Ένσταση θα καταθέσει Σάββας Χαλιαμπάλιας μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η οποία απέρριψε την συμμετοχή της παράταξης «Γίνεται, Μπορούμε» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.

«Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης σχετικά με την υποψηφιότητα του συνδυασμού «Γίνεται, Μπορούμε », η οποία απέρριψε την συμμετοχή μας στις επικείμενες δημοτικές εκλογές με την αιτιολογία ότι ο φάκελος μας δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, δηλώνουμε ότι: Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και θα καταθέσουμε την ένστασή μας μέσα στις προσεχείς ημέρες», αναφέρει σε σχετική δήλωση του ο Σάββας Χαλιαμπάλιας.

 

 

 

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Χαλιαμπάλιας:

«Επειδή στο διαδίκτυο πολλές φορές οι ειδήσεις διακινούνται και μαθαίνονται αποσπασματικά, θέλουμε να πληροφορήσουμε υπεύθυνα τους συνδημότες μας μέσα από την επίσημη σελίδα μας, για το τι ακριβώς συμβαίνει:

Το γεγονός – Εχθές όντως υπήρξε απόρριψη της συμμετοχής μας από το Πρωτοδικείο, με την αιτιολογία πως ο φάκελός μας δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Οι απαραίτητες διευκρινίσεις –  Στην λίστα υποψηφίων μας  κατέχουμε τον απαραίτητο συνολικό αριθμό συμβούλων (53) για να πάρουμε μέρος στις εκλογές.

Το ζήτημα που τέθηκε όμως, ήταν πως κατά την κατάθεση των εγγράφων, δεν επισημάνθηκαν ρητώς τα ονόματα των δύο υποψηφίων της Τριανδρίας.

Το ζήτημα είναι καθαρά τυπικό καθώς αυτοί οι υποψήφιοι υπάρχουν και ΔΕΝ απαιτείται να προσθέσουμε νέους υποψηφίους στην λίστα μας, κάτι το οποίο θα ήταν και απαράδεκτο εκ του νόμου.

Μέσα στο επόμενο 48ωρο, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα που προέκυψε. Εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη και είμαστε αισιόδοξοι πως δεν θα μας στερηθεί το δικαίωμα να καταθέσουμε την πρότασή μας ενώπιον του λαού της Θεσσαλονίκης στις προσεχείς εκλογές».

 

 

 

 

Πηγές: http://www.thestival.gr/policy/ekloges-dimos/item/452584-s-xaliampalias-gia-tin-apofasi-tou-protodikeioy-tha-katathesoyme-tin-enstasi-mas-mesa-stis-prosexeis-imeres και https://www.voria.gr/article/chaliampalias-tipiko-to-kopsimo-tou-sindiasmou-tha-katatethi-enstasi