ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ: Έναρξη 50ών Δημητρίων, στις 8.30μ.μ.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Αξιοποιώντας τη συγκυρία του Παγκόσμιου Έτους Φωτός, η τελετή έναρξης συνδέει οπτικά το Λευκό Πύργο και το Maison Crystal με το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μια «γέφυρα» που θα ενοποιήσει τα τρία αυτά κομβικά σημεία με video mappings, εναλλαγές σχημάτων και χρωμάτων, φωταγωγήσεις μνημείων (illuminations) και διαδραστικές εγκαταστάσεις φωτός (light installations). Τα πλοιάρια “ΠΛΩΤΟ Cafe – Bar ARABELLA” και “ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ” θα μεταφέρουν τους πολίτες από το παραλιακό μέτωπο προς τον Επιβατικό Σταθμό του Οργανισμού Λιμένος, όπου μια φαντασμαγορική προβολή θα αναδείξει αρχιτεκτονικά το κτίριο. Στην πίσω πλευρά του επιβατικού σταθμού, στο χώρο του πάρκινγκ, θα γίνει το μεγάλο πάρτι των εγκαινίων των Δημητρίων.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί μουσική διαδρομή από το Λευκό Πύργο μέχρι το Λιμάνι με την Agios Lavrentios Brass Band, σχήμα που γεννήθηκε στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου και αποτελείται από 9 μουσικούς χάλκινων πνευστών και κρουστών από τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, τη Γερμανία και την Ιταλία. Ένα μουσικό πανηγύρι από την καρδιά της Σερβίας έως το Mardi  Gras της Νέας Ορλεάνης!

Το ραντεβού δίνεται στο Λευκό Πύργο από τις 20:30, όπου ξεκινούν και τα δρομολόγια των πλοιαρίων με τη διαδρομή Λευκός Πύργος – Λιμάνι. Την ίδια ώρα, πάλι από το Λευκό Πύργο, ξεκινά η μουσική πορεία της Agios Lavrentios Brass Band.

Dj Set από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Republic 100,3:

Ελένα Αγγελίδου
Εβίτα Φωτίου
Δημήτρης Τσουκαλάς
Κωστής Καρατζιάς.

— 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ στο ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εκδηλώσεις εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τίτλο «Η αφομοίωση του Άλλου στη μεγάλη Οθόνη», από τις 12π.μ.

Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Οι εκδηλώσεις σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης υλοποιούνται κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά», ενώ το ειδικό φετινό θέμα είναι «Βία και ανεκτικότητα». Το σύνθημα του προγράμματος “Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά”, αντανακλά και τη φιλοσοφία του, δηλαδή την αναζήτηση της συλλογικής μνήμης ως Ευρωπαίοι πολίτες μέσα από την προβολή ιδιαιτεροτήτων κάθε λαού. Οι ΕΗΠΚ είναι αφιερωμένες στα μνημεία και τη συντήρηση τους και φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα από το 1994.

Το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και προσκαλεί το κοινό να λάβει μέρος στις δράσεις του, που θα πραγματοποιηθούν από τις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015. Υπενθυμίζεται ότι κατά το διήμερο 26 και 27/9 η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα είναι ελεύθερη. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των δράσεων στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, υπό τον τίτλο «Η αφομοίωση του Άλλου στη μεγάλη Οθόνη», διαμορφώνεται ως εξής:

 

Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

12:00 & 17:00 Προβολή της ταινίας Παέγια με πιπεριές (Paella con ají) του Galo Urbina (Ισημερινός, 2007) στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος.

Χώρος: Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Λιμάνι, τηλ. 2310-508398)

Η είσοδος στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης θα είναι ελεύθερη κατά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (25 έως 27 Σεπτεμβρίου 2014) και το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής: Σάββατο 26/9 και Κυριακή 27/9 12:00–20:00

————————————————————————————————————————–

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Γαλλικό και Γερμανικό Ινστιτούτο Θεσαλονίκης: Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών 2015

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 | 10.00μ.μ. – 7.00μ.μ.

Η Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών εορτάζεται από το 2001 στις 26 Σεπτεμβρίου 2015. Οργανώνεται σε συνεργασία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει κατορθώσει να ενώσει εκατομμύρια ανθρώπους από 45 χώρες. Η Ευρώπη είναι πλούσια σε γλώσσες. Ο εορτασμός αυτής της πολυγλωσσίας ή αλλιώς της γλωσσικής πολυμορφίας, μέσα από διάφορες δραστηριότητες, προάγει την εκμάθηση των γλωσσών και ενισχύει την διαπολιτισμική κατανόηση μεταξύ μαθητών, πολιτών, λαών.

Για το 2015, το Γαλλικό και Γερμανικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους 6 ώρες δωρεάν διδασκαλία γαλλικής και γερμανικής γλώσσας το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 στους χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσ/νίκης. Συγκεκριμένα, για τα παιδιά ηλικίας 8-14 ετών παρέχονται μαθήματα 45 λεπτών στις 10.00, 11.00 και 12.00. Πρόκειται για διασκεδαστικά εργαστήρια με σκοπό μία πρώτη προσέγγιση στις δύο γλώσσες, γαλλική και γερμανική. Οι ενήλικες μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα 45 λεπτών, στις 16.00, 17.00 και 18.00.Πρόκειται για εισαγωγικά μαθήματα στις δύο γλώσσες χωρίς καμία προαπαιτούμενη γνώση.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Για την οργάνωση και την εύρυθμη λειτουργία των μαθημάτων διδασκαλίας, κρίνεται απαραίτητη η εγγραφή με τη συμπλήρωση και υποβολή του ηλεκτρονικού εντύπου στη διεύθυνση: [email protected]Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..”

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Από τις 16.00 έως τις 18.00, η υπηρεσία Campus France θα ενημερώνει το κοινό απαντώντας σε ερωτήματα που αφορούν στις σπουδές στη Γαλλία.
Καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, η βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου θα παραμείνει ανοιχτή και θα διατίθενται μεταχειρισμένα βιβλία προς πώληση . Τα έσοδα των εισπράξεων θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Β. Ελλάδος.

——————————————————————————————————————-

ΞΕΝΑΓΗΣΗ / ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 – Θεματικές ξεναγήσεις κατά τις ώρες: 11.00, 12.00π.μ., 6.00μ.μ. και 7.00μ.μ.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015: Συναυλία των χορωδιών ΑΜΕΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος υπό τη Διεύθυνση του πρώην μουσικού της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Ιωάννη Ιωσηφίδη. Στο πιάνο συνοδεύει η Μαρία Βαφειάδου.
Η είσοδος και τις δύο ημέρες,  καθώς και σε όλες τις εκθέσεις στο Μουσείο, είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

 

 

 

———————————————————————————————————————-

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ & ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2015

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, στις 6.00μ.μ.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης και η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, σας προσκαλούν το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης για δωρεάν είσοδο και ξενάγηση στο Μουσείο και συμμετοχή σε βιωματικό εργαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Επίσης, θα προβληθούν ταινίες σχετικές με τη Βία και την Ανεκτικότητα.

Πρόγραμμα

18.00-18.15: Προσέλευση

18.15 – 19.00: Δωρεάν επίσκεψη και ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, Πασχάλης Ξανθόπουλος, Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης.

19.00 – 20.00: Βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Βία, δύο Α και ένα Δ», Γεωργία Θεοδώρα Ιντζέ, Europe Direct Xanthi.

20.30: Προβολή ταινίας

 

Facebook

 

—————————————————————————————————————–

ΜΟΥΣΙΚΗ / ΧΟΡΟΣ / ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ / ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

BLOCK33: 5o Φεστιβάλ Ανοιχτής Έκφρασης και Δημιουργίας K.O.Θ. UNDERGROUND, στις 6.00μ.μ. Μια ιδέα του Συλλόγου Μονίμων Μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, με την συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη και την υποστήριξη της Κ.Ο.Θ.

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

To 5o Φεστιβάλ Ανοιχτής Έκφρασης και Δημιουργίας K.O.Θ. UNDERGROUND ήρθε στις 25 και θα συνεχιστεί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου πάλι στη Θεσσαλονίκη. Πιο πλήρες και πιο επίκαιρο από ποτέ! Το φεστιβάλ δημιουργήθηκε με σκοπό να προβάλλει την αξία της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς στο χώρο του πολιτισμού και να αναδείξει το ρόλο της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη θεραπεία και την επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων των θεραπευτικών κοινοτήτων. Στην πορεία εξελίχτηκε σε μία μεγάλη παρέα ανθρώπων που πιστεύουν στις παραπάνω αξίες και αγαπούν την Τέχνη σε κάθε της έκφανση.

Το φετινό τριήμερο περιλαμβάνει εικαστική έκθεση, εργαστήρι ζωγραφικής, φωτογραφικό αφιέρωμα στη λογοτεχνία, εκθέσεις κεραμικών και βιβλίων, εργαστήρι κεραμικής για παιδιά, κατασκευών και χειροτεχνίας για όσους νιώθουν για πάντα παιδιά, θεατρικά δρώμενα και φυσικά πολλή και καλή ζωντανή μουσική για κάθε γούστο: τζαζ, ροκ, ρεμπέτικη, έθνικ, κλασική, παραδοσιακή, ηλεκτρονική κ.α. 

 

42 Live Acts μουσικής και χορού (Σάββατο 26 από τις 18.00, Κυριακή από τις 11.00) έκθεση εικαστικών (τα εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή) σε συνδυασμό με δραστηριότητες για παιδιά καθ΄όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ (από τις 18.00).

Στο BLOCK 33(26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία) με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Facebook event

Έναρξη Live Acts:

Σάββατο 26 από τις 18.00
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου από τις 11.00.

 

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/9
Τρομπέτα, κρουστά και μια ορχήστρα εγχόρδων
Quintetto ContraVento
Τιμής Ένεκεν
MICHAEL NYMAN TRIO
B.art
DUO TERPSIS
“Διώνη”
Όπου Γης
Pnoetica
federacion tres
dorόs
Plaza ensemble και Έλσα Μουρατίδου
NASA FUNK (SPECIAL GUESTS)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/9
The Εel
“GUITAR HEROES”
Art Various Percussionistas
“Βρύζας-Μάντζιου,
Poems & Music project”
Musical Singers
ΕΥΑ ΙΕΡΟΠΟΥΛΟΥ – FAMILY SOUND MACHINE
Jazz Goes To School
Elli.nis
klang bühne
“47 & 2 χορδές”
Πτώση/πτήση
P.S. Express Life
Σταύρος Ζαφειρίου & Σταύρος Παναγιωτάκης
Bouche Fermée Omicron Ensemble
Sunday Rehearsal
Nothing `n` Everything
DJ GIANNI AFENTOGLOU (SPECIAL GUEST)

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ και EVENTS 
Εικαστική Έκθεση ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Χρήστος Αλαβέρας, Σωτήρης Αλβανούδης, Βασίλης Αλεξάνδρου, Γιώτα Ανδριάκαινα, Παύλος Βασιλειάδης, Μάνια Ευσταθίου, Έλλη Ζαχαροπούλου, Αγάπη Κεραμυδά, Νίκος Κρυωνίδης, Γιώργος Μανώλας, Αλεξάνδρα Μαράτη, Δέσποινα Ναθαναήλ, Γιώργος Παναγιωτάκης, Λάουρα Ράπτη, Ισμήνη Τελιγιορίδου, Γιώργος Τσακίρης, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά, Γιάννης Τσιουκαντάνας, Αντώνης Χατζητρακόσσας, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών 3ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Γ. ΤΣΑΚΙΡΗ, Κώστας Δρουμουλάκης, Ανδριάννα Πλαγκέτη, Μαρίνα Παπαδάκη, Στράτος Στεριανός, Χαρούλα Θεοδώρου, Αλεξάνδρα Νάκου
&

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Νίκος Κουκής, Σταύρος Παναγιωτάκης, Στέργιος Τσιούμας
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: χΩρος18
Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΚΕΘΕΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ (Εκπαιδευτής ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΗΣ)

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΟΜΑΔΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ (Εκπαιδευτής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ)

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΟΥ ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ “ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ”

 

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/9 18.30
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΟΥ ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ
Συντονισμός: ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΑΛΙΓΑΛΙΔΗΣ
Γενικός Συντονισμός: ΟΛΓΑ ΚΑΤΣΙΟΚΑΛΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/9 18.00
“Παιδιά εν δράσει” (τσίρκο του δρόμου, δραστηριότητες, παιχνίδια)

 

————————————————————————————————————————-

 

 

ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ThessWiki project, από τις 4.30μ.μ., στο πλαίσιο των 50ών ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ

Το ThessWiki project κορυφώνεται με τη διοργάνωση Editathon στις 26 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και την πραγματοποίηση ξεναγήσεων σε επιλεγμένα μουσεία της πόλης στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου. Πολίτες και φίλοι της πόλης από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συγκεντρώσουν να συγγράψουν λήμματα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης. Έμπνευση θα αποτελέσουν οι συλλογές των Μουσείων της Θεσσαλονίκης, τα οποία παραχώρησαν ανοικτό ψηφιακό περιεχόμενο στο πλαίσιο του Έργου και επέτρεψαν την επαναχρησιμοποίησή του μέσω του WikiCommons και της Wikipedia. Το διήμερο αυτό θα τοποθετηθούν επίσης σε επιλεγμένα σημεία της πόλης σήματα με QR codes όπου οι επισκέπτες θα λαμβάνουν στο κινητό τους πληροφορίες απευθείας  στη γλώσσα τους μέσω της Wikipedia.

Το έργο αποτελεί μία πρότυπη δράση πληθοπορισμού (crowdsourcing) και προάγει τα πνευματικά ενδιαφέροντα των δημοτών και τον πολιτιστικό διάλογο με στόχο την εμπέδωση της σχέσης πολιτιστικής παραγωγής και συμμετεχόντων-θεατών ως μια σχέση ανταλλαγής ιδεών, αμοιβαίας συνεισφοράς και αλληλεπίδρασης μέσα από νέα κανάλια, ώστε τα Δημήτρια να διαμορφώνονται και μέσα από την άποψη των πολιτών.

Σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Αφετηρία επικολλήσεων QR codes: Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, 16:30

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Σάββατο 26/9/2015
Κεντρική Εκδήλωση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

9:30 – 10:00
Προσέλευση

10:00 – 11:00
Παρουσίαση της δράσης ThessWiki
Χαιρετισμός από Δήμο Θεσσαλονίκης
Χαιρετισμός ΕΕΛ / ΛΑΚ
Χαιρετισμός Ελληνική Κοινότητα Βικιπαιδιστών
Χαιρετισμός Europeana
Χαιρετισμός PostScriptum

11:00 – 14:00
Editathon

14:00 – 14:30
Διάλειμμα – Ελαφρύ Γεύμα

14:30 – 16:00
Ξενάγηση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και Επικόλληση QR Code

Ελεύθερος χρόνος
16:00 – 16:30

Επικόλληση QR Codes
16:30 – 18:00
ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ξενάγηση στο ΚΘΒΕ
18:00 – 19:00
ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Βασιλικό Θέατρο

Ελεύθερος χρόνος
19:00 – 20:30

Τελετή έναρξης Δημητρίων
20:30
ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Λευκός Πύργος
Πάρτυ Έναρξης Δημητρίων στο Λιμάνι

 

Thesswiki project

 

 

Κυριακή 27/9/2015
11:00 – 12:00
Ξενάγηση στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και επικόλληση QR Code

12:00 – 15:00
Jazz Brunch στο Maison Crystal

15:30 – 17: 00
Ξενάγηση στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και επικόλληση QR Code.

Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος ελεύθερη

—————————————————————————————————————————

 

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2015
26-27 Σεοτεμβρίου 2015

Ο Ποδηλατικός Όμιλος ΒΕΛΟΣ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Λαγκαδά διοργανώνει στις 26-27 Σεπτεμβρίου 2015 , το «4 ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο» κατηγορίας Ανδρών-Elite, Εφήβων και Open καθώς και Λαϊκή Ποδηλατοδρομία. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης.

 

 

 

Οι αγώνες είναι ανεξάρτητοι ο ένας από τον άλλο και θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π και τους διεθνείς κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας – UCI. Επιτρέπεται η συμμετοχή των σωματείων δύναμης Ε.Ο.Π. με 4-6 αθλητές καθώς και εθνικές, continental, μεικτές ομάδες προερχόμενες από το εξωτερικό. Για την Open κατηγορία επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών άνω των 18 ετών και απαιτείται η συμπλήρωση έντυπης δήλωσης ότι έχουν εξετασθεί από γιατρό και είναι υγιείς. Βλ. τους όρους συμμετοχής εδώ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Σάββατο 26-09-2015 ώρα 11:00 μμ. Πλατεία Λαγκαδά

ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ 134km

Διαδρομή: Λαγκαδάς-Άσηρρος-Δορκάς-Νικόπολις-Όσσα-Αυγή-Σοχός-Σκεπαστό-Λίμνη-
Στεφανινά-Βαμβακιά-Ρεντίνα- Ν.Καλίνδοια.
10:00 Προσέλευση αθλητών και υπογραφές
11:00 Εκκίνηση κατηγορίας Ανδρών-Elite, Εφήβων
11:05 Εκκίνηση κατηγορίας Open
15:00 Τερματισμός Ανδρών-Elite, Εφήβων
15:30 Απονομές Ανδρών -Elite, Εφήβων
16:00 Τερματισμός Open
16:30 Απονομές Open

Κυριακή 27-09-2015 ώρα 11:00 πμ. Λευκός Πύργος
ΔΙΕΘΝΕΣ CIRCUIT ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαδρομή: Λ. Πύργος – Ν. Γερμανού – Τσιμισκή – Σαλαμίνος – Λ. Νίκης – Λ. Πύργος.
10:00 Προσέλευση αθλητών και υπογραφές
11:00 Εκκίνηση κατηγορίας Open (8 στροφές Χ 4.5 km)
12:00 Εκκίνηση κατηγορίας Ανδρών- Elite/Εφήβων (10 στροφές Χ 4,5 km)
13:00 Λαϊκή Ποδηλατοδρομία
13:30 Απονομές Ανδρών-Elite, Εφήβων, Open

Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας βραβεύονται ως εξής:
Ανδρών-Elite, Εφήβων
1ος νικητής – κύπελλο, χρυσό μετάλλιο, δίπλωμα.
2ος νικητής – αργυρό μετάλλιο, δίπλωμα.
3ος νικητής – χάλκινο μετάλλιο, δίπλωμα.
Σημείωση: Στην κατηγορία Open θα υπάρξει ξεχωριστή βράβευση σύμφωνα με την ηλικιακή
τους κατηγοριοποίηση ως εξής:
18+ (1986-1997)
30+ (1976-1985)
40+ (1966-1975)
50+(…… – 1965)
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη βραβεύσεων στην open κατηγορία, είναι η
συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού αθλητών (3) για κάθε κατηγορία.

Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας Θεσσαλονίκης για το διήμερο Σάββατο 26-09-2015 και Κυριακή 27-09-2015 λόγω της τέλεσης διασυλλογικού ποδηλατικού αγώνα δρόμου πατώντας εδώ.

 

 

 

 

NICK GALIS HALL, Δ.Ε.Θ.: 2ο Διεθνές Τουρνουά NICK GALIS CUP

 

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στις 7.00 και στις 7.30μ.μ.

 

Το 2ο Διεθνές Τουρνουά «Nick Galis Cup» περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες υψηλού επιπέδου (Παρασκευή 25/09 και Κυριακή 27/09) και ενδιάμεση συναυλία των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστου Θηβαίου και Μίλτου Πασχαλίδη (Σάββατο 26/09). Το 2ο Διεθνές Τουρνουά «Nick Galis Cup» θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3, η οποία μαζί με την ΕΡΑ Σπορ 101.8, τον 102 FM και τον 9.58 FM, θα είναι οι χορηγοί επικοινωνίας της μεγάλης διοργάνωσης προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Επίσης, η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ1 θα μεταδώσουν σε μαγνητοσκόπηση μέρος της συναυλίας των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστου Θηβαίου και του Μίλτου Πασχαλίδη, σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί.
2ο Διεθνές Τουρνουά NICK GALIS CUP

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ «NICK GALIS CUP»

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/9
19:30 Συναυλία Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστου Θηβαίου και Μίλτου Πασχαλίδη

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/9
19:00 «Μικρός» Τελικός
21:00 «Μεγάλος» τελικός

Τιμή εισόδου: 10 ευρώ

 

 

 

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΕΣ

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Σημείο Εκκίνησης The Distinguished Gentleman’s Ride 2015: Λευκός Πύργος, στις 10.30μ.μ.

 

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

 

Προσεγμένοι στην εμφάνιση αναβάτες σε κλασικές μηχανές συμμετέχουν στον παγκόσμιο ετήσιο αγώνα The Distinguished Gentleman’s Ride με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα καταπολέμησης του προστάτη.

 

 

Facebook event

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ / ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

            Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης στην Πολίχνη ΘεσσαλονίκηςMove Week στο Δήμο Παύλου Μελά, στις 8.30μ.μ.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Move Week στο Δήμο Παύλου Μελά
Μέσα από μια «δραστήρια» συνεργασία, ο Δήμος Παύλου Μελά και η πανευρωπαϊκή κίνηση Now We Move μας προτρέπουν να βάλουμε την κίνηση στη ζωή μας και μας υπόσχονται ότι θα τη δούμε να βελτιώνεται άμεσα και ποιοτικά.
Κοινή επιδίωξη είναι μέσα από τη συνεργασία να προωθηθεί το μήνυμα για τα οφέλη της άσκησης και κάθε είδους δραστηριότητας στην καθημερινότητα των πολιτών και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση των ανθρώπων με την άθληση.
Με εκδηλώσεις και στις τρεις δημοτικές ενότητες, ο Δήμος Παύλου Μελά με τα Τμήματα Πολιτισμού – Αθλητισμού και  Υγείας, Κοινωνικών & Προνοιακών Θεμάτων συμμετέχει στη φετινή εβδομάδα κίνησης (MOVE WEEK).

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου

 

Η ομάδα Θεάτρου “Ομπρέλες” σε κίνηση

Στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης της Πολίχνης κίνηση, χορός, τραγούδι στη θεατρική παράσταση Λόξα και Δόξα του Γιάννη Ξανθούληαπό τη θεατρική ομάδα “Ομπρέλες” σε σκηνοθεσία Νίνας Αθανασιάδου

Εθελοντές της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Σταυρούπολης θα προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες

Αfiseta move week
—————————————————————————————————————————
ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΑΚΙ
BLITZ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 1o Tουρνουά Σκάκι Blitz, στις 5.00μ.μ.
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή το Blitz σας καλεί στο πρώτο Τουρνουα Σκακι. Είστε αρχάριοι; Ελάτε! Είστε έμπειροι; Και πάλι ελάτε! Αφού η συμμετοχή είναι αυτό που μετράει στον Βασιλιά των επιτραπέζιων στρατηγικής

Η συμμετοχή στο τουρνουά έχει οριστεί στα 2€ και θα δοθεί βραβείο σε όσους κατακτήσουν τις 3 πρώτες θέσεις!

Κατάστημα με επιτραπέζια παιχνίδια, κόμικς και είδη μοντελισμού Blitz, Μαντινείας 42, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 838463
————————————————————————————————————————–
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Η Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων πραγματοποιεί ανοιχτές εκδηλώσεις το Σάββατο 26/09/2015 στην Αγία Παρασκευή (Λαγκαδά 123) και την Κυριακή 27/09/2015 στην πλατεία Αγ. Νικολάου στην Ξηροκρήνη (απέναντι από την εκκλησία). Θα παρακολουθήσετε χορούς από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου και στην συνέχεια θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι. Ώρα έναρξης 18:00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

—————————————————————————————————————-

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

 

 

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΣΟΦΙΑ: Συναυλία του Ιταλού τραγουδιστή EROS RAMAZZOTTI στο στάδιο ARENA ARMEEC, στις 8.00μ.μ.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

 

 

EROS RAMAZZOTTI concert ticket - Sofia - Bulgaria 26 9 2015
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Principal club theater: Συναυλία με τους NEW YORK GYPSY ALL STARS (Η.Π.Α.), στις
top
H ιστορία των New York Gypsy All-Stars είναι σαν βγαλμένη από ταινία λίγο πολύ… Μια βραδιά ο Ελληνας μπασίστας Παναγιώτης Ανδρέου μπαίνει σε ένα μουσικό στέκι στη Νέα Υόρκη. Οι ρυθμοί και οι βαλκανικές μελωδίες που φτάνουν στα αυτιά του με το κλαρίνο που παίζει από την άλλη άκρη του χώρου, του είναι όλοι γνώριμοι και ξέρει τα κομμάτια ένα προς ένα! Πλησιάζει, γνωρίζει τον Σκοπιανό πνευστό Ιsmail Lumanovski και αμέσως αναπτύσσεται μια μοναδική χημεία που εξελίσσεται σε σχήμα, τους NEW YORK GYPSY ALL STARS. Μέσα σε λίγο καιρό μετά τα πρώτα μεθυστικά jam sessions τους, εκδίδουν το άλμπουμ τους ‘Romantech’ και η μουσική τους ακούγεται διάσπαρτη από στόμα σε στόμα και από σκηνή σε σκηνή. Μέσω Αμερικής, εδώ και χρόνια εκπέμπουν ανατολίτικους και βαλκανικούς ήχους, τραγούδια των τσιγγάνων Ρομά καθώς και jazz ηλεκτρονικούς πειραματισμούς.

 

Ένα σχήμα φαινόμενο με ικανότητα να ξεδιπλώσει ιδιαίτερους ήχους live, από το πιο ακουστικό φάσμα μέχρι την απόλυτη εκτόνωση. Οι άπειρες εμφανίσεις σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο, επικυρώνουν αυτό που κυκλοφορεί ως φήμη: ‘πρέπει να δεις από κοντά ζωντανά αυτό το σχήμα’!

 

www.nygypsyallstars.com
Principal Club Theater

Aνδρέου Γεωργίου 56, Δυτική Είσοδος Θεσσαλονίκης

Ticket Presale 10€ @ Ticket House, Stereodisc, Rover
Door 12€

Principal Club Theater: L’ Entourloop & Kill Emil


Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

To Principal Club Theater και ο πολυχώρος WE παρουσιάζουν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τους ξεχωριστούς L’Entourloop το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο Principal! Ένα εκλεκτό πρότζεκτ από τη Γαλλία, μια χώρα με χρόνια έφεση στην ραπ κουλτούρα κ το τεχνικό deejayin’… Ένα ταξίδι σε ragga hop ρυθμούς, με τους πιο δυνατούς εκπροσώπους αυτή τη στιγμή.

Οι 2 βιρτουόζοι εραστές των turntables κ των βινυλίων απο το St.Ettiene, The Architect & Deej’o (αγαπητοί στο ελληνικό κοινό και από τις σόλο δουλειές τους) παντρέψαν τα μουσικά background τους και συνένωσαν τις εμπνεύσεις τους, για να φτιάξουν αυτό το μοναδικό κράμα από old & nu ragga tunes, συνοδευόμενα από χαμηλά κ δυναμικά hip hop beats με δεξιοτεχνικά scratcheez και rootsy loops..! Kαι πάντα στην πρώτη γραμμή, άρτια κομμένα και ραμμένα samples και φωνητικά, από αλησμόνητες καλοκαιρινές αλήτικες κ ερωτικές ρέγγε ωδές, με στρέητ κ στρητ ραπς in a row, χωρίς πολλά εφέ κ επεξεργασίες, απο τους πιο skillful mcs ανά τον κόσμο…. Γεγονός που επισφραγίζουν και οι συνεργασίες στην πολυαναμενόμενη προσφάτη κυκλοφορία τους, Chickens Ιn Υour Τown (όπου αν είμαστε τυχεροί θα υπάρχουν κ αντίτυπα βινυλίων προς πώληση)!

Όλα αυτά είναι ένα δείγμα από το τι θα εκτυλιχθεί live, με 3 mk2 επί σκηνής, controllers, effects & μπλιμπλικια και λυρικό host τον mc Aaron Ferguson, όπου θα τους συνοδέψει σ’αυτήν την πρώτη τους επίσκεψη επί ελληνικού εδάφους… Μαζί τους, ένα απο τα πιο δυνατά όπλα της ελληνικής beatmakin κοινότητας… Ο Kill Emil,θα παρουσιάσει live τη νέα πολυαναμενόμενη δισκογραφική του δουλεια, στην Cold Busted, Salvation!

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου ένα μεγάλο πάρτυ που δεν πρέπει να χάσει κανείς! L’ Entourloop & Kill Emil live In Your Town…!

L’Entourloop Links:
https://soundcloud.com/lentourloop-1
https://www.facebook.com/LEntourloop?fref=ts

Kill Emil Links:
https://soundcloud.com/killemilmusic
https://www.facebook.com/KillEmil?fref=ts

Με την υποστήριξη:
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης | Sunshine 107.7 | Εξώστης | E-radio | E-daily | Mansta Radio | Radio Nowhere | Beater

ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ: Γιώργος Δημητριάδης και Οι Μικροί ήρωες Live / Opening Act: Γιώργος Οικονόμου
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, στις 9.30μ.μ.

Για τρίτη φορά επιστρέφουν στην πατρίδα ο Γιώργος Δημητριάδης & οι Μικροί Ήρωες σε ένα επετειακό live για τα 20 του χρόνια στη δισκογραφία! Μετά από το πρώτο εκρηκτικό live του περασμένου Νοεμβρίου επανέρχεται στη μητέρα πόλη και στην Μαύρη Τρύπα για να συναντήσει ξανά νέους φίλους και παλιούς. Στις αποσκευές του κρύβει τραγούδια παλιά κι αγαπημένα και νέα ακούσματα που θα αγαπηθούν, ανοίγοντας την νέα του περίοδο καλλιτεχνικά και δημιουργικά.

Την συναυλία θα ανοίξει ο επίσης Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός Γιώργος Οικονόμου με την μπάντα του!

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα
Προσέλευση: 21:30, Τηλ κρατήσεων: 2310510081

ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, APOTHIKI Club: ΜΥΡΩΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ + ΗΣΑΪΑΣ ΜΑΤΙΑΜΠΑ, στις 10.00μ.μ.
Καλοκαιρινή περιδεία “ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ”

 

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

 

 

 

Το απόλυτο feel good δίδυμο επέστρεψε σε νέες περιπέτειες, σε όλη την Ελλάδα και τα «παίζει» ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ… Ο Μύρωνας και ο Ησαΐας, ο καθένας με την δική του ξεχωριστή προσωπικότητα αλλά και οι δύο μαζί, ανακαλύπτουν τις κοινές μουσικές τους αγάπες και ετοιμάζουν ένα κεφάτο, εξαντλητικό, νεανικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες. Σε μια διαδρομή που ξεκινά από δυνατές rock κιθάρες και λοξοκοιτάζει την disco, οι δύο νεαροί τραγουδοποιοί παρουσιάζουν τα δυνατά προσωπικά τους τραγούδια και ξαφνιάζουν με αναπάντεχες διασκευές.

Dance εκρήξεις, rock’n’roll επιδρομές, kitscherella αιφνιδιασμοί, λάτιν ανορθόδοξος πόλεμος, ρουκέτες από τα 90’s, … πάνω απ’ όλα… και όλα για όλα… κανείς δεν θα μείνει αλώβητος ή τουλάχιστον καθιστός! Ο Μύρωνας και ο Ησαΐας όπως δεν τους έχετε ξαναδεί… επιστρέφουν σε νέες περιπέτειες και τα «παίζουν» ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ χωρίς κανόνες και με ανεξέλεγκτες dance διαθέσεις.

Αpothiki Club, Λαγκαδάς, τηλ. 6978 050491

Links:

Μύρωνας Στρατής World:
Facebook: www.facebook.com/Myronasstratis
Twitter: www.twitter.com/#!/myronasstratis
Youtube: www.youtube.com/user/MyronStratisOfficial

Ησαϊας Ματιάμπα World:
Facebook: https://www.facebook.com/IsaiasMatiaba
Twitter: www.twitter.com/#!/IsaiasMatiaba
Youtube: www.youtube.com/user/MatiabaTV

Facebook event

 

 

 

 

 

Cafe Blue, Χαριλάου Θεσσαλονίκης: Melo dB live, στις 9.30μ.μ.
Το συγκρότημα αριθμεί ήδη ένα δίσκο (το ομώνυμο ντεμπούτο του), ενώ ετοιμάζουν τώρα τη δεύτερη δουλειά τους με τίτλο “Έχω αλλάξει”. Οι Melo dB έχουν δυναμική παρουσία σε μεγάλα stages της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας. Το ύφος του σχήματος έχει εμπλουτισθεί με blues, funk & soul στοιχεία, πάνω στα οποία δουλεύονται διασκευές γνωστών τραγουδιών, αλλά και η νέα προσωπική δουλειά, που αυτή τη στιγμή αποτελεί κύριο στόχο των melo dB.

Σταύρος Αναγνωστόπουλος: κιθάρα, φωνή
Έλενα Ντoβόλη: φωνή, πλήκτρα
Ορέστης Φίκος: μπάσο
Παναγιώτης Κωφού: τύμπανα, κρουστά
Θοδωρής Αμαξόπουλος: κιθάρα, φωνητικά

Aλ. Παπαναστασίου 145

Τηλ. 2310 323586

http://www.melodb.gr/
Facebook

ΟΙ ΑΠΤΥΧΙΩΤΟΙ LIVE ΣΤΟ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ, στις 9.30μ.μ.
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015
Οι Απτυχίωτοι είναι ένα ακουστικό σχήμα που δραστηριοποιείται από το 2013 με live στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Η ιδέα του γεννήθηκε από το μεράκι και την αγάπη για την μουσική δύο φοιτητών της αρχιτεκτονικής του Ιορδάνη Χατζηστυλλή και του Δημήτρη Μαυρίδη και τον στόχο τους να συνδράμουν μουσικά μέχρι το πτυχίο. Με δυο ακουστικές κιθάρες και δυο φωνές και με ποικίλες επιρροές από την ελληνική έντεχνη και παραδοσιακή μουσική, μέχρι και την ροκ σκηνή πειραματίζονται, διασκευάζουν και συνθέτουν τραγούδια και τα παρουσιάζουν σε σκηνές της Θεσσαλονίκης και της επαρχίας. Οι Απτυχίωτοι είναι, βέβαια ανοιχτοί και σε προτάσεις άλλων μουσικών για να εμπλουτίσουν τον ήχο τους.

ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ, Δεσπεραί 23, Κέντρο Θεσσαλονίκης
Τηλ. 2310 267180
 —
Η μεγαλύτερη μουσική κρουαζιέρα συνεχίζεται για όλο το Σεπτέμβρη στο μπαρ FRENCH KEYS…, κάθε μέρα και σ’ ένα διαφορετικό προορισμό.
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 // ΛΟΝΔΙΝΟ
Γιώργος Φωκάς
– Κιθάρα & Φωνή
Νικίας Φονταράς
– Κιθάρα & Φωνή
Δημήτρης Γιαλάμας
– Μπάσο

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 // ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Νίκος Χασάπης – Φωνή
Νίκη Αποστολίδου
– Φωνή
Κώστας Παπαδόπουλος
– Πιάνο

Τόπος αναχώρησης ο χώρος του French Keys και ώρα αναχώρησης στις 9.30

Το FRENCH KEYS προσφέρει με μοναδικό τρόπο τη μαγεία της μουσικής σε μια ζεστή, άνετη, σοφιστικέ ατμόσφαιρα που ανταποκρίνεται σε κάθε είδους κοινό, ακόμη και το πλέον απαιτητικό. Για θεατές που έχουν κοινά χαρακτηριστικά την αγάπη και τον σεβασμό στην καλή μουσική, την απόλαυση των ήχων, των καλών ποτών και γεύσεων, εικόνων και παραστάσεων, αλλά και την εκτίμηση μιας φιλικής, απροσποίητης συμπεριφοράς και εξυπηρέτησης, που όλα μαζί συνθέτουν στιγμές απόλυτης ικανοποίησης. Ιδιοκτήτης και κύριος συντελεστής ο μουσικός της jazz Σπύρος Ρασσιάς, που μετά από ένα μουσικό ταξίδι γνώσης, εμπειρίας και καταξίωσης σε Βοστώνη, Νέα Υόρκη και Ισπανία, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με όραμα να προσφέρει στο χώρο που ξέρει και αγαπά.

Facebook event

Κρατήσεις Πληροφορίες: 2310 402048

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 48

Τηλ.: 2310 402048, 6979 247133

Silver Dollar Music Bar: Συναυλία με τους Piece Of Joy σε τραγούδια σε funk,vintage soul και blues ακούσματα, στις 9.00μ.μ.

Silver Dollar Music Bar

Εθνικής Αμύνης 19, Κέντρο Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310-283613

ΚΑΒΑΛΑ, Μυροβόλος Άνοιξη: Συναυλία Βασίλη Πρατσινάκη. Μαζί του η Μαρία Φραγκούλη

μπουζούκι – λαούτο: Ηλίας Βελλής, κιθάρα: Αντώνης Κουμανδράκης

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2016, στις 10.30μ.μ.

Ο Βασίλης Πρατσινάκης ταξιδεύει ανά την Ελλάδα με γνωστές μελωδίες, ήχους και τραγούδια που σιγοτραγουδήσαμε, που μεγαλώσαμε μαζί τους, που γελάσαμε, που κλάψαμε, που πονέσαμε, σ ένα εντεχνολαικοΚρητικο πρόγραμμα. Στο ρεπερτόριο του φροντίζει να περιλάβει μερικά από τα πιο ωραία τραγούδια της σύγχρονης λαϊκής ανθολογίας, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τα είδη και τις εποχές, προτείνοντας μια αρμονική συνεύρεση και μια ισορροπημένη ακρόαση. Ανιχνεύοντας παλιούς και νέους μουσικούς δρόμους, στο πρόγραμμα συναντά και πάλι συνθέτες και στιχουργούς που αγάπησε και τραγούδησε στο παρελθόν. Έτσι, παρουσιάζοντας με φρέσκο τρόπο τραγούδια της προσωπικής του επιλογής, προτείνει παραστάσεις όπου συναντιούνται ο Σαββόπουλος με τον Τσιτσάνη και ο Μάλαμας με τον Ξυλούρη, ο «ηλεκτρισμός» με το λαούτο και το βιολί, οι παλιές με τις καινούργιες μελωδίες, οι μουσικοί με το κοινό τους. Στο πρόγραμμα του δεν λείπουν και κάποια παραδοσιακά τραγούδια αλλά και τραγούδια από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.


ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ ΑΝΟΙΞΙΣ
Ερυθρού Σταυρού 20, Καβάλα
Ώρα προσέλευσης: 22:30
Εισοδος: 3€
Τηλ κρατήσεων: 6948728217

ΟΠΕΡΑ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης / Μ2): ΝΟΡΜΑ του ΒΙΝΣΕΝΖΟ ΜΠΕΛΙΝΙ, σε συνεργασία με τον Όμιλο Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, την SKULL OF YORICK PRODUCTIONS και την ΦΙΞ IN ART, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Όπερας Θεσσαλονίκης, στις 8.30μ.μ.

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Η πιο πρόσφατη παρουσίαση του λυρικού έργου Norma έγινε στη Θεσσαλονίκη το 2000, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα πιο μεγαλειώδη έργα του λυρικού ρεπερτορίου και έχει ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική λυρική παράδοση, λόγω της διάσημης ενσάρκωσης του ομώνυμου ρόλου της Μαρίας Κάλλας και την εκτέλεση της άριας “Casta Diva”. Τώρα, έχοντας μια υψίφωνο του επιπέδου της Τζένης Δριβάλα, που έχει βαφτιστεί “η διάδοχος της Κάλλας” από το ιταλικό κοινό και τους κριτικούς, η εταιρεία Skull of Yorick Productions σε συνεργασία με το ΦΙΞ in art, ανεβάζει μία παράσταση εποχής που θα ταξιδέψει το κοινό πίσω, στις διαμάχες των αρχαίων Ρωμαίων και τους Γαλάτες. Τιμή εισόδου 25, 20 και 15€. Από τα εισιτήρια, ένα ποσοστό θα δοθεί ως χορηγία για φιλανθρωπικό σκοπό (για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ).

ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ: Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ του César Antonovich Cui
Όπερα για παιδιά

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Μετά την περσινή επιτυχία, η «2ART» και το ΘΕΑΤΡΟ «ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ» συνεχίζουν και φέτος την όπερα “Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ”. Είκοσι συντελεστές ζωντανεύουν 110 χρόνια μετά την σύνθεση της, την πρώτη όπερα για παιδιά, σε μια λαμπερή παραγωγή, με Πριγκίπισσες, Μάγους και Ιππότες. Εννέα τραγουδιστές και εννιαμελής ορχήστρα ζωντανεύουν την ιστορία του «ΙΠΠΟΤΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ» σε ένα μουσικό θέαμα, που θα εισάγει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της όπερας.


Σύνοψη
Η αυλαία ανοίγει με τις πριγκίπισσες να παίζουν, απείθαρχες και εγωκεντρικές καταλήγουν να μαλώνουν και δεν ακούν ούτε την ίδια τους τη μητέρα που έρχεται. Εκείνη σε μια στιγμή έντασης εύχεται αντί για τις αχάριστες κόρες να είχε ένα γιο. Τότε ξεσπάει μια χιονοθύελλα που παίρνει μακριά τις πριγκίπισσες. Όταν το χιόνι καταλαγιάζει εμφανίζεται ο Ιβάν, ο Ιππότης του Χιονιού, που ανακοινώνει στην Τσαρίνα πως είναι ο γιος που ζήτησε. Εκείνη παρά τη χαρά για την άφιξη του, μετανιώνει για την τιμωρία που είχαν οι κόρες της και θεωρεί τον εαυτό της υπεύθυνο. Βλέποντας την μεταμέλεια και την λύπη της Τσαρίνας ο Ιβάν της λέει πως θα πάει να τις βρει και να τις φέρει πίσω.
Βαθιά μέσα στο δάσος οι Πριγκίπισσες είναι φυλακισμένες στο σπίτι ενός Μάγου. Συναντώντας τον Ιβάν του λένε πόσο μετανιωμένες είναι για τη συμπεριφορά τους, πως θέλουν να επανορθώσουν που στεναχώρησαν τη μητέρα τους και του ζητάνε να τις βοηθήσει να γυρίσουν στο παλάτι. Εκείνος μετά από τρεις προσπάθειες καταφέρνει να σκοτώσει το Μάγο και να ελευθερώσει τις αδελφές του.

Σκηνοθετικό Σημείωμα
Η μουσική, ρομαντική και χαρακτηριστικά Ρωσική, δημιουργεί τον καμβά πάνω στον οποίο κτίζεται μια ιστορία με έντονο ηθικοπλαστικό ρόλο. Η άρρηκτη σχέση του λάθους και της τιμωρίας θα μάθει στους ήρωες ότι τα σφάλματα έχουν συνέπειες, που πολλές φορές αναιρούνται με δυσκολία. Τελικά η αγάπη έναντι του χρήματος δίνει τη λύση. Με φόντο ένα παλάτι, αλλά και τα σκοτεινά χιονισμένα Ρωσικά δάση , πριγκίπισσες, τσαρίνες, μάγοι και ιππότες θα μπλεχτούνε σε χιονοθύελλες και μάχες μέσα σε ένα πραγματικά παραμυθένιο κόσμο.

Ο César Cui και ο “ Ιππότης Του Χιονιού”
«…έχω μια πολύ δελεαστική πρόταση, να γράψω μια όπερα-παραμύθι για παιδιά, με τρεις σολίστες και δίφωνη χορωδία. Ομολογώ πώς είναι κάτι νέο και πολύ δελεαστικό ….»
César Antonovich Cui, 1905

Ο «Ιππότης Του Χιονιού» ολοκληρώθηκε το 1906 και η πρεμιέρα του είχε τόση επιτυχία που αμέσως προτάθηκαν στον Cui άλλες τρεις όπερες για παιδιά. Έχοντας γράψει πολλά έργα για πιάνο, για σύνολα δωματίου, πολλά χορωδιακά και διάφορα ορχηστρικά έργα, ο Cui είναι κυρίως γνωστός για τις σημαντικές δουλειές του στην όπερα. Η εισαγωγή όμως, της ιδέας της όπερας για παιδιά τον κάνει πρωτοπόρο.
Στον «Ιππότη του Χιονιού» συνεργάζεται με τη λιμπρετίστα Marina Stanislavovna Pol, και βασίζουν την ιστορία τους σε παραδοσιακά Ρωσικά παραμύθια. Έξι Πριγκίπισσες, η Τσαρίνα, ένας νεαρός Ιππότης και ο απειλητικός Μάγος-πουλί μπλέκονται σε περιπέτειες με φόντο τα αχανή παγωμένα Ρωσικά δάση.
Μετά την πρώτη πρεμιέρα στη Γιάλτα το 1906 ακολούθησε επίσημη πρεμιέρα στο Κρατικό Ωδείο της Αγίας Πετρούπολης το 1908. Από τότε και λόγω της μεγάλης απήχησης που είχε, το έργο παρουσιάστηκε αρκετές φορές ακόμα και στα σοβιετικά χρόνια.

Συντελεστές
Μουσική: César Antonovich Cui
Λιμπρέτο: Marina Stanislavovna Pol
Σκηνοθεσία-Σκηνικά-Κοστούμια: Αθανάσιος Κολαλάς Ενορχήστρωση-Μουσική Προετοιμασία/Διεύθυνση: Θεόδωρος Αλβανός
Προσαρμογή στα Ελληνικά: Αθανάσιος Κολαλάς
Φωτισμός: Ανέστης Άγκος
Υλοποίηση Video: Waft-Design

Σταματία Μολλούδη – Τσαρίνα
Βασίλειος Γκουνέλας – Μάγος
Δημήτριος Καρολίδης – Ιππότης
Πέτρος Πουτιός – Ιππότης
Δανάη Κυρίτση – Πριγκίπισσα
Ζωή Λιάπη – Πριγκίπισσα
Κατερίνα Μήρτσιου – Πριγκίπισσα
Σοφία Χατζηστεργίου – ριγκίπισσα
Αντιγόνη Χαλκιά – Πριγκίπισσα
Νατάσα Κοψαχείλη – Πριγκίπισσα
Κυριακή Ιωακειμίδου – Πριγκίπισσα
Αλέξανδρος Γούνης – Φλάουτο
Αλέξανδρος Άγγελος Φακιολάς – Κλαρινέτο
Αντώνης Βασιλειάδης – Κρουστός
Αθανάσιος Κανδύλας – σέλο Στέλλα Τέμπρελη – Τσέλο
Κωνσταντίνος Αναστασιάδης – Βιολί 1
Αναστασία-Άρτεμις Δημοπούλου – Βιολί 2
Λυγία Μηλιά – Κοντραμπάσο

Τιμές Εισιτηρίων
7 ευρώ μαθητικό (φοιτητικό, πολυτέκνων, κατόχων καρτών ανεργίας)
10 ευρώ ενηλίκων

ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ Βασ. Όλγας 150, 2310 834996
“Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ”

ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κάθε Σάββατο στις 5:00μ.μ
Τρίτη και Πέμπτη πρωί παραστάσεις για σχολεία.

Έναρξη παραστάσεων 26 Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες – Κρατήσεις στο 6946994304 και 2310834996

—————————————————————————————————————————
ΦΑΓΗΤΟ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
MAISON CRYSTAL, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Jazz Brunch, στις 12.00π.μ., στο πλαίσιο των 50ών ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου
Jazz Brunch

Στον υπαίθριο χώρο του Maison Crystal θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό δρώμενο από το Jazz Εργαστήριο του Σύγχρονου Ωδείου και το Σύνολο Κρουστών του Music Workshop του Αλέκου Παπαδόπουλου.  Παράλληλα για όλους τους παρευρισκόμενους και τους φίλους των Δημητρίων θα παρατεθεί brunch από τις 12:00 έως τις 15:00.

Μια δημιουργική συνύπαρξη ταλαντούχων μουσικών σε μια ντελικάτη ατμόσφαιρα με νότες, γεύσεις και εικόνες που φέρνει κοινό και καλλιτέχνες πιο κοντά, αναδεικνύοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης και την εξωστρέφεια της. Στο μοντέρνο κτίριο Maison Crystal της Νέας Παραλίας, η ζωντανή τζαζ μουσική και οι ήχοι των κρουστών συναντιούνται  σε ένα γαστρονομικό σκηνικό. Μια κοσμοπολίτικη γιορτή μουσικής και γεύσης.

Είσοδος ελεύθερη

ΜAISON CRYSTAL, Μεγάλου Αλεξάνδρου 6, τηλ. 2310 888865

Υποδεχθείτε το Φθινόπωρο με ένα Μπάρμπεκιου στο Αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Facebook event

————————————————————————————————————————-

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, περίπτερο 2: Βιβλιότοπος στη ΔΕΘ, από 11π.μ. έως 9.00μ.μ.
Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στο περίπτερο 2,δίπλα στη Βόρεια Πύλη και απέναντι από το ΑΠΘ έως τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 λειτουργεί ο Βιβλιότοπος στη ΔΕΘ, με χιλιάδες φθηνά βιβλία για όλους. Λόγω της μεγάλης ζήτησης από το βιβλιόφιλο κοινό και από τους επισκέπτες που δεν πρόλαβαν να δουν τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων κατά τη διάρκεια λειτουργίας της ΔΕΘ, δίνεται μια ακόμη ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους και με ελεύθερη είσοδο να επισκεφτούν τον Βιβλιότοπο.
Γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές αλλά και όλοι οι επισκέπτες των γύρω νομών της Βόρειας Ελλάδας καθώς και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, θα μπορούν να προμηθευτούν τα βιβλία τους. Συμμετέχουν πάνω από 100 εκδότες με χιλιάδες βιβλία που οι τιμές είναι 0,50 λεπτά, 1, 2, 3 ευρώ.
——————————————————————————————————————-
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ: Ομάδα Μαθημάτων Μικρόπολις
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, στις 6.30μ.μ.
Βασ.Ηρακλείου 18 & Βενιζέλου
e-mail: [email protected]
            ———————————————————————————————–
ΘΕΑΤΡΟ

ΘΕΑΤΡΟ BLACKBOX: Δε με χωρά ο τόπος / Μήδεια του Αντώνη Κουτρουμπή, στις 9.00 μ.μ.

 

 

Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

 

 

 

 

 

Μία παράσταση εμπνευσμένη από τα πρόσωπα και τις καταστάσεις της Ευριπίδειας Μήδειας. Ένα θέαμα όπου το σωματικό θέατρο, ο σύγχρονος χορός, η μιμική και το θέατρο αντικειμένων δημιουργούν δυναμικά εικαστικά τοπία που συνδέονται διαρκώς μέσα από τη μεταμόρφωση του σκηνικού χώρου και την πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Μηνά Εμμανουήλ. Η παράσταση `Δε με χωρά ο τόπος / Μήδεια` είναι η ασφυκτική σκηνική πραγμάτωση του πάθους, της απόρριψης, του κινδύνου και του μοιραίου τέλους.

Τα τρία βασικά πρόσωπα της τραγωδίας, η Μήδεια, ο Ιάσονας και η Γλαύκη, τοποθετούνται πάνω σε μια μακρόστενη κινητή πλατφόρμα. Μια τοποθέτηση σκηνική και ταυτόχρονα αλληγορική, που αιχμαλωτίζει το ζωτικό χώρο των τριών χαρακτήρων και χαρτογραφεί το ταξίδι των διαπραγματεύσεών τους. Ένα θέαμα άκρως ακροβατικό και ριψοκίνδυνο, όπου η διαρκής ανατροπή και μεταμόρφωση του σκηνικού χώρου, δίνει το στίγμα ενός εικαστικού θεάτρου. Μια παράσταση όπου τα τραγικά ερωτήματα του Ευριπίδη επανέρχονται αμείλικτα. Μπορούν άραγε οι τρεις χαρακτήρες να ξεφύγουν από τη Μοίρα τους; Ο υπολογιστής και κατακτητικός Ιάσονας θα μπορέσει να αποκτήσει τη ζωή που θέλει; Η Μήδεια θα δεχθεί την απόρριψη και τη νέα σχέση του Ιάσονα με την Γλαύκη; Η Γλαύκη θα έχει εν τέλει αυτό που θέλει ή θα είναι το θύμα της διαμάχης; Κατά πόσο οι ενέργειές τους μπορούν να έχουν ένα άλλο τέλος, μια άλλη κατάληξη; Ο έρωτας, συγγενής με τη βαρβαρότητα, το σκοτάδι και το θάνατο, μπορεί άραγε να εξευγενιστεί ή διαρκώς θα ξεφεύγει απ’ τους μαθηματικούς υπολογισμούς και μόνο την έκρηξη θα επιζητεί; Ο έρωτας μπορεί να συνυπάρξει με την τάξη ή μόνο στο χάος βυθίζεται παρασύροντας βίαια πρόσωπα και καταστάσεις;

 

 

Η Μήδεια είναι ένα πρόσωπο τραγικό. Η ιστορία της δεν είναι ένα ερωτικό μελόδραμα, αλλά η ιστορία της απώλειας και του τετελεσμένου. `Τετελεσμένο, όχι κατά την ρεαλιστική ροή των φοβερών γεγονότων της τραγωδιακής εξιστόρησης` θα σημειώσει ο Γ. Χειμωνάς `αλλά κάποιο τετελεσμένο που είναι ήδη εγγεγραμμένο στην συνείδηση και για το οποίο ο άνθρωπος πενθεί σε όλη του τη ζωή`.

Συντελεστές
Σύλληψη – Σκηνοθεσία -Σκηνικά: Αντώνης Κουτρουμπής
Μουσική σύνθεση: Μηνάς Εμμανουήλ
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Κοστούμια: Όλγα Γερογιαννάκη
Graphic animation: Ακριβή Αναγνωστάκη
Κατασκευή σκηνικού: Δημήτρης Μαρούλης
Επιμέλεια κειμένων: Μιράντα Βατικιώτη

Ερμηνεία – Χορογραφία: Όλγα Γερογιαννάκη, Αντώνης Κουτρουμπής, Νατάσσα Ζαφειροπούλου

Παραστάσεις
25-26-27 Σεπτεμβρίου 2015
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00

Εισιτήρια: 10€ κανονικό, 8€ (φοιτητικό, ανέργων)

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310829254
Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven spots, Ιανός,  Reload και στο ταμείο του BlackBox

Ώρες ταμείου: Τετάρτη – Κυριακή 10:30-13:30, 17:30-21:00

 

ΘΕΑΤΡΟ BLACKBOX: “Ο ερμηνευτής συναντά το θεατρικό αντικείμενο στη σκηνή” – Εξάωρο masterclass με τον Αντώνη Κουτρουμπή, καλλιτεχνικό υπεύθυνο της Ομάδας Πλεύσις, 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2015

 

 

 

 

 

Ένα masterclass με επίκεντρο τη σχέση που διαμορφώνει το σώμα του ερμηνευτή – performer με τα σκηνικά αντικείμενα. Η απόσταση από τα αντικείμενα, η ποιότητα και ο ρυθμός της κίνησης του ερμηνευτή, η σημασία των αντικειμένων σε ένα έργο, η “μεταμόρφωση” τους επί σκηνής είναι θέματα που θα αγγίξουμε σε αυτή τη συνάντηση. Η συνάντηση απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, σκηνοθέτες, κουκλοπαίκτες και σε καλλιτέχνες που αναπτύσσουν ένα προβληματισμό ως προς τη χρήση των αντικειμένων στη σκηνή.

 

 

 

Ημέρες και ώρες: Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, 12:00-15:00
Κόστος: 30,00€
Χώρος: BlackBox, Βασ. Όλγας 65 & Φλέμινγκ 2
Πληροφορίες, αιτήσεις συμμετοχής: 2310829254, 6974412786

Facebook event

 

 

 

 

 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ: Ο Καφές μια performance της Αντιγόνης Γύρα, στις 9.00μ.μ.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων στην Αθήνα τον περασμένο χειμώνα, άρωμα “Καφέ” θα πλημμυρίσει και τη Θεσσαλονίκη στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2015 στο θέατρο Αθήναιον. Πάνω από τριάντα υπέροχοι τρελοί είπαν να πιουν μαζί έναν καφέ. Να συνδεθούν μέσα από μια απλή τελετουργία. Και να φτιάξουν ένα παραμύθι από την κάθε τους μέρα. Ταξιδεύουν στο χρόνο πίνοντας νοσταλγικά τον ελληνικό του καφενέ και του αποχωρισμού κι ύστερα έναν γαλλικό, περήφανοι για τη σοφιστικέ προσωπική και εθνική τους εφηβεία για να ρουφήξουν, στο τέλος, δυνατά, τον φραπέ της ενηλικίωσης και της ταχυπαλμίας μέσα από μια διαδρομή ιστορική που δεν είναι ποτέ γραμμική, μα πάντα κυκλική.

 

 

 

 

“Τελικά, είναι όντως ο καφές η κινητήριος δύναμη της Ιστορίας;”
Stewart Lee Allen

Μία διαφημίστρια, ένας ζωγράφος, μία δασκάλα ειδικής αγωγής, πέντε χορευτές, δύο αρχιτέκτονες, τέσσερις χορογράφοι, μία barista, μία συγγραφέας παιδικών βιβλίων, τρεις μανάδες, δύο μπαμπάδες, μία θεατρολόγος, πέντε ηθοποιοί, δύο μουσικοί, μία γραμματέας κι ένας κομμωτής έρχονται στη Θεσσαλονική για δυο ακόμα παραστάσεις, με σκοπό να δώσουν την απάντηση. Η Αντιγόνη Γύρα συστήνει ξανά τον Κινητήρα, το καλλιτεχνικό δίκτυο που εδώ και δύο δεκαετίες συνδέει ανθρώπους απ’ όλες τις ηλικίες και ιδιότητες μέσα από τις παραστατικές τέχνες και με αφορμή έναν καφέ που φτιάχνεται κι έναν καφέ που χύνεται / έναν καφέ που μοιράζεται κι έναν καφέ που πίνεται μοναχικά / έναν καφέ ελληνικό κι έναν καφέ τούρκικο / έναν καφέ διττό / γυμνό ή γδυμνό… παρουσιάζει την παράσταση “Ο ΚΑΦΕΣ”, μια performance ανοιχτή σε ιδέες, δράσεις και αλλαγές, σημαίνοντας το νέο εορταστικό κύκλο του Κινητήρα, που τη σαιζόν 2015-16 συμπληρώνει τα 20 χρόνια τουΓιατί ΟΛΟΙ οι άνθρωποι μπορούν να χορέψουν ανεξάρτητα από ηλικία, σωματότυπο και προηγούμενη εμπειρία – ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ.

 

 

 

 

 

Σύλληψη – ιδέα: Αντιγόνη Γύρα
Ομάδα σκηνοθεσίας – χορογραφίας: Αντιγόνη Γύρα, Βίκυ Αδάμου, Αμάλια Μπένετ, Johnny O, Ιωάννα Καμπυλαυκά, Γιώργος Γιόκοτος
Ομάδα εικαστικών – σκηνικά – κοστούμια: Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Ιάσονας Βενετσανόπουλος, Τόνια Αβδελοπούλου, Κωνσταντινιά Βαφειάδου
Ομάδα μουσικής σύνθεσης – επεξεργασίας – επιμέλειας: Ορέστης Τάνης, Διονύσης Κουμιτζέλης
Ομάδα συγγραφής – Δραματουργίας: Άννα Τσίχλη, Χαρά Γιαννακοπούλου, Χριστίνα Σαμπανίκου, Χρήστος Πολυμενάκος, Δήμητρα Ζαγορά
Ομάδα Φωτισμών: Anti Steve, Παύλος Μαυρίδης
Ομάδα Επικοινωνίας: Ελεάννα Γεωργίου, Χριστίνα Σαμπανίκου

 

 

 

Στη σκηνή: Τόνια Αβδελοπούλου, Ιάσονας Βενετσανόπουλος, Αφροδίτη Βερβενιώτη, Χαρά Γιαννακοπούλου, Κωστής Δασκαλάκης, Μαριλένα Δασκαρόλη, Φλώρα Καλομοίρη, Δέσποινα Κωστελίδου, Γιάννης Μιχαλακούκος, Κατερίνα Λιόντη, Μάγδα Μάστορα, Φανή Μπακιρτζή, Ελπίδα Νικολάου, Αγγελική Παπαδία, Βλάσης Πασιούδης, Τόνια Πάστρα, Κατερίνα Ελ Ράχεμπ, Ευγενία Σιγαλού, Johnny O
Στην οθόνη: Αλίκη Αβδελοπούλου, Βίκυ Αδάμου, Χριστίνα Γερογιάννη, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Γιώργος Νικολαΐδης, Johnny O, Χριστίνα Σαμπανίκου

 

 

Θέατρο Αθήναιον, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη
25 και 26 Σεπτεμβρίου 2015
Ώρα: 21.00
Διάρκεια: 65’
Θέατρο Αθήναιον, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη
Είσοδος: 15 ευρώ, φοιτητικό/ άνεργοι 8 ευρώ

Κρατήσεις Θέσεων: 2310-832060/ 832063

 

 

— 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ:

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015:  «ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» του Σαίξπηρ. Από την Θεατρική Ομάδα Studio Ergon

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015: «ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΛΑ» της Μπεντίλλα. Από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας, στις 9.00μ.μ.

Στο πλαίσιο της1ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων «Θυμέλη» που διοργανώνουν ηΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. και θα πραγματοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από 21 μέχρι 27 Σεπτεμβρίου 2015 

Facebook event 1ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θεατρικών Σχημάτων «Θυμέλη»

Kινηματοθέατρο «Αλέξανδρος», Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη

Tηλ. 2310-270073

Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ: ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΜΑΤΑ – Κείμενο/Ερμηνεία: Χριστίνα Μπαλτζή -Καρλότα

Τα “Πέντε φορέματα” είναι ένας μονόλογος της Χριστίνας Μπαλτζή-Καρλότας που σκιαγραφεί τη ζωή μιας αμφιλεγόμενης γυναίκας που υπήρξε πόρνη και αφηγείται τη ζωή της με ένα μοναδικό τρόπο, φορώντας ξανά τα φορέματα εκείνα που τη βοήθησαν να φτάσει και να ντυθεί με εκείνο που ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της.

Πρεμιέρα: Πέμπτη 24/09

Σάββατο 26/09 στις 9μ.μ.
Εισιτήριο: κανονικό 10€, μειωμένο 8€

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ: ΦΟ ΝΤΑΡΙΟ του Βαγγέλη Δουκουτσέλη, στις 9.30μ.μ.

 

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Το πρόγραμμα του Θεάτρου Άρατος για τη νέα θεατρική περίοδο, ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015, με την κωμωδία FAUX DARIO του Βαγγέλη Δουκουτσέλη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσικάρα.
Υπόθεση
Το έργο «Ελεύθερο ζευγάρι» του Ντάριο Φο, γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης για ένα θεατρόφιλο ζευγάρι. Η συζήτηση για το έργο ξεκινά με ενστάσεις, αλλά στη συνέχεια, ο καθένας προσπαθεί να περάσει απολυταρχικά τις απόψεις του. Κι εκεί γίνεται η αποκάλυψη! Εντελώς ξαφνικά, βγαίνει στην επιφάνεια η μυστική ζωή του ζευγαριού, αποκαλύπτονται ένοχα μυστικά, ενώ οι αλήθειες που ακούγονται είναι σκανδαλιστικές. Το τέλος της σχέσης τους πλησιάζει, με κάτι πιο… σοκαριστικό.

Συντελεστές
Κείμενο: Βαγγέλης Δουκουτσέλης
Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας


Παίζουν: Έλλη Πράντζου και Βαγγέλης Μάγειρος
Φωνή μητέρας: Κική Σπύρου
Φωνή άντρα: Βασίλης Τσικάρας

 

 

 

 

 

Σκηνικά – κοστούμια: Θεατρική ομάδα Άρατος

Ήχοι-φώτα: Γιώργος Στεφανίδης

Δημιουργικό: Μύρων Μούτος

Φωτογράφιση: Ναταλία-Λυδία Παππά

Trailer: Παναγιώτης Κουντουράς

 


Θέατρο Άρατος, Μοσκώφ 12 με Φράγκων

Tηλ. 2315 312 487

Παραστάσεις

Σάββατο 26, Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης: 21.30
Γενική είσοδος: 8 ευρώ (γενική), 5 ευρώ (ανέργων, φοιτητικό)

Facebook event

Το ΠΟ.Σ.ΠΡΟ.ΘΕ.Κ.Τ. Άρατος δημιούργησε τα Τμήματα Εργαστηριακής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.ΕΚ.) για το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, στο χώρο της Στέγης Θεατρικής & Κινηματογραφικής Τέχνης (Μοσκώφ 12 & Φράγκων). Τα Τ.Ε.ΕK. φέρνουν τον σπουδαστή πιο κοντά στο αντικείμενο του Θεάτρου και του Κινηματογράφου, διαμορφώνοντας τις συνθήκες εκείνες (μαζί με την τεχνολογική υποδομή) για μια αρτιότερη και πληρέστερη μάθηση. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί τη θεατρική παράσταση Γεντί Κουλέ. Ο Νόμος της Σιωπής, από την ομάδα “Μπρίκια Κολλάμε”, στο πλαίσιο του θεσμού ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2015
«ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 8.00μ.μ.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο με αφορμή τον εορτασμό του επιτυχημένου θεσμού «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Φιλοξενεί τη θεατρική παράσταση «Γεντί Κουλέ. Ο Νόμος της Σιωπής», που είναι απόλυτα σχετική με το θέμα του εορτασμού «Βία και Ανεκτικότητα».

Ηθοποιοί σε ρόλο «ξεναγού» οδηγούν τους θεατές σε επιλεγμένα σημεία του Επταπυργίου, όπου εξελίσσονται δράσεις σχετικές με την περίοδο λειτουργίας των φυλακών του Γεντί Κουλέ. «Κρατούμενοι» ερμηνεύουν μονολόγους, που εστιάζουν σε διαφορετικές εποχές: την περίοδο της Γερμανικής κατοχής, του εμφυλίου, της δικτατορίας και των ετών 1980-1989. Στόχος της παράστασης είναι μία βιωματική προσέγγιση της ιστορίας του μνημείου, μέσα από την άμεση επαφή των ηθοποιών με τους θεατές και την ενεργό συμμετοχή του κοινού στα δρώμενα.

Ταυτότητα παράστασης
Σύλληψη ιδέας, Κείμενα: Νικολίνα Γκάλλιου- Βίκη Φραγκούδη
Σκηνοθεσία: Νικολίνα Γκάλλιου
Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Γιάννα Αναγνώστου
Σκηνογραφία, Ενδυματολογία: Χριστιάνα Κοντοπούλου
Κίνηση: Γιώργος Βραχνός
Στίχοι: Χάρης Αθάνατος Γαϊτανίδης
Μουσική: Βασίλης Βουδούρης
Φωτογραφίες: Χρύσα Φραγκούδη
Βίντεο- μοντάζ: BeeF studio
Σχεδιασμός Οπτικής Επικοινωνίας: gra Fistiki Creative
Παραγωγή: Mprikia Kollame

Παίζουν
Ελευθερία: Βίκη Φραγκούδη
Κρατούμενη: Ειρήνη Ανδρεασίδου
Επισκέπτρια: Χρύσα Σιμούλη
Ελένη: Κλαίρη Τσακίρη
Μιχάλης: Κώστας Χαμπερόπουλος
Ξεναγοί: Κορνηλία Προκοπίου, Ανατολη Φωτιάδου
Φύλακες: Μαρία Ράπαντα, Ιωάννης Μενεσίδης

Χρόνος: 25, 26, 27 Σεπτεμβρίου 2015
Χώρος: Επταπύργιο
Ώρα: 20:00

Είσοδος: ελεύθερη, απαιτείται κράτηση στο τηλ.: 6944743760

Λόγω πραγμάτευσης θεμάτων βίας, η παρακολούθηση της παράστασης δεν συστήνεται σε παιδιά και εφήβους κάτω των 15 ετών.

 

 

Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών: Θεατρικές παραστάσεις για τους πρόσφυγες (βλ. εδώ)

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, «8 Γυναίκες Κατηγορούνται» του Ρομπέρτ Τομά από τη Νεανική Σκηνή Συκεών, στις 9 μ.μ., σε σκηνοθεσία της Ιωάννας Γεωργαντά.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου: «Ελένη;» σε κείμενα των Ρέππα-Παπαθανασίου από την Πειραματική Σκηνή, στις 9μ.μ., σε σκηνοθεσία Σταμάτη Στάμογλου

Dimos Sikewn - Theatrikes parastaseis gia astegus - Sep 2015

Είδη αντί εισιτηρίου

Και τις δυο παραστάσεις μπορεί να τις παρακολουθήσει κανείς προσφέροντας -αντί εισιτηρίου-είδη πρώτης ανάγκης που θα προσφερθούν στους πρόσφυγες, για την υποστήριξη και ανακούφιση των οποίων ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεργάζεται ήδη με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Τα είδη αυτά, που θα παραλαμβάνουν στην είσοδο του θεάτρου στελέχη των κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, είναι τα εξής:
• νερά σε ατομική συσκευασία,
• γάλα εβαπορέ,
• παιδικοί χυμοί και τοματοχυμοί,
• χαρτί υγείας και μωρομάντηλα,
• παιδικές κρέμες σε γυάλινη συσκευασία,
• πλαστικές συσκευασίες για μερίδες φαγητού με καπάκι και πλαστικά πιρούνια,
• μακαρόνια και ρύζι
• φρούτα,
• λάδι,
• κρουασάν και μπισκότα,
• σαπούνια, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες,
• depon, bepanthol, γάζες, betadine, Comtrex και κρέμες αντιηλιακές,
• πάμπερς και σερβιέτες,
• κουβέρτες,
• αθλητικά παπούτσια για παιδιά και ενήλικες σε όλα τα νούμερα

Ο «γνωστός» Κόμης Δράκουλας, «βουβός» και κωμικός , πρωταγωνιστεί  σε νέες αιματοβαμμένες  περιπέτειες.
Συναγωνίζεται  με κλέφτες και αρματολούς, ξεπαστρεύει  το ασκέρι του  Αλή Πασά, αντικρούει  καριοφίλια, σταυρούς και σκόρδα, μπλέκει σε παθιασμένους έρωτες και αντιζηλίες  και όλα αυτά… στο ηρωικό Σούλι.

Η παράσταση βασίζεται στη τεχνική του βωβού κινηματογράφου  και ακούγονται αποσπάσματα από 60 μουσικά και ηχητικά έργα.

Η συνέχεια επί σκηνής.

Στο θέατρο «T»
Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Από 18 Σεπτεμβρίου  2015

Παραστάσεις :
Παρασκευή 25, Σάββατο 26, Κυριακή 27  Σεπτεμβρίου
Παρασκευή 2, Σάββατο 3, Κυριακή  4 Οκτωβρίου

Στις 9.00 μ.μ.

Γενική `capital control` είσοδος: 8 ευρώ

Τηλέφωνα κρατήσεων : 2310 854333 και 6986818052

Σκηνοθεσία: Στάθης Μαυρόπουλος
Σκηνικά κοστούμια: Όλγα Χατζηιακώβου, Μαρία Καραδελόγλου
Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Μουσική επιμέλεια: Στάθης Μαυρόπουλος, Δημήτρης Ναζίρης
Οργάνωση παραγωγής-Xειρισμός οπτικοακουστικών μέσων: Γιώργος Μαυρόπουλος
Χειρισμός φωτιστικής κονσόλας: Κωνσταντίνος Καυκάσιος

Εκτέλεση κοστουμιών: Παρασκευή Ορφανίδου

Παίζουν: Κώστας Βουρλιώτης, Νάντια Δαλκυριάδου, Ιωάννα Λαμνή, Πέτρος Μαλιάρας, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης.

—-
Θέατρο Φαργκάνη: ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ, στη Θεσσαλονίκη
για δύο παραστάσεις. Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά
Κυριακή 27 Σεπτέμβρη, στις 11:30 το πρωί.

Για να μπορέσεις να πετάξεις πρέπει να κάνεις μια χαρούμενη σκέψη!

Το Θέατρο του Βορρά κλείνει τον επιτυχημένο κύκλο της παράστασης, που ταξίδεψε σε όλη την Ελλαδα με δυο μοναδικές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Μαζί με τη μικρή Ευγενία, θα πετάξουμε στη Χώρα του Ποτέ, θα κρατήσουμε στα χέρια μας τον Ουρανό μαζί με τον Ηρακλή, θα κυνηγήσουμε ανεμόμυλους και θα παρακολουθήσουμε μια επικών διαστάσεων μάχη με ραπ ανάμεσα στον κακό λύκο, το βασιλιά των παραμυθιών και την κακιά μάγισσα!

Το Μαγικό ταξίδι της Ευγενίας παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία για τρία χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ βραβεύτηκε με το Βραβείο Κοινού All4Fun Καλύτερης Παιδικής Παράστασης 2013-2014 αλλά και με την Τιμητική Διάκριση UNESCO Πειραιώς και Νήσων – μέλος του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με θέμα τη σχέση των παιδιών με τα βιβλία και τη γνώση.

Λίγα λόγια για το έργο
Μια σύγχρονη ντετέκτιβ, η μικρούλα Ευγενία, που μισούσε τα βιβλία, αποκοιμιέται προσπαθώντας να διαβάσει και βλέπει στον ύπνο της τον χειρότερό της εφιάλτη. Βρίσκεται κλειδωμένη στην Παλιά Βιβλιοθήκη και ο μόνος τρόπος για να βγει είναι να βρει το μαγικό Βιβλίο της Σοφίας! Τι γίνεται όταν ξάφνου ζωντανεύουν μέσα από τα βιβλία ο Ηρακλής και ο Άτλας, η Νυσταγμένη Ωραία Κοιμωμένη, ο Μπετόβεν, ο Δον Κιχώτης, ο Πήτερ Παν και πολλοί άλλοι ήρωες; Τι θα συμβεί όταν κάποιες περίεργες συναντήσεις θα θέσουν σε κίνδυνο την αποστολή της; Η μικρούλα Ευγενία παίζοντας με σκιές και ήχους και έχοντας στο πλευρό της τους τρεις Βιβλιοφάγους, τα περιπετειώδη ξωτικά της Βιβλιοθήκης, περιπλανιέται στον χώρο και στον χρόνο. Θα συναντήσει τους χαρακτήρες-ήρωές της, που με τα καμώματά τους τη βάζουν σε περιπέτειες αλλά και με τα μυστικά τους θα την βοηθήσουν να πλησιάσει το Μαγικό Δέντρο της Γνώσεως και να γευτεί τους απαράμιλλους καρπούς του.

Μια κωμική αναζήτηση αυτογνωσίας γεμάτη τραγούδια και ζωντανή μουσική, όπου παρελαύνουν χαρακτήρες διαχρονικοί καί μας μαθαίνουν να εκφράζουμε τη δική μας ξεχωριστή φωνή. Τέσσερις ηθοποιοί υποδύονται δεκαπέντε διαφορετικούς ρόλους σε μια φαντασμαγορική γιορτή που γνωρίζει σε μικρούς και μεγάλους την αξία της γνώσης και της περιέργειας και μας επιτρέπει να βλέπουμε όνειρα πριν κοιμηθούμε.Συντελεστές:
Κείμενο | Σκηνοθεσία: Ντίνα Σταματοπούλου /
Σκηνικά | Κοστούμια: Freon/
Πρωτότυπη Μουσική: Πλάτων Τσαμαδός/
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Ζίγκας/Artwork: Παναγιώτης Σπούλος/
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννα ΜάντζαρηΠαίζουν οι ηθοποιοί: Λάουρα Νάργες (στο ρόλο της μικρής Ευγενίας), Βαγγέλης Δαλλές, Ηλίας Καπούλας, Δέσποινα Μπιμπίκα

Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά
Διάρκεια: 75 λεπτά

Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 27 Σεπτέμβρη και την Κυριακή 4 Οκτώβρη 2015 στο Θέατρο Φαργκάνη στις 11:30 το πρωί.

Πανελλαδική προπώληση: Καταστήματα Seven Spots, Καταστήματα Ιανός, Καταστήματα Public , καταστήματα Παπασωτηρίου, www.viva.gr, viva τηλεφωνικό κέντρο 11876

Πληροφορίες: 6986 523898 10:00-13:00 και 17:00-20:00

Τιμές εισητηρίων: 10 ευρώ (ενήλικες), 8 ευρώ (παιδικό)

Θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ: O MIKΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Aπό 27 Σεπτεμβρίου 2015 και κάθε Κυριακή, στις 11.00

 

Η  παιδική σκηνή του Θεάτρου Αριστοτέλειον επέλεξε για τη θεατρική περίοδο  2015 -2016 να παρουσιάσει ένα από τα πιο γνωστά παιδικά βιβλία σε όλο τον κόσμο! Το μοναδικό παραμύθι «Ο Μικρός Πρίγκιπας»,βασισμένο στην αριστουργηματική νουβέλα του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και προσαρμογή κειμένου του Δημήτρη Αδάμη. Πρόκειται για το αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων. Ένα μοναδικό ταξίδι στην αθωότητα, μια γεμάτη φαντασία ιστορία. Ένα έργο γεμάτο περιπέτεια, μυστήριο και χαρούμενη διάθεση. Ένας ύμνος στη ζωή, στην αγάπη και τη φιλία. Ένα έργο γεμάτο σύμβολα κι ένα μάθημα ζωής και  ανθρωπιάς. Οι φίλοι είναι μοναδικοί στον κόσμο, όπως μοναδικό είναι και οτιδήποτε με το οποίο δημιουργούμε δεσμούς. Μοναδικά πράγματα στον κόσμο είναι αυτά που έχουν για μας σημασία. Ακόμα και ανάμεσα σε άλλα όμοια, εμείς μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε χρησιμοποιώντας την καρδιά μας. Αυτά ξεχωρίζουμε, γιατί με αυτά έχουμε δεσμούς. Η παράσταση, με σύγχρονα αλλά και παραμυθένια στοιχεία, θα μαγνητίσει τα βλέμματα των παιδιών και θα μεταφέρει ατόφια τα μηνύματα του έργου. Με έξι εξαιρετικούς ηθοποιούς, έξυπνους και γεμάτους χιούμορ διαλόγους, μοναδικά σκηνικά και κοστούμια, και όπως πάντα τις αξέχαστες μουσικές και τα τραγούδια της παράστασης, ο «Μικρός Πρίγκιπας» έχει στόχο να ψυχαγωγήσει τα παιδιά, χαρίζοντάς τους μια δυνατή εμπειρία αλλά και αφορμή για συζητήσεις και παιχνίδι.

 

 

 

Λίγα λόγια για το έργο
Ένας πιλότος πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη, στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί, τον Μικρό Πρίγκιπα. Μόλις ο Μικρός Πρίγκιπας τον αντικρίζει, του ζητά να του σχεδιάσει ένα αρνί. Από το σημείο αυτό ξεδιπλώνεται η ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα. Ζούσε σε έναν μικρό πλανήτη, αυτός ,τα τρία του ηφαίστεια και ένα τριαντάφυλλο. Ένιωθε μόνος του και ήθελε έναν φίλο. Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του… Πέρασε από πολλούς πλανήτες με διάφορους ανθρώπους, μα κανένας δεν έγινε φίλος του. Κατέληξε στη Γη, στη μέση της ερήμου… Εκεί που τον συνάντησε ο πιλότος …Πέρασε μέσα από βουνά, ερήμους και μέσα από έναν κήπο, ο οποίος ήταν γεμάτος με τριαντάφυλλα. Ήταν έκπληξη γι΄ αυτόν, γιατί νόμιζε πως το λουλούδι του ήταν μοναδικό στο γαλαξία… Έπειτα γνώρισε μια αλεπού. Γίνανε φίλοι. Τον σκοπό του τον είχε πια εκπληρώσει, δεν βρήκε μόνο έναν φίλο αλλά πολλούς! Η παράσταση ολοκληρώνεται με την επιστροφή του Μικρού Πρίγκιπα στον πλανήτη του. Αποχαιρετά με το δικό του τρόπο τον πιλότο και τα παιδιά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Θεατρική διασκευή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά – Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Κίνηση – Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα
Ενορχήστρωση τραγουδιών – Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Διδασκαλία τραγουδιών: Ελένη Καρακάση
Μουσική τραγουδιού φινάλε: Γιώργος Βαρσαμάκης
Στίχοι – Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
Εκπαίδευση ξυλοπόδαρου: Θανος Τζιόβας
Βοηθός σκηνοθέτη: Άρης Βέβης
Βοηθός χορογράφου: Γιώργος Γιόκοτος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ντέπυ Ασληχανίδου, Γιώργος Δερνίκας, Χρήστος Εζίρογλου, Δανάη Κλάδη, Πέτρος Μαλιάρας, Πέτρος Παπαζήσης.
Διάρκεια: 90’ (μαζί με το διάλειμμα)
Παραστάσεις:Από Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:00 πμ, στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2 – Τηλέφωνο 2310262051).
Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία (Επικοινωνία στο 2310250303 & 5).
ΕισιτήριαΚανονικό 10€, Φοιτητικό – Ανέργων – Πολύτεκνων – Μονογονεϊκών οικογενειών –  ΑΜΕΑ 6€, Οικογενειακό 3 ατόμων 20€, Οικογενειακό 4 ατόμων 25€

Παραγωγή
Εταιρεία Θεαμάτων και Τεχνών Βορείου Ελλάδος

 

 

 

Θέατρο “Ταξίδι Ονείρου: ΞΩΤΙΚΑ ΝΕΡΑΙΔΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ των Καββάλου Στεργία, Μυλωνά Μαίρης και Ροβέρτου Αλίκης

Από Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, στις 12.00π.μ.

 

 

 

 

 

 

 

Το θέατρο Ταξίδι Ονείρου καλοδέχεται το φετινό χειμώνα με ξωτικά και νεράιδες! Μέσα στο δάσος Ντάστυγκολντ. Θεατρική παράσταση, για πολύ μικρά για μικρά και για…μεγάλα παιδιά!
Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
Ακούσατε! Ακούσατε! Η μεγάλη μέρα Νεραϊδοσύναξης και Ξωτικομάζωξης πλησιάζει! Όλα τα ενήλικα ξωτικά θα μαζευτούν στον πελώριο λόφο – που τον λες και βουνό – Ζαμάν Φου. Και οι ενήλικες νεράιδες στην πολυγάργαρη λίμνη του Κάπου Κάποτε.
-Και η Μάρτζυ; Και η Τζίλυ; Και ο Ξουτ;
– Θα τους φιλοξενήσει ο θείος Κρινάκης!
Παιχνίδια, εξερευνήσεις στο δάσος και…
Τι είναι αυτά τα πλάσματα;
Τι θέλουν να κάνουν στο δάσος μας;
Θα καταφέρουν η Μάρτζυ, η Τζίλυ και ο Ξουτ να λύσουν το μυστήριο;

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ηλιάδης
Τραγούδι παράστασης: Joey

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):
Πάνος Διμπιτούζης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Αλίκη Ροβέρτου, Χριστίνα Χριστοφή , Λάζαρος Αντωνούδης, Κωνσταντία Κοντοπούλου

 Θέατρο “Ταξίδι Ονείρου” > Κεντρικές περιοχές Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Στέφανου Τάττη 3 Τηλέφωνο: 6972702870

Κυριακή: 12:00

Από 27 Σεπτεμβρίου 2015

Εισιτήρια

6€ ενήλικες, 4€ παιδιά

Κρατήσεις: 6972702870

Θέατρο Σοφούλη: ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ «ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ» του Τάσου Ιωαννίδη

Πρεμιέρα: Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 11.30 π.μ.

Η παράσταση που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, το «Λάχανα και χάχανα», του Τάσου Ιωαννίδη, επιστρέφει στο Θέατρο Σοφούλη. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και διασκεδάζουν!

Λίγα λόγια για το έργο

Το «ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ», τα τραγούδια που αγαπήθηκαν από παιδιά, γονείς και δασκάλους, έρχονται στο Θέατρο Σοφούλη! Με το διαδραστικό, δημιουργικό παιχνίδι «Τραγουδώ και Μαθαίνω», που βασίζεται στα τραγούδια της σειράς «Λάχανα και Χάχανα», εκπαιδευμένοι εμψυχωτές, ηθοποιοί , τραγουδιστές και χορευτές οδηγούν τα παιδιά σε μια μαθησιακή περιπλάνηση, γεμάτη ρυθμό και μελωδία, γεμάτη γνώση και φαντασία. Τα παιδιά συμμετέχουν τραγουδώντας, παίζοντας, χορεύοντας, αλλά κυρίως παίρνουν μέρος σε μια μαθησιακή διαδικασία, όπου η συναισθηματική τους νοημοσύνη, διεγείρεται με τη μαγική ιδιότητα της μελωδίας και του ρυθμού. Έτσι η μάθηση γίνεται ένα ευχάριστο παιχνίδι. Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να χαρούν στο ρυθμό των τραγουδιών «Λάχανα και Χάχανα».

Τα τραγούδια «Λάχανα και Χάχανα» και η μουσική παράσταση έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ως «Παιδαγωγικά και Επιστημονικά» κατάλληλα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά Δημοτικού.

Συντελεστές
Κείμενο – Μουσική: Τάσος Ιωαννίδης
Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα
Σκηνικά: Βίκη Βουρνιά (Dream Workers)
Χορογραφία: Ελένη Χρυσομάλλη
Στίχοι: Παυλίνα Παμπούδη, Ελένη Καραντζόλα, Καλλιόπη Κυρδή, Τατιάνα Σπανέλλη, Θεοδώρα Τσιαγκάνη
Ενορχήστρωση: Kώστας Γανωσέλλης
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Εικονογράφηση: Βανέσσα Ιωάννου

ΠΑΙΖΟΥΝ : Ανδρομάχη Βουτσά, Μάριος Ζαρδαβάς, Σοφία Κεμεντζετζίδου, Κώστας Μελίδης, Ελένη Χρυσομάλλη

ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ
Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Θεσσαλονίκη

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 11.30 π.μ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ.
Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία κατόπιν συνεννοήσεως
Υπεύθυνη για τα σχολεία: Μαρίνα Πολίτη

Εισιτήρια: κανονικό 10€, μειωμένο (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ & άνω των 65) 8€.
Ειδικές τιμές για γκρουπ.
Έκπτωση προσφέρεται με την επίδειξη αποκόμματος εισιτηρίου μέσου μαζικής μεταφοράς εντός 90 λεπτών από την επικύρωση του στο κανονικό εισιτήριο.

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310 423925

———————————————————————————————————————–

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΛΙΜΑΝΙ, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, ΠΡΟΒΛΗΤΑ Α’: Faces. Το πορτρέτο στην ευρωπαϊκή φωτογραφία μετά το 1990, στις 10μ.μ., στο πλαίσιο των 50ών ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ
Από 26 Σεπτεμβρίου 2015 έως 28 Φεβρουαρίου 2016
Fotografiki Ekthesi FACES - Dimitria 2015 Thessaloniki

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Tina Barney, Sergey Bratkov, Koos Breukel, Clegg & Guttmann, Anton Corbijn, Christian Courrèges, Denis Darzacq, Luc Delahaye, Rineke Dijkstra, Jitka Hanzlová, Alberto García-Alix, Boris Mikhailov, Hellen van Meene, Jorge Molder, Lucia Nimcova, Adam Pańczuk, Dita Pepe, Anders Petersen, Paola De Pietri, Jorma Puranen, Thomas Ruff, Clare Strand, Beat Streuli, Thomas Struth, Juergen Teller, Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek, Stephan Vanfleteren, Manfred Willmann, Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης, Στράτος Καλαφάτης, Νίκος Μάρκου

Η έκθεση διερευνά τις σημαντικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στην ευρωπαϊκή φωτογραφία πορτρέτου από το 1990 έως σήμερα. Παρουσιάζει ένα ρεύμα που τείνει να εστιάσει στο άτομο σε σχέση με το κοινωνικό και πολιτισμικό του περιβάλλον. Η ιστορία, η μνήμη, η πολιτική, ακόμη και το πού ζει το φωτογραφιζόμενο υποκείμενο (η πόλη ή η χώρα του), όλα παίζουν έναν ρόλο. Αυτές οι εξελίξεις που παρατηρούνται στη συγκεκριμένη τεχνοτροπία, έχουν συντελεστεί με φόντο τη ραγδαία μεταμόρφωση της ευρωπαϊκής ζωής, την οποία έχει προκαλέσει η παγκοσμιοποίηση, η μετανάστευση, η έλευση του διαδικτύου και η οικονομική ενοποίηση – αλλαγές που έχουν στρέψει την προσοχή στην έννοια της «ταυτότητας». Οι φωτογράφοι και οι εικαστικοί καλλιτέχνες που επελέγησαν γι’ αυτήν την έκθεση έχουν εν γένει βαθύτατη επίγνωση της πλούσιας παράδοσης η οποία αναπτύχθηκε εδώ και αιώνες στην προσωπογραφία. Στο έργο τους, άλλοτε αναφέρονται σκόπιμα σε αυτήν και άλλοτε παίζουν με τις ιστορικές συμβάσεις. Ενώ τα ζωγραφικά πορτρέτα παραδοσιακά απεικονίζουν ανθρώπους από ανώτερη κοινωνική τάξη ή κατέχοντες σημαντικές θέσεις στην κοινωνία, οι σύγχρονοι πορτρετίστες συχνά επιλέγουν να αποτυπώσουν συνηθισμένους άνδρες και γυναίκες σε στιγμές της καθημερινής ζωής τους. Παρά τις διαφορές στη δουλειά αυτών των καλλιτεχνών, κοινό τους χαρακτηριστικό είναι η συμπονετική, ανθρωπιστική αντιμετώπιση των θεμάτων τους.

Οι τυπολογικές σειρές πορτρέτων που δημιούργησε ο εικαστικός καλλιτέχνης Thomas Ruff στα τέλη της δεκαετίας του ’80 (μέρος των οποίων εκτίθεται εδώ) έπαιξαν καίριο ρόλο στην εξέλιξη της φωτογραφίας πορτρέτου. Ο Ruff απάλλαξε το πορτρέτο από κάθε εξωτερικότητα, μετατρέποντάς το σε καθαρή εικαστική εικόνα. Τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια, αρχίζοντας από αυτήν την tabula rasa, πολλοί ακόμη φωτογράφοι αναζήτησαν νέες μορφές και νέες προσεγγίσεις στο είδος.

 

 

Fotografiki Ekthesi FACES - Dimitria 2015 Thessaloniki B

 

 

 

Επιμέλεια: Frits Gierstberg

Συμβουλευτική επιτροπή: Βαγγέλης Ιωακειμίδης, Olga Sviblova, Gautier Platteau, Christophe De Jaeger, Αλεξάνδρα Αθανασιάδου

Συμπαραγωγή: BOZAR – Palais des Beaux-Arts Brussels, Nederlands Fotomuseum Rotterdam, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Εγκαίνια: 3/10/2015, 20:00

Διοργάνωση: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Είσοδος ελεύθερη

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: “ΕΚΘΕΣΗ 4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΒΛΕΜΜΑΤΟΣ”. Διάρκεια Έκθεσης: από 15 Σεπτεμβρίου 2015 έως 29 Ιανουαρίου 2016

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, από τις 9π.μ. έως 2.00μ.μ.

Οι φωτογράφοι Valery Bliznyuk (Ρωσία), Ali Borovali (Τουρκία), Ζbigniew Κοsc (Πολωνία), Zoran Purger (Σερβία) παρουσιάζουν έργα τους υπό τον γενικό τίτλο «Άγιον Όρος: κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος» και στις ενότητες: «τόπος», «λατρεία», «βίος» και «πρόσωπα».

Επιμελητής της Έκθεσης είναι ο Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Βαγγέλης Ιωακειμίδης.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Τετάρτη: 09:00 – 16:00

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 09:00 – 20:00

Σάββατο: 09:00 – 14:00

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ και εδώ.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΛΟΓΟΣ VI – ΤΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΑπό τη συλλογή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ – Δωρεά Μιχάλη Τσιπίδη / Φωτογραφική αποστολή Σπύρου Στάβερη (Από 24/4 έως 30/9 2015)

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 08.00-20.00

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο: 2313306400

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση βλ. εδώ.

Η ιστορία της Θεσσαλονίκης, μέσα από μια σπάνια συλλογή τηλεγραφημάτων, του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ

Φωτογραφική Έκθεση με τίτλο «Αρχαιολογικοί Τόποι Της Μακεδονίας» (έως 30-09-2015)

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση βλ. εδώ.

————————————————————————————————————————–

ΑΛΛΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης συμμετέχει στο θεσμό «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» με ελεύθερη είσοδο και ξεναγήσεις στην Περιοδική Έκθεση «Θεσσαλονίκη, πόλις εύξεινος – πολύξενος», ξενάγηση στην ανεκτικότητα.

 

 

 

Η Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, εν μέσω παγκοσμίων και τοπικών συρράξεων, αναδιάταξης του πληθυσμού της, τραγικής απώλειας των Eβραίων πολιτών της, τριών κυμάτων αστυφιλίας, ενσωμάτωσε στη συλλογική της ζωή τους κατά καιρούς «ξένους» της, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την ενθαρρυντική φράση του Νικηφόρου Χούμνου (14ος αιώνας): «Ουδείς άπολις» όσο υπάρχει η Θεσσαλονίκη, δηλαδή κανείς δεν μένει χωρίς πατρίδα όσο υπάρχει η πόλη αυτή. Οι ξεναγήσεις, για το τριήμερο 25-27 Σεπτεμβρίου 2015, θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί με διάρκεια ως τη 1 το μεσημέρι.

Facebook event

 

 

Επίσης, μεταξύ 25-27 Σεπτεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί θεµατική ξενάγηση στη µόνιµη έκθεση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισµού (τηλ. 2313-306400) Εκπαιδευτικό πρόγραµµα για παιδιά ΣΤ΄ ∆ηµοτικού – Α΄ Γυµνασίου.

 

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΜΕΛΑΔΙΩΤΗ, ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ & ΦΩΤΙΟΥ ΜΠΑΛΑ στην Γκαλερί Λόλα Νικολάου, στις 7.00μ.μ. (από 8 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2015)
Πρόκειται για τρεις νέους δημιουργούς, που παρόλο που οι αφορμές τους για την εικαστική διαδικασία ποικίλουν, όπως και οι στρατηγικές που μετέρχονται είναι διαφορετικές, εντούτοις το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς τους μοιάζει να έχει κάποιους κοινούς παρονομαστές: Επιθέσεις – Υπερθέσεις – Παραθέσεις – Αντιθέσεις…

Ο Δημήτρης Αμελαδιώτης με μια επιμελημένη και εμμονική διαχείριση σε ποικίλα υλικά, όπως ύφασμα, ξύλο, μέταλλο, πλαστικό, σχοινί… δημιουργεί περίεργα συνταιριάσματα, που προσομοιάζουν σε τρόπαια/ καράβια, ή ολοστρόγγυλες πυξίδες/ μάνταλα. Η Βιργινία Μαστρογιαννάκη φτιάχνει άρρητες μυθοπλαστικές αφηγήσεις, επεμβαίνοντας αποφασιστικά σε ευαίσθητες επιφάνειες, όπου τα κενά με τα πλήρη ή οι αντιθέσεις ανάμεσα σε φόρμα και αντιφόρμα κινούνται στη λογική ανάστροφου Αρχιπελάγους. Και ο Φώτιος Μπάλας δρομολογεί τις παιγνιώδεις του συσσωρεύσεις, αναδιατάσσοντας τις επιλογές του στα διαφορετικά υλικά ή μικροαντικείμενα της pop κουλτούρας, προκειμένου να φτιάξει μικρές ενότητες που διερευνούν τόπους μνήμης και αντίληψης.

Γκαλερί Λόλα Νικολάου
Διεύθυνση: Τσιμισκή 52, τηλέφωνο: 2310240416
Ωράριο έκθεσης

Τρίτη: 12:00 με 20:00

Τετάρτη: 12:00 με 15:00

Πέμπτη: 12:00 με 20:00

Παρασκευή: 12:00 με 20:00

Σάββατο: 12:00 με 15:00

Είσοδος ελεύθερη.

Δώρα της Γης με αντοχή στον χρόνο: Η έκθεση εντάσσεται στο κεντρικό πρόγραμμα της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (23.06 έως 30.09.2015), που διοργανώνει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με τη συμμετοχή της «Κίνησης των 5 Μουσείων Θεσσαλονίκης» και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Φιλοξενείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών από τις 18 Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, επιχειρεί να προβάλει την Ελλαδική φύση και βιοποικιλότητα ως διαχρονική πηγή πόρων και έμπνευσης για την ευζωία του ανθρώπου και την ανάπτυξη της οικονομίας, της κοινωνικής ζωής, του πολιτισμού και των επιστημών. Ο επισκέπτης της έκθεσης έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει μια συναρπαστική διαδρομή στον χώρο και τον χρόνο με αφετηρία την προϊστορική Θήρα, ενδιάμεσο σταθμό την αρχαία Μακεδονία και κατάληξη στο σήμερα. Αρχαιολογικά ευρήματα και πλούσιο πληροφοριακό και εποπτικό υλικό τεκμηριώνουν τη διαχρονική αξία των δώρων της Ελλαδικής γης και παρουσιάζουν  σύγχρονες ερευνητικές προσεγγίσεις για την ανάδειξη και διάσωση της βιοποικιλότητας του τόπου μας (βλ. και εδώ).

5ο Εργαστήριο νέων Καλλιτεχνών “ROMANCE»: Ο ρομαντισμός της ιδεολογίας, η απελευθερωτική δύναμη της γραφής και η ανάγκη για συλλογικότητα, ζητήματα καίρια στην εποχή μας αλλά και σε κάθε εποχή, είναι μερικά από τα θέματα που θα αναδείξει το 5ο Εργαστήριο Νέων Καλλιτεχνών, «Romance», το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Βλ. περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρ-Κυ 10:00-18:00 / Δευτέρα κλειστά Τ: +30 2310 857978

19-30 Σεπτεμβρίου 2015

 —

ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: “Παράλληλοι δρόμοι

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) είναι πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1983 από ομάδα γνωστών εικαστικών, με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση των εικαστικών τεχνών στη Βόρεια Ελλάδα, την προβολή των καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο, την ενεργό συμμετοχή τους στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή, την καλλιτεχνική αποκέντρωση και τη συνεργασία με αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μέλη του Συλλόγου είναι πολλοί επιφανείς καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και ακαδημαϊκοί, οι περισσότεροι μάλιστα με ιδιαίτερη διεθνή δραστηριότητα και προβολή.

Στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης της έκθεσης «Παράλληλοι Δρόμοι» θα υλοποιηθούν στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (από τις αρχές Οκτωβρίου 2015) διάφορες δράσεις. Βλ. περισσότερα εδώ

Έκθεση έργων του Κωνσταντίνου Ξενάκη «HEL(L)AS! Παντού! (23 Ιουνίου – 30 Σεπτεμβρίου 2015)

 

Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Ζάρρα “Η Ελλάδα συναντά τη Ζάμπια…” στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς του δήμου Νεάπολης-Συκεών (14 έως 28/9 2015)

nikos zarras painter exhibition Thessaloniki 14-28 9 2015

Η Ελλάδα ταξιδεύει στη Ζάμπια, και η Ζάμπια συναντά την Ελλάδα μέσα από τις εικόνες! Και… ηθικός και φυσικός αυτουργός αυτού του ξεχωριστού διαλόγου είναι ο ζωγράφος-καλλιτέχνης Νίκος Ζάρρας, ο οποίος με το πινέλο του δημιουργεί και αποτυπώνει στον καμβά εικόνες από την καθημερινότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό των δυο χωρών.

Πλούσιο και αντιπροσωπευτικό δείγμα του καλλιτέχνη μπορούν να γνωρίσουν και να απολαύσουν οι φιλότεχνοι, και όχι μόνο, κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Έλληνα ζωγράφου. Αυτή πραγματοποιείται στην αίθουσα του Μουσείου Προσφύγων στην Πολιτιστική Γειτονιά (πάρκο Ελπίδος, Συκιές). Και η εκδήλωση αυτή ουσιαστικά ανοίγει το νέο κύκλο δράσης και δημιουργίας του μεγάλου χώρου τέχνης και πολιτισμού που λειτουργεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στον Τομέα Έβρου, υπό τη σκέπη των Βυζαντινών Τειχών. Ο Νίκος Ζάρρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Συκιές και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Ζάμπια. Όπως σημειώνει η  δημοσιογράφος Ρένα Ακριτίδου, «είναι ένας πολυσύνθετος και ανήσυχος δημιουργός, και αυτοδίδακτος από πεποίθηση. Δωρικά αυστηρός, χαράζει το μοναχικό του δρόμο εδώ και χρόνια, παλεύοντας να υποτάξει χρώματα και υλικά. Η ζεστασιά των υλικών, η δύναμη της κίνησης, κυρίως στις απρόσωπες μορφές και τα καθαρά μαύρα μάτια, είναι ορισμένα χαρακτηριστικά των ζωγραφικών του δημιουργιών. Μεγάλη του αγάπη το γυαλί, στο οποίο έδωσε και συνεχίζει με την ίδια ένταση άπειρα σχήματα και χρώματα».

Η έκθεση, θα παραμείνει ανοικτή έως και τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. ΄Ωρες λειτουργίας: από τις 6 μ.μ.-9 μ.μ., με τον δημιουργό να αναλαμβάνει ο ίδιος τη ξενάγηση των επισκεπτών.

 

 —

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ – Παρατείνεται έως το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 η έκθεση «Δημήτρης Γαλάνης. Τα εικονογραφημένα βιβλία», που παρουσιάζεται στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Τσιμισκή 11, Τηλ. επικοινωνίας: 2310 288.036). Η έκθεση λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 15:00, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

 —

Έκθεση του του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Ο Καζιμίρ Μαλέβιτς και οι μαθητές του. 100 χρόνια από το Μαύρο Τετράγωνο» στη Μονή Λαζαριστών έως τις 10 Οκτωβρίου 2015).

 

 

 

————————————————————————————————————————-

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητας του, συνδιοργανώνει με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών και Διεμφυλικών) Ταινιών, οι κινηματογραφικές εκδηλώσεις του οποίου θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου – Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης. Στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών θα προβληθούν 35 ταινίες από 15 χώρες της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, Ασίας, Αφρικής και Ευρώπης.

Στόχοι της διοργάνωσης είναι η γνωριμία με τα κοινωνικά, ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα, η ανάλυση της σκέψης και των συναισθημάτων σε θέματα έρωτα και κοινωνικού φύλου, η  κοινωνικοποίηση της ατομικότητας, η αλληλεγγύη με πρόσωπα που υφίστανται τη βία και την άγνοια και, τέλος, η παγκόσμια συνεργασία για την μετατροπή των επιθυμιών των ανθρώπων σε αιτήματα και δικαιώματα, αξιοποιώντας καλές πρακτικές άλλων χωρών.

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με προσκεκλημένους σκηνοθέτες και να παρακολουθήσουν συζητήσεις για την ομοφυλοφιλία και το κοινωνικό φύλο. Να σημειωθεί επίσης ότι θα εγκαινιαστεί δράση για εύρεση εργασίας σε ΛεΓκΑΔΕ (κυρίως τρανς), άτομα που λόγω της σεξουαλικότητάς τους είναι άνεργα.

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ (ανά προβολή), 8 ευρώ (ημερήσιο εισιτήριο).

gklat

Για το πρόγραμμα προβολών πατήστε εδώ

Πρόγραμμα προβολών:

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015
19:00 Αγόρια σαν κι εμάς
21:00 Νότες από εκεί
21:00 Ελεύθερες σχέσεις
21:00 Κόκκινο φόρεμα
21:00 Δυο άντρες και μια κούνια

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015
19:00 Ο κουνιάδος
19:00 Τέλος εκπτώσεων
19:00 Ο Ομπάμα είμαι εγώ, ο Ομπάμα κι εγώ
19:00 Με μπούργκα
21:00 Όταν είμαι μαζί σου

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015
19:00 Έχω κάτι να σου πω
19:00 Στέισι
19:00 Αποκαλύπτοντας το ροζ ξέπλυμα: το Σιάτλ αντεπιτίθεται
21:15 Αγόρια σαν κι εμάς

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 25/9/2015
20:30 Συζήτηση με την επίτ. καθηγήτρια Τμ. Νομικής –ΝΟΠΕ/Α.Π.Θ. κ. Θεοφανώ Παπαζήση: “Σύγχρονες προσεγγίσεις του Οικογενειακού Δικαίου”.
22:30 Συζήτηση

Σάββατο 26/9/2015
20:30 Συζήτηση με τον σκηνοθέτη Tim Ellrich.
22:30 Συζήτηση

Κυριακή 26/9/2015
20:30 Συζήτηση με την σκηνοθέτιδα Ε. Χατζηχαραλάμπους και τη Στέισι Μανδάλτση.
21:00 Τελετή λήξης και απονομή βραβείου

Διεύθυνση: Λιμάνι Θεσσαλονίκης – Αποθήκη Α’ Τηλέφωνο: 2310508398

Ώρες λειτουργίας Μουσείου έως και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, ώρες: 19:00, 20:30, 21:00, 22:30

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, ώρες: 19:00, 20:30, 21:00, 21:15

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 5€ (ανά προβολή), 8€ (ημερήσιο εισιτήριο). Οι κάτοχοι της CineΚάρταF με ένα εισιτήριο δικαιούνται να δουν δύο προβολές και οι κάτοχοι της CineΚάρταF Gold έχουν ελεύθερη είσοδο σε όλες τις προβολές. Στις 18/9, πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

—————————————————————————————————————-

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ “ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ“, Φιλίππου και Μαυρομιχάλη στο Πάρκο “Τζένη Καρέζη”, Από Δευτέρα 21 έως Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μικρά Αγγλία


Εποχής | Διάρκεια: 160′ | Κατάλληλο

 

ΣΥΝΟΨΗ
Ένα σπίτι, ένα μυστικό, ένας άνδρας, δύο αδελφές. Η 20χρονη Όρσα (Πηνελόπη Τσιλίκα) είναι παράφορα ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ (Ανδρέας Κωνσταντίνου). Κλειστός χαρακτήρας δεν αποκαλύπτει το μυστικό της σε κανέναν. Η μικρότερη αδελφή της, Μόσχα (Σοφία Κόκκαλη), δυναμική και γεμάτη όνειρα θέλει να φύγει από την Άνδρο, να αποδράσει από τη μοίρα των γυναικών του νησιού να παντρεύονται ναυτικούς που όλο λείπουν ή θαλασσοπνίγονται. Για τη μητέρα τους, Μίνα (Αννέζα Παπαδοπούλου), σύζυγο καπετάνιου που προτιμά το Ατλαντικό Σουφ από το σπίτι του, ο έρωτας είναι κακός μπελάς και πόνος. Παρακάμπτοντας τα αισθήματα των κοριτσιών της, συνωμοτεί, αξιοποιεί γνωρισμίες και τις παντρεύει με γνώμονα το συμφέρον. Την Όρσα με τον πλοιοκτήτη και καπετάνιο Νίκο Βατοκούζη (Μάξιμος Μουμούρης) και λίγο αργότερα τη Μόσχα με τον καπετάνιο πλέον Σπύρο. Άθελα της ναρκοθετεί το ίδιο της το σπιτικό. Το διώροφο που έχτισε με τα εμβάσματα του άντρα της. Στο κάτω σπίτι η Όρσα. Στο πάνω η Μόσχα.

Είσοδος ελεύθερη – αντί εισιτηρίου μπορείτε να ενισχύσετε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά με τρόφιμα, ρουχισμό, παιχνίδια, είδη υγιεινής και προσωπικής φροντίδας. Η προσφορά σας είναι πολύτιμη.

————————————————————————————————————————-

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ant-Man (προβολή 3D)

Ster Μακεδονία  Αίθουσα 8: 21.45

Ant-Man (υποτιτλ.)

Village Cosmos

Plateia Odeon

Τα Μυαλά που Κουβαλάς (Μεταγλ.)

Village Cosmos

Plateia Odeon

Κολοσσαίον  Αίθουσα 1: 17.15

Bακούρα  Αίθουσα 1: 18.30

Θερινός κινηματογράφος  Ελληνίς  19.45

Minions (προβολή 3D)

Village Cosmos

Minions (υποτιτλ.)

Village Cosmos

Minions (μεταγλ.)

Village Cosmos

Plateia Odeon

Κολοσσαίον  Αίθουσα 1: 18.50

Sicario ο εκτελεστής 

Oλύμπιον

 
Βατικανό: Απόρρητοι Φάκελοι
Γαλλική Σουίτα 
Bακούρα  Αίθουσα 1: 19.00 και 21.00

Η Ρίκι και η Ροκ

Θερινός κινηματογράφος  Ναταλί  20.00

 

Κωδικό Όνομα U.N.C.L.E.

Plateia Odeon  Αίθουσα 7: 20.20 – 22.50

Ster Μακεδονία  Αίθουσα 5: 20.10 / Αίθουσα 6: 19.20 – 22.20 / Αίθουσα 2: 21.20 – 23.50

Village Cosmos  Αίθουσα 4: 21.10-23.30 / Αίθουσα 2: 18.00-20.20-22.40 / Αίθουσα 10: 20.00 – 23.10

Θερινός κινηματογράφος  Ναταλί  20.00

Μια Υπόσχεση 
Θερινός κινηματογράφος  Ελληνίς  21.10 και 23.00

Ο Αριστερόχειρας

Θερινός κινηματογράφος  Άλεξ: 20.30 και 22.45

 

Ο Εκατοντάχρονος που πήδηξε από το Παράθυρο και Εξανίστηκε

Κολοσσαίον  Αίθουσα 1: 20.30

Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες

Plateia Odeon

Ster Μακεδονία 

Village Cosmos

Παράλογος Άνθρωπος

Σινέ Μακεδονικό  Αίθουσα 1: 19.00 – 20.45 – 22.30

Πεινασμένες Καρδιές
Plateia Odeon  Αίθουσα 2: 19.40

 

 

Περηφάνια

Ολύμπιον

To Mικρό Νησί
Κολοσσαίον  Αίθουσα 1: 22.50

 

 

Το Χάρισμα

Ster Μακεδονία   Αίθουσα 9: 21.30 – 23.40

Village Cosmos   Αίθουσα 8: 21.40 – 23.50