdoor Camping Tent
    ブランド靴コピー
    Gear Motor With Encoder

  21. Good Floorball Sticks says:
    3 weeks ago

    Carrara White Marble Slabs
    コピー安いコピーはコピー
    Good Floorball Sticks

  22. Reinforce Gypsum Board Corners Tape says:
    3 weeks ago

    Calacatta White Mable Tiles
    スーパーコピーブランド専門店ブランドコピー販売
    Reinforce Gypsum Board Corners Tape

  23. Winch Strap says:
    3 weeks ago

    人気ブランドスーパーコピー時計代引き通販店
    High Temperature Torsion Testing Machine
    Winch Strap

  24. 3 Inch Carbon Fiber Tube says:
    2 weeks ago

    Bottle Adhesive Seal Sticker
    https://fdhjr.ko-co.jp/
    3 Inch Carbon Fiber Tube

  25. https://jghjgyt.cocolog-nifty.com/ says:
    2 weeks ago

    Solar Lamp
    Toilet Paper Machine Cost
    http://uhgfh.ffsagami.com/

  26. Quartz Glass Ultraviolet Lamp UV Tube says:
    2 weeks ago

    http://iuouyi.ffsagami.com/
    Bamboo Click Lock Flooring
    Quartz Glass Ultraviolet Lamp UV Tube

  27. https://ghgfhqq.exblog.jp/ says:
    2 weeks ago

    Hexagon Shelves
    Aluminium Noiseless Hydraulic Door Closer Hinge
    https://ghgfhqq.exblog.jp/

  28. 4-Rad-Ab-Roller says:
    2 weeks ago

    https://kiei002.cocolog-nifty.com/
    Tandem Recreational Rowing Kayak
    4-Rad-Ab-Roller

  29. Grand sac en U tissé en Pp says:
    2 weeks ago

    http://b30.chip.jp/masashi5/
    Marble Basin
    Grand sac en U tissé en Pp

  30. Mbr Membrankl?ranlage says:
    2 weeks ago

    Washing Machine Oil Seal DC62-0008A
    https://an4of5.blogo.jp/
    Mbr Membrankl?ranlage

  31. Coffee Sieve Shaker says:
    2 weeks ago

    Air-Tight Element Die Casting Parts
    https://ajbqt7.blogto.jp/
    Coffee Sieve Shaker

  32. Barra de Deadlift says:
    2 weeks ago

    XR853854
    http://gh27dfg.ffsagami.com/
    Barra de Deadlift

  33. Direct Voitage 200mv/2v/20v/200v/600v Display Multimeter Series says:
    2 weeks ago

    Ginkgo Leaf
    https://ftds452.fukuwarai.net/
    Direct Voitage 200mv/2v/20v/200v/600v Display Multimeter Series

  34. Triple Arm Articulating TV Wall Mount for TV Size 37"-70" says:
    2 weeks ago

    https://eyrtu.ko-co.jp/
    Wood Scroll Saw Machine
    Triple Arm Articulating TV Wall Mount for TV Size 37″-70″

  35. Glass Marking Machine says:
    2 weeks ago

    Fixed TV Wall Mount for TV Size 37″-70″ with Bubble Lever
    https://vwnoq.bloggeek.jp/
    Glass Marking Machine

  36. Jaguar Land Rover Engine Pump says:
    2 weeks ago

    crop monitoring using drones
    iphone11ケースブランドコピー
    Jaguar Land Rover Engine Pump

  37. LR059261 says:
    1 week ago

    https://aou4k4.doorblog.jp/
    Infrared Binoculars For Sale
    LR059261

  38. zoritoler imol says:
    1 week ago

    I respect your piece of work, appreciate it for all the great articles.

  39. SSB500132 says:
    1 week ago

    Medical Trolley
    https://eytru.blog.shinobi.jp/
    SSB500132

  40. 125KHZ T5577 Electronic RFID Key Fobs For Door Access Control System says:
    1 week ago

    http://b19.chip.jp/fcnsf/
    Christmas Garden Stake Lights
    125KHZ T5577 Electronic RFID Key Fobs For Door Access Control System

  41. ozongenerator voor de jacht says:
    7 days ago

    LR084889
    https://hfd4524.anime-festa.com/
    ozongenerator voor de jacht

  42. Highlighter Stick says:
    6 days ago

    https://b58vv.bloggeek.jp/
    Black Bowl Plastic With Lid 42 Oz
    Highlighter Stick

  43. http://tuyiu.ffsagami.com/ says:
    5 days ago

    Flange G Clamps
    Professional audio
    http://tuyiu.ffsagami.com/

  44. Precision Instrument Accessories Die Casting Parts says:
    5 days ago

    https://gfd858.anime-festa.com/
    Cork Flip Flops Womens
    Precision Instrument Accessories Die Casting Parts

  45. Washing Machine Drain Pump WH23X10030 says:
    3 days ago

    Large Thermoforming Machine
    https://oiyuy.exblog.jp/
    Washing Machine Drain Pump WH23X10030

  46. Adult Hepa says:
    3 days ago

    https://yibhfgh.exblog.jp/
    CNC Machining Of Mechanical Parts
    Adult Hepa

  47. Industrial Timing Belt Pulley says:
    2 days ago

    https://anlc2.liblo.jp/
    El Beaker De Laboratorio
    Industrial Timing Belt Pulley

  48. Amoxicillin Injection Dosage Dogs Factory says:
    2 days ago

    https://gfd5tre.shiga-saku.net/
    Paper Bowl With Lid
    Amoxicillin Injection Dosage Dogs Factory

  49. LED Aluminum Profiles for Glass Cabinet Lights says:
    1 day ago

    https://gd4grh.exblog.jp/
    Hotel Lobby Furniture
    LED Aluminum Profiles for Glass Cabinet Lights

  50. http://g9145.ffsagami.com/ says:
    1 day ago

    RF Micro Coaxial
    Pvc pedaalbord surfplank
    https://iopyuiyu.bijual.com/

  51. Anti Grass Cloth says:
    23 hours ago

    http://uoytutry.ffsagami.com/
    Solar Landscape Lights
    Anti Grass Cloth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Trending
  • Comments
  • Latest
Θεσσαλονίκη: Τα 10 βενζινάδικα που έχουν αμόλυβδη κάτω από 2 ευρώ το λίτρο

Θεσσαλονίκη: Τα 10 βενζινάδικα που έχουν αμόλυβδη κάτω από 2 ευρώ το λίτρο

Mar 14, 2022
Πέτρος Φιλιππίδης: Επιδεινώθηκε η υγεία του – Η κατάθεση “βόμβα” από γυναικολόγο στη δίκη

Πέτρος Φιλιππίδης: Επιδεινώθηκε η υγεία του – Η κατάθεση “βόμβα” από γυναικολόγο στη δίκη

Mar 16, 2022

Κολπική μυκητίαση και ομοιοπαθητική θεραπεία

Sep 28, 2013
Asia Express: Αναχώρησαν οι παίκτες για το ταξιδιωτικό παιχνίδι περιπέτειας

Asia Express: Αναχώρησαν οι παίκτες για το ταξιδιωτικό παιχνίδι περιπέτειας

May 11, 2022

Προτάσεις για τις εξόδους σας το Σαββατοκύριακο 10-11 Οκτωβρίου 2015

51
Άλη: Η πρώτη μικροζυθοποιία της Θεσσαλονίκης με 4 «μόνιμες» μπύρες!

Άλη: Η πρώτη μικροζυθοποιία της Θεσσαλονίκης με 4 «μόνιμες» μπύρες!

36
Μυστικός γάμος για την Έλενα Ράπτη / Το ανακοίνωσε στο Instagram

Μυστικός γάμος για την Έλενα Ράπτη / Το ανακοίνωσε στο Instagram

16
Το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών από σήμερα στον Δήμο Δέλτα

Το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών από σήμερα στον Δήμο Δέλτα

5
Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν: Αυτό το απεχθές πλάσμα δεν θα ξαναδεί ποτέ την κόρη του

Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν: Αυτό το απεχθές πλάσμα δεν θα ξαναδεί ποτέ την κόρη του

May 17, 2022
ΠΑΟΚ: Διαδικτυακό sold out για τον τελικό Κυπέλλου – Από τα εκδοτήρια της Τούμπας τα υπόλοιπα εισιτήρια

ΠΑΟΚ: Διαδικτυακό sold out για τον τελικό Κυπέλλου – Από τα εκδοτήρια της Τούμπας τα υπόλοιπα εισιτήρια

May 17, 2022
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 33χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος – “Καρφώθηκε” με το Ι.Χ. του σε πινακίδα στο λιμάνι

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 33χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος – “Καρφώθηκε” με το Ι.Χ. του σε πινακίδα στο λιμάνι

May 17, 2022
Θεσσαλονίκη: Επίθεση με σιδερογροθιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με σιδερογροθιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

May 17, 2022

Recent News

Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν: Αυτό το απεχθές πλάσμα δεν θα ξαναδεί ποτέ την κόρη του

Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν: Αυτό το απεχθές πλάσμα δεν θα ξαναδεί ποτέ την κόρη του

May 17, 2022
ΠΑΟΚ: Διαδικτυακό sold out για τον τελικό Κυπέλλου – Από τα εκδοτήρια της Τούμπας τα υπόλοιπα εισιτήρια

ΠΑΟΚ: Διαδικτυακό sold out για τον τελικό Κυπέλλου – Από τα εκδοτήρια της Τούμπας τα υπόλοιπα εισιτήρια

May 17, 2022
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 33χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος – “Καρφώθηκε” με το Ι.Χ. του σε πινακίδα στο λιμάνι

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 33χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος – “Καρφώθηκε” με το Ι.Χ. του σε πινακίδα στο λιμάνι

May 17, 2022
Θεσσαλονίκη: Επίθεση με σιδερογροθιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με σιδερογροθιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

May 17, 2022
MySalonika

Browse by Category

  • Events
  • Gossip
  • Mysalonika
  • Uncategorized
  • Αθλητικά
  • Αυτοκίνητο
  • Βιβλία
  • Διαγωνισμοί
  • Εκπαίδευση
  • Εργασία
  • Ζώα
  • Θέατρο
  • Ιστορία
  • Κινηματογράφος
  • Κοινωνικά
  • Μουσική
  • Οικονομικά
  • Ομορφιά
  • Παράξενα
  • Σπίτι
  • Συνεντεύξεις
  • Συνταγές
  • Σχέσεις
  • Ταξίδια
  • Τεχνολογία
  • Τουρισμός
  • Υγεία
  • Χορός

Recent News

Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν: Αυτό το απεχθές πλάσμα δεν θα ξαναδεί ποτέ την κόρη του

Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν: Αυτό το απεχθές πλάσμα δεν θα ξαναδεί ποτέ την κόρη του

May 17, 2022
ΠΑΟΚ: Διαδικτυακό sold out για τον τελικό Κυπέλλου – Από τα εκδοτήρια της Τούμπας τα υπόλοιπα εισιτήρια

ΠΑΟΚ: Διαδικτυακό sold out για τον τελικό Κυπέλλου – Από τα εκδοτήρια της Τούμπας τα υπόλοιπα εισιτήρια

May 17, 2022
  • About
  • Advertise
  • Privacy & Policy
  • Contact

© 2022 Mysalonika.gr - Created with love by Unibox.

No Result
View All Result

© 2022 Mysalonika.gr - Created with love by Unibox.