Σοφία Τουντούρη: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εθνικό έγκλημα

 

Η γνωστή δημοσιογράφος Σοφία Τουντούρη, υποψήφια με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, εξηγεί γιατί αποφάσισε να μπει στη «μάχη» του σταυρού.

 

 

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την αυτοδιοίκηση;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με τα κοινά. Οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας αφορούν άμεσα και έμμεσα τη ζωή μας και μπορούν να τη μεταμορφώσουν θετικά. Δεν μπορούμε να μένουμε θεατές σε όσα καθορίζουν τη ζωή μας. Και ούτε να ασκούμε κριτική από τον καναπέ. Διεκδικώ να έχω λόγο σε αποφάσεις που μπορούν να λύσουν προβλήματα, να παλέψω όπως παλεύω από τα 18 μου, με όλα τα εφόδια που έχω κατακτήσει ως εμπειρία με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας. Ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση ως πολίτης και όχι ως πολιτικός. Θέλω να είμαι χρήσιμη για τον τόπο μας.

Είναι τελικά οι νέοι απολιτίκ; Αδιαφορούν για την πολιτική;

Οι νέοι δεν είναι απολιτίκ, είναι απογοητευμένοι και θυμωμένοι. Η γενιά μας είναι αυτή που βιώνει όλες τις δυσάρεστες συνέπειες της κρίσης. Στην πιο δημιουργική τους ηλικία, 25αρηδες – 30αρηδες με υψηλή επιστημονική κατάρτιση αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο τους. Και αυτή η φυγή τους στο εξωτερικό είναι ξεκάθαρα λύση ανάγκης, όταν η ανεργία των νέων, ειδικά στη Β. Ελλάδα χτυπάει «κόκκινο». Είμαστε το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και κρατάμε στα χέρια μας το μέλλον. Μην ξεχνάμε ότι είναι η γενιά μας που πέρα από γνώσεις, ορμή και ικανότητα έχει μάθει να προσαρμόζεται με ευκολία στα νέα δεδομένα. Οι νέοι το οφείλουμε στον τόπο μας, στα παιδιά μας, σε εμάς τους ίδιους να έχουμε ενεργό ρόλο στην πολιτική διαδικασία συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο.

Ποιο είναι το διακύβευμα των επικείμενων περιφερειακών εκλογών;

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι για μένα ξεκάθαρο. Χρειάζεται να συνεχίσουμε το πετυχημένο έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο να δυναμώσουμε τη Μακεδονία και να υπηρετούμε τους συμπολίτες μας. Χρειάζεται να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη που χρειαζόμαστε με σταθερά βήματα, γνώση και όρεξη για δουλειά. Να προχωράμε με λίγα λόγια και πολλά έργα. Και Αλληλεγγύη. Όπως είναι το όνομα του συνδυασμού μας.

 

 

img-2010-1-hWyPU.JPG

 

 

 

Ποιο είναι το πρωταρχικό σας μέλημα; Ποιο το προσωπικό σας στοίχημα;

Με όλες μας τις δυνάμεις να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και να προσφέρουμε πραγματικές ευκαιρίες για όλους τους συμπολίτες μας. Πρωταρχικό μέλημα είναι η ανάσχεση του brain drain με την ενίσχυση της καινοτομίας, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και την επανένταξη των ανέργων νέων στην αγορά εργασίας μέσα από την αξιοποίηση πόρων από την Ε.Ε. και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία με στόχο την ανατροπή του αρνητικού κλίματος και τον επαναπατρισμό των νέων ανθρώπων που έφυγαν αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον εκτός συνόρων.

Όραμα είναι να δυναμώσουμε τη Μακεδονία, να υπηρετούμε πάνω απ’ όλα τους συμπολίτες μας και να είμαστε στο πλευρό και των πιο ευάλωτων και πιο αδύναμων συνανθρώπων μας. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει βάλει ήδη τις βάσεις με το πετυχημένο έργο της ΠΚΜ και θα συνεχίσει. Άλλωστε, η προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον είναι διαρκής και δεν σταματά ποτέ.

Ποια είναι η θέση σας για τη «Συμφωνία των Πρεσπών»;

Μιλάμε για ένα εθνικό έγκλημα. Είναι μια κάκιστη και εθνικά επιζήμια «συμφωνία» που δεν διασφαλίζει σε τίποτα τα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν είναι μόνο τα ζητήματα της γλώσσας και της εθνότητας. Η απαράδεκτη «Συμφωνία των Πρεσπών» πλήττει σοβαρά την οικονομία του τόπου μας. Το ζήτημα των εμπορικών σημάτων προκαλεί αγωνία σε χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενους.

 

 

Πηγή: https://www.makthes.gr/sofia-toyntoyri-i-symfonia-ton-prespon-einai-ethniko-egklima-218371

 

 

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  • Trending
  • Comments
  • Latest

Recent News