Χωρίς τον… Άτλαντα, τον διάσημο αστυνομικό σκύλο της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Σερρών υπολόγιζε ένας 48χρονος έμπορος ναρκωτικών που επιχείρησε να περάσει στη χώρα από τη Βουλγαρία σημαντική ποσότητα ναρκωτικών καλά κρυμμένη στο όχημα του.

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα ο 48χρονος πραγματοποίησε διέλευση προς την Ελλάδα και ακολούθησε τυπικός αστυνομικός έλεγχος. Όπως εξήγησε ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Πέτρος Τάνος, η αποκάλυψη της ποσότητας ναρκωτικών δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη συνδρομή του Άτλαντα.

«Όταν ο σκύλος διαπίστωσε ότι υπήρχε κάτι ύποπτο, η μπαταρία του οχήματος έπρεπε να αποσυναρμολογηθεί ώστε να βρεθούν τα ναρκωτικά. Χωρίς τον σκύλο αυτό δεν θα ήταν δυνατό», επισήμανε ο κ. Τάνος.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κρύπτη που είχε φτιάξει ο έμπορος τρεις συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 614 γρ. και ένα κιλό της ναρκωτικής ουσίας τραμαδόλης. Όπως εξήγησε ο αστυνομικός περιφερειακός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Μιλτιάδης Πουρσανίδης, «η τραμαδόλη είναι μια ουσία που αναμειγνύεται συχνά με ηρωίνη προκειμένου να νοθευτεί κάτι που επιτυγχάνεται επίσης και με κωδεΐνη, άλλα και ταλκ ή αλεύρι».

 

Ο 48χρονος σε ένα αυτοσχέδιο εργαστήρι που είχε στο σπίτι που διέμενε στην Καλαμαριά, νόθευε την ηρωίνη και στη συνέχεια χρησιμοποιούσε κύβο φαγητού και ασετόν προκειμένου να «σφίξει» το τελικό προϊόν που θα έδινε σε «βαποράκια» αλλά και τοξικομανείς.

Στο σπίτι του εμπόρου στην Καλαμαριά οι αστυνομικοί βρήκαν άλλες επτά συσκευασίες ηρωίνης βάρους 264,2 γρ., 685 γραμμάρια τραμαδόλης, συσκευή πρόσμιξης με την οποία γινόταν η νοθεία, καθώς και και υδραυλική πρέσα την οποία χρησιμοποιούσε για να φτιάξει τα δέματα ηρωίνης που θα πουλούσε στη συνέχεια.

Ακόμα βρέθηκε ένα πιστόλι και 275 σφαίρες, ενώ διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή πλημμελειοδικών Πολυγύρου για υπόθεση διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο εισαγγελέα πλημμελειοδικών Σερρών.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: https://www.voria.gr/article/o-atlas-miristike-iroini-krimmeni-se-mpataria-aftokinitou-foto