Σε κλίμα συγκίνησης η παρασημοφόρηση της πολεμικής σημαίας του θωρηκτού Αβέρωφ με εντυπωσιακές επιδείξεις από ΟΥΚ & ελικόπτερα

Στο πλαίσιο της σημερινής διπλής γιορτής της Θεσσαλονίκης, η πολεμική σημαία του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» τιμήθηκε με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Η τελετή παρασημοφόρησης πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης κι εθνικής υπερηφάνειας, επί του πλοίου που θα βρίσκεται εν όρμω στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου.

 

 

 

 

 

Εντυπωσιακές επιδείξεις από ΟΥΚ και ελικόπτερα δίπλα στο ιστορικό θωρηκτό Αβέρωφ

Μετά το τέλος της τελετής παρασημοφόρησης της πολεμικής σημαίας του θωρηκτού Αβέρωφ, ακολούθησε εντυπωσιακή επίδειξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, στον Θερμαϊκό.

Στην επίδειξη που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη θέση ελλιμενισμού του Αβέρωφ, συμμετείχε η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, ελικόπτερο τύπου S70B Aegean Hawk και ομάδες/σκάφη της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών.

 

 

 

Εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν το λιμάνι της πόλης και καταχειροκρότησαν όσους συμμετείχαν στην επίδειξη. Τους συμμετέχοντες συνεχάρη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρακολουθούσε τις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, μαζί με άλλους επισήμους, από το θωρηκτό Αβέρωφ.

H επίδειξη ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 20 λεπτά, με χαμηλή πτήση ελικοπτέρου Σινούκ, πάνω από την παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: http://www.thestival.gr/ (1, 2)
Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Recent News