1. Είπαμε να μπει ο χειμώνας-αλλά τόσο δυναμική είσοδο ποιος την φανταζόταν;! Θα μου πεις Νοέμβρης τελειώνει το Σάββατο και ήδη στολίσαν πολλοί το δέντρο τους, σε εμπορικά και σε σπίτια με μικρά παιδιά. Τη θες τη βροχούλα και αυτό το “τσίρι-τσίρι” να ακούγεται απέξω, από το νερό, αλλά τόσο με τα μπούνια που μπήκε η βαρυχειμωνιά ήταν λίγο….μη αναμενόμενη.
 
2. Άσε που είχαμε καλομάθει, και τώρα λέει από σήμερα “πέσιμο” της θερμοκρασίας, άναμμα του καυστήρα και ποιος ξέρει τι μας περιμένει στο λογαριασμό της ΔΕΗ;
 
3. Είναι καιρός για τηλεόραση. Θα μου πεις και στην ελληνική τηλεόραση, το κακό με τις εκπομπές μαγειρικής έχει παραγίνει! Οι εκπομπές μαγειρικής ξεπερνάνε τα τούρκικα σήριαλ, και έχουν αφήσει χιλιόοομετρα πίσω την ελληνική μυθοπλασία.
 
4. Στην τελευταία, την ελληνική μυθοπλασία κάτι φέτος, αρχίζει να σαλεύει. Παρακολούθησα το “Σπίτι της Έμμας” και είναι ένα εξαιρετικό σήριαλ. Καλοφτιαγμένο, καλογραμμένο. Δοσμένο στη σημερινή εποχή, με στοιχεία αυτής. Το Γιάννη Μπέζο σε έναν σούπερ ρόλο, το Νίκο Ορφανό και τη Φαίδρα Δρούκα να κερδίζουν πόντους. Τη Χρύσα Παπά, πρώτη φορά σε κωμωδία, να είναι ορθή. Και μια Κάτια Δανδουλάκη, ως Ιουλία, να διαφαίνεται ότι θα “κεντάει” και στη κωμωδία. Μέγα μπράβο, στο Βασίλη Ρίσβα και τη Δήμητρα Σακαλή, για την εύστοχη και ωριμότερη σεναριακή δουλειά τους-σε ένα πρωτότυπο ελληνικό concept.
 
5. Aπό εκεί και πέρα, τι Σκαρμούτσος, τί Μαρία Εκ-τρέχα γύρευε στην Πόλη, πόσο “νόστιμη γη” είναι το Καλλίδη, και πότε έχω μάθημα με τον “Dr Cook”, δείχνει τάση μόδας, κόσμου που την ακολουθεί, μα όποιος έχει τη καλύτερη ιδέα, σε συνδυασμό με παρουσίαση και τεχνική αρτιότητα, θα κερδίσει.
 
6. “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα” σκέφτονται και τρίτη ημέρα μέσα στην εβδομάδα, από το κανάλι. Το σήριαλ που έχει αγαπήσει το κοινό και παρακολουθεί φανατικά, αποκτά σοβαρό ενδεχόμενο, από την νέα χρονιά, πέραν Δευτέρας και Τρίτης να έχει και τρίτη ημέρα προβολής.
 
7. Από την άλλη, ο Νίκος Μουτσινάς, στο “Νικ ο Κλοκ” έχει σοβαρό θέμα να “το βρει”, σε στήσιμο, πλασάρισμα και καλεσμένους. Και οφείλει εγκαίρως, ειδάλλως τα βλέπω δυσοίωνα τα πράγματα….
 
8. Ακόμη, πιο “θολά” για τη Ναταλία Γερμανού, που κάνει μία καλή εκπομπή μεν, άνευ πρωτουτυπίας δε. Οφείλει να προχωρήσει τον εαυτό της ακόμα πιο πολύ. Να επιλέγει με ακόμα πιο μεγάλη σκέψη το καλεσμένο της, και να κάνει “δυνατές” συνεντεύξεις (η Ναταλία “το ΄χει αυτό” ανετότατα) με καλεσμένους σα της επόμενης Παρασκευής που είναι η Ελένη Ράντου. Εκμεταλλεύσου την!
 
9. Ο Αρναούτογλου παρέα με -την ανύπαρκτη στο χώρο- Μπεκατώρου και το Σταρόβα, δεν σπιντάρουν στάλα, στη θεματολογία τους. Σκούρα! Σκούρα και άραχνα τα πράγματα!
 
10. Τελειώνοντας, τα πιο δυσκολα αντιμετωπίζει ο Σκορδο-λιάγκας, σε μια εκπομπή που ή έχει νεύρο άνευ λόγου ή νηφαλιότητα δεκαετίας '90 πρωινών προγραμμάτων. Καλύτερα “πατάει” ο Κωστόπουλος, με την εξαίρετη Τζένη δίπλα του, ενώ η ρουμπρίκα “βασανιστικό τραγούδι” οφείλει να εξαφανιστεί από την ελληνική οθόνη. Δεν την τιμά….