Τρία άτομα συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο σταθμό των ΚΤΕΛ «Μακεδονία», καθώς επιχείρησαν να κλέψουν αποσκευές επιβατών και ένα πορτοφόλι. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις νεαρούς ηλικίας 26,24 και 24 ετών. Οι ανωτέρω, έκλεψαν την αποσκευή μιας επιβάτιδας και ένα πορτοφόλι από μια άλλη γυναίκα, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν και δύο ακόμη αποσκευές επιβατών.

Οι ενέργειες τους έγιναν αντιληπτές από υπαλλήλους ασφαλείας των ΚΤΕΛ, οι οποίοι ακινητοποίησαν τους δύο από τους τρεις δράστες και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο έτερος συνεργός τους.

Ο 26χρονος κατά την ακινητοποίηση του προκάλεσε φθορές σε αντικείμενα των ΚΤΕΛ, ενώ και τα άλλα δύο άτομα αντιστάθηκαν σθεναρά κατά τη σύλληψη τους. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

 

 

Η συμμορία των τριών αλλοδαπών εμπλέκεται σε 12 περιπτώσεις κλοπών 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα τρία άτομα, τα οποία συνελήφθησαν, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα – συμμορία με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους από τη διάπραξη κλοπών.

Τα τρία μέλη της συμμορίας πέραν των περιπτώσεων κλοπών για τις οποίες συνελήφθησαν, κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Αυγούστου 2018 έως αρχές Νοεμβρίου 2018, εκμεταλλευόμενοι συνθήκες συνωστισμού εντός του Υπεραστικού Σταθμού ΚΤΕΛ «Μακεδονία» και αστικών λεωφορείων και δρώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση και ρόλους κάθε φορά, προέβησαν σε δώδεκα ακόμη περιπτώσεις κλοπών, αφαιρώντας συνολικά: χρηματικά ποσά (1.800 ευρώ περίπου), πορτοφόλια, αποσκευές, 2 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

 

 

Πηγή: http://www.thessnews.gr/ (1, 2)