Δεν τα κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του ανσάμπλ τα κορίτσια της ρυθμικής γυμναστικής (Σταυρούλα Σαμαρά – Ελένη Δόικα – Μιχαέλα Μεταλλίδου – Ιωάννα Αναγνωστοπούλου – Ζωή Κοντογιάννη) μένοντας τελικά στην 13η θέση, πάνω μόνο από τις Αμερικανίδες. Τα κορίτσια της εθνικής ομάδας συγκέντρωσαν 15.000 βαθμούς στο πρώτο σκέλος του προκριματικού στο πρόγραμμα με τις κορδέλες και ήταν 12ες στο σύνολο.
(Φωτογραφία: Reuters / RUBEN SPRICH)
Στο δεύτερο μέρος (3 κορύνες και 2 στεφάνια) η βαθμολογία για την Ελληνική ομάδα ήταν 15.416, η χαμηλότερη από όλες τις ομάδες που έλαβαν μέρος στον αγώνα.
(Φωτογραφία: Reuters / MIKE BLAKE)
Έτσι με σύνολο 30.416 έμειναν τελικά στη 13η θέση της γενικής, εκτός της 8άδας του μεγάλου τελικού.
(Η κατάταξη των προκριματικών)
Στην έκτη θέση η Εθνική Ανδρών στο πόλο
Την 6η θέση κατέλαβε η Εθνική Ανδρών στο πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε στον τελευταίο της αγώνα από την Ουγγαρία (12-10) κι επιστρέφει στην Ελλάδα, έχοντας αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στο τουρνουά, αλλά κι ένα “αχ” λόγω της ήττας και της κακής εμφάνισης από την Ιταλία στον προημιτελικό.
Παρά την απογοήτευση που υπήρχε μετά την ήττα από τη “σκουάντρα ατζούρα”, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου δεν απώλεσε το κίνητρό της, παρουσιάζοντας πολύ καλή εικόνα τόσο στον αγώνα με την Ισπανία όσο και σε αυτόν με την Ουγγαρία. Το εμπόδιο των “Μαγυάρων” αποδείχθηκε όμως πολύ υψηλό για τη “γαλανόλευκη” στον τελευταίο της αγώνα στο Ρίο. Παρεμπιπτόντως, η Ουγγαρία (σ.σ.: με την οποία η Ελλάδα είχε αναδειχθεί ισόπαλη στη φάση των ομίλων) δεν ηττήθηκε στην κανονική διάρκεια αγώνα στο Ρίο, τερματίζοντας όμως στην 5η θέση αφού “λύγισε” στα πέναλτι από το Μαυροβούνιο στον προημιτελικό.
Σε ό,τι αφορά τον αποψινό αγώνα, η Ουγγαρία πήρε από νωρίς το προβάδισμα, “οικοδομώντας” δύο φορές διαφορά τριών γκολ (5-2 και 8-5). Η Ελλάδα αντεπιτέθηκε, με τους Μανώλη Μυλωνάκη, Χρήστο Αφρουδάκη και Αλέξανδρο Γούνα ως αιχμή του δόρατος, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα. Μείωσε μάλιστα στο γκολ (10-9) με 1’54” να μένει στην αναμέτρηση, αλλά αμέσως μετά ο Μπάλαζ Χαράι σκόραρε (για το 12-10) “υπογράφοντας τη νίκη της ομάδας του.
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 3-3, 3-2.
Ουγγαρία: Βάμος 2, Βάργκα 2, Κις 3, Ζαλάνσκι 3, Χοσνιάνζκι, Χαράι.
Ελλάδα: Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Μουρίκης, Αφρουδάκης 2, Φουντούλης, Μυλωνάκης 2.
Το πρόγραμμα των Ελλήνων την 16η και τελευταία ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων

Με τρεις αθλητές ολοκληρώνεται η ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, κατά την 16η και τελευταία ημέρα της κορυφαίας διοργάνωσης. Οι δύο εξ αυτών μετέχουν στο επίπονο αγώνισμα του Μαραθωνίου, με το οποίο «κλείνει η αυλαία» του στίβου στο Ρίο, λίγες ώρες πριν από την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο λόγος για τους Χριστόφορο Μερούση και Μιχάλη Καλομοίρη, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να πετύχουν μια καλή επίδοση, στην πρώτη παρουσία τους στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Αντωνιάδης, ο οποίος μετέχει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό στο cross country της ορεινής ποδηλασίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών:
ΣΤΙΒΟΣ
15:30 Χριστόφορος Μερούσης, Μιχάλης Καλομοίρης – Μαραθώνιος –ΤΕΛΙΚΟΣ–
ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
18:30 Δημήτρης Αντωνιάδης – Cross country –ΤΕΛΙΚΟΣ–
Πηγές: http://www.cnn.gr/news/sports/story/43457/rio-2016-ektos-telikoy-stin-13i-thesi-i-omada-toy-ansampl-stin-rythmiki-gymnastiki και www.sport24.gr/Sports/OlympicGames/ellines-athlites/sthn-6h-thesh-h-ethnikh-andrwn-sto-polo.4223245.html, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ